dimendom Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Ερώτηση προς ειδικούς: αξίζει τον κόπο να εγκαταστήσω κεντρική γεννήτρια (πετρελαίου/βενζίνης) ενόψει των αναμενόμενων προγραμματισμένων διακοπών ρεύματος κατά τη διάρκεια του χειμώνα που έπεται;
Ukforthemoment Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, dimendom είπε Ερώτηση προς ειδικούς: αξίζει τον κόπο να εγκαταστήσω κεντρική γεννήτρια (πετρελαίου/βενζίνης) ενόψει των αναμενόμενων προγραμματισμένων διακοπών ρεύματος κατά τη διάρκεια του χειμώνα που έπεται; Εχεις ρωτήσει κόστος;
dimendom Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Είναι …ακριβά. Για αυτό θέλω να ακούσω και αλλες γνώμες.
Joshua21 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, dimendom είπε Είναι …ακριβά. Για αυτό θέλω να ακούσω και αλλες γνώμες. Από όσο ξέρω οι "αναμενόμενες προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος κατά τη διάρκεια του χειμώνα" είναι ένα ακραίο μέτρο που δεν έχει επιβεβαιωθεί, τουλάχιστον όχι ακόμα, εσύ διατίθεσαι να πληρώσεις ακριβά κάτι που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα χρειαστείς? 1
dimendom Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Αν κρίνω από όσα άκουσα σήμερα μάλλον οι διακοπές είναι αναπόφευκτες. Οι ρώσοι έχουν σταματήσει εντελώς την ροή του φυσικού αερίου, οι πλούσιες χώρες αποφάσισαν να βάλουν πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο και η ευρωπαΐκή επιτροπή αποφάσισε να προτείνει πλαφόν και στην τιμή του φυσικού αερίου. Αποθέματα δεν υπάρχουν για πάνω από δύο μήνες. Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο δηλαδή. Άρα το πιο πιθανό σενάριο είναι να περάσουμε τον χειμώνα με δελτίο στο ρεύμα. Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2022 από dimendom
Joshua21 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Αν είσαι τόσο σίγουρος για αυτό τότε μάθε σχετικά (τιμές για την ισχύ που χρειάζεσαι, κόστος καυσίμου κτλ), και κρίνε μόνος σου αν αξίζει τον κόπο, εμείς τι να σου πούμε? 2
Maurikycli Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 8 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Αν είσαι τόσο σίγουρος για αυτό τότε μάθε σχετικά (τιμές για την ισχύ που χρειάζεσαι, κόστος καυσίμου κτλ), και κρίνε μόνος σου αν αξίζει τον κόπο, εμείς τι να σου πούμε? Να πει και σε εμάς όμως 😕
dimendom Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, Joshua21 είπε εμείς τι να σου πούμε? Η ερώτηση αφορά ειδικούς. Προφανώς δεν είσαι ειδικός ή δεν έχεις εγκαταστήσει γεννήτρια. Άρα πολύ λογικό είναι να μην έχεις να μου πεις τίποτα. Η ερώτηση μου απευθύνεται ή σε ειδικούς που ασχολούνται με αυτό το θέμα ή σε άλλους συνομιλητές που έχουν ήδη εγκαταστήσει γεννήτρια και έχουν σχετική εμπειρία. Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2022 από dimendom
