Dark_Nightfall Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 13 ώρες πριν, Haldol είπε Ισχύει ότι δε "προβλέπεται" αλλαγή, ούτε αναφέρεται στο manual, όπως λες (ούτε στα "συνεργειακά" manuals!). Αλλά παρόλα αυτά, στην πλειοψηφία των οχημάτων με καδένα, αργά ή γρήγορα έρχοναι και τα προβλήματα, ακριβώς επειδή την αφήνουν στη μοίρα της. Κανονικά θα 'πρεπε να λένε ότι αλλάζεται π.χ. στα 150-200 χιλιάδες ξέρω'γω, αλλά προφανώς θέλουν να πουλήσουν το "maintenance free". Αν κάνεις τα απαραίτητα service με τις σωστές αλλαγές λαδιών (με σωστές προδιαγραφές και όχι λάδια από τα Lidl) και εφόσον η καδένα και τα παρελκόμενά της (γλύστρες/τεντωντήρας) δεν έχουν κάποιο εργοστασιακό πρόβλημα (ανάκληση) , δεν υπάρχει λόγος αντικατάστασης της (κρατάει όσο η ζωή του αυτοκινήτου) , εξάλλου όταν χρειαστεί να γίνει αντικατάσταση θα το καταλάβεις είτε από θόρυβο είτε από check engine όπως ανέφερα προηγουμένως. 14 ώρες πριν, Haldol είπε Στο δικό μου εν τω μεταξύ (TSI 1.0, με ιμάντα) δίνουν αλλαγή στις 150 χιλιάδες... δε ξέρω αν πρέπει να τ' ακολουθήσω ή όχι κι αυτό (σα το άλλο, που μου λέγαν γι' αλλαγές λαδιού κάθε 30 χιλιάδες!). Γενικά πουλάει το "χωρίς συντήρηση" οπότε... Άλλο καδένα άλλο ιμάντα , και 0 km να έχεις κάνει ο ιμάντας θέλει αλλαγή στα 4 -5 χρόνια περίπου (ανάλογα με το service manual του κάθε αυτοκινήτου)
piiii Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) O δίλιτρος fsi σε σχέση με τον 1.6 που έχω εγώ νομίζω έχει ιμάντα χρονισμού και όχι καδένα. Εγώ έφτασα αισίως τα 340Κ αφού όμως πρώτα στα 200Κ αλλάχτηκε σετ καδένα και παρελκόμενα και στα 300Κ έφαγε ρεκτίφα ο κινητήρας γιατί η κατανάλωση λαδιού είχε πάει στο θεό. Οσον αφορά το κόστος η αντικατάσταση της καδένας κυμάνθηκε κοντά 600 ευρώ με τα εργατικά, το δε ρεκτιφιέ, χωρίς αλλαγή πιστονιών, αλλά όλα τα υπόλοιπα έπιασε 900αρι. Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2022 από piiii 1
Dimakos7 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 Είχα τρύπια σωληνα ανακύκλωσης που πηγαίνει από την egr προς την πολλαπλή και ο πολύς θόρυβος έβγαινε από εκεί.. τον πήγα να μου τον κολλήσουν γιατί δεν βρίσκω πουθενά αυτό το ανταλλακτικό... Τώρα όσο είναι κρύο το αμάξι ακούγεται νορμάλ πιστεύω αλλά αν ανεβάσει θερμοκρασία ακούγεται κάτι .. αυτή η μαλακια 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα