george_koll Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας. Είμαι μαθητής της 2 λυκείου και σκέφτομαι να επιλέξω την σχολή ευελπίδων(όπλα) ή την αξιωματικών της αστυνομίας. Θα ήθελα όσοι ξέρετε, να μου περιγράψετε την ζωή ενός αξιωματικού του στρατού καθώς της αστυνομίας την ξέρω. Δηλαδή πως θα είναι η καθημερινότητα μετά την αποφοίτηση από την σχολή. Σας ευχαριστώ. Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2022 από george_koll
rodosf1 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 με πάρα πολλές υποχωρήσεις για πάντα σε σημείο να σου γίνει είτε τρόπος ζωής, είτε εφιάλτης. Αναφέρομαι στο κομμάτι "yes sir" σε οποιαδήποτε άκυρη εντολή ή οδηγία σου δοθεί. Δημοκρατία κ διοίκηση σε στρατό/αστυνομία δεν πάνε συνήθως και τόσο μαζί. Αυτό θα σε αλλάξει και ως άνθρωπο αναπόφευκτα. Πολλοί πχ περιμένουν πως κ πως να φύγουν στον ελάχιστο χρόνο που απαιτείται και έχει κ άλλους που γουστάρουν από την άλλη. Θα έχεις συνέχεια 24ωρες υπηρεσίες κάθε μήνα, αριθμός ποικίλλει. Αυτό σημαίνει θα είσαι μακριά από το σπίτι ολόκληρη μέρα με ο,τι αυτό συνεπάγεται. Κ αν αποκτήσεις οικογένεια, αυτό σημαίνει δυσκολίες. Θα έχεις συνεχώς αναγκαστικες μετακινήσεις αν είσαι στο στρατό, οχι τόσες πολλές όμως στην αστυνομία, κ εκεί θα έχεις φυσικά ανα την Ελλάδα. Μεγάλο μερίδιο της κοινωνίας δεν τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση επίσης για τα στελέχη, άλλοι πάλι το αντίθετο. Αυτό θα καθοδηγεί ίσως κ παρέες, σχέσεις. Θα σε προσεγγίσει πχ μια σοβαρή σχέση ή θα σε αποφύγει για το λόγο του επαγγέλματος σου, αυτό είναι... καπως σίγουρα. Τα παραπάνω τα έγραψα με βάση εμπειρίες συμμαθητων που ακολουθούν αντίστοιχη καριερα δεκαετιες τώρα και τα βιώνουν. Κάποιοι όντως δεν αντέχουν και τους έχει αλλοιώσει πολύ. Μην ακούς γνώμες γονεων/παππούδων κλπ απέξω, έχουν συνήθως μερική μόνο εικόνα. υγ. εννοείται ότι πολιτικές απόψεις, διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις (άθεος, άλλο θρήσκευμα πλην πιστου χο, μουσουλμανος κλπ), κα πολλά μένουν εξ αρχής εκτός αυτού του τρόπου ζωής, οπότε ετοιμάσου να περιορίσεις πλήρως τον εαυτό σου σε αυτό το κομμάτι. 8
Liapisftw Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Θα πάρεις σύνταξη πολύ νωρίς ενώ οι υπόλοιποι θα δουλεύουμε μέχρι να πεθάνουμε για να βγαίνει η σύνταξη σου. Από εμένα είναι ναι. 5 2 1
spooker Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, Liapisftw είπε Θα πάρεις σύνταξη πολύ νωρίς ενώ οι υπόλοιποι θα δουλεύουμε μέχρι να πεθάνουμε για να βγαίνει η σύνταξη σου. Από εμένα είναι ναι. αν είσαι από αυτούς που δεν μπορούν να ταιριάξουν με την τρέλα που περιβάλλει την αστυνομία και τον στρατό θα γεράσεις πριν την ώρα σου. Από εμένα είναι όχι. είσαι νέος, όνειρα δεν έχεις? Άσε τι σου λένε οι παλιοί . 3
Liapisftw Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, spooker είπε αν είσαι από αυτούς που δεν μπορούν να ταιριάξουν με την τρέλα που περιβάλλει την αστυνομία και τον στρατό θα γεράσεις πριν την ώρα σου. Από εμένα είναι όχι. είσαι νέος, όνειρα δεν έχεις? Άσε τι σου λένε οι παλιοί . Δεν είμαι καν σε αυτόν τον κλάδο αν στους "παλιούς" αναφέρεις εμένα. Απλά ανέφερα ένα μεγάλο θετικό της συγκεκριμένης δουλειάς. Οσο για τα όνειρα ζωής κλπ, απο γνωστούς μου στην αστυνομία αν είσαι σε μια επαρχιακή πόλη και όχι Αθήνα - Θεσσαλονίκη μια χαρά ζωαρα κάνεις και κατά βάση κάνεις την βάρδια σου τις περισσότερες φορές ξεκούραστα και πας σπιτι σου. 1
tutuyo Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Το μεγαλυτερο προβλημα ζωης για τον αξιωματικο (και την οικογενεια του) ειναι οι συχνες μεταθεσεις. Θα πρεπει καθε φορα να αλλαζει και η ζωη της συζυγου του, ωστε να κουμπωνει στα νεα δεδομενα. Ειδικα στο παιδια απο ενα σημειο και μετα το να αλλαζουν συνεχεια σχολειο και να χανουν τους φιλους τους ειναι πολυ σκληρο. Καλυτερα Αεροπορια σε αυτον τον τομεα ή ακομη και Στρατιωτικη Ιατρικη (αλλα θελει στρωσιμο για διαβασμα)
giokol Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Σαν παιδί στρατιωτικού, επιβεβαιώνω οτι είναι "σκληρή" διαδικασία η συνεχής μετάθεση απο πόλη σε πόλη. Η επιλογή κατάλληλου συντρόφου θα είναι σημαντική για την πορεία σου μελλοντικά. Θα προσθέσω έναν ακόμα παράγοντα, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Είναι απο τα μεγάλα συν για έναν στρατιωτικό και την οικογένεια του. Κοίτα το σφαιρικά το θέμα,με τα καλά και τα κακά του. Ζυγισέ τα καλά 🙂 3 1
jimakos00 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 10 ώρες πριν, george_koll είπε Καλησπέρα σας. Είμαι μαθητής της 2 λυκείου και σκέφτομαι να επιλέξω την σχολή ευελπίδων(όπλα) ή την αξιωματικών της αστυνομίας. Θα ήθελα όσοι ξέρετε, να μου περιγράψετε την ζωή ενός αξιωματικού του στρατού καθώς της αστυνομίας την ξέρω. Δηλαδή πως θα είναι η καθημερινότητα μετά την αποφοίτηση από την σχολή. Σας ευχαριστώ. Άμα σου αρέσει πήγαινε χωρίς να το σκεφτείς. Θα έχεις λύσει από τα 18 σου την επαγγελματική σου αποκατάσταση ενώ οι άλλοι θα παιδεύονται μέχρι τα ...άντα. Θα κάνεις 2-3 υπηρεσίες την εβδομάδα και τις υπόλοιπες ημέρες θα είσαι στο σπίτι σου. Θα γνωρίσεις καινούργια μέρη. Θα παίρνεις πολύ καλό μισθό. Θα είσαι περιζήτητος γαμπρός. Θα βγεις σε σύνταξη πολύ νωρίς και θα έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου. Γενικά θα σε ζηλεύουν όλοι. 1 1 2
momotis Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, jimakos00 είπε Θα είσαι περιζήτητος γαμπρός. Γενικά θα σε ζηλεύουν όλοι. Selena Vargas approves. Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2022 από momotis
ribo7 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ναι θα βγεις νωρίς στη σύνταξη αλλά η ζωή σου έχει μπει ήδη σε "καλούπι" από τα 18 (π.χ. παρέες κυρίως ένστολους, παρόμοια ενδιαφέροντα και συζητήσεις για υπηρεσίες, σύζυγος κατά πάσα πιθανότητα μια συνάδελφός σου, κλπ. όπως στα περιγράφουν και άλλοι). Οτιδήποτε άλλο διαλέξεις, ενώ μπορεί να "ζορίζεσαι" και να είσαι σε αβεβαιότητα, τουλάχιστον έχεις πιο ευελιξία στο να αλλάζεις επάγγελμα, να δοκιμάζεις πράγματα, να "κυνηγάς" όνειρα (πες το όπως θες). Βέβαια και σε στρατό/αστυνομία θα υπάρχει δυνατότητα να μη μείνεις στάσιμος με το να κάνεις ένα 2ο πτυχίο ή να ακολουθήσεις μια πιο σύγχρονη ειδικότητα (π.χ., cyber-security). Το θέμα είναι να έχεις επίγνωση του ευατού σου, τι σε ευχαριστεί και τι αναζητάς από τη ζωή σου. Οπότε για κάποιους μια ζωή σε στρατό/αστυνομία είναι ιδανική, για άλλους βάσανο. Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2022 από ribo7 5
HALF EVIL Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Στο στρατό ίσως, στην αστυνομία με τίποτε. 3
The_Judas Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Οπως ειπώθηκε έχει θετικά και αρνητικά. Πιστεύω ότι τα περισσότερα είναι τα θετικά. Αν σου αρέσει κιόλας η έννοια του στρατού, η στρατιωτική ιστορία, η γυμναστική και η πειθαρχία δεν θα έχεις πρόβλημα. 1
hln3 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Δύο εντελώς διαφορετικά επαγγέλματα, με κοινά χαρακτηριστικά τον τροπο εισαγωγής και τον σίγουρο κρατικό μισθό. Άρα φαντάζομαι ο λόγος που τα προτιμάς είναι λόγω σταθερότητας στην μισθοδοσία Ο ιδιωτικός τομέας είναι ζούγκλα, όπου καταφέρεις και μπεις δημόσιο καλά είναι. Αν θες να ζήσεις Αθήνα προτιμάς αστυνομία Αν θες να ζεις επαρχία - παραμεθώριο προτιμάς στρατό. Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2022 από hln3
GeG Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Βασικά αν εισαι αθηναίος επέλεξε αστυνομία όπως είπαν καθώς πληρωνει καλύτερα από τα υπόλοιπα (νυχτερινα, πενθημερα, επιδόματα) διότι δεν πας ευκολα π.χ. Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα κ.α. Τώρα ως αξιωματικός αστυνομίας τα πρώτα χρόνια είναι κάπως ζόρικα μέχρι να παρεις τους επόμενους βαθμούς όπου το πιο πιθανο να διοικεις κάποια υπηρεσία όπου πλεον έχεις άλλες ευθυνες, χαλαρό ωράριο ως επί το πληστον. Από τον βαθμό του υποδιευθυντη ο μισθός αυξάνεται αρκετά. Η αστυνομία υπηρεσιακά είναι πολυ πίσω, παρατημένη από το κράτος όσο και αν δεν φαίνεται. Βλέπουν μερικοί τα οχήματα και νομίζουν ότι είναι προνομοιουχα αλλά είναι σταγόνα στον ωκεανό. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα