AngelOfDeath7_GR Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Παραθέτω screenshot με τα στοιχεία DSL του modem και ενημερώνω πως στην πόλη που μένω, είμαι από τους τυχερούς κι η καμπίνα είναι 50 μέτρα από το σπίτι με ευθεία καλώδιο κι έχουμε οπτική ίνα στην καμπίνα, κι τα υπόλοιπα 50 μέτρα είναι χαλκός. Τα καλώδια είναι ελεγμένα στο εσωτερικό του σπιτιού, ο ενοικιαστής στο ισόγειο έχει 100αρα Wind FTTC, εμείς μάλλον κ@τουρήσαμε στο πηγάδι. Φυσικά, στην αρχή ήμουν στη Vodafone με 50αρα γραμμή τερματισμένη χωρίς απώλειες, κι αφού αποφάσισα να πάω στη NOVA με 100αρα VLU FTTC με 26 ευρώ έτρεξε η Vodafone να μου προσφέρει 100αρα με 22,70 ευρώ. Ασχολίαστο αλλά γνωστές οι τακτικές τους. Στο τεχνικό θέμα, κάποια συμβουλή από κάποιον συναγωνιστή; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Inuyasha Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Moderators Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, AngelOfDeath7_GR είπε Παραθέτω screenshot με τα στοιχεία DSL του modem και ενημερώνω πως στην πόλη που μένω, είμαι από τους τυχερούς κι η καμπίνα είναι 50 μέτρα από το σπίτι με ευθεία καλώδιο κι έχουμε οπτική ίνα στην καμπίνα, κι τα υπόλοιπα 50 μέτρα είναι χαλκός. Τα καλώδια είναι ελεγμένα στο εσωτερικό του σπιτιού, ο ενοικιαστής στο ισόγειο έχει 100αρα Wind FTTC, εμείς μάλλον κ@τουρήσαμε στο πηγάδι. Φυσικά, στην αρχή ήμουν στη Vodafone με 50αρα γραμμή τερματισμένη χωρίς απώλειες, κι αφού αποφάσισα να πάω στη NOVA με 100αρα VLU FTTC με 26 ευρώ έτρεξε η Vodafone να μου προσφέρει 100αρα με 22,70 ευρώ. Ασχολίαστο αλλά γνωστές οι τακτικές τους. Στο τεχνικό θέμα, κάποια συμβουλή από κάποιον συναγωνιστή; Ξεκινάς βλέποντας το παρακάτω Πως είσαι σίγουρος ότι η εσωτερική εγκατάσταση είναι σωστή? Έχεις μέτρηση στην είσοδο της οικοδομής και στη πρώτη μπριζα στο σπίτι? Το σπίτι στο ισόγειο τη ταχύτητες πιάνει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 To noise margin ειναι χαμηλο , ακομα και για το upload. To line attenuation , υψηλο , για το download. Αν μιλαμε για τοσο μικρη αποσταση απο την καμπινα , κατι πρεπει να παιζει στην εσωτερικη καλωδιωση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AngelOfDeath7_GR Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 48 λεπτά πριν, Inuyasha είπε Ξεκινάς βλέποντας το παρακάτω Πως είσαι σίγουρος ότι η εσωτερική εγκατάσταση είναι σωστή? Έχεις μέτρηση στην είσοδο της οικοδομής και στη πρώτη μπριζα στο σπίτι? Το σπίτι στο ισόγειο τη ταχύτητες πιάνει? Διότι τα καλώδια είχαν ελεγχθεί το 2021 από τον ηλεκτρολόγο, ενώ πέρασε άλλο ζευγάρι για τον ενοικιαστή απέναντι κι έκανε κι έλεγχο στο δικό μου. Η 50αρα σύνδεση μια χαρά έπαιζε με VDSL στη Vodafone. Δεν έχω κατέβει να κάνω μέτρηση στην είσοδο στο κουτί αλλά θα πάω μιας κι μου το πρότεινες. 47 λεπτά πριν, mphxths είπε To noise margin ειναι χαμηλο , ακομα και για το upload. To line attenuation , υψηλο , για το download. Αν μιλαμε για τοσο μικρη αποσταση απο την καμπινα , κατι πρεπει να παιζει στην εσωτερικη καλωδιωση. Η καμπίνα είναι ακριβώς 50 μέτρα από το σπίτι και ευθεία κιόλας, δηλαδή βγαίνεις και περπατάς στο πεζοδρόμιο και σε 1 λεπτό έχεις φτάσει. Ο γείτονας όμως είχε ίδιο πρόβλημα με τη NOVA σε 100αρα, ενώ στο ισόγειο ο ενοικιαστής παίζει με Wind 100αρα, όλοι όμως είμαστε στο ίδιο κτήριο από το ίδιο κουτί παίρνουμε ζευγάρια. Αυτό μου κάνει εντύπωση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 26 λεπτά πριν, AngelOfDeath7_GR είπε Διότι τα καλώδια είχαν ελεγχθεί το 2021 από τον ηλεκτρολόγο, ενώ πέρασε άλλο ζευγάρι για τον ενοικιαστή απέναντι κι έκανε κι έλεγχο στο δικό μου. Η 50αρα σύνδεση μια χαρά έπαιζε με VDSL στη Vodafone. Δεν έχω κατέβει να κάνω μέτρηση στην είσοδο στο κουτί αλλά θα πάω μιας κι μου το πρότεινες. Η καμπίνα είναι ακριβώς 50 μέτρα από το σπίτι και ευθεία κιόλας, δηλαδή βγαίνεις και περπατάς στο πεζοδρόμιο και σε 1 λεπτό έχεις φτάσει. Ο γείτονας όμως είχε ίδιο πρόβλημα με τη NOVA σε 100αρα, ενώ στο ισόγειο ο ενοικιαστής παίζει με Wind 100αρα, όλοι όμως είμαστε στο ίδιο κτήριο από το ίδιο κουτί παίρνουμε ζευγάρια. Αυτό μου κάνει εντύπωση. Διακλαδωσεις στο σπιτι επηρεαζουν την 100αρα... την 50αρα οχι τοσο πολυ. Πρεπει να μετρησεις στον κατανεμητη στην εισοδο να δεις τι γινεται και αν υπαρχουν διακλαδωσεις στην κεντρικη πριζα προς αλλες , να φυγουν. Τα νουμερα δεν δικαιολογουνται απο καμπινα στα 50 μετρα. Κατι παει πολυ στραβα ειτε στο εσωτερικο του σπιτιου , το πιο πιθανο , ειτε με παρεμβολες εντος ή περιξ της καμπινας... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AngelOfDeath7_GR Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, mphxths είπε Διακλαδωσεις στο σπιτι επηρεαζουν την 100αρα... την 50αρα οχι τοσο πολυ. Πρεπει να μετρησεις στον κατανεμητη στην εισοδο να δεις τι γινεται και αν υπαρχουν διακλαδωσεις στην κεντρικη πριζα προς αλλες , να φυγουν. Τα νουμερα δεν δικαιολογουνται απο καμπινα στα 50 μετρα. Κατι παει πολυ στραβα ειτε στο εσωτερικο του σπιτιου , το πιο πιθανο , ειτε με παρεμβολες εντος ή περιξ της καμπινας... Ακριβώς, 50 μέτρα από καμπίνα δεν δικαιολογεί τέτοια απώλεια κανονικά θα έπρεπε να σπρώχνει το ταβάνι. Θυμάμαι όταν ήρθαν να φτιάξουν την 50αρα, πάλι έπαιζε χαμηλά 30-35 συγχρονισμός, κάτι κάνανε και το φτιάξανε προφανώς κάτι διόρθωσαν στην καμπίνα γιατί εμένα στο σπίτι μια χαρά ήταν πάντα η 50αρα χωρίς αποσυνδέσεις κι μάλιστα συγχρόνιζα στα 53,7 με το Η300 της Vodafone. Τέλος πάντων, εφόσον μου κάνανε προσφορά στη Vodafone για 100αρα γραμμή στα 22,70 θα γυρίσω σε αυτούς κι αν γίνονται τα ίδια πάλι τότε θα τους πω να στείλουν τεχνικούς η θα φωνάξω τον ηλεκτρολόγο μου που ξέρει πολύ καλύτερα τι γίνεται στο σπίτι. Σαν έσχατη λύση, έχω το Modem/Router Fritz!box 7530 που πιάνει τις γραμμές όπως πρέπει. Εν τω μεταξύ στο τηλ λέω του χριστιανού να αλλάξει το προφιλ απο 17a σε 35b μήπως και διορθωνεται ετσι μου λέει δεν γίνεται γιατί είναι FTTC. Του λέω διαφημίζετε 100αρα κι δεν μπορείτε να φτιάξετε προφιλ 35b; και πάει στα κομμάτια, ο ενοικιαστής από κάτω, παίζει 100αρα Wind στο ίδιο κτήριο. Θα κατέβω αύριο στο κουτί να δω τι σκ@τα γίνεται. Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές EDIT: Μόλις τώρα που έριξα μια ματιά από περιέργεια, έχει CRC Errors 0/0(up/down) FEC Errors 99/31651(up/down) Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2022 από AngelOfDeath7_GR Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, AngelOfDeath7_GR είπε Εν τω μεταξύ στο τηλ λέω του χριστιανού να αλλάξει το προφιλ απο 17a σε 35b μήπως και διορθωνεται ετσι μου λέει δεν γίνεται γιατί είναι FTTC. Νομιζω μονο η wind μεχρι τωρα βαζει 35b profile στις 100αρες. 2 λεπτά πριν, AngelOfDeath7_GR είπε έχω το Modem/Router Fritz!box 7530 που πιάνει τις γραμμές όπως πρέπει. Βαλτο πανω να δεις τι θα δειξει. Ποσο μηκος χαλκου θα μετρησει και αν θα αναφερει διακλαδωσεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AngelOfDeath7_GR Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, mphxths είπε Νομιζω μονο η wind μεχρι τωρα βαζει 35b profile στις 100αρες. Βαλτο πανω να δεις τι θα δειξει. Ποσο μηκος χαλκου θα μετρησει και αν θα αναφερει διακλαδωσεις. EDIT: Μόλις τώρα που έριξα μια ματιά από περιέργεια, έχει CRC Errors 0/0(up/down), FEC Errors 99/31651(up/down), ενώ το attainable rate είναι στα 80 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 14 λεπτά πριν, AngelOfDeath7_GR είπε EDIT: Μόλις τώρα που έριξα μια ματιά από περιέργεια, έχει CRC Errors 0/0(up/down), FEC Errors 99/31651(up/down), ενώ το attainable rate είναι στα 80 Tι μηκος γραμμης αναφερει ? Διακλαδωσεις ? Αν υπαρχει προβλημα στην γραμμη οπουδηποτε , μην περιμενεις θαυματα απο το fritzbox. Κανει καλυτερη διαχειριση των errors.. αλλα αυτο δεν λεει κατι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AngelOfDeath7_GR Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, mphxths είπε Tι μηκος γραμμης αναφερει ? Διακλαδωσεις ? Αν υπαρχει προβλημα στην γραμμη οπουδηποτε , μην περιμενεις θαυματα απο το fritzbox. Κανει καλυτερη διαχειριση των errors.. αλλα αυτο δεν λεει κατι. Δεν έχω αγοράσει ακόμα το Fritzbox το είχα σαν έσχατη λύση, απλά σου ανέφερα τα errors κι μου κάνει εντύπωση που έχει CRC 0/0. Εν τω μεταξύ σε όσους έχω δει εδώ στο forum που έχουν ανεβάσει screenshot όλοι με 100αρα Nova, έχουν προφιλ 35b. Εμένα βέβαια για κάποιο λόγο δε με αφήνει να το αλλάξω από τη σελίδα του router Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, AngelOfDeath7_GR είπε Δεν έχω αγοράσει ακόμα το Fritzbox Ειπες οτι το εχεις... 19 λεπτά πριν, AngelOfDeath7_GR είπε Εν τω μεταξύ σε όσους έχω δει εδώ στο forum που έχουν ανεβάσει screenshot όλοι με 100αρα Nova, έχουν προφιλ 35b. Μονο οσοι παιρνουν απο wind καμπινα. 19 λεπτά πριν, AngelOfDeath7_GR είπε Εμένα βέβαια για κάποιο λόγο δε με αφήνει να το αλλάξω από τη σελίδα του router Προφανως. Το προφιλ δεν ρυθμιζεται απο το ρουτερ , αλλα απο τον παροχο στην καμπινα. Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2022 από mphxths 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chipakos Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Μην περιμένεις πολλά από NOVA. Ας πήγαινες Cosmote αν έχεις απαιτήσεις από τη γραμμή σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aggelos_INSM Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, chipakos είπε Μην περιμένεις πολλά από NOVA. Ας πήγαινες Cosmote αν έχεις απαιτήσεις από τη γραμμή σου. Ολες οι εταιριες απο τον ιδιο χαλκο περνούν , δεν αλλαζουν και πολλα εκτος και αν εισαι με vdsl απο ΑΚ και οχι καμπινα Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2022 από Aggelos_INSM 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thetiesthatbind Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Το προβλημα σου ειναι στην εσωτερικη σου. Φωναξε ηλεκτρολογο να σε σεταρει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paulchro Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 2/9/2022 στις 5:51 ΜΜ, thetiesthatbind είπε Το προβλημα σου ειναι στην εσωτερικη σου. Φωναξε ηλεκτρολογο να σε σεταρει. Και εγω με 100ρα Nova vdsl δεν ειχα προβλημα με ταχυτητα. Τωρα τελευταια επεσε στα επιπεδα του φιλου. Τι να αλλαξε στην εσωτερικη? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα