ParafronGR Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Καλησπέρα στην παρέα. Νέος σε αυτό το άθλημα και θα ήθελα να μάθω κάποια πράγματα για να ξέρω τί ακριβώς να πω. Στο σπίτι που νοικιάζω από πέρσι το καλοκαίρι (Αύγουστος 21) είχα συμβόλαιο ενός έτους με 280€. Σήμερα, με πήραν τηλ να μου πουν ότι το ενοίκιο - με το νέο συμβόλαιο πλέον - θα αυξηθεί στα 320€. Το θέμα είναι, μπορώ κάποιος να διασφαλίσω συμβόλαιο 3 ετών ώστε να έχω το κεφάλι μου ήσυχο? Μου είχαν πει κάποιοι γνωστοί στην αρχή που νοίκιασα ότι το συμβόλαιο είναι παράνομο, ότι πλέον είναι το λιγότερο 3 χρόνια κτλ, αλλά και δεν ήξερα, αλλά και μια χαρά φαίνεται ενός έτους στο taxis net - δεν καταλαβαίνω δηλαδή πώς μπορεί να είναι "παράνομο". Καμία ιδέα? Σας ευχαριστώ!
greekfragma Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 1 minute ago, ParafronGR said: μια χαρά φαίνεται ενός έτους στο taxis net - για ανέβασέ μας μια εικόνα από το taxis που φαίνεται ενός έτους (προφανώς κρύψε οτι ευαίσθητο δεδομένο υπάρχει τριγύρω)
panagiotis54 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 δεν ελεγχει το taxis ποσα χρονια θα βαλεις συμβολαιο....το taxis ειναι φορολογια ειδοσηματος, η 3τια ειναι νομικο ζητημα
tsaltinho Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 μπορει να το αυξησει στο 75% του ΔΤΚ ( δεικτη του καταναλωτη ). Η μεγιστη αυξηση που μπορει να σου κανει ειναι 8,7% = 304,36 ευρω, ΑΝ ειναι δηλωμενο 280 ευρω στο taxes. https://www.taxheaven.gr/rentrates/2022 1
Joshua21 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 12 λεπτά πριν, ParafronGR είπε Καλησπέρα στην παρέα. Νέος σε αυτό το άθλημα και θα ήθελα να μάθω κάποια πράγματα για να ξέρω τί ακριβώς να πω. Στο σπίτι που νοικιάζω από πέρσι το καλοκαίρι (Αύγουστος 21) είχα συμβόλαιο ενός έτους με 280€. Σήμερα, με πήραν τηλ να μου πουν ότι το ενοίκιο - με το νέο συμβόλαιο πλέον - θα αυξηθεί στα 320€. Το θέμα είναι, μπορώ κάποιος να διασφαλίσω συμβόλαιο 3 ετών ώστε να έχω το κεφάλι μου ήσυχο? Μου είχαν πει κάποιοι γνωστοί στην αρχή που νοίκιασα ότι το συμβόλαιο είναι παράνομο, ότι πλέον είναι το λιγότερο 3 χρόνια κτλ, αλλά και δεν ήξερα, αλλά και μια χαρά φαίνεται ενός έτους στο taxis net - δεν καταλαβαίνω δηλαδή πώς μπορεί να είναι "παράνομο". Καμία ιδέα? Σας ευχαριστώ! Η ελάχιστη διάρκεια της μίσθωσης όντως είναι 3 έτη, έτσι προβλέπει η νομοθεσία, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το συμβόλαιο είναι "παράνομο"... απλά δεν μπορεί να σε διώξει πριν την τριετία παρόλο που έληξε ο συμβατικός χρόνος της μίσθωσης. Αν δεν σε ενδιαφέρει να φαίνεται ενεργή η μίσθωση στο taxis τότε μπορείς να συνεχίσεις να μένεις μέσα χωρίς να γίνει νέο συμβόλαιο, έχει δικαίωμα όμως να σου ζητήσει την νόμιμη αύξηση, η οποία θα είναι αρκετά μεγάλη λόγω πληθωρισμού, ίσως να πλησιάζει και αυτά που σου ζητάει ως αύξηση με νέο συμβόλαιο. Για να διασφαλίσεις συμβόλαιο 3 ετών πρέπει να συμφωνεί και ο ιδιοκτήτης.
GrKata Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Οπως ειπαν και οι υπολοιποι, ασχετως του τι εχεις υπογραψει, η ελαχιστη διαρκεια ειναι 3 χρονια. Αν εχετε συμφωνησει 1 η 2 χρονια και ειστε οκ και οι 2 οταν φυγεις απο το σπιτι, ολα καλα. Αλλιως ναι, μπορει να σου καπελωσει τη νομιμη προσαυξηση μετα τη ληξη του 1 ετους συμβολαιου που ειχες, ωστε να κρατησεις το σπιτι. Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2022 από GrKata
ParafronGR Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Καταρχάς, σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι κάτω από ποιο καθεστώς δεν μπορεί να με διώξει. Δηλαδή αν μου ζητήσει 300€ κι εγώ της όχι, θα μπορώ να μείνω για άλλα 2 χρόνια χωρίς συμβόλαιο και να πληρώνω τα ίδια χρήματα? Γιατί από τη μία διαβάζω ότι μπορεί νόμιμα να το αυξήσει κι οκ είναι κατανοητό ώς ένα σημείο, αλλά από την άλλη κι εγώ έχω το δικαιωμα να μείνω άλλα 2 χρόνια . Επίσης, αυτά τα 3 χρόνια ως ελάχιστη διάρκεια δεν μπορεί να τα παραγράψει με το χαρτί της ιδιοκατοίκησης? Δηλαδή, αν δεν της δώσω το οκ σε μια δεύτερη αύξηση πχ του χρόνου (με 1 χρόνο συμβόλαιο πάλι) δεν μπορεί να μου πει ότι το θέλει για εκεινη και να με πετάξει έξω? Σας ευχαριστώ όλους, παιδιά. Θα συναντηθούμε αύριο για να συζητήσουμε για τις αυξήσεις και το νέο συμβόλαιο και θέλω να τα ξέρω όλα
hln3 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 305 ευρώ βγαίνει το μίσθωμα βάσει τιμάριθ μου. Μην δεχθείς 320 εκτός και αν συμφωνήσει (γραπτώς) να μείνει σταθερό για 2 χρόνια, τότε ίσως να τρώγεται αν ο πληθωρισμός μείνει ψηλά.
greekfragma Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Σου ζήτησα κάτι να μας δείξεις και πετάς χαρταετό. Επίσης έξωση για ιδιοκατοικιση δεν υπάρχει από το 2007 που καταργήθηκε. Ανέβασε αυτό που σου ζήτησα από τάξις για να δούμε σε τι καθεστώς εισαι.
GrKata Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 14 λεπτά πριν, ParafronGR είπε τα παραγράψει με το χαρτί της ιδιοκατοίκησης? Δηλαδή, αν δεν της δώσω το οκ σε μια δεύτερη αύξηση πχ του χρόνου (με 1 χρόνο συμβόλαιο πάλι) δεν μπορεί να μου πει ότι το θέλει για εκεινη και να με πετάξει έξω? Για ιδιοκατοικηση δε μπορει να σε διωξει εδω και χρονια.
Joshua21 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 9 λεπτά πριν, ParafronGR είπε Καταρχάς, σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι κάτω από ποιο καθεστώς δεν μπορεί να με διώξει. Δηλαδή αν μου ζητήσει 300€ κι εγώ της όχι, θα μπορώ να μείνω για άλλα 2 χρόνια χωρίς συμβόλαιο και να πληρώνω τα ίδια χρήματα? Γιατί από τη μία διαβάζω ότι μπορεί νόμιμα να το αυξήσει κι οκ είναι κατανοητό ώς ένα σημείο, αλλά από την άλλη κι εγώ έχω το δικαιωμα να μείνω άλλα 2 χρόνια . Επίσης, αυτά τα 3 χρόνια ως ελάχιστη διάρκεια δεν μπορεί να τα παραγράψει με το χαρτί της ιδιοκατοίκησης? Δηλαδή, αν δεν της δώσω το οκ σε μια δεύτερη αύξηση πχ του χρόνου (με 1 χρόνο συμβόλαιο πάλι) δεν μπορεί να μου πει ότι το θέλει για εκεινη και να με πετάξει έξω? Σας ευχαριστώ όλους, παιδιά. Θα συναντηθούμε αύριο για να συζητήσουμε για τις αυξήσεις και το νέο συμβόλαιο και θέλω να τα ξέρω όλα Μην μπερδεύεσαι, κάθε ένα από τα θέματα που αναφέρεις είναι διαφορετικό. Σήμερα δεν μπορεί να σε διώξει με αιτιολογία ότι έχει λήξει το μισθωτήριο, για αυτό το λόγο θα μπορεί μόλις περάσει τριετία, αλλά αν δεν δεχτείς να πληρώσεις τα προβλεπόμενα (την νόμιμη αύξηση δλδ) τότε μπορεί να σε διώξει. Η ιδιοκατοίκηση έχει πάψει να υφίσταται ως νόμιμη αιτία έξωσης εδώ και 25 χρόνια. Αν της δώσεις το οκ και κάνετε ανανέωση για ένα χρόνο με 320, τότε σε ένα χρόνο και πάλι θα μπορεί να σου ζητήσει την νόμιμη αύξηση. Μόλις περάσουν 3 χρόνια από την αρχή της μίσθωσης, έχει δικαίωμα να σου ζητήσει όσα θέλει.
