vectorxyz Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Γεια χαρά. Η παλιά μου mobo πέθανε και πάω σε αναγκαστική αναβάθμιση. Πριν 10 μέρες που το είχα συζητήσει μ' ένα φίλο καταλήξαμε σε: Ιntel i3 12100F box (έχω GPU) Gigabyte H610M H DDR4 Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4 RAM με Συχνότητα 2400MHz Από Skroutz. Τώρα έχουν ακριβύνει ή/και δεν είναι άμεσα διαθέσιμα και έχω απογοητευτεί. Αφού λοιπόν έχει έτσι το πράγμα, είπα να σας ρωτήσω: Μήπως μπορώ να τα παραγγείλω από εξωτερικό από κάπου να μου βγουν πιο φθηνά (μαζί με μεταφορικά όμως να βγουν πιο φθηνά) ή δε συμφέρει σε τέτοια είδη; link για αγορά παρακαλώ αν είναι γιατί είμαι άσχετος. Ευχαριστώ. ΥΓ: επεξεργαστή θα έπαιρνα και 12100T για οικονομία ρεύματος αν ήταν κοντά στην τιμή, αλλά δεν έιναι. Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2022 από vectorxyz
nickol-us Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 Γιατί δεν το συζητάς και μαζί μας μήπως βρούμε εναλλακτική; Αν έχεις όρεξη να το συζητήσεις, πες μας τι χρήση κάνεις. Γενικά σαν κανόνας θα σου πω ότι οι αγορές από εξωτερικό έρχονται σχεδόν μια ή άλλη με φπα και μεταφορικά εκτός αν βρεις προϊόν σε προσφορά, όπου εκεί οι προσφορές είναι δυνατές. Σαν παρατήρηση, 1 στικ μνήμης και μάλιστα στα 2400 θα έλεγα ότι είναι μεγάλο όχι 3
triplex1 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 Οχι δεν σε συμφερει καθολου μη σε πω οτι θα σε βγει παραπανω , κυνηγας απο εδω καμια καλη τιμη και παιρνεις και μονο το σκρουτζ δεν ειναι https://www.bestprice.gr/cat/2611/motherboards/f/273_54021/1700.html?o=2 1
vectorxyz Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Surfing, chat, youtube, ταινίες, προγράμματα όπως Jitsi meet, Godot engine (θέλω να μάθω για 2D) και άλλα περιστασιακά, που και που παίζω κανένα παιχνίδι (όχι fps), χωρίς να έχω μεγάλες απαιτήσεις -- ας είναι και πιο παλιό. Θέλω σταθερότητα γιατί κάνω μαθήματα μέσω pc και δεν θέλω απρόοπτα που μου τρώνε χρόνο. Το pc το έχω όλη μέρα ανοιχτό και με ενδιαφέρει και η μικρή κανάλωση ρεύματος, μιας που έχουμε σπάσει όλα τα πανευρωπαϊκά ρεκόρ στο ρεύμα χωρίς να έχουμε πάρει κανένα κύπελο (με κώνειο). Η οικονομική μου κατάσταση είναι κακή τώρα, οπότε προσπαθώ να ξοδέψω όσο το δυνατό λιγότερα χωρίς να πάρω και βλακείες. Θεωρώ τον i3 12100 (F ή Τ) μονόδρομο μιας που οι νέοι επεξεργαστές κάνουν μικρότερη κατανάλωση και είναι καλύτερο να παίρνεις τον low end από νέα σειρά παρά έναν μέτριο από παλιά. Από m/b gadgets δεν έχω καθόλου απαιτήσεις, γι' αυτό επιλέξαμε την πιο φθηνή της gigabyte. Gigabyte επειδή είναι καλή εταιρία, άρα + στην σταθερότητα. Μετά επειδή δεν μου έβγαιναν τα χρήματα είπαμε να πάρω τώρα 8GB Ram και αργότερα άλλα 8. Προς το παρόν βολεύομαι. Στον παλιό είχα 6GB. GPU έχω την NVidia GTX 1050 Ti. Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2022 από vectorxyz
triplex1 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, vectorxyz είπε Surfing, chat, youtube, ταινίες, προγράμματα όπως Jitsi meet, Godot engine (θέλω να μάθω για 2D) και άλλα περιστασιακά, που και που παίζω κανένα παιχνίδι (όχι fps), χωρίς να έχω μεγάλες απαιτήσεις (ας είναι και πιο παλιό). Θέλω σταθερότητα γιατί κάνω μαθήματα μέσω pc και δεν θέλω απρόοπτα που μου τρώνε χρόνο. Το pc το έχω όλη μέρα ανοιχτό και με ενδιαφέρει και η μικρή κανάλωση ρεύματος μιας που έχουμε σπάσει όλα τα πανευρωπαϊκά ρεκόρ στο ρεύμα χωρίς να έχουμε πάρει κανένα κύπελο (με κώνειο). Η οικονομική μου κατάσταση είναι κακή τώρα, οπότε προσπαθώ να ξοδέψω όσο το δυνατό λιγότερα χωρίς να πάρω και βλακείες. Θεωρώ τον i3 12100 (F ή Τ) μονόδρομο μιας που οι νέοι επεξεργαστές κάνουν μικρότερη κατανάλωση και είναι καλύτερο να παίρνεις τον low end από νέα σειρά παρά έναν μέτριο από παλιά. Από m/b gadgets δεν έχω καθόλου απαιτήσεις, γι' αυτό επιλέξαμε την πιο φθηνή της gigabyte -- gigabyte επειδή είναι καλή εταιρία, άρα + στην σταθερότητα. Μετά επειδή δεν μου έβγαιναν τα χρήματα είπαμε να πάρω τώρα 8GB Ram και αργότερα άλλα 8. Προς το παρόν βολεύομαι. Στον παλιό είχα 6GB. GPU έχω την NVidia GTX 1050 Ti. πηγαινε σε amd με 5600g και φθηνοτερη μητρικη και μη παιδευεσαι και κουραζεις και το μυαλο σου https://www.bestprice.gr/item/2155393942/gigabyte-b450m-ds3h.html https://www.bestprice.gr/item/2156903124/amd-ryzen-5-5600g-box.html ή τον 5500 αφου λες υπαρχει και καρτα https://www.bestprice.gr/item/2157489965/amd-ryzen-5-5500-box.html
vectorxyz Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 H AMD δεν είναι τόσο σταθερή όσο η intel και δεν έχω ακούσει τόσο καλά λόγια. Με ενδιαφέρει η σταθερότητα.
triplex1 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, vectorxyz είπε H AMD δεν είναι τόσο σταθερή όσο η intel και δεν έχω ακούσει τόσο καλά λόγια. Με ενδιαφέρει η σταθερότητα. Αντε καλη σου ημερα παρε οτι θες , θες λιγοτερα να δωσεις και καποιοι σε ειπαν και για σταθεροτητα , πουλατε και τρελα πρωι πρωι ορισμενοι Εγινες και μελος πριν απο 2 ωρες , αρχισατε και βγαινετε και Κυριακες τωρα 1 1
Stefanos683 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, vectorxyz είπε Surfing, chat, youtube, ταινίες, προγράμματα όπως Jitsi meet, Godot engine (θέλω να μάθω για 2D) και άλλα περιστασιακά, που και που παίζω κανένα παιχνίδι (όχι fps), χωρίς να έχω μεγάλες απαιτήσεις (ας είναι και πιο παλιό). Θέλω σταθερότητα γιατί κάνω μαθήματα μέσω pc και δεν θέλω απρόοπτα που μου τρώνε χρόνο. Το pc το έχω όλη μέρα ανοιχτό και με ενδιαφέρει και η μικρή κανάλωση ρεύματος μιας που έχουμε σπάσει όλα τα πανευρωπαϊκά ρεκόρ στο ρεύμα χωρίς να έχουμε πάρει κανένα κύπελο (με κώνειο). Η οικονομική μου κατάσταση είναι κακή τώρα, οπότε προσπαθώ να ξοδέψω όσο το δυνατό λιγότερα χωρίς να πάρω και βλακείες. Θεωρώ τον i3 12100 (F ή Τ) μονόδρομο μιας που οι νέοι επεξεργαστές κάνουν μικρότερη κατανάλωση και είναι καλύτερο να παίρνεις τον low end από νέα σειρά παρά έναν μέτριο από παλιά. Από m/b gadgets δεν έχω καθόλου απαιτήσεις, γι' αυτό επιλέξαμε την πιο φθηνή της gigabyte -- gigabyte επειδή είναι καλή εταιρία, άρα + στην σταθερότητα. Μετά επειδή δεν μου έβγαιναν τα χρήματα είπαμε να πάρω τώρα 8GB Ram και αργότερα άλλα 8. Προς το παρόν βολεύομαι. Στον παλιό είχα 6GB. GPU έχω την NVidia GTX 1050 Ti. απο καταναλωση επεξεργαστη δεν κερδιζεις τιποτα, 10,30βατ λιγοτερο ειναι λιγα. να το κλεινεις ,κερδιζεις 100αρι 160αρι ή παρε μεταχ.λαπτοπ ή παρομοιο ο 12100 κ οι μητρικες των 100€ ειναι απαλευτες αν δεν σου περισσευουν με ι3 10100 κ μητρικη 60€ κανεις τη δουλεια σου επισης μπορεις να βγαλεις την καρτα κ να τρεχεις με κανα σελερον για πιο φτηνα ακομη 1
vectorxyz Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 10 λεπτά πριν, triplex1 είπε πηγαινε σε amd με 5600g και φθηνοτερη μητρικη και μη παιδευεσαι και κουραζεις και το μυαλο σου Ελπίζω πάντως να μην αποφασίσει και ο επεξεργαστής μου να μην κουράζει ΠΟΤΕ το μυαλό του γιατί την έβαψα :D
Stefanos683 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, triplex1 είπε θελω συστημα με ι7 αλλα με χαμηλη καταναλωση μην καιω ρευμα. πιο να παρω?χαχα ο κοσμος καλα κανει κ ψαχνεται, απλα τα τελευταια μοντελα ειναι ακριβα. απο εξωτερικο δεν αξιζει να ψωνισεις πραγματα των 100,200€, γιατι αμα χρειαστει αλλαγη ο εμπορος μπορει να σου πει 100€ μεταφρικα ή να σου κανει 2,3,4 μηνες να ξεμπεδεψεις
vectorxyz Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, Stefanos683 είπε απο καταναλωση επεξεργαστη δεν κερδιζεις τιποτα, 10,30βατ λιγοτερο ειναι λιγα. να το κλεινεις ,κερδιζεις 100αρι 160αρι ή παρε μεταχ.λαπτοπ ή παρομοιο ο 12100 κ οι μητρικες των 100€ ειναι απαλευτες αν δεν σου περισσευουν με ι3 10100 κ μητρικη 60€ κανεις τη δουλεια σου επισης μπορεις να βγαλεις την καρτα κ να τρεχεις με κανα σελερον για πιο φτηνα ακομη Laptop γιατί να πάρω; Είναι πιο ακριβοί, χαλάνε πιο εύκολα και δεν με ενδιαφέρει η μετακίνηση/φορητότητα. M/B μου κάηκε και σκεφτόμουν καλή μάρκα για να μην ξανακαεί, εφόσον είπα ότι με ενδιαφέρει η σταθερότητα και για κανέναν άλλο λόγο. Ο Celeron τρέχει χωρίς m/b;; Τι εννοείς; Να δώσω ένα budget καλύτερα. max 220-230 ευρώ, άντε 250 σε καμιά σούπερ ευκαιρία. Δεν είμαι Αθήνα και έχω και μεταφορικά σε ό,τι δεν έχει μεσολαβητή το skroutz.
Stefanos683 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, vectorxyz είπε Laptop γιατί να πάρω; Είναι πιο ακριβοί, χαλάνε πιο εύκολα και δεν με ενδιαφέρει η μετακίνηση/φορητότητα. M/B μου κάηκε και σκεφτόμουν καλή μάρκα για να μην ξανακαεί, εφόσον είπα ότι με ενδιαφέρει η σταθερότητα και για κανέναν άλλο λόγο. Ο Celeron τρέχει χωρίς m/b;; Τι εννοείς; Να δώσω ένα budget καλύτερα. max 220-230 ευρώ, άντε 250 σε καμιά σούπερ ευκαιρία. Δεν είμαι Αθήνα και έχω και μεταφορικά σε ό,τι δεν έχει μεσολαβητή το skroutz. εννοω 40€ ο σελερον 60 η μητρικη συν τις μνημες 25€ τα 8 Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2022 από Stefanos683
triplex1 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, Stefanos683 είπε θελω συστημα με ι7 αλλα με χαμηλη καταναλωση μην καιω ρευμα. πιο να παρω?χαχα ο κοσμος καλα κανει κ ψαχνεται, απλα τα τελευταια μοντελα ειναι ακριβα. απο εξωτερικο δεν αξιζει να ψωνισεις πραγματα των 100,200€, γιατι αμα χρειαστει αλλαγη ο εμπορος μπορει να σου πει 100€ μεταφρικα ή να σου κανει 2,3,4 μηνες να ξεμπεδεψεις Ο κοσμος αγαπητε Στεφανε πριν πεινασει μαγειρευει και οχι την τελευταια στιγμη κατοπιν εορτης , πηρα την αποφαση και πηρα μια νιτρο 6700 και η τιμη εφυγε στον ουρανο την επομενη και απο βδομαδα μπορει να μην υπαρχει κιολας Οπως ειπωθηκε πιο πανω κανα λαπτοπ με καταναλωση επεξεργαστη στα 15watt και πολυ ειναι
ΦοΡ_ΓιουΣουΦ Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 13 λεπτά πριν, vectorxyz είπε H AMD δεν είναι τόσο σταθερή όσο η intel και δεν έχω ακούσει τόσο καλά λόγια. Με ενδιαφέρει η σταθερότητα. Στην θέση σου θα έπερνα 5500 ή 5600x, με μια καλή B450. Όσο για την σταθερότητα ήταν στην αρχή τους, τώρα δεν υπάρχουν αυτά τα προβλήματα. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα