TheeMothman Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 Kαλησπέρα Είμαι γραφίστας και δουλεύω στη σουίτα της Adobe (Photoshop - Illustrator – InDesign) κυρίως για εκτυπωτικές εργασίες & photo editing. Θέλω να αναβαθμίσω το monitor μου σε ένα BENQ QHD (1440p), για καλύτερη χρωματική απεικόνιση, αλλά το pc μου είναι αρκετά παλιό (6ετία) και δεν γνωρίζω αν μπορεί να σηκώσει ένα τέτοιο monitor. Πρέπει να αλλάξω GPU ώστε να εκμεταλλευτώ τις δυνατότητες του monitor; Gaming σχεδόν καθόλου, μόνο ταινίες και σειρές. Το setup μου είναι: CPU: AMD FX-8320 MB: Gigabyte GA-970A-DS3P GPU: Gigabyte Nvidia GeForce GT 730 RAM: 16gb DDR3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hln3 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 Πρέπει να δεις τι αναλύσεις / hz υποστηρίζει ακριβώς το μοντέλο σου Επίσης να δεις συνδεσιμότητα. Αν δηλαδή ταιριάζουν οι θύρες (hdmi, displayport) Aν δεν ταιριάζει ή κοιτάς για μεταχειρισμένη κάρτα ή για νέο σύστημα με 5600g cpu και κατάλληλο motherboard (με τις ανάλογες υποδοχές για γραφικά για το μονιτορ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheeMothman Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Η οθόνη είναι αυτή: https://www.displayspecifications.com/en/model/9c90705 Δεν βρήκα κάπου πλήρες αναλύσεις, μόνο αναγράφεται max res 2560 x 1440 / 60hz. Λογικά θα γίνεται upscaling σε αυτή την ανάλυση. Η GPU μου έχει μόνο HDMI θύρα, οπότε λογικά το max output θα είναι 1920 x 1080. Oπότε χάνω σε ανάλυση. Η μητρική μου είναι compatible μέχρι GTX 1050 Ti. Οι καινούριες κάρτες 1050 Ti είναι PCIE 16x v.3, ενώ η μητρική μου έχει PCIE 16x v.2. Θα έχω πρόβλημα αν βάλω καινούρια GPU; Μια που βρήκα είναι αυτή: https://www.skroutz.gr/s/10443329/Gainward-GeForce-GTX-1050-Ti-4GB-GDDR5-Κάρτα-Γραφικών-PCI-E-x16-3-0-με-HDMI-και-DisplayPort-426018336-3828.html Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2022 από TheeMothman Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TopCLR Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 Έχω την εντύπωση πως δεν είναι ανάγκη να αλλάξεις κάρτα γραφικών για να λειτουργήσεις την καινούρια οθόνη. Από το link που έβαλες για την οθόνη λέει (όπως ανέφερες) ανάλυση 2560x1440 (Quad HD/ 1440P). Επίσης αναφέρει για συνδέσεις HDMI (1.4), Displayport (1.2) και Dual link DVI-D. Οι κάρτες γραφικών τις Gigabyte με τσιπάκια GT 730 είναι αυτές. Αν γνωρίζεις ποια είναι ακριβώς η δική σου θα βοηθούσε πολύ. Πάντως στα χαρακτηριστικά τους αναφέρουν ως μέγιστη υποστηριζόμενη ψηφιακή ανάλυση: Οι πιο αδύναμες (128bit bus) τα 2560x1600 και οι δυνατότερες (64bit bus) τα 4096x 2160. Επίσης φαίνεται να διαθέτουν τις απαραίτητες συνδέσεις Dual link DVI, HDMI. Πριν να ξοδευτείς σε αγορά κάρτας γραφικών, πρόσεξέ το. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
triplex1 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 με μια καινουρια μητρικη , εναν am4 5600g και ενα ζευγαρι ddr4 στα 16gb πας σ'ενα καινουριο συστημα που σε καλυπτει σ'αυτα που κανεις , οικονομικοτερο απο καταναλωση και αν θες πουλας το παλιο ή το κρατας για ταινιες που θελεις και το καινουριο για την δουλεια σου. Απο αποψη χρηματων αν κρατησεις και το παλιο , προσθετεις ενα τροφοδοτικο και ενα κουτακι στο καινουριο και να το υπολογιζεις καπου στα 400ευρω περιπου και αν κοψεις και τιμολογιο παιρνεις και σχεδον ενα 100ρικο πισω απο την φαπα 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Stefanos683 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 3/9/2022 στις 7:11 ΜΜ, TheeMothman είπε Kαλησπέρα Είμαι γραφίστας και δουλεύω στη σουίτα της Adobe (Photoshop - Illustrator – InDesign) κυρίως για εκτυπωτικές εργασίες & photo editing. Θέλω να αναβαθμίσω το monitor μου σε ένα BENQ QHD (1440p), για καλύτερη χρωματική απεικόνιση, αλλά το pc μου είναι αρκετά παλιό (6ετία) και δεν γνωρίζω αν μπορεί να σηκώσει ένα τέτοιο monitor. Πρέπει να αλλάξω GPU ώστε να εκμεταλλευτώ τις δυνατότητες του monitor; Gaming σχεδόν καθόλου, μόνο ταινίες και σειρές. Το setup μου είναι: CPU: AMD FX-8320 MB: Gigabyte GA-970A-DS3P GPU: Gigabyte Nvidia GeForce GT 730 RAM: 16gb DDR3 Το σύστημα σου είναι του πενηνταρικου, αλλά δεν χρειάζεται να αναβαθμίσεις την κάρτα, για το νέο μόνιτορ . Παρόλα αυτά, με κάνα 150αρικο κ κάτι ψιλά μπορείς να φτιάξεις καινούριο πχ με ι3 10100 κ να είναι πιο υπερσυγχρονο Βρίσκεις μεταχειρισμένες κάρτες 1050,1060 στα 120€ κ τρέχουν όλα φουλ Σε καινούρια τα πληρώνεις δίπλα λόγω εγγύησης κλπ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mordred Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Δε χρείαζεται να αλλάξεις κάτι. Μια χαρά σηκώνει την ανάλυση η κάρτα μέσω hdmi (Max supported resolution is 2560 x 1600 @60Hz). Εσύ λοιπόν θέλεις 2560x1440 οπότε σε καλύπτει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα