Basilhs23___ Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 24 λεπτά πριν, Tradesman είπε Το πρόστιμο είναι 5000 ευρώ συν τις προσαυξήσεις 9 μηνών αν υπάρχει πρόστιμο.Και λογικά είναι στην επιχείρηση αν μπήκε και όχι σε εμένα αν και κανονικά θα έπρεπε βάση νόμου να πάρουν και στοιχεία από εμένα γιατί σαν υπεύθυνος θα έπρεπε να πληρώσω και εγώ πρόστιμο. Η εν λόγο κυρία ήταν ευγενική και μου είπε ότι δεν με έγραψαν και μπήκε και στο σύστημα αλλά φοβάμαι αυτό που είπαν ότι με έγραψαν από την μία και από την άλλη ότι δεν βεβαίωσαν έλεγχο. Δεν είναι για τα χρήματα,να τα πληρώσω, είναι για τις προσαυξήσεις που καν δεν ξέρω πόσο θα είναι και αν γίνουν επί πέντε.Δεν θα μπορώ να αποδείξω το γεγονός ότι δεν μου έδωσαν χαρτί,αν το έχουν σκίσει;Και έγραψαν ότι αρνήθηκα να υπογράψω και να παραλάβω; Γενικά δεν εμπιστεύομαι και θα σας πω γιατί Πριν 5 χρόνια μπήκαν στο σπίτι μου και μας πήραν λεφτά,υπήρχε μαρτυρία για το αμάξι που κόρναρε και για να φανταστείτε για πόσο ερασιτέχνες μιλάμε έμεινε το αμάξι από πίσω ενώ και λένε ότι είναι σύμπτωση.δεν έκαναν τίποτα Σε ευχαριστώ για την γνώμη σου. Φοβάμαι μήπως είναι προσαυξημένο,αυτό και αν το πάω δικαστικά δεν θα με πιστέψουν αυτό που σας λέω γιατί δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι παρέλαβα ή όχι το πρόστιμο.Και να κάνω μήνυση αυτοί θα πουν ψέματα ότι μου έδωσαν το χαρτί δεν υπέγραψα και δεν παρέλαβα. Δεν είναι ότι με ψάρωναν,μετά από 2 εβδομάδες πέρασαν ξανά για έλεγχο και δεν με είδαν γιατί ήμουν σκυμμένος και έφτιαχνα κάτι έξω.Μόλις με πήραν χαμπάρι αυτοί αντέδρασαν ειδικά η αστυνομικός και έφυγαν. το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει κάτι στο taxis,και για αυτό αν σε γράψουν για βεβαίωση μετακίνησης, έστειλαν μαζικά ειδοποιήσεις από την ααδε και μπαίνει στο taxis,αλλά δεν ξέρω αν έχει να κάνει με ατομική επιχείρηση αν στο στέλνουν τώρα ή μετά την παραγραφή,όσους λογιστές ρώτησα και τον δικό μας δεν ξέρει. Πολλά λεφτά.... Πέραν από το να περιμένεις για εγγραφή ειδοποίηση η κατι μέσω taxisnet, δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνεις.
Tradesman Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 7 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Πολλά λεφτά.... Πέραν από το να περιμένεις για εγγραφή ειδοποίηση η κατι μέσω taxisnet, δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνεις. Δεν υπάρχει τίποτα στο taxis.δεν ξέρω αν μαζικά στέλνουν τα πρόστιμα αυτά των καταστημάτων όπως έστειλαν για βεβαίωση μετακίνησης μετά από 3 μήνες,σε εμένα έχουν περάσει 12. Φοβάμαι τους τόκους αν ισχύουν το 10 τοις εκατό το εξάμηνο και 20 το χρόνο,και αυτό που σκέφτομαι να κάνω είναι να εκδόσω ηλεκτρονικό παράβολο και να το πληρώσω μέσω κάρτας μου,γιατί και να το πληρώσεις μέσω taxis της μητέρας μου με δικό μου αριθμό λογαριασμού έχει πρόστιμο 200€ για φόρο δωρεάς. Φοβάμαι μήπως εκμεταλλεύονται το γεγονός όπως έκαναν και με τα αναδρομικά συνταξιούχων και σε σκίζουν στους τόκους,και με τα πρόστιμα του ΟΑΣΘ. Μόλις τώρα, Tradesman είπε Δεν υπάρχει τίποτα στο taxis.δεν ξέρω αν μαζικά στέλνουν τα πρόστιμα αυτά των καταστημάτων όπως έστειλαν για βεβαίωση μετακίνησης μετά από 3 μήνες,σε εμένα έχουν περάσει 12. Φοβάμαι τους τόκους αν ισχύουν το 10 τοις εκατό το εξάμηνο και 20 το χρόνο,και αυτό που σκέφτομαι να κάνω είναι να εκδόσω ηλεκτρονικό παράβολο και να το πληρώσω μέσω κάρτας μου,γιατί και να το πληρώσεις μέσω taxis της μητέρας μου με δικό μου αριθμό λογαριασμού έχει πρόστιμο 200€ για φόρο δωρεάς. Φοβάμαι μήπως εκμεταλλεύονται το γεγονός όπως έκαναν και με τα αναδρομικά συνταξιούχων και σε σκίζουν στους τόκους,και με τα πρόστιμα του ΟΑΣΘ. Γενικά δεν εμπιστεύομαι ούτε το κράτος ούτε την αστυνομία.Και αν πάει δικαστικά όταν θα έχει γίνει 20000 θα μου λένε ότι δεν παίρνουν τους τόκους πίσω γιατί δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι δεν μου έδωσαν το χαρτί και να πουν οι αστυνομικοί ότι δεν παρέλαβα και δεν υπόγραψα. Σκέφτομαι να πάω σε δικηγόρο αν και έχω πάει και δεν με πιστεύουν και μου έλεγαν από την αρχή ότι δεν με έγραψαν,το ίδιο και η αστυνομικός όταν πήγα στην αστυνομία ότι δεν με γράψανε,ότι θα με ειδοποιούσαν ότι θα μου έκλειναν το μαγαζί ότι θα το έχει φέρει το χαρτί αυτή χωρίς καν να ψάξει,και όταν έψαξε να μου πει ότι δεν βεβαίωσαν έλεγχο.Πήρα και στον διπλανό νομό μήπως ήταν έλεγχος από εκεί αλλά μου είπαν ότι πάλι θα ήταν η βεβαίωση στο α.τ της Δράμας.
agnostos13 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Δράμα η κατάσταση... TS μάλλον είστε πολύ καλαμπουρτζήδες στα μέρη σου! Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2022 από agnostos13
lyda94 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Έχω αγχωθει και μόνο που τα διάβασα έτσι όπως τα γράφεις! Τι να το πληρώσεις μέσω της κάρτας σου παιδί μου? Αφού σου λένε δεν υπάρχει πρόστιμο! Και να πληρώσεις 5 χιλιάρικα και μετά να τα ζητάς πίσω, αφού δεν υπάρχει πρόστιμο? Τι θα κερδίσει η κυρία στο αστυνομικό να σου πει ψέματα?? Δεν θα τα φάει αυτή τα 5 χιλιάρικα για να πει ψέματα!
Tradesman Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 27 λεπτά πριν, lyda94 είπε Έχω αγχωθει και μόνο που τα διάβασα έτσι όπως τα γράφεις! Τι να το πληρώσεις μέσω της κάρτας σου παιδί μου? Αφού σου λένε δεν υπάρχει πρόστιμο! Και να πληρώσεις 5 χιλιάρικα και μετά να τα ζητάς πίσω, αφού δεν υπάρχει πρόστιμο? Τι θα κερδίσει η κυρία στο αστυνομικό να σου πει ψέματα?? Δεν θα τα φάει αυτή τα 5 χιλιάρικα για να πει ψέματα! Το θέμα είναι ότι τους άκουσα να λένε ότι με γράψανε!Αυτό και λέω μήπως έχει γίνει κάποια στραβή.Δεν το πέρασαν στο σύστημα ή οτιδήποτε άλλο τι να πω.Εδώ έβαλαν σε σύνδεσμο του Άρη πρόστιμο και το παρέλαβε μετά από τρεις μέρες έλεγε είναι μέσα στο σύνδεσμο και φοβόντουσαν να μπουν μέσα.Αν δεν το άκουγα δεν θα ασχολιόμουν καν.
lector Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Και μονο βασει λογικης να το πας, το πιθανοτερο ειναι οτι δεν υπαρχει κανενα προστιμο. Τα προστιμα κοβονται για εισπρακτικους λογους. Αν επεφτε προστιμο, θα ηταν για να το πληρωσεις, οποτε θα σου λεγανε ναι υπαρχει πληρωσε το, δε θα σου λεγανε οτι δεν υπαρχει, θα ηταν χαζομαρα. Και επισης δεν ειναι λογικο να στο κρυψουν για να ερθει μετα προσαυξημενο, γιατι αν ηταν ετσι θα το κανανε και με τις κλησεις, θα κοβανε καθε μερα 5000 κλησεις, δε θα αφηναν ποτε χαρτι, και θα περιμεναν ποτε θα μπουν στην εφορια του ανυποψιαστου.
Tradesman Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, lector είπε Και μονο βασει λογικης να το πας, το πιθανοτερο ειναι οτι δεν υπαρχει κανενα προστιμο. Τα προστιμα κοβονται για εισπρακτικους λογους. Αν επεφτε προστιμο, θα ηταν για να το πληρωσεις, οποτε θα σου λεγανε ναι υπαρχει πληρωσε το, δε θα σου λεγανε οτι δεν υπαρχει, θα ηταν χαζομαρα. Και επισης δεν ειναι λογικο να στο κρυψουν για να ερθει μετα προσαυξημενο, γιατι αν ηταν ετσι θα το κανανε και με τις κλησεις, θα κοβανε καθε μερα 5000 κλησεις, δε θα αφηναν ποτε χαρτι, και θα περιμεναν ποτε θα μπουν στην εφορια του ανυποψιαστου. Ναι αλλά αν δεν το πληρώσεις πάει εφορία στο στέλνουν όταν παραγράφεται δηλαδή σε 5 χρόνια με τόκους.Λέω μήπως έχει γίνει κάτι και δεν περάστηκε στο σύστημα.Αυτοί έδωσαν σε αυτήν μια ευκαιρία να τους στείλει το χαρτί σε ηλεκτρονική διεύθυνση γιατί αυτή έλεγε ότι το είχε ενώ δεν είχε,έλεγε ψέματα.Όλοι λένε ψέματα.Έτυχε περίπτωση κανονικά έπρεπε να το κόψουν αλλά και να μου φέρουν το χαρτί να το υπογράψω ή να το παραλάβω.Σκέφτομαι μήπως έκαναν πουστιά.Η αστυνομία δεν κάνει πουστιές;2 δικηγόρους προσαγάγανε ενώ απαγορεύεται. Μόλις τώρα, Tradesman είπε Ναι αλλά αν δεν το πληρώσεις πάει εφορία στο στέλνουν όταν παραγράφεται δηλαδή σε 5 χρόνια με τόκους.Λέω μήπως έχει γίνει κάτι και δεν περάστηκε στο σύστημα.Αυτοί έδωσαν σε αυτήν μια ευκαιρία να τους στείλει το χαρτί σε ηλεκτρονική διεύθυνση γιατί αυτή έλεγε ότι το είχε ενώ δεν είχε,έλεγε ψέματα.Όλοι λένε ψέματα.Έτυχε περίπτωση κανονικά έπρεπε να το κόψουν αλλά και να μου φέρουν το χαρτί να το υπογράψω ή να το παραλάβω.Σκέφτομαι μήπως έκαναν πουστιά.Η αστυνομία δεν κάνει πουστιές;2 δικηγόρους προσαγάγανε ενώ απαγορεύεται. Και αυτή μόνο και μόνο για να αλλάξει το προϊόν μπορεί να είπε ψέματα ότι το πήγε.
Moderators stormrain Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Moderators Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Κοιτα, δεν διαβασα ολο το νημα, αλλα εγω κατι τετοια θα τα ρωτουσα στον λογιστη μου και μαλιστα θα ηταν και ο μονος ο οποιος θα με εκανε να μην το σκεφτομαι (ή να το προετοιμασω). Απλα λεω. 1
lector Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, Tradesman είπε Ναι αλλά αν δεν το πληρώσεις πάει εφορία στο στέλνουν όταν παραγράφεται δηλαδή σε 5 χρόνια με τόκους.Λέω μήπως έχει γίνει κάτι και δεν περάστηκε στο σύστημα.Αυτοί έδωσαν σε αυτήν μια ευκαιρία να τους στείλει το χαρτί σε ηλεκτρονική διεύθυνση γιατί αυτή έλεγε ότι το είχε ενώ δεν είχε,έλεγε ψέματα.Όλοι λένε ψέματα.Έτυχε περίπτωση κανονικά έπρεπε να το κόψουν αλλά και να μου φέρουν το χαρτί να το υπογράψω ή να το παραλάβω.Σκέφτομαι μήπως έκαναν πουστιά.Η αστυνομία δεν κάνει πουστιές;2 δικηγόρους προσαγάγανε ενώ απαγορεύεται. Μα αν δεν περαστηκε στο συστημα πως θα σου ερθει εσενα μετα; Θα φυτρωσει μονο του; Το να μην ασχοληθηκαν καν παραπερα αυτοι που μπηκαν στο μαγαζι σου επειδη ξερωγω βαριοντουσαν ή απλα συνεχισαν στους επομενους και πιασανε το στοχο τους και ξεμπερδεψαν, το υπολογισες; Καταστημα εισαι, αν θελανε να σε βρουν να στο παραδωσουν μπορουσαν να το κανουν πολυ ευκολα, δε σε πετυχαν τυχαια στο δρομο να χρειαστει να σε ψαχνουν μετα.
Ukforthemoment Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Αλλοι έχουν φανταστικούς φίλους,άλλοι φανταστικές ασθένειες ,εσύ έχεις φανταστικό πρόστιμο. 7 2
Tradesman Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, stormrain είπε Κοιτα, δεν διαβασα ολο το νημα, αλλα εγω κατι τετοια θα τα ρωτουσα στον λογιστη μου και μαλιστα θα ηταν και ο μονος ο οποιος θα με εκανε να μην το σκεφτομαι (ή να το προετοιμασω). Απλα λεω. Ο λογιστής την μία μου λέει σου αφήνουν χαρτί,αν δεν σου αφήσουν και σε έγραψαν κάνε μήνυση.Εγώ πως θα δικαιωθώ μετά από τόσα χρόνια όταν θα γίνει ληξιπροθεσμο πολλαπλάσιο και δεν θα έχω αποδείξεις;; Για όλα στα δικαστήρια ζητάνε αποδείξεις,σε πούμε ότι λέω ότι δεν σου έδωσαν χαρτί και κάνανε πουστιά αυτοί και έγραψαν αρνήθηκε να υπογράψει και να παραλάβει και λένε ψέματα αν θυμούνται.Δεν περιμένω καμία δικαιοσύνη γιατί δεν υπάρχει. Από την άλλη τον ρωτάω αν φαίνεται στο taxis και μου λέει δεν ξέρω δεν υπάρχει κάτι,και έχω ρωτήσει πόσους και κανείς δεν ξέρει.Δικηγόρο θέλει όχι λογιστή. 3 ώρες πριν, lector είπε Μα αν δεν περαστηκε στο συστημα πως θα σου ερθει εσενα μετα; Θα φυτρωσει μονο του; Το να μην ασχοληθηκαν καν παραπερα αυτοι που μπηκαν στο μαγαζι σου επειδη ξερωγω βαριοντουσαν ή απλα συνεχισαν στους επομενους και πιασανε το στοχο τους και ξεμπερδεψαν, το υπολογισες; Καταστημα εισαι, αν θελανε να σε βρουν να στο παραδωσουν μπορουσαν να το κανουν πολυ ευκολα, δε σε πετυχαν τυχαια στο δρομο να χρειαστει να σε ψαχνουν μετα. Αν το περάσουν αργότερα;Ποιος το ελέγχει;Εγώ ξέρω ότι ψάχνουν αφορμή να γράψουν,αν και δεν φάνηκαν για τέτοιοι άνθρωποι.Αν έκαναν παρατυπία και το πέρασαν με άλλη ημερομηνία;Ο μόνος λόγος που ασχολούμαι είναι ότι άκουσα τυχαία,αυτό δεν είναι το μαγαζί που γράψαμε;Ήρθαν επανηλημένα άλλες 4 φορές.Αυτό μου λέει κάτι ενώ δεν πάνε σε άλλα μαγαζιά να κάνουν και έλεγχο και έρχονται κάθε 2 εβδομάδες σε εμένα. 3 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Αλλοι έχουν φανταστικούς φίλους,άλλοι φανταστικές ασθένειες ,εσύ έχεις φανταστικό πρόστιμο. Αν αυτό είναι το πρόβλημα ότι κανείς δεν πιστεύει αυτό που λέω.Μακάρι να είναι φανταστικό!
Skrobo Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, Tradesman είπε Ναι αλλά αν δεν το πληρώσεις πάει εφορία στο στέλνουν όταν παραγράφεται δηλαδή σε 5 χρόνια με τόκους. Αυτό που λες δεν γίνεται. Παραγραφή γίνεται στα πρόστιμα που δεν έχουν ζητηθεί. Τόκοι μπαίνουν σε βεβαιωμένα πρόστιμα που δεν έχουν εξοφληθεί. Δεν υπάρχει κάποιο σενάριο που ένα πρόστιμο ήταν έτοιμο να παραγραφει λόγω παλαιότητας και σου ήρθε με τόκο για όσο καιρό δεν σου κοινοποιήθηκε. Εφόσον δεν σου έχει δώσει αντίγραφο του προστίμου ή δεν έχει θυροκολληθει παρουσία μάρτυρα, δεν έχεις πρόστιμο που να τοκιζεται. Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2022 από Skrobo 1
Lucifer Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, Tradesman είπε Αν το περάσουν αργότερα; Θα εκδοθεί πρόστιμο που προκύπτει μόνο από επιτόπου έλεγχο για παράβαση που δεν ισχύει πια; Ούτε δικηγόρο, ούτε λογιστή, ψυχολόγο. 6
Narayan Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Ζήτα από το ΑΤ να σου δώσουν Αντίγραφο από το Βιβλίο Αδικημάτων και Συμβάντων για την ημέρα που έγινε η παράβαση. https://www.gov.gr/upourgeia/upourgeio-prostasias-tou-polite/ellenike-astunomia/vas
armagedwnn Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 10 ώρες πριν, Tradesman είπε Αν το περάσουν αργότερα;Ποιος το ελέγχει;Εγώ ξέρω ότι ψάχνουν αφορμή να γράψουν,αν και δεν φάνηκαν για τέτοιοι άνθρωποι.Αν έκαναν παρατυπία και το πέρασαν με άλλη ημερομηνία;Ο μόνος λόγος που ασχολούμαι είναι ότι άκουσα τυχαία,αυτό δεν είναι το μαγαζί που γράψαμε;Ήρθαν επανηλημένα άλλες 4 φορές.Αυτό μου λέει κάτι ενώ δεν πάνε σε άλλα μαγαζιά να κάνουν και έλεγχο και έρχονται κάθε 2 εβδομάδες σε εμένα. Αν αυτό είναι το πρόβλημα ότι κανείς δεν πιστεύει αυτό που λέω.Μακάρι να είναι φανταστικό! Με την λογική σου αυτή την στιγμή κάποιος σε γράφει από το σπίτι του. Αφού δεν εμπιστεύεσαι τη δικαιοσύνη, το σύστημα κτλ τότε πως θα βγάλεις άκρη; Αρχικά έχεις θέμα άγχους, για να ηρεμήσεις σου έχω δύο λύσεις: 1) Πήγαινε στο τμήμα και ζήτα να σου δώσουν γραπτώς ότι δεν έχεις κανένα πρόσθιμο στο όνομα σου (να έχεις απόδειξη για το φανταστικό δικαστήριο) 2) Χanax
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα