solton57010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Ευελπίδων όπλα θα κάνεις 3-4 υπηρεσίες τον μήνα ,σταθερό ωράριο μόνο πρωί (εκτός απο μέρες ασκήσεων) ,πολλές μεταθέσεις και το σημαντικότερο έχεις να κάνεις με φαντάρους και όχι με αγανακτισμένους πολίτες. Aξιωματικών αστυνομίας με τα τωρινά δεδομένα δεν θα έχεις μεταθέσεις σε διαφορετικούς νομούς ανά 2/3 χρόνια μέχρι να φτάσεις τον βαθμό του Α/Δ ,αλλά μιλάμε για την απόλυτη παράνοια σε ωράρια και συνθήκες δουλειάς (εκτός και εαν έχεις τις "δυνατότητες" να χωθείς σε καμιά τρύπα). Τα λεφτά είναι ίδια και στις 2 περιπτώσεις η μόνη διαφορά είναι κάποια επιδόματα τα οποία αλλάζουν ανάλογα την περιοχή ή την υπηρεσία που είσαι .
george_koll Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, hln3 είπε Δύο εντελώς διαφορετικά επαγγέλματα, με κοινά χαρακτηριστικά τον τροπο εισαγωγής και τον σίγουρο κρατικό μισθό. Άρα φαντάζομαι ο λόγος που τα προτιμάς είναι λόγω σταθερότητας στην μισθοδοσία Ο ιδιωτικός τομέας είναι ζούγκλα, όπου καταφέρεις και μπεις δημόσιο καλά είναι. Αν θες να ζήσεις Αθήνα προτιμάς αστυνομία Αν θες να ζεις επαρχία - παραμεθώριο προτιμάς στρατό. Όπως λέτε και εσείς, είναι καλύτερα στο δημόσιο λόγω μισθού και συμφωνώ. Αλλά δεν είναι ο ‘ σίγουρος μισθός ‘ , ο κυριότερος λόγος που με ενδιαφέρουν οι συγκεκριμένες σχολές Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2022 από george_koll
Moderators Kercyn Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Moderators Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Ποιοι είναι οι λόγοι που σε ενδιαφέρουν; Έχεις υπ' όψην σου όλα αυτά που σου λένε οι υπόλοιποι ή είδες κάνα βίντεο από ΣΣΕ και φαντάστηκες ότι ο στρατός είναι έτσι;
george_koll Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, Kercyn είπε Ποιοι είναι οι λόγοι που σε ενδιαφέρουν; Έχεις υπ' όψην σου όλα αυτά που σου λένε οι υπόλοιποι ή είδες κάνα βίντεο από ΣΣΕ και φαντάστηκες ότι ο στρατός είναι έτσι; Από τις αρχές γυμνασίου σκεφτόμουν αυτές τις σχολές γιατί θέλω να προσφέρω ακόμη και το ελάχιστο. Οι γονείς μου ήταν στην αστυνομία και μου έχουν πει πολλές φορές για να καταλάβω πως δεν είναι τα πράγματα όπως στα βίντεο ούτε στην αστυνομία ούτε στον στρατό. Όμως μου έχει περιγράψει κυρίως ο πατέρας μου κάποιες ‘ωραίες στιγμές ’ που μου κίνησαν το ενδιαφέρον και θα ήθελα να τις ζήσω αν μπορέσω. Έχω μιλήσει και με έναν οικογενειακό φίλο στρατιωτικό και μου έχει πει πως πρέπει να το θες πραγματικά. 1
ModernAthenian Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Έχω φίλο αξιωματικό της Αεροπορίας και μου έχει πει αρκετά θετικά όπως σταθερότητα δουλειάς αλλά και αρνητικά όπως μετακινήσεις, συγκρούσεις με τη προσωπική ζωή κτλ. Για εκείνον μάλιστα είναι διπλή πρόκληση καθώς είναι σε ομόφυλη σχέση πολλά χρόνια και δεν είναι out στην Αεροπορία (σε 1-2 συναδέλφους του μόνο νομίζω). Αλλά τα φράγκα σταθερά και ξέρει πως θα βγει νωρίς στη σύνταξη αλλά και πάλι τον θυμάμαι σε περιόδους να θέλει να τα παρατήσει. Ακόμα και τώρα το πετάει περιστασιακά καθώς δεν είναι πολύ μεγάλος ηλικιακά (late 30's).
lector Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Βαλ'τα κατω και σκεψου αν ο σταθερος μισθος και η προωρη συνταξιοδοτηση ειναι καταλληλη αμοιβη για το δεδομενο οτι θα σε χαρακτηριζει η μιση κοινωνια χαραμοφαη (στρατιωτικος) ή εγκληματια/τσουτσεκι της κυβερνησης (αστυνομικος).
xgol Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 1000€ το μηνα για να παρατηθεις απο οποιαδηποτε ονειρα θα μπορουσες να εχεις στη ζωη σου. 5
rodosf1 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 για τη συνταξιοδοτηση πρόωρα που αναφέρθηκε έχει αλλάξει πλέον. δυστυχώς προς το χειρότερο. Η αστυνομία κ περισσότερο η πυροσβεστική έχει προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο (ο στρατός ελάχιστη σε σχέση με όσα παίρνει από τον προϋπολογισμό) και θα βλέπεις αν κάνεις καλό και ανταποδωση κ εκτίμηση. Με κίνδυνο τραυματισμού κ απώλειας της ζωής σου βέβαια. Αλλά αν σ αρέσει go for it. Ειδικά πυροσβεστική θα είναι η χαρά της προσφοράς μεγάλη για σένα κάθε μέρα. Χειμώνα με κακοκαιριες θα σώζεις κόσμο κ καλοκαίρι με φωτιές κόσμο κ περιουσίες. Και θα έχεις πραγματικά κοινωνικό σεβασμό, η πυροσβεστική απολαμβάνει ένα από τα μεγαλύτερα επίπεδα σεβασμού στην κοινωνία. Τα κοινωνικά θέματα που θα προκύψουν σε ενδεχόμενη ζωή οικογένειας κ σχέση βαλε τα μέσα στο μυαλό σου καλά, γιατί άλλες τώρα οι ανάγκες σου κ αλλες αργότερα. Γενικά παίζει πολύ κλειστό μυαλό και καθώς είπαν παρέες από το χώρο κ ομογενοποιηση, όπως είναι φυσιολογικό. Λάβε υπόψη ότι τα βύσματα που ακούς για τους φαντάρους είναι χειρότερα μεταξύ των μονίμων για οτιδήποτε μπορεί να περάσει βύσμα κ εξυπηρέτηση, καθώς εκεί δεν μπαίνει το σώμα ελεγκτων δημοσιας διοίκησης πχ στις αυθαιρεσίες. Δεν προσπαθώ να σε αποτρέψω αν το θέλεις, προσπαθώ να βάλω όλες τις παραμέτρους. Αφού έχεις διάθεση για προσφορά νομίζω θα είσαι χρήσιμος στα σώματα κ στην κοινωνία γενικά. υγ. ατάκες για σίγουρο μισθό κ σύνταξη κλπ είναι εκτός τόπου. Προσπερνα τες. Έχει πολλά ρίσκα η ζωή του μάχιμου αστυνομικού σε σχέση με ενός προγραμματιστή/ταμία/λογιστή κλπ για να την επιλέξεις για... σίγουρο μισθό. 2
kostasbm Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 πηγαινε αστυνομια και κυνηγα πτυχιο νομικης για να εχει ενδιαφερον η θητεια σου.....γειτονας αξιωματικος πηρε το πτυχιο κατα τη διαρκεια και τοποθετηθηκε σε καποιο τμημα της νομικης υπηρεσιας ....δεν ερχοταν σε επαφη με πολυ κοσμο και περναγε μια χαρα....
