Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα 200 γραμμάρια σορρυ αλλά κλάιν μάιν, λες και είναι κανα νετμπουκ να το κουβαλάμε στην τσάντα... (εκτός αν βγάλετε κανα slim μοντέλο)

Τα 50 ευρω αύξηση «εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας» γιατί παντού εκτός από  USA, ετσι και αλλιως Ιαπωνία/Κινα φτιάχνονται.

• Confused 1
Δημοσ.

Επειδή είχα δουλέψει αρκετά χρόνια για το PlayStation στο Λονδίνο έχω να πω τα εξής τα οποία μου τα έχουν πει άτομα τα οποία δουλεύανε πάνω στο κομμάτι των υλικών.

Τα πρώτα revision (launch μοντέλα πχ) έχουν πάντα τα καλύτερα υλικά όσο αφορά πλαστικά και κατασκευή. Μπορεί το PCB design να μην είναι βέλτιστο αλλά τα υλικά είναι. Όσο προχωράνε τα revisions - είμαστε ακόμα στο ίδιο design κονσόλας - η ποιότητα των υλικών πέφτει προκειμένου να υπάρξουν περισσότερα μοντέλα στην αγορά. Συνήθως αυτό πάει μαζί με PCB redesign οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα με θερμοκρασίες και τα τοιαύτα.

Τώρα όταν γίνει κάποιο redesign, πχ βγει το πρώτο slim μοντέλο πάλι τα υλικά είναι top/πολύ καλά. Μετά όσο έρχονται καινούργια revisions τα ίδια όπως πιο πάνω.

Για την ιστορία, μου είχε πει ένας μηχανικός που δούλευε στο audio τμήμα ότι το launch PS3 μοντέλο έχει ένα από τα καλύτερα Super Audio CD που έχουν βγει ποτέ και γενικά τότε με αυτό το μοντέλο, ακόμα και στην εξωφρενική τιμή που είχε όταν λανσαρίστηκε (650 ευρώ νομίζω περίπου) η Sony έχανε λεφτά.

• Like 9
  • Thanks 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, PadPoet είπε

Επειδή είχα δουλέψει αρκετά χρόνια για το PlayStation στο Λονδίνο έχω να πω τα εξής τα οποία μου τα έχουν πει άτομα τα οποία δουλεύανε πάνω στο κομμάτι των υλικών.

Τα πρώτα revision (launch μοντέλα πχ) έχουν πάντα τα καλύτερα υλικά όσο αφορά πλαστικά και κατασκευή. Μπορεί το PCB design να μην είναι βέλτιστο αλλά τα υλικά είναι. Όσο προχωράνε τα revisions - είμαστε ακόμα στο ίδιο design κονσόλας - η ποιότητα των υλικών πέφτει προκειμένου να υπάρξουν περισσότερα μοντέλα στην αγορά. Συνήθως αυτό πάει μαζί με PCB redesign οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα με θερμοκρασίες και τα τοιαύτα.

Τώρα όταν γίνει κάποιο redesign, πχ βγει το πρώτο slim μοντέλο πάλι τα υλικά είναι top/πολύ καλά. Μετά όσο έρχονται καινούργια revisions τα ίδια όπως πιο πάνω.

Για την ιστορία, μου είχε πει ένας μηχανικός που δούλευε στο audio τμήμα ότι το launch PS3 μοντέλο έχει ένα από τα καλύτερα Super Audio CD που έχουν βγει ποτέ και γενικά τότε με αυτό το μοντέλο, ακόμα και στην εξωφρενική τιμή που είχε όταν λανσαρίστηκε (650 ευρώ νομίζω περίπου) η Sony έχανε λεφτά.

Το PS3 αρχικα κοστιζε κοντα στα 900 δολαρια να φτιαχτει.

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Twisted_Metal είπε

Το PS3 αρχικα κοστιζε κοντα στα 900 δολαρια να φτιαχτει.

Σωστά, κάπου εκεί. Γι’αυτό λέω ότι έχανε λεφτά. Είχε μαζέψει κλασμένα πολλά από PS2 εποχές και είχε momentum. Αλλά μετά, είδες…

Δημοσ.

Λογικά αν τα 200 γραμμάρια είναι από αφαίρεση σε χαλκό,η Sony κερδίζει 1€ σε κάθε κονσόλα και ίσως παραπάνω αν δεις την μεγάλη εικόνα.. στις εκατοντάδες χιλιάδες κονσόλες είναι ένα σοβαρό κερδος

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Apaleytos80 είπε

Τα 200 γραμμάρια σορρυ αλλά κλάιν μάιν, λες και είναι κανα νετμπουκ να το κουβαλάμε στην τσάντα... (εκτός αν βγάλετε κανα slim μοντέλο)

Τα 50 ευρω αύξηση «εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας» γιατί παντού εκτός από  USA, ετσι και αλλιως Ιαπωνία/Κινα φτιάχνονται.

Δυσκολη οικονομική συγκυρία αλλα μονο για την εταιρία ο κόσμος τα μαζεύει από τα δέντρα. Κοροιδίας το ανάγνωσμα εκτός και αν σκοπευαν να το ανεβάσουν 100 και αρκέστηκαν στα 50 ως αναγνώριση για τη δυσκολία του κόσμου ( ή γιατί δε θα το αγόραζε κανείς και το σερβίρουν έτσι)

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

.... and it always goes like this .... slimer/cheaper units->lower costs-> bigger production -> bigger problems with units (heating / H/W / doa) 

Μόλις τώρα, euronmyous είπε

.... and the curve always goes like this .... slimer/cheaper units->lower costs-> bigger production -> bigger problems with units (heating / H/W / doa) 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, sharke είπε

αυτο  με το βάρος δεν μπορώ να το καταλάβω,,το κουβαλάει κανένας στην πλατη οταν παίζει??

Για να ειναι ελαφρυτερο εχει λιγοτερα υλικα μεσα. Αρα ειναι φτηνοτερη η παραγωγη του.
Πρωτος υποπτος ο χαλκος του συστηματος ψυξης, τον αλλαζεις με αλουμινιο και κουτσα στραβα τα καταφερνει, σιγουρα δεν ειναι το ιδιο αλλα εβγαλες το ακριβο χαλκο και εβαλες το φτηνο αλουμινιο.
Παρε και μια αυξηση τιμης γιατι ετσι και γιναμε.
Βαλτε το στον κωλο σας.
Στο slim σε προσφορα το συζηταμε ξανα

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, fotisdra είπε

Προφανώς θα μειώνεται το κόστος παράδοσης του απο τα εργοστάσια σε ολο τον κόσμο . Τραγική η Σόνυ με έχασε απο πελάτη για πάντα με αυτα που κάνει . οχι οτι την νοιάζει , μελετημένα ειναι τα οσα κάνει 

Σε έχασε από πελάτη επειδή έκανε μια αλλαγή για να μειώσει το κόστος παραγωγής κι εσύ δεν θα δεις καμία διαφορά; Με τέτοια λογική ούτε εγώ σε θέλω πελάτη

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, KostasKri είπε

Σε έχασε από πελάτη επειδή έκανε μια αλλαγή για να μειώσει το κόστος παραγωγής κι εσύ δεν θα δεις καμία διαφορά; Με τέτοια λογική ούτε εγώ σε θέλω πελάτη

Τον έχασε από πελάτη γιατί θα πληρώνει για cod, diablo και άλλα 70αρια ενώ οι απέναντι θα τα έχουν στο gamepass! 😄

• Like 1
  • Thanks 4
Δημοσ.

ηταν που ηταν μαπα και βιαστικη σχεδιαση το αρχικο overclocked συστημα για να ανταγωνιστει το xbox, μικραινουν τωρα και τις ψυκτρες να τα παιρνουν στο χερι πιο ευκολα..και με αυξηση τιμης...μεγαλη επιτυχια

• Like 4
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Tetrabitos είπε

Τον έχασε από πελάτη γιατί θα πληρώνει για cod, diablo και άλλα 70αρια ενώ οι απέναντι θα τα έχουν στο gamepass! 😄

Νομίζω μιλάμε για εντελώς διαφορετικές κριτικές ενός προιόντος :P 

Δημοσ.

10 ώρες πριν, koyris είπε

Διορθώσετε τα γραμμάτια 

Όντως, τα γραμμάτια αυξήθηκαν, λόγω της τιμής του. Τα γραμμάρια μειώθηκαν για να εξοικονομήσει κι άλλα χρήματα η Sony...

10 ώρες πριν, troi.g είπε

Από το άρθρο:

Ενδεχομένως η μείωση του βάρους να βοηθάει στη μείωση του κόστους παραγωγής του PlayStation 5 ή ακόμα και να βοηθάει στην αύξηση της παραγωγής (να κατασκευάζονται για παράδειγμα περισσότερες κονσόλες ταχύτερα).   

Και ανεβάζει την τιμή 50ευρω???

Και γιατί του αφαιρεί βάρος? Θα το κατεβάσει σε αγώνες και θέλει να είναι ελαφρύτερο???

To βάρος είναι μέταλλο (πχ χαλκός) και κοστίζει...

23 λεπτά πριν, KostasKri είπε

Νομίζω μιλάμε για εντελώς διαφορετικές κριτικές ενός προιόντος :P 

Η συνολική εμπειρία μετράει...

• Like 2
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...