Προς το περιεχόμενο

Η ARM βάζει «φρένο» στις φιλοδοξίες της Qualcomm για την κατασκευή επεξεργαστών για desktop και servers

polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, thiva7 είπε

Αν ο Steve ήταν καινοτόμος εγώ είμαι τρένο. 

Μιλάμε για ένα τύπο που απλά πατούσε σε ιδέες άλλων... Marketing κλπ ναι πρώτος, αλλά δεν πήγε αυτός μπροστά τπτ κατά την γνώμη μου 

Στην Ελλάδα κάποια στιγμή πρέπει να μάθουμε πως η δημιουργία προϊόντος έτοιμο για ράφι ΕΙΝΑΙ καινοτομία. Εχεις δει την παρουσίαση του iPad όπου ανέφερε ότι «πατήσαμε στις πλάτες άλλων και ..». Έχεις διαβάσει το βιβλίο του που αναφέρει πως ανέδειξε το mouse  ή αγόρασε όλους τους fast hdd της Toshiba για το iPod? Ή ξέχασες ότι το desktop pc είναι τέρμα δικιά του δουλειά (ο Vosniak ακόμα στο γκαράζ θα καθόταν παίζοντας πασιέντζα). Αλλά ο Steve δεν είναι γνωστός ούτε καν για τα προϊόντα του. Είναι γνωστός για τη διοίκηση επιχειρήσεων, και το να εμπνέει A players να αποδίδουν τα μέγιστα. Έσωσε/έφτιαξε 5-6 βιομηχανίες και τελικά τα λεφτά τα έκανε από το πιο όμορφο πράγμα: «όλες οι καρτούν ταινίες που βλέπεις στην αγορά είναι εκ του μηδενος δικιά του δημιουργία». Εγώ θα τον θυμάμαι γιατί έμπαινε στα διοικητικά συμβούλια και οποίο μέλος κοίταζε excelaki με νούμερα πωλήσεων έπαιρνε τον @@λο. Επένδυε στο τελικό προϊόν.

Επεξ/σία από jimarass26
  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, jimarass26 είπε

Στην Ελλάδα κάποια στιγμή πρέπει να μάθουμε πως η δημιουργία προϊόντος έτοιμο για ράφι ΕΙΝΑΙ καινοτομία. Εχεις δει την παρουσίαση του iPad όπου ανέφερε ότι «πατήσαμε στις πλάτες άλλων και ..». Έχεις διαβάσει το βιβλίο του που αναφέρει πως ανέδειξε το mouse  ή αγόρασε όλους τους fast hdd της Toshiba για το iPod? Ή ξέχασες ότι το desktop pc είναι τέρμα δικιά του δουλειά (ο Vosniak ακόμα στο γκαράζ θα καθόταν παίζοντας πασιέντζα). Αλλά ο Steve δεν είναι γνωστός ούτε καν για τα προϊόντα του. Είναι γνωστός για τη διοίκηση επιχειρήσεων, και το να εμπνέει A players να αποδίδουν τα μέγιστα. Έσωσε/έφτιαξε 5-6 βιομηχανίες και τελικά τα λεφτά τα έκανε από το πιο όμορφο πράγμα: «όλες οι καρτούν ταινίες που βλέπεις στην αγορά είναι εκ του μηδενος δικιά του δημιουργία». Εγώ θα τον θυμάμαι γιατί έμπαινε στα διοικητικά συμβούλια και οποίο μέλος κοίταζε excelaki με νούμερα πωλήσεων έπαιρνε τον @@λο. Επένδυε στο τελικό προϊόν.

Ρε φίλε τι λες? Ο βοζνιακ θα έπαιζε στο γκαράζ του? Με την ίδια λογική.. 

Αν δεν ήταν ο βοζνιακ... Κυριολεκτικά δεν θα υπήρχε APPLE.... Δεν θα την έφτιαχνε ποτέ ο Steve με την καινοτομία του βοζνιακ. 

Το είπα και στο πρώτο μήνυμα... Το είχε με το μάρκετινγκ. Αυτό και τπτ άλλο. 

Υ. Γ : πέρα από όλα τα άλλα ήταν και μεγάλος μαλακας ο άνθρωπος.... Έκλεβε λεφτά και από τον φίλο του το βοζνιακ στις αρχές. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, anax111 είπε

Νομικά πάντως εάν η ARM δεν απαγορεύει ρητά στις άδειες της την χρήση από εταιρία που υπεισέρχεται στα δικαιώματα της Nuvia από εξαγορά της τότε δεν έχει το δικαίωμα να σταματήσει την Qualcomm. Επίσης εάν το δικαστήριο γίνει στις ΗΠΑ η ARM είναι καμένη από χέρι. Εδώ και λίγα χρόνια παρακολουθούμε το σήριαλ με τις προσπάθειες αμερικανικών εταιριών να εξαγοράσουν την ARM αλλά η παμπόνηρη Γηραιἀ Αλβιώνα δεν το επιτρέπει. Σίγουρα θα έχει πολλά επεισόδια το συγκεκριμένο σήριαλ.

Η ARM είναι εξαγορασμένη από την Ιαπωνική SoftBank. Οπότε δεν ισχύει τίποτα από αυτά που γράφεις. Απλά η Nvidia που ήθελε να αγοράσει την ARM από την SoftBank, είναι μια εταιρία που κανένας δεν θα ήθελε να δει να ελέγχει την ARM. Όλοι είχαν πρόβλημα με μια τέτοια προοπτική.

Επεξ/σία από john_dr
  • Like 1

8 ώρες πριν, thiva7 είπε

Αν δεν ήταν ο βοζνιακ... Κυριολεκτικά δεν θα υπήρχε APPLE.... Δεν θα την έφτιαχνε ποτέ ο Steve με την καινοτομία του βοζνιακ. 

Υ. Γ : πέρα από όλα τα άλλα ήταν και μεγάλος μαλακας ο άνθρωπος.... Έκλεβε λεφτά και από τον φίλο του το βοζνιακ στις αρχές. 

Άρα μήπως καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι τίποτα δεν είναι φτιαγμένο απ' το 0 και όλοι στηριζονται σε ιδέες άλλων για να φτιαχτεί κάτι νέο και καινοτόμο και ότι το νέο και καινοτόμο θα δώσει ιδέα σε κάποιον άλλο για να φτιαχτεί ένα άλλο προϊόν κ.ο.κ.

Για μένα αυτή η μανία με τις πατέντες πρέπει να σταματήσει ή να βρεθεί επιτέλους μία λύση, διότι μετά από ένα σημείο και μετά χαμένη είναι η πρόοδος και κερδισμένοι οι δικηγόροι και το μονοπώλιο.

• Like 2

13 ώρες πριν, thiva7 είπε

Πάμε στη δεύτερη ελληνική παθογένεια: ή θα είσαι τέλειος ή θα είσαι χάλια. Ναι κανείς δεν είναι τέλειος. Όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος. Αν εσύ λες αυτά που λες πες μου γιατί κάποιος που ακούει και θέλει να βγει μπροστά να το κάνει; Για να έχει εσένα και εμένα να τον κρίνουμε τόσο αυστηρά; Αν δεν σου αρέσει ο Steve που είναι από τους σημαντικότερους ανθρώπους της βιομηχανίας τι σου (μου)  αρέσει; Νομίζω πρέπει να είμαστε πιο ανοιχτοί όταν κρίνουμε κάποιον. 

• Like 1
  • Thanks 1

42 λεπτά πριν, Hiroshima79 είπε

Θα την αγοράσει η Apple κάποια στιγμή θέλω να πιστεύω.

Θα υπάρξει του ίδιου τύπου αντίδραση με αυτή που υπήρξε στην περίπτωση της Nvidia. Κανείς δεν θα δεχθεί να εξαγοραστεί η ARM από μια εταιρία η οποία προσπαθεί να μαντρώσει το κοινό της, κάτι που είναι βασική εμπορική λογική τόσο της Apple όσο και της Nvidia.

Πιθανότερο σενάριο να δούμε κάποια ομάδα εταιριών να αναλαμβάνει την ARM, όπως φημολογούνταν κάποια στιγμή μετά την κατάρρευση της προσπάθειας της Nvidia

Qualcomm wants to buy ARM with a consortium of companies - GSMArena.com news

1 ώρα πριν, jimarass26 είπε

Πάμε στη δεύτερη ελληνική παθογένεια: ή θα είσαι τέλειος ή θα είσαι χάλια. Ναι κανείς δεν είναι τέλειος. Όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος. Αν εσύ λες αυτά που λες πες μου γιατί κάποιος που ακούει και θέλει να βγει μπροστά να το κάνει; Για να έχει εσένα και εμένα να τον κρίνουμε τόσο αυστηρά; Αν δεν σου αρέσει ο Steve που είναι από τους σημαντικότερους ανθρώπους της βιομηχανίας τι σου (μου)  αρέσει; Νομίζω πρέπει να είμαστε πιο ανοιχτοί όταν κρίνουμε κάποιον. 

Ρε συ γίνεται να κάνουμε κουβέντα χωρίς γενικόλογα? Δεύτερη πρώτη ελληνικη παθογένεια κλπ.... Καταρχήν έπεσες έξω... Δεν είμαι Έλληνας. 

Στα του θέματος... ΦΥΣΙΚΆ ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΙΘΕΊ από Εμένα και εσένα. Δεν καταλαβαίνω τι λες.  Με το σύνολο τις συμπεριφοράς του θα κριθεί... Τέλεια και παύλα. Χωρίς να συμβαίνει ότι θα είμαστε πάντα σωστοί... Τσπ κατάλαβες... Για να μην ανοίξουμε άλλο αυτό το θέμα 

Όπως έκρινα ότι είναι για τους χ ψ λόγους μαλακας, για άλλους λόγους κλπ ότι τοπ στο μάρκετινγκ πχ... Η ότι ξέρει τι θέλει η αγορά κλπ κλπ. 

Και συζητάμε σε αυτό το νήμα τόσα ποστ για το εάν είναι η οχι καινοτόμος ο Steve. 

Για εμένα όχι δεν είναι... Δεν είναι καν παράδειγμα προς μίμηση ο τύπος

44 λεπτά πριν, thiva7 είπε

Ρε συ γίνεται να κάνουμε κουβέντα χωρίς γενικόλογα? Δεύτερη πρώτη ελληνικη παθογένεια κλπ.... Καταρχήν έπεσες έξω... Δεν είμαι Έλληνας. 

Στα του θέματος... ΦΥΣΙΚΆ ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΙΘΕΊ από Εμένα και εσένα. Δεν καταλαβαίνω τι λες.  Με το σύνολο τις συμπεριφοράς του θα κριθεί... Τέλεια και παύλα. Χωρίς να συμβαίνει ότι θα είμαστε πάντα σωστοί... Τσπ κατάλαβες... Για να μην ανοίξουμε άλλο αυτό το θέμα 

Όπως έκρινα ότι είναι για τους χ ψ λόγους μαλακας, για άλλους λόγους κλπ ότι τοπ στο μάρκετινγκ πχ... Η ότι ξέρει τι θέλει η αγορά κλπ κλπ. 

Και συζητάμε σε αυτό το νήμα τόσα ποστ για το εάν είναι η οχι καινοτόμος ο Steve. 

Το καταλαβαίνεις ότι με την λογική και τα κριτήρια που βάζεις κανένας μα κανένας δεν θα μπορούσε να κριθεί ως καινοτόμος, πρωτοπόρος ή έστω σημαντικός σε οποιονδήποτε τομέα…

είναι κρίμα για έναν που δεν συμπαθείς να “καις” και όλους τους άλλους…

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, thiva7 είπε

https://www.theregister.com/2013/11/27/arm_how_a_surprisingly_small_uk_company_conquered_the_world/?page=2
Αγγλικά ξέρεις ? Ξεκινά το διάβασμα….

By the way είχε προβλέψει  ο Στιβακος ότι θα γίνει η μετάβαση σε Arm άλλωστε αυτός ήταν ο στόχος του από την αρχή απλά δεν ήταν ώριμες οι συνθήκες.

Επεξ/σία από atheatos

34 λεπτά πριν, AtiX είπε

Το καταλαβαίνεις ότι με την λογική και τα κριτήρια που βάζεις κανένας μα κανένας δεν θα μπορούσε να κριθεί ως καινοτόμος, πρωτοπόρος ή έστω σημαντικός σε οποιονδήποτε τομέα…

είναι κρίμα για έναν που δεν συμπαθείς να “καις” και όλους τους άλλους…

Ρε συ ναι δεν το συμπαθώ και δεν νομίζω οτι το έκρυψα . Αλλα νομιζω οτι μιλαω αντικειμενικά , δεν ειπα οτι δεν ειναι σημαντικός σε κανενα τομεα, πραγματικά πιστεύω οτι ο τυπος ηξερε να "τρέχει" μια εταιρία .Αλλα για εμενα αυτο δεν τον κανει καινοτόμο , αυτο λεω σε ολα τα ποστ εδω .

28 λεπτά πριν, atheatos είπε

https://www.theregister.com/2013/11/27/arm_how_a_surprisingly_small_uk_company_conquered_the_world/?page=2
Αγγλικά ξέρεις ? Ξεκινά το διάβασμα….