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Στρατιωτικος ειναι τροπος ζωης δεν ειναι επαγγελμα. Απευθυνεται σε ανθρωπους που αγαπανε αυτο που λεμε πατριδα. Του αρεσει ο στρατιωτικος τροπος ζωης, εχουν ενα βαθμο στρατοκ%$&@σης που λεμε. Αν πας για οποιονδηποτε αλλο λογο οπως μισθος, συνταξη νωρις και τα σχετικα θα φυγεις νυχτα. Αστυνομικος αναλογα το ποστο ειναι και μπορει να γινει επαγγελμα. 1
xgol Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 30 minutes ago, OxiGiannisGiannakis said: Στρατιωτικος ειναι τροπος ζωης δεν ειναι επαγγελμα. Απευθυνεται σε ανθρωπους που αγαπανε αυτο που λεμε πατριδα. Του αρεσει ο στρατιωτικος τροπος ζωης, εχουν ενα βαθμο στρατοκ%$&@σης που λεμε. Αν πας για οποιονδηποτε αλλο λογο οπως μισθος, συνταξη νωρις και τα σχετικα θα φυγεις νυχτα. Αστυνομικος αναλογα το ποστο ειναι και μπορει να γινει επαγγελμα. Συνηθως, ωστοσο, βλεπεις να το ασκουν ανθρωποι που δε θα μπορουσαν να βιοποριστουν λογω ικανοτητων απο τιποτα αλλο. 4 1
yanis13 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Ποτε πηγατε φανταροι ρε παιδια; Εγω αλλα και αρκετοι φιλοι μου, σκορπισμενοι σε διαφορα μερη κατα τη θητεια μας (αρα μιλαμε για ενα μεγαλο δειγμα στρατοπεδων), δε γνωρισαμε ΚΑΝΕΝΑΝ ακροδεξιο και σεξιστη. Θεωρω εχουν αλλαξει οι εποχες, σιγουρα υπαρχουν τετοιοι αλλα δε θεωρω οτι ειναι καποιο σοβαρο ποσοστο. 2
tzitzikas2 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 11 ώρες πριν, Liapisftw είπε Θα πάρεις σύνταξη πολύ νωρίς ενώ οι υπόλοιποι θα δουλεύουμε μέχρι να πεθάνουμε για να βγαίνει η σύνταξη σου. Από εμένα είναι ναι. Αυτό ισχύει και είναι από τις μεγαλύτερες αδικίες του κράτους, εργαζόμενοι σε βαραία και ανθυγιεινά να δουλεύουν μέχρι τα 65 σε πολύ επικίνδυνες συνθήκες, κ.α δύσκολα επαγγέλματα, για να χρηματοδοτούν την σύνταξη στρατιωτικών κτλ που βγαίνουν σύνταξη από τα 50 και κάθονται και για 30+ απολαμβάνουν σύνταξη. 9 ώρες πριν, jimakos00 είπε Άμα σου αρέσει πήγαινε χωρίς να το σκεφτείς. Θα έχεις λύσει από τα 18 σου την επαγγελματική σου αποκατάσταση ενώ οι άλλοι θα παιδεύονται μέχρι τα ...άντα. Θα κάνεις 2-3 υπηρεσίες την εβδομάδα και τις υπόλοιπες ημέρες θα είσαι στο σπίτι σου. Θα γνωρίσεις καινούργια μέρη. Θα παίρνεις πολύ καλό μισθό. Θα είσαι περιζήτητος γαμπρός. Θα βγεις σε σύνταξη πολύ νωρίς και θα έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου. Γενικά θα σε ζηλεύουν όλοι. Στη ζωή οι νέοι πρέπει να έχουν πρότυπα τους δημιουργικούς και εργατικούς ανθρώπους, όχι πολλούς από τους κηφήνες του ευρύτερου δημόσιου τομέα που πολλές φορές δεν παράγουν τίποτα σημαντικό και κοστίζουν ένα σωρό χρήματα στον φορολογούμενο... 5
Doubt Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 https://www.minfin.gr/web/31341/stratiotikoi Στα 60 ή 40 χρόνια συντάξιμης υπηρεσίας. 2 1
george_koll Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, rodosf1 είπε για τη συνταξιοδοτηση πρόωρα που αναφέρθηκε έχει αλλάξει πλέον. δυστυχώς προς το χειρότερο. Η αστυνομία κ περισσότερο η πυροσβεστική έχει προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο (ο στρατός ελάχιστη σε σχέση με όσα παίρνει από τον προϋπολογισμό) και θα βλέπεις αν κάνεις καλό και ανταποδωση κ εκτίμηση. Με κίνδυνο τραυματισμού κ απώλειας της ζωής σου βέβαια. Αλλά αν σ αρέσει go for it. Ειδικά πυροσβεστική θα είναι η χαρά της προσφοράς μεγάλη για σένα κάθε μέρα. Χειμώνα με κακοκαιριες θα σώζεις κόσμο κ καλοκαίρι με φωτιές κόσμο κ περιουσίες. Και θα έχεις πραγματικά κοινωνικό σεβασμό, η πυροσβεστική απολαμβάνει ένα από τα μεγαλύτερα επίπεδα σεβασμού στην κοινωνία. Τα κοινωνικά θέματα που θα προκύψουν σε ενδεχόμενη ζωή οικογένειας κ σχέση βαλε τα μέσα στο μυαλό σου καλά, γιατί άλλες τώρα οι ανάγκες σου κ αλλες αργότερα. Γενικά παίζει πολύ κλειστό μυαλό και καθώς είπαν παρέες από το χώρο κ ομογενοποιηση, όπως είναι φυσιολογικό. Λάβε υπόψη ότι τα βύσματα που ακούς για τους φαντάρους είναι χειρότερα μεταξύ των μονίμων για οτιδήποτε μπορεί να περάσει βύσμα κ εξυπηρέτηση, καθώς εκεί δεν μπαίνει το σώμα ελεγκτων δημοσιας διοίκησης πχ στις αυθαιρεσίες. Δεν προσπαθώ να σε αποτρέψω αν το θέλεις, προσπαθώ να βάλω όλες τις παραμέτρους. Αφού έχεις διάθεση για προσφορά νομίζω θα είσαι χρήσιμος στα σώματα κ στην κοινωνία γενικά. υγ. ατάκες για σίγουρο μισθό κ σύνταξη κλπ είναι εκτός τόπου. Προσπερνα τες. Έχει πολλά ρίσκα η ζωή του μάχιμου αστυνομικού σε σχέση με ενός προγραμματιστή/ταμία/λογιστή κλπ για να την επιλέξεις για... σίγουρο μισθό. Σίγουρα η πυροσβεστική όπως λέτε υπάγεται στα αξιοσέβαστα επαγγέλματα(λειτουργήματα) της κοινωνίας μας, αλλά θεωρώ πως αν είσαι σωστός απέναντι στον κάθε άνθρωπο θα κερδίσεις τον σεβασμό του είτε είσαι στην πυροσβεστική είτε στην αστυνομία/στρατό. Τα χρήματα είναι λίγα σε σχέση με παλαιότερα χρόνια(2000-2008). Όσον αφορά τον σίγουρο μισθό θεωρώ πως δεν είναι αυτός το μεγαλύτερο κίνητρο. Από την δίκη μου οπτική δίνεις πολλά από την προσωπική σου ζωή και παίρνεις έναν μισθό ως ελάχιστο αντάλλαγμα (οικονομικά πάντα) 3 ώρες πριν, rodosf1 είπε για τη συνταξιοδοτηση πρόωρα που αναφέρθηκε έχει αλλάξει πλέον. δυστυχώς προς το χειρότερο. Η αστυνομία κ περισσότερο η πυροσβεστική έχει προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο (ο στρατός ελάχιστη σε σχέση με όσα παίρνει από τον προϋπολογισμό) και θα βλέπεις αν κάνεις καλό και ανταποδωση κ εκτίμηση. Με κίνδυνο τραυματισμού κ απώλειας της ζωής σου βέβαια. Αλλά αν σ αρέσει go for it. Ειδικά πυροσβεστική θα είναι η χαρά της προσφοράς μεγάλη για σένα κάθε μέρα. Χειμώνα με κακοκαιριες θα σώζεις κόσμο κ καλοκαίρι με φωτιές κόσμο κ περιουσίες. Και θα έχεις πραγματικά κοινωνικό σεβασμό, η πυροσβεστική απολαμβάνει ένα από τα μεγαλύτερα επίπεδα σεβασμού στην κοινωνία. Τα κοινωνικά θέματα που θα προκύψουν σε ενδεχόμενη ζωή οικογένειας κ σχέση βαλε τα μέσα στο μυαλό σου καλά, γιατί άλλες τώρα οι ανάγκες σου κ αλλες αργότερα. Γενικά παίζει πολύ κλειστό μυαλό και καθώς είπαν παρέες από το χώρο κ ομογενοποιηση, όπως είναι φυσιολογικό. Λάβε υπόψη ότι τα βύσματα που ακούς για τους φαντάρους είναι χειρότερα μεταξύ των μονίμων για οτιδήποτε μπορεί να περάσει βύσμα κ εξυπηρέτηση, καθώς εκεί δεν μπαίνει το σώμα ελεγκτων δημοσιας διοίκησης πχ στις αυθαιρεσίες. Δεν προσπαθώ να σε αποτρέψω αν το θέλεις, προσπαθώ να βάλω όλες τις παραμέτρους. Αφού έχεις διάθεση για προσφορά νομίζω θα είσαι χρήσιμος στα σώματα κ στην κοινωνία γενικά. υγ. ατάκες για σίγουρο μισθό κ σύνταξη κλπ είναι εκτός τόπου. Προσπερνα τες. Έχει πολλά ρίσκα η ζωή του μάχιμου αστυνομικού σε σχέση με ενός προγραμματιστή/ταμία/λογιστή κλπ για να την επιλέξεις για... σίγουρο μισθό. 2 ώρες πριν, kostasbm είπε πηγαινε αστυνομια και κυνηγα πτυχιο νομικης για να εχει ενδιαφερον η θητεια σου.....γειτονας αξιωματικος πηρε το πτυχιο κατα τη διαρκεια και τοποθετηθηκε σε καποιο τμημα της νομικης υπηρεσιας ....δεν ερχοταν σε επαφη με πολυ κοσμο και περναγε μια χαρα.... Ακούγεται ενδιαφέρον Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2022 από george_koll 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα