Kwstas92007 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 καλησπέρα σε όλους. Ενδιαφέρομαι για στεγαστικο δανειο.. λογο μειωμένου χρόνου δεν έχω πάει στην τραπεζα ακόμα εβελπιστω ότι θα πάω σύντομα.. είπα όμως να ρωτήσω και εδώ μπας και κάποιος γνωρίζει.. Έχω πιθανότητα να πάρω στεγαστικο με κοινη φορολογικη δηλωση 20500 Και με ενα παιδι.. Δεν χρωστάμε πουθενά.
tsaltinho Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 Βεβαιως και υπαρχει πιθανοτητα να παρεις αλλα με συγκεκριμενο ποσο και προυποθεσεις. Μπορεις να μπεις σε καποιο site τραπεζας και να υπολογισεις τι δανειο μπορεις να παρεις με το συγκεκριμενο εισοδημα. Η εγκριση του δανειου θα εξαρτηθει απο πολλα πραγματα, οπως το ποσα χρονια δουλευεις στον εργοδοτη, αν εισαι καθαρος στον τειρεσια, αν το παιδι σου πηγαινει σε ιδιωτικο σχολειο, αν εχεις δοσεις σε πιστωτικες καρτες, αν εχεις δικο σου σπιτι, ή μενεις σε ενοικιο, κτλ.
Kwstas92007 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 Χωρίς να έχεις κάποια προκαταβολη υπάρχει περίπτωση να χορηγηθεί? Η το αποκλείουμε αυτό?
tsaltinho Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, Kwstas92007 είπε Χωρίς να έχεις κάποια προκαταβολη υπάρχει περίπτωση να χορηγηθεί? Η το αποκλείουμε αυτό? Αναλογα με την αξια του ακινητου συμφωνα με την εκθεση του εκτιμητη της Τραπεζας. Συνηθως οι τραπεζες δινουν το 70% ( μπορει και λιγο παραπανω )της αξιας του ακινητου συμφωνα με την Εκθεση. Αν πχ ενα ακινητο εχει αξια 100,000 ευρω συμφωνα με την εκτιμηση , η τραπεζα θα σου δωσει 70,000 ευρω. Αν τωρα εσυ, εχεις συμφωνησει να το παρεις 65,000 ευρω, δηλαδη πιο κατω απο την αξια του, τοτε θα παρεις ολο το ποσο. Αν ομως εσυ εχεις συμφωνησει να το αγορασεις 140,000 ευρω, η τραπεζα θα σου χορηγησει το 70% στα 100,000, που σημαινει οτι πραγματικα θα σου εχει χορηγηση το 50% της συμφωνημενης αξιας. Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2022 από tsaltinho
Kwstas92007 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 Χίλια ευχαριστώ για της απαντήσεις σου,και μια τελευταία ερώτηση. Αυτό που λένε ότι καλυπτουν και έως το 100% του συμβολαίου αγοράς τι σημαινει ?
HALF EVIL Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 30 λεπτά πριν, tsaltinho είπε Αναλογα με την αξια του ακινητου συμφωνα με την εκθεση του εκτιμητη της Τραπεζας. Συνηθως οι τραπεζες δινουν το 70% ( μπορει και λιγο παραπανω )της αξιας του ακινητου συμφωνα με την Εκθεση. Αν πχ ενα ακινητο εχει αξια 100,000 ευρω συμφωνα με την εκτιμηση , η τραπεζα θα σου δωσει 70,000 ευρω. Αν τωρα εσυ, εχεις συμφωνησει να το παρεις 65,000 ευρω, δηλαδη πιο κατω απο την αξια του, τοτε θα παρεις ολο το ποσο. Αν ομως εσυ εχεις συμφωνησει να το αγορασεις 140,000 ευρω, η τραπεζα θα σου χορηγησει το 70% στα 100,000, που σημαινει οτι πραγματικα θα σου εχει χορηγηση το 50% της συμφωνημενης αξιας. Δεν είναι ακριβώς έτσι. Πρώτα συμφωνείς την τιμή με τον πωλητή, σου δίνει ένα προσύμφωνο , το απαιτεί η τράπεζα και μετά πας να κάνεις αίτηση. Η τράπεζες πλέον ζητάνε 20%-30% ίδια συμμετοχή και χρηματοδοτούν το υπόλοιπο. 16 λεπτά πριν, Kwstas92007 είπε Χίλια ευχαριστώ για της απαντήσεις σου,και μια τελευταία ερώτηση. Αυτό που λένε ότι καλυπτουν και έως το 100% του συμβολαίου αγοράς τι σημαινει ? Η λέξη κλειδί είναι το "έως". Σε πολύ καλούς πελάτες με ισχυρή πιστοληπτική ικανότητα εξετάζουν και το ενδεχόμενο να μην ζητήσουν ίδια συμμετοχή. 1
tsaltinho Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, HALF EVIL είπε Δεν είναι ακριβώς έτσι. Πρώτα συμφωνείς την τιμή με τον πωλητή, σου δίνει ένα προσύμφωνο , το απαιτεί η τράπεζα και μετά πας να κάνεις αίτηση. Η τράπεζες πλέον ζητάνε 20%-30% ίδια συμμετοχή και χρηματοδοτούν το υπόλοιπο. Η λέξη κλειδί είναι το "έως". Σε πολύ καλούς πελάτες με ισχυρή πιστοληπτική ικανότητα εξετάζουν και το ενδεχόμενο να μην ζητήσουν ίδια συμμετοχή. Τι εννοεις δεν ειναι ετσι. Αν η αξια του ακινητου ειναι 100,000 και εσυ εχεις συμφωνησει να το αγορασεις 200,000, η τραπεζα θα σου σωσει 140,000 δανειο ?
HALF EVIL Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 7 λεπτά πριν, tsaltinho είπε Τι εννοεις δεν ειναι ετσι. Αν η αξια του ακινητου ειναι 100,000 και εσυ εχεις συμφωνησει να το αγορασεις 200,000, η τραπεζα θα σου σωσει 140,000 δανειο ? Ίσως δεν κατάλαβα. Εννοώ ότι πχ ένα ακίνητο έχει αντικειμενική αξία 100.000 Ο αγοραστής συμφωνεί να το αγοράσει 200.000. Πάει λοιπόν στην τράπεζα και λέει, έχω 60.000 δικά μου και θέλω 140.000 δάνειο. Ε, η τράπεζα θα του πει, τρελός είσαι που θα σε χρηματοδοτήσουμε για αξία ακινήτου 200.000 τη στιγμή που αν το δάνειο πάει φούντο στον πλειστηριασμό θα το δώσουμε άντε το πολύ 80.000
kostasbm Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 σημασία έχει να δει τι μπορεί να δώσει ο ίδιος και να μπει στο σίτε της τράπεζας για να δει τι περίπου μπορεί να πάρει και να κάνει τους υπολογισμούς του όσα ποιο πολλά μπορείς να δώσεις εσύ τόσο ποιο εύκολα θα εξωφλησεις το δάνειο..... μετά μαζεύεις τις οποίες απορίες ερωτήσεις έχεις και πας σε ένα κατάστημα να σου πουν...
tsaltinho Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 7 λεπτά πριν, HALF EVIL είπε Ίσως δεν κατάλαβα. Εννοώ ότι πχ ένα ακίνητο έχει αντικειμενική αξία 100.000 Ο αγοραστής συμφωνεί να το αγοράσει 200.000. Πάει λοιπόν στην τράπεζα και λέει, έχω 60.000 δικά μου και θέλω 140.000 δάνειο. Ε, η τράπεζα θα του πει, τρελός είσαι που θα σε χρηματοδοτήσουμε για αξία ακινήτου 200.000 τη στιγμή που αν το δάνειο πάει φούντο στον πλειστηριασμό θα το δώσουμε άντε το πολύ 80.000 Συμφωνουμε. Η τραπεζα θελει να ειναι εξασφαλισμενη γιατι συνηθως το ακινητο μπαινει σε υποθηκη. Οποτε θα δωσει δανειο συμφωνα με την αξια του ακινητου συμφωνα με τον εκτιμητη της.
HALF EVIL Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, tsaltinho είπε Συμφωνουμε. Η τραπεζα θελει να ειναι εξασφαλισμενη γιατι συνηθως το ακινητο μπαινει σε υποθηκη. Οποτε θα δωσει δανειο συμφωνα με την αξια του ακινητου συμφωνα με τον εκτιμητη της. 👍
tsaltinho Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, kostasbm είπε σημασία έχει να δει τι μπορεί να δώσει ο ίδιος και να μπει στο σίτε της τράπεζας για να δει τι περίπου μπορεί να πάρει και να κάνει τους υπολογισμούς του όσα ποιο πολλά μπορείς να δώσεις εσύ τόσο ποιο εύκολα θα εξωφλησεις το δάνειο..... μετά μαζεύεις τις οποίες απορίες ερωτήσεις έχεις και πας σε ένα κατάστημα να σου πουν... Για να υπολογισεις τι δανειο μπορεις να παρεις απο ΕΤΕ : https://www.nbg.gr/el/idiwtes/kathimerines-sunallages/online-trapezika-ergaleia/upologistis-stegastikou-daneiou
kostasbm Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 25 λεπτά πριν, tsaltinho είπε Για να υπολογισεις τι δανειο μπορεις να παρεις απο ΕΤΕ : https://www.nbg.gr/el/idiwtes/kathimerines-sunallages/online-trapezika-ergaleia/upologistis-stegastikou-daneiou οχι εγω ο αλλος Κωστας χαχαχαχαχα εγω δουλευα σε τραπεζα και δε πηρα δανειο
vasilllis Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 Και οτι εχετε γραψει αναιρείται αν εχετε ακινητη περιουσία για υποθήκη.
SnakeMJK Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 να συμπληρώσω ότι η δόση δε μπορεί να υπερβαίνει το 30% των μηνιαίων εσόδων σας και θα πρέπει να έχει ξεπληρωθεί μέχρι και το 75ο έτος του δικαιούχου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα