Προς το περιεχόμενο

Απο Nova σταθερό σε Cosmote 4G

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα παιδια,επειδή έχω κατα καιρούς θεμα με την σταθερη γραμμη νοβα που εχω, σκεφτομαι μια αλλαγη γτ πλεον το θεμα με εχει κουρασει.

Συνοπτικά, είμαι 100μ απο το Dslam, κλειδώνω 110 και η γραμμή πετάει στην κυριολεξια ΑΛΛΑ κατα διαστήματα ,πχ 9 μήνες ή μετά απο αυτό 1 χρόνο ξανά ξεκινάει η γραμμή και κάνει 60 αποσυνδέσεις την ήμερα. Ξεκινάω τα τηλέφωνα , έρχεται ο τεχνικός της εταιρείας μετράει, "εγω κάτω τη γραμμή την βρίσκω εντάξει , θαναι εσωτερική καλωδίωση. Εξηγώ πως παίζει 9-12 ή 15 μήνες ασταμάτητα χωρίς ποτέ διακοπή πως γίνεται αυτό. Ξαναμετραει μετα απο δετερο αιτημα βρισκει οντως σφαλματα,κατεβαινει απο κατω ξαναμετρα κτλ κτλ. Κλεινουν ραντεβου με ΟΤΕ και παει λεγοντας. Ήθελα να σας ρωτήσω το έξης , δεν παίζω παιχνίδια online ή τπτ τέτοιο, εαν την κόψω σαν γραμμή και βάλω ένα TL-MR6400 V5 που έχω με μια κοσμοτε 4G whats Up πάνω, θα μπορώ να την φορτίζω με 9.90 το μήνα με το πακέτο απεριόριστα δεδομένα και να παίζει κανονικά ? Τι χάνω εαν το κάνω αυτό ? Απόδοση ? ταχύτητα ? Οκ λογικά το latency θαναι υψηλό αλλά θα με επηρεάζει καθημερινά ?

Θα πήγαινα σε ΟΤΕ ,οχι για άλλο λόγο αλλά για να καλώ και να ξέρω οτι θα μπορούν να την κοιτάνε απευθείας τη γραμμή απο το σπίτι μέχρι το τέλος χωρις συνεννοήσεις και καθυστερήσεις και ραντεβού αλλά ανανέωσα πέρυσι και έχω έναν ακόμη χρόνο και κάτι συμβόλαιο οπότε έχω ποινή. 

Ευχαριστώ

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μα και αν την κοψεις τωρα τη γραμμη και βαλεις 4G Router, παλι θα εχεις ποινη. Τα απεριοριστα του What's Up ειναι η καλοκαιρινη προσφορα και αμα θελεις ολο το χρονο απεριοριστα, αναγκαστικα πας στο Gigamax Unlimited.

Επισης, βρες ενα κινητο με Cosmote και μέτρα. Αν αυτο ειναι το δικο σου κινητο, ακομα καλυτερα. Εχε υποψη σου οτι αναλογα με τον φορτο της περιοχης, μεταβαλλονται και οι ταχυτητες. Το latency ειναι παντα μεγαλυτερο της VDSL.

Γιατι δεν κανεις τον κοπο να τσεκαρεις την εσωτερικη καλωδιωση ή, ακομα καλυτερα, να περασεις καινουριο καλωδιο απο κατω κατευθειαν στο ρουτερ; Πώς είσαι σιγουρος οτι δε φταιει η υπαρχουσα εγκατασταση στο σπιτι σου για αυτη την κατασταση;

Επεξ/σία από geoavlonitis
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, geoavlonitis είπε

Μα και αν την κοψεις τωρα τη γραμμη και βαλεις 4G Router, παλι θα εχεις ποινη. Τα απεριοριστα του What's Up ειναι η καλοκαιρινη προσφορα και αμα θελεις ολο το χρονο απεριοριστα, αναγκαστικα πας στο Gigamax Unlimited.

Επισης, βρες ενα κινητο με Cosmote και μέτρα. Αν αυτο ειναι το δικο σου κινητο, ακομα καλυτερα. Εχε υποψη σου οτι αναλογα με τον φορτο της περιοχης, μεταβαλλονται και οι ταχυτητες. Το latency ειναι παντα μεγαλυτερο της VDSL.

Γιατι δεν κανεις τον κοπο να τσεκαρεις την εσωτερικη καλωδιωση ή, ακομα καλυτερα, να περασεις καινουριο καλωδιο απο κατω κατευθειαν στο ρουτερ; Πώς είσαι σιγουρος οτι δε φταιει η υπαρχουσα εγκατασταση στο σπιτι σου για αυτη την κατασταση;

Α μαλιστα, δεν το ηξερα για τα απεριόριστα οτι αυτη η τιμη ειναι για καλοκαιρινη προσφορα μιας και δεν ειχα ξαναβαλει. Κοσμοτε εχω σαν κινητο και εχει παρα πολυ καλο 4G . 

Βασικα δεν το ξερω αλλα προσπαθησα να παω επαγωγικα, θεωρησα,μπορει και λανθασμενα οτι δεν μπορει να φταιει η εσωτερικη καλωδιωση καπου που κλειδωνει 110 για 12+ μηνες ,μετά ξαφνικά να κανει κολπα,τεχνικοι πανε κ ερχονται στο σπιτι και στο dslam,καποια στιγμη παιζει ( χωρις να ξερω τι κανανε) για 7-8 μηνες και μετα ξανα τα ιδια. Δεν θα ειχα συνεχεια ή χαμηλες ταχυτητες,αποσυνδεσεις κτλ? Καθε χρονο το επηρεαζει η καλωδιωση μου? Ετσι το σκεφτηκα,ισως ειναι λαθος.

Ο τεχνικος της Νοβα μου προτεινε να ερθει και να πεταξει ενα καλωδιο απο το ρουτερ μου (μενω σε διωροφο και ειμαι στον πρωτο) ,κατευθειαν κατω κ να δω και εαν λυθει το θεμα να το κανω μονιμο με ενα καλυτερο καλωδιο. Σκεφτομουν να το κανω αυτο πρωτα απλα εαν δν λυθει το θεμα να ξερω πως να κινηθω.

Ναι το ξερω οτι εχω ποινη, αλλα δεν θα το εκοβα,απλα θα προσεθετα εν εξτρα εξοδο των δεκα ευρω μεχρι τη ληξη ή κοντα στη λήξη ωστε τουλαχιστον να εχω ιντερνετ,τωρα δεν εχω ουσιαστικα απο τις αποσυνδεσεις.

Επεξ/σία από iceage2609
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι, και οι περισσότεροι έχουν την αντίληψή σου, λόγω άγνοιας κυρίως, ότι δηλαδή «πώς γίνεται να φταίει η εσωτερική καλωδίωση, αφού δεν το κάνει συνέχεια» και απαιτούν πάντα από τον τεχνικό του παρόχου να φτιάξει τη βλάβη, γιατί «τον πληρώνουν για αυτό». 'Έλα όμως που για την εσωτερική καλωδίωση δεν έχει καμία αρμοδιότητα ο τεχνικός, μιας και είναι ευθύνη του ιδιοκτήτη να φτιάξει ό,τι βρίσκεται από τον κατανεμητή του ΟΤΕ και μέσα.

Ο τεχνικός της Nova πολύ σωστά σου πρότεινε και αυτό σου προτείνω και εγώ να κάνεις, μιας και δεν μπορείς να ξέρεις πού βρίσκεται η βλάβη. Λειτουργεί σαν την εις άτοπον απαγωγή.

Επεξ/σία από geoavlonitis

12 λεπτά πριν, geoavlonitis είπε

Ναι, και οι περισσότεροι έχουν την αντίληψή σου, λόγω άγνοιας κυρίως, ότι δηλαδή «πώς γίνεται να φταίει η εσωτερική καλωδίωση, αφού δεν το κάνει συνέχεια» και απαιτούν πάντα από τον τεχνικό του παρόχου να φτιάξει τη βλάβη, γιατί «τον πληρώνουν για αυτό». 'Έλα όμως που για την εσωτερική καλωδίωση δεν έχει καμία αρμοδιότητα ο τεχνικός, μιας και είναι ευθύνη του ιδιοκτήτη να φτιάξει ό,τι βρίσκεται από τον κατανεμητή του ΟΤΕ και μέσα.

Ο τεχνικός της Nova πολύ σωστά σου πρότεινε και αυτό σου προτείνω και εγώ να κάνεις, μιας και δεν μπορείς να ξέρεις πού βρίσκεται η βλάβη. Λειτουργεί σαν την εις άτοπον απαγωγή.

Ναι ναι το γνωριζω και δεν ζητησα απο τον τεχνικο τπτ τετοιο, άλλωστε εχει ερθει αρκετες φορες και εχουμε κουβεντιασει για το θέμα και ξερω πως δεν εχει καμια αρμοδιοτητα παραπερα γιαυτο αν ειδες ειπα οτι σκεφτομουν τον Οτε μιας και θα ειχε προσβαση παντου οπως εγραψα. Για το θεμα με το "πώς γίνεται να φταίει η εσωτερική καλωδίωση, αφού δεν το κάνει συνέχεια" η αλήθεια είναι οτι του το ρωτησα μιας και μου φαινοταν οχι σωστο αλλά ορθολογιστική σκέψη αλλά οπως ειπα πιθανοτατα δεν ειναι. 

Θα κανω αυτο που μου ειπε λοιπον και βλεπουμε. Ευχαριστώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...