Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα,ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος αν τα πρόστιμα κορονοιού που αφορούν ατομική επιχείρηση φαίνονται στο taxisnet;

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
21 ώρες πριν, Titos301 είπε

https://www.aade.gr/menoy/miniaies-synallages-kai-lahnoi μπες εδω ασχετα που ειναι για τη φορολοταρια (Ετσι ετυχε και το ειχα δει εγω, γι αυτο στο λεω) και συνδεσου, το πρωτο που θα δεις ειναι αυτο

image.png.fafe090b88fe4b49eef980fff1297226.png

Ευχαριστώ πάρα πολύ!

10 λεπτά πριν, Tradesman είπε

Ευχαριστώ πάρα πολύ!

Αυτό ισχύει και για ατομική επιχείρηση για ίδιο αφμ,έτσι δεν είναι;

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Tradesman είπε

Αυτό ισχύει και για ατομική επιχείρηση για ίδιο αφμ,έτσι δεν είναι;

δεν ξερω σιγουρα, φανταζομαι πως ναι

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα,έχω ξαναγράψει στο παρελθόν.

Έχουμε οικογενειακή επιχείρηση που είναι στο όνομα της μητέρας μου.Και με τα μέτρα με τα πιστοποιητικά δεν είχα σκανάρει κάποια κυρία,η οποία δεν είχε πιστοποιητικό και μπήκε μέσα στο μαγαζί.

Μετά ήρθε η αστυνομία για έλεγχο της έδωσαν μια διεύθυνση ηλεκτρονική (λογικά αυτή που κάνεις ένσταση)και αυτή τους είπε ότι έχει χαρτί αλλά δεν το έχει μαζί.

Η εν λόγω κυρία δεν νομίζω ότι είχε πιστοποιητικό,γιατί απλά είπε ψέματα να την σκαπουλάρει,εν τω μεταξύ η αστυνομία είπε ότι αν δεν το στείλει θα πληρώσω πρόστιμο (λογικά η επιχείρηση όχι εγώ γιατί δεν μου πήραν στοιχεία παρά μόνο της κυρίας).

Μετά από λίγες μέρες η εν λόγο κυρία ήρθε στο μαγαζί για να αλλάξει το προϊόν που πήρε και την ρώτησα αν το έστειλε και μου είπε ναι,βέβαια.

Μετά από λίγες μέρες περνάει η αστυνομία και εγώ είμαι έξω και τυχαία τους ακούω να μιλούν και να ρωτάει ο ένας τον άλλο αν είναι αυτό το μαγαζί που γράψανε,με βλέπουν και φεύγουν.Δεν μου έφεραν καν την παράβαση να υπογράψω.

Πάω λοιπόν στην αστυνομία και μου λένε ότι δεν με γράψανε,έβαλα και την εν λόγο αστυνομικό στο τμήμα αστυνόμευσης να κοιτάξει στο αρχείο που έχει στον υπολογιστή,με ρώτησε α.φ.μ, ημερομηνία και μου λέει ότι δεν έχει βεβαιωθεί καν έλεγχος.

Να σημειώσω ότι η αστυνομία ήρθε για έλεγχο άλλες 4 φορές.Και σκέφτομαι το εξής,αν με έχουν γράψει κι δεν μου δίνουν το χαρτί επίτηδες λόγο του ότι δεν υπέγραψα ή έχουν βεβαιώσει άλλη ημερομηνία,αν και έχει κοπεί απόδειξη.

Φοβάμαι το εξής:Τους τόκους και το να στείλουν το πρόστιμο μετά από 5-6 χρόνια που παραγράφεται.

Δεν είμαι σίγουρος για τους τόκους (0.73 τοις εκατό)και 10 τοις εκατό για εξάμηνο για πρόστιμο και 20 για χρόνο,αν ισχύουν.Αν και κάπου διάβασα ότι δεν ισχύουν.Θέλω να πληρώσω το πρόστιμο αν έχει βεβαιωθεί και σκέφτομαι το εξής:Λόγο φόβου να πληρώσω το πρόστιμο με ηλεκτρονικό παράβολο μέσω taxisnet μαζί με τους τόκους,γιατί αν πάει δικαστικά δεν έχω αποδείξεις και θα με βγάλουν και τρελό.Δεν θέλω να πληρώσω το πρόστιμο επί 5 σε 5 χρόνια.

Θα ήθελα παρακαλώ τη γνώμη σας.Ευχαριστώ για το χρόνο.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Δεν το έχεις ξαναρωτήσει;

Ναι έχω ξαναρωτήσει απλά θέλω τη γνώμη σας σχετικά με το ότι τους άκουσα με τα ίδια μου τα αυτιά να λένε ότι με γράψανε,αλλά πάω στο τμήμα και μου λένε αρλούμπες και δεν με πιστεύουν οι ίδιοι μου οι γονείς.

Τι άποψη έχετε σχετικά με το να το πληρώσω με e paravolo,με στοιχεία δικού μου λογαριασμού,αν και ξέρω ότι έχει πρόστιμο αυτό γιατί οι γονείς μου δεν με πιστεύουν και δεν θέλω να κάνω κακό στην τσέπη μας,φοβάμαι τους τόκους αν ισχύουν όπως έγραψα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Tradesman είπε

Ναι έχω ξαναρωτήσει απλά θέλω τη γνώμη σας σχετικά με το ότι τους άκουσα με τα ίδια μου τα αυτιά να λένε ότι με γράψανε,αλλά πάω στο τμήμα και μου λένε αρλούμπες και δεν με πιστεύουν οι ίδιοι μου οι γονείς.

Τι άποψη έχετε σχετικά με το να το πληρώσω με e paravolo,με στοιχεία δικού μου λογαριασμού,αν και ξέρω ότι έχει πρόστιμο αυτό γιατί οι γονείς μου δεν με πιστεύουν και δεν θέλω να κάνω κακό στην τσέπη μας,φοβάμαι τους τόκους αν ισχύουν όπως έγραψα.

Τίποτα δεν έγινε.Ουτε σε έγραψαν ούτε τίποτα.Για ποιο λόγο να στο κρύβουν απο την αστυνομία;

• Like 2
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Tradesman είπε

Έχουμε οικογενειακή επιχείρηση που είναι στο όνομα της μητέρας μου.Και με τα μέτρα με τα πιστοποιητικά δεν είχα σκανάρει κάποια κυρία,η οποία δεν είχε πιστοποιητικό και μπήκε μέσα στο μαγαζί.

Μετά ήρθε η αστυνομία για έλεγχο της έδωσαν μια διεύθυνση ηλεκτρονική (λογικά αυτή που κάνεις ένσταση)και αυτή τους είπε ότι έχει χαρτί αλλά δεν το έχει μαζί.

Η εν λόγω κυρία δεν νομίζω ότι είχε πιστοποιητικό,γιατί απλά είπε ψέματα να την σκαπουλάρει,εν τω μεταξύ η αστυνομία είπε ότι αν δεν το στείλει θα πληρώσω πρόστιμο (λογικά η επιχείρηση όχι εγώ γιατί δεν μου πήραν στοιχεία παρά μόνο της κυρίας).

Μετά από λίγες μέρες η εν λόγο κυρία ήρθε στο μαγαζί για να αλλάξει το προϊόν που πήρε και την ρώτησα αν το έστειλε και μου είπε ναι,βέβαια.

Μετά από λίγες μέρες περνάει η αστυνομία και εγώ είμαι έξω και τυχαία τους ακούω να μιλούν και να ρωτάει ο ένας τον άλλο αν είναι αυτό το μαγαζί που γράψανε,με βλέπουν και φεύγουν.Δεν μου έφεραν καν την παράβαση να υπογράψω.

Πάω λοιπόν στην αστυνομία και μου λένε ότι δεν με γράψανε,έβαλα και την εν λόγο αστυνομικό στο τμήμα αστυνόμευσης να κοιτάξει στο αρχείο που έχει στον υπολογιστή,με ρώτησε α.φ.μ, ημερομηνία και μου λέει ότι δεν έχει βεβαιωθεί καν έλεγχος.

Να σημειώσω ότι η αστυνομία ήρθε για έλεγχο άλλες 4 φορές.Και σκέφτομαι το εξής,αν με έχουν γράψει κι δεν μου δίνουν το χαρτί επίτηδες λόγο του ότι δεν υπέγραψα ή έχουν βεβαιώσει άλλη ημερομηνία,αν και έχει κοπεί απόδειξη.

Φοβάμαι το εξής:Τους τόκους και το να στείλουν το πρόστιμο μετά από 5-6 χρόνια που παραγράφεται.