By the way είχε προβλέψει  ο Στιβακος ότι θα γίνει η μετάβαση σε Arm άλλωστε αυτός ήταν ο στόχος του από την αρχή απλά δεν ήταν ώριμες οι συνθήκες.

δεν το διαβασα ολο μην σου λεω ψεματα ειναι ολοκληρο σεντονη ,  ισως το κανω το βραδυ οταν χαλαρωνω , αλλα απο κανα δυο παραγραφους που διαβασα , ηξερε που θα παει η αγορα! οκ?τι?

Μαλλον η λογος της διαφωνιας μας ειναι επειδη εχουμε εντελως διαφορετική αποψη για το ποιος και πως ειναι καινοτομος.

Απο οσα ξερω , εβλεπε την ταση της αγορας και ελεγε ...φτιαξτε μου αυτο! για εμενα δεν ειναι καινοτομια , ειναι ΓΑΜΑΤΟΣ για CEO αλλα μεχρι εκει!!

2 λεπτά πριν, thiva7 είπε

Ρε συ ναι δεν το συμπαθώ και δεν νομίζω οτι το έκρυψα . Αλλα νομιζω οτι μιλαω αντικειμενικά , δεν ειπα οτι δεν ειναι σημαντικός σε κανενα τομεα, πραγματικά πιστεύω οτι ο τυπος ηξερε να "τρέχει" μια εταιρία .Αλλα για εμενα αυτο δεν τον κανει καινοτόμο , αυτο λεω σε ολα τα ποστ εδω .

δεν το διαβασα ολο μην σου λεω ψεματα ειναι ολοκληρο σεντονη ,  ισως το κανω το βραδυ οταν χαλαρωνω , αλλα απο κανα δυο παραγραφους που διαβασα , ηξερε που θα παει η αγορα! οκ?τι?

Μαλλον η λογος της διαφωνιας μας ειναι επειδη εχουμε εντελως διαφορετική αποψη για το ποιος και πως ειναι καινοτομος.

Απο οσα ξερω , εβλεπε την ταση της αγορας και ελεγε ...φτιαξτε μου αυτο! για εμενα δεν ειναι καινοτομια , ειναι ΓΑΜΑΤΟΣ για CEO αλλα μεχρι εκει!!

Η σωστή έκφραση είναι οραματιστής… Έβλεπε την καινοτομία γρηγοροτερα από τους υπόλοιπους.  Εδωσε έμφαση στην καινοτομία ρισκάροντας πολλά( ακόμα και την ίδια του την οικογένεια). Ίσως αυτό τον έκανε να θεωρείται καινοτόμος , ότι έφερε μια διαφορετική φιλοσοφία στον τρόπο σκέψης στην δημιουργία προϊόντων και διαχείρηση επιχειρήσεων. 
Αλλωστε και εσυ ο ίδιος το παραδέχεσαι ότι ήξερε να τρέχει μια εταιρεία , αλλα τον τρόπο που το πετυχαίνει αυτό αρνησε να το αποδεχτείς ως καινοτόμο…. Οκ. Πιθανών δυσκολεύεσαι να το χωνέψεις , όπως πολλοί άλλοι. Είναι γεγονός ότι πολλοί αρνούνται να το παραδεχτούν για προσωπικούς λόγους. Άλλοι για λόγους υγείας κτλ.

• Thanks 1

16 ώρες πριν, john_dr είπε

Η ARM είναι εξαγορασμένη από την Ιαπωνική SoftBank. Οπότε δεν ισχύει τίποτα από αυτά που γράφεις. Απλά η Nvidia που ήθελε να αγοράσει την ARM από την SoftBank, είναι μια εταιρία που κανένας δεν θα ήθελε να δει να ελέγχει την ARM. Όλοι είχαν πρόβλημα με μια τέτοια προοπτική.

Πάντα κάποιος κάπου έχει τις μετοχές των μεγάλων εταιριών. Η Softbank δεν είναι πρόβλημα για τους βρετανούς καθώς δεν ασκεί έλεγχο στο δημιουργικό κομμάτι της ARM και γενικά δεν μπλέκεται στα πόδια τους. Αντίθετα η Nvidia και παλαιότερα μία άλλη αμερικάνικη εταιρία, δεν θυμάμαι πια, έχουν ποιο ιδιοτελής σκοπούς (και όχι μόνο) οπότε φάγαν πόρτα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...