Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προβλήματα σταθερότητας μπορεί να έχει κανείς με οτιδήποτε σύστημα και εξαρτάται από άπειρα πράγματα, το Intel vs Amd απλά δεν υφίσταται.

Ι3 10100f-10105f μαζί με οικονομική b560m μητρική και 16gbram εντός budget

r5 5500 μαζί με b450 και 8gb εντός budget (στα 250 πας κομπλέ και με 16gb ram)

Βγαίνει και ο 12100f με κάποια οικονομική h610 μητρική /8gb ram στο budget που θες, μην δεις για κάτι λιγότερο από 3200mhz/cl16

• Like 1
  • Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποια η διαφορά H610M H DDR4 και H610M-S2H DDR4; Η δεύτερη είναι η πιο οικονομική Η610, σωστά; Έχω ακούσει ότι αν τα πάρω από το skroutz έχω καλύτερη εγγύηση, ισχύει;

Είδα πολύ καλά σχόλια για τον 12100 σε σχέση απόδοσης/τιμής και διαχείρηση κατανάλωσης.

Επεξ/σία από vectorxyz
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, vectorxyz είπε

Ποια η διαφορά H610M H DDR4 και H610M-S2H DDR4;

https://www.gigabyte.com/Comparison/Consumer/Result/2?pids=8211,8216

(2 εξόδους βίντεο μείον)

Δεν είπες οτι ψάχνεις για για άμεσα διαθέσιμα...;

Αναφορά σε κείμενο

Τώρα έχουν ακριβύνει ή/και δεν είναι άμεσα διαθέσιμα και έχω απογοητευτεί.

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ.
3 ώρες πριν, nickol-us είπε

https://www.gigabyte.com/Comparison/Consumer/Result/2?pids=8211,8216

(2 εξόδους βίντεο μείον)

Δεν είπες οτι ψάχνεις για για άμεσα διαθέσιμα...;

Ναι, αλλά τι να κάνω, να χάσω τον 12100 για μια βδομάδα δεν λέει. Για video out μόνο TV μπορεί να συνδέσω στο μέλλον, δεν θέλω κάτι άλλο. Μπορώ με την H610M-S2H; Περιμένω απάντηση και για τις αγορές από skroutz.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, vectorxyz είπε

Ποια η διαφορά H610M H DDR4 και H610M-S2H DDR4; Η δεύτερη είναι η πιο οικονομική Η610, σωστά; Έχω ακούσει ότι αν τα πάρω από το skroutz έχω καλύτερη εγγύηση, ισχύει;

Είδα πολύ καλά σχόλια για τον 12100 σε σχέση απόδοσης/τιμής και διαχείρηση κατανάλωσης.

Για 90,85 Ε είναι μάπα κ οι δύο.

Καλύτερα στα 100,110€ μια με 4 θέσεις μνήμης που να κλοκαρει κ μνήμες, θα αντέξει πολύ καλύτερα για 15 Ε διαφορα

11 ώρες πριν, vectorxyz είπε

https://www.skroutz.gr/s/36578117/MSI-Pro-B660M-P-DDR4-Motherboard-Micro-ATX-με-Intel-1700-Socket.html

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Stefanos683 είπε

Για 90,85 Ε είναι μάπα κ οι δύο.

Καλύτερα στα 100,110€ μια με 4 θέσεις μνήμης που να κλοκαρει κ μνήμες, θα αντέξει πολύ καλύτερα για 15 Ε διαφορα

https://www.skroutz.gr/s/36578117/MSI-Pro-B660M-P-DDR4-Motherboard-Micro-ATX-με-Intel-1700-Socket.html

Δεν είναι η στιγμή να επενδύσω στο βαθύ μέλλον και στα εξτρά, αργότερα μπορεί να έχω μεγαλύτερη οικονομική άνεση να κάνω αναβάθμηση, τώρα κάνω αναγκαστικά. Με 2 θέσεις μνήμης και 16GB θα είμαι μια χαρά για πολύ καιρό, όταν αρχίσω να μην είμαι μπορεί να χρειάζομαι και άλλο επεξεργαστή... Δεν είναι πιο ανθεκτική αυτή στο να καεί, έτσι; Αυτό θέλω να αποφύγω γιατί θα είμαι στην ίδια κατάσταση με τώρα. Η H610M-S2H DDR4 κάνει για τον 12100F; Γιατί το skroutz δεν την έχει στις "socket 1700", είναι λάθος;

Δημοσ.
Στις 5/9/2022 στις 2:54 ΜΜ, vectorxyz είπε

Δεν είναι η στιγμή να επενδύσω στο βαθύ μέλλον και στα εξτρά, αργότερα μπορεί να έχω μεγαλύτερη οικονομική άνεση να κάνω αναβάθμηση, τώρα κάνω αναγκαστικά. Με 2 θέσεις μνήμης και 16GB θα είμαι μια χαρά για πολύ καιρό, όταν αρχίσω να μην είμαι μπορεί να χρειάζομαι και άλλο επεξεργαστή... Δεν είναι πιο ανθεκτική αυτή στο να καεί, έτσι; Αυτό θέλω να αποφύγω γιατί θα είμαι στην ίδια κατάσταση με τώρα. Η H610M-S2H DDR4 κάνει για τον 12100F; Γιατί το skroutz δεν την έχει στις "socket 1700", είναι λάθος;

Ολες οι Η610 θα τον πάνε καλά τον i3.

Αν σε ενδιαφέρει να κάνεις upgrade σε κανα i5  μελλοντικά παρε την https://www.bestprice.gr/item/2157261253/asus-prime-h610m-a-d4.html

Εχει VRM cooling και καλυτερο  power delivery, νομίζω και 2x M2 slots. Αλλά ανέβηκε σε τιμή, 17 ευρώ παραπάνω από gigabyte/asrock.

Δημοσ.
Στις 5/9/2022 στις 2:54 ΜΜ, vectorxyz είπε

είναι πιο ανθεκτική αυτή στο να καεί, έτσι;

Στο Ελλαδισταν ειμαστε, φιλος. Αν εχεις τυχη διαβαινε και ριζικο περιπατει. Εδω περνεις εξαρτημα DOA και 9 στα 10 καταστηματα πωλησης/αντιπροσωπειες σκαρφιζονται ενα σωρο δικαιολογιες να αποφυγουν τις ευθυνες τους. Η νομοθεσια αφηνει τον καταναλωτη, εντελως ακαλυπτο. Αγορασε αυτο που σε εξυπηρετει και πονταρε στην τυχη σου

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάτι τελευταίο γιατί παράγγειλα cpu και m/b άλλα μνήμη περιμένουν να τους πω στα σίγουρα. Η Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4-3000MHz κάνει για την m/b μου, τη Gigabyte H610M-S2H DDR4; (στα 3200ΜHz που μου είπατε ανεβαίνει η τιμή) Δεν μπορώ να βρω memory support list να δω τα MHz, παρά μόνο σε ένα site που δεν μου ανοίγει η λίστα.

Επεξ/σία από vectorxyz
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, vectorxyz είπε

Κάτι τελευταίο γιατί παράγγειλα cpu και m/b άλλα μνήμη περιμένουν να τους πω στα σίγουρα. Η Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4-3000MHz κάνει για την m/b μου, τη Gigabyte H610M-S2H DDR4; (στα 3200ΜHz που μου είπατε ανεβαίνει η τιμή) Δεν μπορώ να βρω memory support list να δω τα MHz, παρά μόνο σε ένα site που δεν μου ανοίγει η λίστα.

Το link για να δεις όποια RAM σε ενδιαφέρει(προσοχή στο REVISION πάνω)... Βρες το κωδικό και όχι μόνο το όνομα.... π.χ CMK8GX4M2B3000C15R

Επεξ/σία από Cartman
Δημοσ.

Είναι πρακτικά ανούσιο, με τόσες μνήμες και τόσα revision να ψάχνεις να βρεις μνήμη από το qvl.

Ακόμη και η ίδια η εταιρία στο λέει, όπως και προφυλάσει τον εαυτό της, ακόμη και για τις μνήμες που περιλαμβάνει το qvl

Παράδειγμα από το link που παρέθεσε ο cartman

Αναφορά σε κείμενο

*2 DIMM: Supports one pair of modules inserted into the same color slots as one pair of Dual-channel memory configuration. Install the modules into DDR4_A2, DDR4_B2 for better compatibility.

*When running XMP at DDR4 3200 MHz or higher, the system's stability depends on the CPU's capabilities.

*Memory modules listed as above is for reference only. Due to massive memory models in market, we can only verify some of them.

*When enabling Dual Channel mode with two or four memory modules, it is recommended that using the same capacity, brand, speed, and chips of memory modules and also installed in the same color of DDR4 slots.

Οι πιο κοινές, vfm και εύκολες στο να παίξουν απροβλημάτιστα μνήμες είναι αυτές στα 3200/c16.

Διάλεξε ένα μαγαζί που εμπιστεύεσαι ώστε να μπορείς να τις επιστρέψεις, σε περίπτωση(μικρό ποσοστό) που δεν παίξουν

• Like 1
Δημοσ.

Έχω παραγγείλει την Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4-3000MHz. Το site της gigabyte δεν τρεχει καλα στον Κ-meleon, ούτε στο pale moon (έχω παλιό αργό laptop) και δεν βρήκα άκρη. Στο e-mail δεν μου απάντησε η Gigabyte. Ας προσευχηθώ να δουλέψει.

Τί ακριβώς εννοεί με το  " Install the modules into DDR4_A2, DDR4_B2 for better compatibility. " ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, vectorxyz είπε

Τί ακριβώς εννοεί με το  " Install the modules into DDR4_A2, DDR4_B2 for better compatibility. " ;

Εννοεί οτι με δυο στικς μνήμης ο κατασκευαστής προτείνει την τοποθέτηση στα παραπάνω σλοτς (Α2 και Β2) για καλύτερη συμβατότητα, βλέπεις manual.

Επεξ/σία από Apaleytos80
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 4/9/2022 στις 11:30 ΠΜ, nickol-us είπε

Προβλήματα σταθερότητας μπορεί να έχει κανείς με οτιδήποτε σύστημα και εξαρτάται από άπειρα πράγματα, το Intel vs Amd απλά δεν υφίσταται.

Ι3 10100f-10105f μαζί με οικονομική b560m μητρική και 16gbram εντός budget

r5 5500 μαζί με b450 και 8gb εντός budget (στα 250 πας κομπλέ και με 16gb ram)

Βγαίνει και ο 12100f με κάποια οικονομική h610 μητρική /8gb ram στο budget που θες, μην δεις για κάτι λιγότερο από 3200mhz/cl16

Βγαίνει και ένα πολύ ωραίο σετάκι με

Ryzen 5600 (154€)

Gigabyte B450M S2H (41€)

Teamgroup 16Gb DDR4 3600mhz (55€).

Ο 5600 είναι το ίδιο με τον 5600Χ με διάφορα 200mhz.

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...