Δεν είμαι σίγουρος για τους τόκους (0.73 τοις εκατό)και 10 τοις εκατό για εξάμηνο για πρόστιμο και 20 για χρόνο,αν ισχύουν.Αν και κάπου διάβασα ότι δεν ισχύουν.Θέλω να πληρώσω το πρόστιμο αν έχει βεβαιωθεί και σκέφτομαι το εξής:Λόγο φόβου να πληρώσω το πρόστιμο με ηλεκτρονικό παράβολο μέσω taxisnet μαζί με τους τόκους,γιατί αν πάει δικαστικά δεν έχω αποδείξεις και θα με βγάλουν και τρελό.Δεν θέλω να πληρώσω το πρόστιμο επί 5 σε 5 χρόνια.

Δεν ειμαι μέσα στο μαγαζί σας και το μυαλό σας για να ξέρω τι άγχος έχετε και πως είναι η κατάσταση. 

Τζάμπα άγχος με όλα όσα γράφεις θα έλεγα.

Δεν σας ήρθε πρόστιμο; Μην ασχολείσαι.

Σας ήρθε; Δες τι μπορείς να κάνεις με ενστάσεις, αν μπει στην εφορία κάντε διακανονισμό η με ενδικα μέσα αν το πρόστιμο είναι πολύ μεγαλο.

Ασε τους αστυνομικούς να περνάνε από εκεί και να λένε ότι θέλουν μεταξύ τους, δεν έχει νόημα να κρυφακους τι λένε, αν σε βλέπουν, αν κοιτάνε το μαγαζί κτλ. 

Στο ΑΤ, σου είπαν δεν σε έγραψαν, οπότε θεωρητικά είσαι οκ.

Την κυριούλα γραψτην κανονικά, ότι και να της πεις, αυτή θα κάνει ότι θέλει. Μπορεί να σας είπε και ψέμματα. 

Γενικά χαλάρωσε, δεν ξέρω πόσο μεγάλο είναι αυτό το πρόστιμο για να αγχώνεστε, αλλά όπως και να χει, αν είναι να σας έρθει θα σας έρθει. Να μπαίνεις taxisnet στην πληροφόρηση και εκεί θα τα βλέπεις όλα. Δεν παίζει να σε ειδοποιήσει για κάτι η εφορία και να μην έχει περάσει πρώτα στο σύστημα. 

Αυτά από εμένα. 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, Tradesman είπε

Μπορεί απλά να σε ψάρωναν οι αστυνομικοί...

Αν είσαι και επαρχία που λογικά ξέρουν οτί είσαι του μαγαζιού ακόμα πιο πιθανό!

Μέχρι να σου έρθει (αν σου έρθει) επίσημη γραπτή ενημέρωση δεν ασχολείσαι...

Επεξ/σία από agnostos13
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Tradesman είπε

Να πληρώσεις, να μην το αφήσεις.

Επίσης όταν πληρώσεις να μας ξανάρθεις και να μας πεις πως κατάφερες να πληρώσεις ανύπαρκτο πρόστιμο.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Τίποτα δεν έγινε.Ουτε σε έγραψαν ούτε τίποτα.Για ποιο λόγο να στο κρύβουν απο την αστυνομία;

Γιατί πιστεύω ότι έχουν κάνει παρανομία δεν ξέρω τι εντολές έχουν,αν και όπου έχω ρωτήσει δίνουν χαρτί έστω και μετά από 3 μέρες.Και φοβάμαι μήπως πάει εφορία μετά από 5 χρόνια προσαυξημένο κατά 5 φορές.

Σκέφτομαι το εξής,έκανα βλακεία τα έχασα και δεν έλεγα τίποτα,δεν ρώτησα καν αν θα με ειδοποιήσουν για το πρόστιμο και λέω μήπως εκμεταλλεύονται αυτό.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Tradesman είπε

Γιατί πιστεύω ότι έχουν κάνει παρανομία δεν ξέρω τι εντολές έχουν,αν και όπου έχω ρωτήσει δίνουν χαρτί έστω και μετά από 3 μέρες.Και φοβάμαι μήπως πάει εφορία μετά από 5 χρόνια προσαυξημένο κατά 5 φορές.

Σκέφτομαι το εξής,έκανα βλακεία τα έχασα και δεν έλεγα τίποτα,δεν ρώτησα καν αν θα με ειδοποιήσουν για το πρόστιμο και λέω μήπως εκμεταλλεύονται αυτό.

Δεν στέκουν όλα αυτά που γράφεις.Αφού δεν έχεις παραλάβει τίποτα.

Ακόμα και να υπάρχει πρόστιμο τι έγινε αν ερθει μετά απο 5 χρόνια;Τι νομίζεις ότι θα πληρωσεις ;

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Δεν ειμαι μέσα στο μαγαζί σας και το μυαλό σας για να ξέρω τι άγχος έχετε και πως είναι η κατάσταση. 

Σας ήρθε; Δες τι μπορείς να κάνεις με ενστάσεις, αν μπει στην εφορία κάντε διακανονισμό η με ενδικα μέσα αν το πρόστιμο είναι πολύ μεγαλο.

Ασε τους αστυνομικούς να περνάνε από εκεί και να λένε ότι θέλουν μεταξύ τους, δεν έχει νόημα να κρυφακους τι λένε, αν σε βλέπουν, αν κοιτάνε το μαγαζί κτλ. 

Την κυριούλα γραψτην κανονικά, ότι και να της πεις, αυτή θα κάνει ότι θέλει. Μπορεί να σας είπε και ψέμματα. 

Γενικά χαλάρωσε, δεν ξέρω πόσο μεγάλο είναι αυτό το πρόστιμο για να αγχώνεστε, αλλά όπως και να χει, αν είναι να σας έρθει θα σας έρθει. Να μπαίνεις taxisnet στην πληροφόρηση και εκεί θα τα βλέπεις όλα. Δεν παίζει να σε ειδοποιήσει για κάτι η εφορία και να μην έχει περάσει πρώτα στο σύστημα. 

Αυτά από εμένα. 

Το πρόστιμο είναι 5000 ευρώ συν τις προσαυξήσεις 9 μηνών αν υπάρχει πρόστιμο.Και λογικά είναι στην επιχείρηση αν μπήκε και όχι σε εμένα αν και κανονικά θα έπρεπε βάση νόμου να πάρουν και στοιχεία από εμένα γιατί σαν υπεύθυνος θα έπρεπε να πληρώσω και εγώ πρόστιμο.

Η εν λόγο κυρία ήταν ευγενική και μου είπε ότι δεν με έγραψαν και μπήκε και στο σύστημα αλλά φοβάμαι αυτό που είπαν ότι με έγραψαν από την μία και από την άλλη ότι δεν βεβαίωσαν έλεγχο.

Δεν είναι για τα χρήματα,να τα πληρώσω, είναι για τις προσαυξήσεις που καν δεν ξέρω πόσο θα είναι και αν γίνουν επί πέντε.Δεν θα μπορώ να αποδείξω το γεγονός ότι δεν μου έδωσαν χαρτί,αν το έχουν σκίσει;Και έγραψαν ότι αρνήθηκα να υπογράψω και να παραλάβω; Γενικά δεν εμπιστεύομαι και θα σας πω γιατί

Πριν 5 χρόνια μπήκαν στο σπίτι μου και μας πήραν λεφτά,υπήρχε μαρτυρία για το αμάξι που κόρναρε και για να φανταστείτε για πόσο ερασιτέχνες μιλάμε έμεινε το αμάξι από πίσω ενώ και λένε ότι είναι σύμπτωση.δεν έκαναν τίποτα

8 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Σε ευχαριστώ για την γνώμη σου.

4 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Δεν στέκουν όλα αυτά που γράφεις.Αφού δεν έχεις παραλάβει τίποτα.

Ακόμα και να υπάρχει πρόστιμο τι έγινε αν ερθει μετά απο 5 χρόνια;Τι νομίζεις ότι θα πληρωσεις ;

Φοβάμαι μήπως είναι προσαυξημένο,αυτό και αν το πάω δικαστικά δεν θα με πιστέψουν αυτό που σας λέω γιατί δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι παρέλαβα ή όχι το πρόστιμο.Και να κάνω μήνυση αυτοί θα πουν ψέματα ότι μου έδωσαν το χαρτί δεν υπέγραψα και δεν παρέλαβα.

15 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Δεν είναι ότι με ψάρωναν,μετά από 2 εβδομάδες πέρασαν ξανά για έλεγχο και δεν με είδαν γιατί ήμουν σκυμμένος και έφτιαχνα κάτι έξω.Μόλις με πήραν χαμπάρι αυτοί αντέδρασαν ειδικά η αστυνομικός και έφυγαν.

24 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Αυτά από εμένα. 

το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει κάτι στο taxis,και για αυτό αν σε γράψουν για βεβαίωση μετακίνησης, έστειλαν μαζικά ειδοποιήσεις από την ααδε και μπαίνει στο taxis,αλλά δεν ξέρω αν έχει να κάνει με ατομική επιχείρηση αν στο στέλνουν τώρα ή μετά την παραγραφή,όσους λογιστές ρώτησα και τον δικό μας δεν ξέρει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...