MauroPaltoudias Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, ParafronGR είπε Το θέμα είναι, μπορώ κάποιος να διασφαλίσω συμβόλαιο 3 ετών ώστε να έχω το κεφάλι μου ήσυχο? Μου είχαν πει κάποιοι γνωστοί στην αρχή που νοίκιασα ότι το συμβόλαιο είναι παράνομο, ότι πλέον είναι το λιγότερο 3 χρόνια κτλ, αλλά και δεν ήξερα, αλλά και μια χαρά φαίνεται ενός έτους στο taxis net - δεν καταλαβαίνω δηλαδή πώς μπορεί να είναι "παράνομο". Σε καμία περίπτωση δεν είναι παράνομο. Νόμιμο είναι, απλώς υπερισχύει πάντα η τριετία. Όπως σωστά αναφέρθηκε παραπάνω, θα λάβετε τη νόμιμη προσαύξηση εντός τριετίας, η οποία όμως - κατά τη γνώμη μου - θα πρέπει να δηλωθεί και αυτή στο taxisnet. Γενικά, η οποιαδήποτε διαφοροποίηση στο αρχικό ποσό ενοικίου, θα πρέπει να δηλώνεται στο taxisnet (όχι ως παρατήρηση στη φόρμα των σημειώσεων, αλλά ως νούμερο). Απαιτείται δηλαδή, τροποποιητική δήλωση κάθε φορά που μεταβάλλεται το αρχικό ποσό, για οποιονδήποτε λόγο. Διαφορετικά, σε περίπτωση διασταυρώσεων στοιχείων, παρουσιάζεται αναντιστοιχία μεταξύ αυτού που έχει δηλωθεί στο taxisnet και αυτού που καταβάλλεται στην πραγματικότητα. Αυτή είναι η άποψή μου.
SabotazNic Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 48 λεπτά πριν, greekfragma είπε Σου ζήτησα κάτι να μας δείξεις και πετάς χαρταετό. Επίσης έξωση για ιδιοκατοικιση δεν υπάρχει από το 2007 που καταργήθηκε. 45 λεπτά πριν, GrKata είπε Για ιδιοκατοικηση δε μπορει να σε διωξει εδω και χρονια. 43 λεπτά πριν, Joshua21 είπε . Η ιδιοκατοίκηση έχει πάψει να υφίσταται ως νόμιμη αιτία έξωσης εδώ και 25 χρόνια. Αν δεν κάνω λάθος, μπορεί να σε πετάξει αν δεν έχει άλλη μόνιμη κατοικία. Αλλά προφανώς δεν θα είναι αυτός ο λόγος πριν την 3ετια, αλλά η μη συμφωνία αύξησης του ενοικίου
Joshua21 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Αν δεν κάνω λάθος, μπορεί να σε πετάξει αν δεν έχει άλλη μόνιμη κατοικία. Αλλά προφανώς δεν θα είναι αυτός ο λόγος πριν την 3ετια, αλλά η μη συμφωνία αύξησης του ενοικίου Λάθος κάνεις, η έξωση σε περίπτωση που ο εκμισθωτής δεν έχει άλλη μόνιμη κατοικία ίσχυε μέχρι και το 1987. Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2022 από Joshua21
SabotazNic Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 14 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Λάθος κάνεις, η έξωση σε περίπτωση που ο εκμισθωτής δεν έχει άλλη μόνιμη κατοικία ίσχυε μέχρι και το 1987. Βασικά οκ, μετά την 3ετια και χωρίς ενεργό συμβόλαιο, σε πετάει ο ιδιοκτήτης όποτε θέλει, αν δεν επιθυμεί ανανέωση συμβολαίου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα