Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολη την παρεα!Δεν γνωριζω αλλα απο οτι είδα δεν εχει συζητηθει το θέμα αλλά τον τελευταίο καιρό σκέφτομαι τρόπους για πιο οικονομικό μαγειρεμα μιας και οτι εχει να κανει με την ενεργεια επικρατεί χάος.Στο χωριό που μεγάλωσα η γιαγία μου χρησιμοποιουσε το κλασικο πετρογκαζ για οσους θυμουνται με την φιαλη.Ζω σε μονοκατοικια και το σκεφτομαι σοβαρά γιατι η επομενη κινηση ειναι φωτια εξω...! Υπάρχει καποιος που χρησιμοποιει και αν ναι προτασεις για αγορα και κατα ποσο συμφερει απο θεμα κοστους.

images.jpeg

Δημοσ.

παντα θα συμφαιρει το ρευμα. εκτος αν θες να ανάβεις ολο το φουρνο να κανει μια μεριδα γεμιστα. μαγειρευεις μια φορα, μετα ψυγειο, μικροκυμματα και 2-3 μερες τρως το ίδιο φαι. 

Δημοσ.

για τα γεμιστα κατι μπορει να γινει για να φαγωθει 2-3 μερες συνεχομενες αν μαγειρεψουμε καμια φασολαδα και την τρωμε 2-3 μερες μπορει να πατησουμε φεγγαρι!!!γνωριζω οπως μαλιστα ειπε και ενας αλλος "σοφος" πως το πιο φθηνο ρευμα ειναι αυτο που δεν καταναλωνεται...αλλα εδω μιλαμε για φαγητο και πρεπει να μπαινει κατσαρολα καθε μερα ή ταψι λογω πολλων ατομων καπως πρεπει να γινει μια ερευνα.πλεον θα μπαινει τηγανι στο ματι και θα ειμαστε με το χρονομετρο ή θα πεσουμε στην ωμοφαγια!

Δημοσ.

Ατμομαγειρας. Με 2-3 οροφους, ξεχωριστο φαγητο καθε οροφο και εισαι αρχοντας. Μονο 800 βατ, οσο δηλαδη το μικρο ματακι της κουζινας και ειναι και σουπερ υγειινος

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Masterios999 είπε

Καλησπερα σε ολη την παρεα!Δεν γνωριζω αλλα απο οτι είδα δεν εχει συζητηθει το θέμα αλλά τον τελευταίο καιρό σκέφτομαι τρόπους για πιο οικονομικό μαγειρεμα μιας και οτι εχει να κανει με την ενεργεια επικρατεί χάος.Στο χωριό που μεγάλωσα η γιαγία μου χρησιμοποιουσε το κλασικο πετρογκαζ για οσους θυμουνται με την φιαλη.Ζω σε μονοκατοικια και το σκεφτομαι σοβαρά γιατι η επομενη κινηση ειναι φωτια εξω...! Υπάρχει καποιος που χρησιμοποιει και αν ναι προτασεις για αγορα και κατα ποσο συμφερει απο θεμα κοστους.

images.jpeg

μη το γελας, θα φτιαχτουν τζακια, ψησταριες σε μπαλκονια,ταρατσες αυλες, θα πετας 2 ξυλα κ θα βαζεις κατσαρολα τσαμπα

ακομη κ νερο μπορει να ζεστανεις για μπανιο...

στη θερμανση κ ψυξη ειναι τα ζορια

Δημοσ.
1 ώρα πριν, archer100 είπε

Ατμομαγειρας. Με 2-3 οροφους, ξεχωριστο φαγητο καθε οροφο και εισαι αρχοντας. Μονο 800 βατ, οσο δηλαδη το μικρο ματακι της κουζινας και ειναι και σουπερ υγειινος

καλη ιδεα. τι φαγητα κανει αυτο?

Spoiler

δεν ξερω να κανω ουτε τοστ, μην με παρεξηγησεις

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, Stefanos683 είπε

μη το γελας, θα φτιαχτουν τζακια, ψησταριες σε μπαλκονια,ταρατσες αυλες, θα πετας 2 ξυλα κ θα βαζεις κατσαρολα τσαμπα

ακομη κ νερο μπορει να ζεστανεις για μπανιο...

στη θερμανση κ ψυξη ειναι τα ζορια

Και δεν θα μπορούμε να πάρουμε ανάσα από τον καπνό που θα γεμίσουν οι πόλεις... 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Γενικά το υγραέριο μόνο θετικά έχει (εκτός από τα αρνητικά της εγκατάστασης. Go for it

Τι εννοεις από θέμα εγκαταστασης? Η σύνδεση της φιάλης? 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, doom26 είπε

Τι εννοεις από θέμα εγκαταστασης? Η σύνδεση της φιάλης? 

Θέση φιάλης + σωλήνες και τουλάχιστον σε επαγγελματικό έχουμε κάτι συλλέκτες, αισθητήρες για προστασίες επιστροφών, βανες κτλ. Επίσης έχουμε και από πάνω για νερό σε περίπτωση πυρκαγιάς, που ίσως είναι υπερβολή για σπίτι, αλλά προσωπικά ίσως το σκεφτόμουν. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, archer100 είπε

χρησιμοποιουσα καποτε ατμομαγειρα κυριως χειμωνα για βραστες σαλατες τωρα για υπολοιπα δεν δικιμασα αλλα ηθελε την ωρα του και αυτος.απο μερια καταναλωσης δεν ξερω πως παει αλλα καλη ιδεα.

12 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Θέση φιάλης + σωλήνες και τουλάχιστον σε επαγγελματικό έχουμε κάτι συλλέκτες, αισθητήρες για προστασίες επιστροφών, βανες κτλ. Επίσης έχουμε και από πάνω για νερό σε περίπτωση πυρκαγιάς, που ίσως είναι υπερβολή για σπίτι, αλλά προσωπικά ίσως το σκεφτόμουν. 

θελει οντως τοσα πολλα και για οικια?να πω την αληθεια η γιαγια μου το χρησιμοιποιουσε σε ξεχωριστο χωρο τωρα για κυρια οικια δεν ξερω το φοβαμαι και εγω!

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Masterios999 είπε

θελει οντως τοσα πολλα και για οικια?να πω την αληθεια η γιαγια μου το χρησιμοιποιουσε σε ξεχωριστο χωρο τωρα για κυρια οικια δεν ξερω το φοβαμαι και εγω!

Ε και μπαλκόνι να μπει, πάλι πρέπει να πάνε οι σωλήνες στην θέση της κουζίνας, οπότε σκάψιμο στον τοίχο και τρύπες στα ντουλάπια (και έλεγχος να μην εμποδίζουν την χρήση τους). Επιπλέον στο μπαλκόνι κατά προτίμηση κάποιο κουβουκλιο να προστατεύουν από καιρικές συνθήκες. 

Τωρα για τα υπόλοιπα, δεν ξέρω για οικία. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Masterios999 είπε

images.jpeg

Για αυτό σας ζηλεύω βρε μπαγάσηδες.Γιατί μεγαλώσατε στα πούπουλα και αναρωτιέστε για πράγματα που για εμάς τα φτωχαδάκια ήταν ανέκαθεν καθημερινότητα ακόμη και στις εποχές που έδεναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα.Αν η τιμή της φιάλης δεν εκτοξευτεί σαν πύραυλος στο διάστημα στους επόμενους μήνες,το πετρογκαζάκι σε συνδιασμό με μια ξυλόσομπα με φούρνο δεν θα σε αφήσουν ποτέ νηστικό.Όσοι ποντάρετε στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο για να μαγειρέψετε ή θα μείνετε νηστικοί ή θα χρεοκοπήσετε

• Like 1
Δημοσ.

Πάρε μια ψησταρια υγραεριου με φουνο και με ματι και καθάρισες.

Ο φούρνος της κουζινας μεσα στο σπίτι το καλοκαιρι ειναι απαράδεκτος, πέρα του ότι καίει ζεσταίνει το σπίτι και για να το κρυώσεις θέλεις αλλα τοσα στα κλιματιστικά.

Εγω τον εχω κοψει χρονια τωρα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...