solton57010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Είναι ακριβή,θέλει συντήρηση χρειάζεται να την βάζεις μπροστά τακτικά γτ αλλιώς όταν θα την χρειαστείς δεν θα παίρνει θες ηλεκτρολόγο για να την σύνδεση στην ηλεκτρική σου εγκατάσταση και από εκεί και πέρα να παραμετροποιήσεις την εγκατάσταση σου για να δεις τι θα δουλεύει με την γεννήτρια και τι όχι . Υπάρχει και η λύση φωτοβολταϊκά+μπαταρίες ή μπαταρίες που θα τις φορτίζεις από το δίκτυο της ΔΕΗ αν μιλάμε για ολίγο ώρες διακοπες ρευματος Προσωπική μου άποψη προγραμματισμένες διακοπές σε οικιακούς καταναλωτές σε καθημερινή βάση χειμώνα είναι πολύ δύσκολο να προχωρήσουν γτ χωρίς ρεύμα θα παγώσει κόσμος και δεν νομίζω να υπάρχει κυβέρνηση που θα σηκώσει το πολιτικό κόστος, προγραμματισμένες διακοπές σε καταναλωτές υψηλής-μεσης τάσης ίσως προχωρήσουν σαν ακραίο μέτρο. Επίσης η Ρωσία αυτή τη στιγμή σταμάτησε την ροή στον αγωγό που την συνδέει με την Γερμανία ,NordStream 1 ,η Ελλάδα παίρνει ρωσικό αέριο μέσω του Turkstream και η ροή του προς το παρόν συνεχίζει κανονικά απλά θα εκτοξευτούν και άλλο οι τιμές αερίου. Για εμένα πιο πολύ παίζει το σενάριο μεγάλου blackout γτ θα έχουμε ένα δίκτυο ρεύματος να δουλεύει στα όρια του ( αρκετοί θα στραφούν στο επιδοτούμενο ρεύμα για θέρμανση) και παράλληλα θα αυξηθεί η συμμετοχή των παλαιών και παροπλισμένων μέχρι και πριν λίγο καιρο λιγνιτικων μονάδων στο μείγμα παραγωγης ρευματος . Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2022 από solton57010
Ukforthemoment Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 21 λεπτά πριν, dimendom είπε Η ερώτηση αφορά ειδικούς. Προφανώς δεν είσαι ειδικός ή δεν έχεις εγκαταστήσει γεννήτρια. Άρα πολύ λογικό είναι να μην έχεις να μου πεις τίποτα. Η ερώτηση μου απευθύνεται ή σε ειδικούς που ασχολούνται με αυτό το θέμα ή σε άλλους συνομιλητές που έχουν ήδη εγκαταστήσει γεννήτρια και έχουν σχετική εμπειρία. Με τα δεδομένα που δεν δίνεις μην περιμένεις την απάντηση που θες. 1
NT1G Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 25 λεπτά πριν, dimendom είπε Η ερώτηση αφορά ειδικούς. Προφανώς δεν είσαι ειδικός ή δεν έχεις εγκαταστήσει γεννήτρια. Άρα πολύ λογικό είναι να μην έχεις να μου πεις τίποτα. Η ερώτηση μου απευθύνεται ή σε ειδικούς που ασχολούνται με αυτό το θέμα ή σε άλλους συνομιλητές που έχουν ήδη εγκαταστήσει γεννήτρια και έχουν σχετική εμπειρία. Ναι και όλοι αυτοί οι ειδικοί συχνάζουν στο μπλα μπλα και δίνουν συμβουλές τσάμπα, μιας και είναι ειδικοί. 2
Joshua21 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 24 λεπτά πριν, dimendom είπε Η ερώτηση αφορά ειδικούς. Προφανώς δεν είσαι ειδικός ή δεν έχεις εγκαταστήσει γεννήτρια. Άρα πολύ λογικό είναι να μην έχεις να μου πεις τίποτα. Η ερώτηση μου απευθύνεται ή σε ειδικούς που ασχολούνται με αυτό το θέμα ή σε άλλους συνομιλητές που έχουν ήδη εγκαταστήσει γεννήτρια και έχουν σχετική εμπειρία. Μπα, μάγους αφορά μια και δεν δίνεις κανένα στοιχείο πέρα από το ότι θέλεις γεννήτρια. 1
dimendom Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Με τα δεδομένα που δεν δίνεις μην περιμένεις την απάντηση που θες. Μια χαρά απαντήσεις γράφουν αυτοί που ξερούν να απαντήσουν, όπως είδες πιο πάνω.
Ukforthemoment Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, dimendom είπε Μια χαρά απαντήσεις γράφουν αυτοί που ξερούν να απαντήσουν, όπως είδες πιο πάνω. Ποια απάντηση σε κάλυψε; Γιατί ούτε τι θες να σηκώνει δεν έχεις γράψει.Ουτε μπατζετ,ούτε αν είσαι σε μονοκατοικία,σε πόλη ή χωριό.
dimendom Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 9 λεπτά πριν, solton57010 είπε Υπάρχει και η λύση φωτοβολταϊκά+μπαταρίες ή μπαταρίες που θα τις φορτίζεις από το δίκτυο της ΔΕΗ αν μιλάμε για ολίγο ώρες διακοπες ρευματος Ενδιαφέρον. Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα