Dimakos7 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Γεια σας κάτοχος α3 2.0 fsi.. Το αμάξι ακούγεται σαν ντίζελ και πρέπει να φταιει ο καδένας μεταβλητού χρονισμού και τα γύρω του(τεντωτηρας γλειστρες κτλπ).. Γνωρίζει κανένας παθών το κόστος επισκευής ;;;;
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Νομίζω οτι ο 2.0 FSI δεν εχει καδενα αλλα υμαντα.
AntonisKo Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Πόσα χιλιόμετρα έχεις? Έχεις καθαρίσει πότε τις βαλβίδες από την μακα που μένει? Ο θόρυβος ξεκινησε σταδιακά η μία και εξω? Γενικά πάντως στο ρελαντί σαν diesel κάνουν ούτως η άλλως.
Dimakos7 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, costas1973 είπε Νομίζω οτι ο 2.0 FSI δεν εχει καδενα αλλα υμαντα. Ιμάντας είναι έχει και μια μικρή καδένα δίπλα από το καπάκι βαλβίδων που είναι επίσης σε καπάκι 1 ώρα πριν, AntonisKo είπε Πόσα χιλιόμετρα έχεις? Έχεις καθαρίσει πότε τις βαλβίδες από την μακα που μένει? Ο θόρυβος ξεκινησε σταδιακά η μία και εξω? Γενικά πάντως στο ρελαντί σαν diesel κάνουν ούτως η άλλως. 243.000 εγώ όσο το έχω δλδ περίπου 173κ το είχα δεν έχω καθαρίσει τπτ και επίσης από τότε ακούγεται ο θόρυβος απλά το πήγα συνεργείο για κάτι άλλο και έτσι όπως το άκουσε με είπε ότι επείγον πρέπει να αλλάξω την καδένα μην κολλήσει η μηχανή
Sakiz105 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 49 λεπτά πριν, Dimakos7 είπε Ιμάντας είναι έχει και μια μικρή καδένα δίπλα από το καπάκι βαλβίδων που είναι επίσης σε καπάκι 243.000 εγώ όσο το έχω δλδ περίπου 173κ το είχα δεν έχω καθαρίσει τπτ και επίσης από τότε ακούγεται ο θόρυβος απλά το πήγα συνεργείο για κάτι άλλο και έτσι όπως το άκουσε με είπε ότι επείγον πρέπει να αλλάξω την καδένα μην κολλήσει η μηχανή μπορεί όντως να είναι καδένα, μετά τα 120κ χλμ συνήθως το κοιτάνε. Αν ακούγεται σαν ντίζελ, βαλβίδες είναι, κλασσικό σε direct injection. Αν δεν τις έχεις καθαρίσει ποτέ δεν νομίζω να μπορούν να καθαριστούν με απλό καθαριστικό
meletis_m Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, Dimakos7 είπε Γεια σας κάτοχος α3 2.0 fsi.. Το αμάξι ακούγεται σαν ντίζελ και πρέπει να φταιει ο καδένας μεταβλητού χρονισμού και τα γύρω του(τεντωτηρας γλειστρες κτλπ).. Γνωρίζει κανένας παθών το κόστος επισκευής ;;;; Κοίταξε πάντως τη καδένα χρονισμού γιατί είχαν αστοχία υλικού και έφευγε η καδένα . Όσο για τις επικαθήσεις λόγω άμεσου ψεκασμού δες τη μέθοδο soda blasting για καθαρισμό .
Ntinaras Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, Dimakos7 είπε Γεια σας κάτοχος α3 2.0 fsi.. Το αμάξι ακούγεται σαν ντίζελ και πρέπει να φταιει ο καδένας μεταβλητού χρονισμού και τα γύρω του(τεντωτηρας γλειστρες κτλπ).. Γνωρίζει κανένας παθών το κόστος επισκευής ;;;; μηπως ειναι τα μπεκ ψεκασμου?
dpolal Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Dimakos7 είπε Ιμάντας είναι έχει και μια μικρή καδένα δίπλα από το καπάκι βαλβίδων που είναι επίσης σε καπάκι 243.000 εγώ όσο το έχω δλδ περίπου 173κ το είχα δεν έχω καθαρίσει τπτ και επίσης από τότε ακούγεται ο θόρυβος απλά το πήγα συνεργείο για κάτι άλλο και έτσι όπως το άκουσε με είπε ότι επείγον πρέπει να αλλάξω την καδένα μην κολλήσει η μηχανή Κάτοχος Α3 1.6FSI. Ο ιμάντας, που είναι ελαστικός, αν κοπεί απλά τον αντικαθιστάς και τελειώνει εκεί η υπόθεση. Το είχα πάθει όταν ένα χειμώνα άρχισε ξαφνικά να ακούγεται σαν τρακτέρ μέχρι που κόπηκε εντελώς μετά από λίγα χιλιόμετρα. Μου το αντικατέστησαν και συνέχισα κανονικά. Αν όμως είναι η καδένα των εκκεντροφόρων τότε το πηγαίνεις άμεσα στο συνεργείο διότι αν κοπεί θα τα κουρέψει όλα μέσα στην κυλινδροκεφαλή και μετά άντε γεια. 243.000 χλμ είναι πολλά και θα έπρεπε αν την έχεις αντικαταστήσει προληπτικά κάποια στιγμή. Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2022 από dpolal
Dimakos7 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Ntinaras είπε μηπως ειναι τα μπεκ ψεκασμου? Δεν ξέρω αδερφέ θα πάω συνεργείο την άλλη βδομάδα και θα δούμε 1 ώρα πριν, dpolal είπε Κάτοχος Α3 1.6FSI. Ο ιμάντας, που είναι ελαστικός, αν κοπεί απλά τον αντικαθιστάς και τελειώνει εκεί η υπόθεση. Το είχα πάθει όταν ένα χειμώνα άρχισε ξαφνικά να ακούγεται σαν τρακτέρ μέχρι που κόπηκε εντελώς μετά από λίγα χιλιόμετρα. Μου το αντικατέστησαν και συνέχισα κανονικά. Αν όμως είναι η καδένα των εκκεντροφόρων τότε το πηγαίνεις άμεσα στο συνεργείο διότι αν κοπεί θα τα κουρέψει όλα μέσα στην κυλινδροκεφαλή και μετά άντε γεια. 243.000 χλμ είναι πολλά και θα έπρεπε αν την έχεις αντικαταστήσει προληπτικά κάποια στιγμή. Πόσο είναι το κόστος για αλλαγή ιμάντα και μήπως γνωρίζεις το κόστος για την καδένα ;;;
dpolal Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 15 λεπτά πριν, Dimakos7 είπε Πόσο είναι το κόστος για αλλαγή ιμάντα και μήπως γνωρίζεις το κόστος για την καδένα ;;; Όχι και καλύτερα να ρωτήσεις σε 2-3 συνεργεία για να πάρεις προσφορές.
Fordakias7 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Soda blasting αν είσαι από Αθήνα έχω συνεργείο Αργυρουπολη να σε στείλω έχουν τρομερό θέμα τα fsi με επικαθίσεις οι οποίες δεν φεύγουν ούτε με carbon cleaning 2
Dark_Nightfall Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 1/9/2022 στις 7:09 ΜΜ, dpolal είπε 243.000 χλμ είναι πολλά και θα έπρεπε αν την έχεις αντικαταστήσει προληπτικά κάποια στιγμή. Προληπτική αντικατάσταση σε καδένα δεν γίνεται , μόνο όταν υπάρχει πρόβλημα , υποτίθεται ότι η καδένα είναι lifetime και με σωστές αλλαγές λαδιών λιπαίνεται σωστά και συντηρείτε αυτόματα , αντίθετα με τον ιμάντα χρονισμού ο οποίος γίνεται αλλαγή σύμφωνα με το manual κάθε αυτοκινήτου.
Haldol Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 18 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε Προληπτική αντικατάσταση σε καδένα δεν γίνεται , μόνο όταν υπάρχει πρόβλημα , υποτίθεται ότι η καδένα είναι lifetime και με σωστές αλλαγές λαδιών λιπαίνεται σωστά και συντηρείτε αυτόματα , αντίθετα με τον ιμάντα χρονισμού ο οποίος γίνεται αλλαγή σύμφωνα με το manual κάθε αυτοκινήτου. Ναι, "υποτίθεται" Η καδένα όλα τα σκ*τά του κόσμου έχει, αλλά στο ελλαδιστάν την έχουμε θεοποιήσει, ακριβώς επειδή ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι δε θέλει συντήρηση...
Dark_Nightfall Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, Haldol είπε Ναι, "υποτίθεται" Η καδένα όλα τα σκ*τά του κόσμου έχει, αλλά στο ελλαδιστάν την έχουμε θεοποιήσει, ακριβώς επειδή ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι δε θέλει συντήρηση... Δεν την αλλάζεις προληπτικά πάντως , δηλαδή αν ΔΕΝ έχεις πρόβλημα και έχεις φτάσει πχ τα 100Κ km δεν την αλλάζεις προληπτικά. Δεν υπάρχει και σαν προβλεπόμενη εργασία στα manual αυτοκινήτων που φοράνε καδένα , τώρα αν " ακούγεται " αν έχει ανάψει check και οφείλεται σε καδένα την αλλάζεις.
Haldol Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε Δεν την αλλάζεις προληπτικά πάντως , δηλαδή αν ΔΕΝ έχεις πρόβλημα και έχεις φτάσει πχ τα 100Κ km δεν την αλλάζεις προληπτικά. Δεν υπάρχει και σαν προβλεπόμενη εργασία στα manual αυτοκινήτων που φοράνε καδένα , τώρα αν " ακούγεται " αν έχει ανάψει check και οφείλεται σε καδένα την αλλάζεις. Ισχύει ότι δε "προβλέπεται" αλλαγή, ούτε αναφέρεται στο manual, όπως λες (ούτε στα "συνεργειακά" manuals!). Αλλά παρόλα αυτά, στην πλειοψηφία των οχημάτων με καδένα, αργά ή γρήγορα έρχοναι και τα προβλήματα, ακριβώς επειδή την αφήνουν στη μοίρα της. Κανονικά θα 'πρεπε να λένε ότι αλλάζεται π.χ. στα 150-200 χιλιάδες ξέρω'γω, αλλά προφανώς θέλουν να πουλήσουν το "maintenance free". Στο δικό μου εν τω μεταξύ (TSI 1.0, με ιμάντα) δίνουν αλλαγή στις 150 χιλιάδες... δε ξέρω αν πρέπει να τ' ακολουθήσω ή όχι κι αυτό (σα το άλλο, που μου λέγαν γι' αλλαγές λαδιού κάθε 30 χιλιάδες!). Γενικά πουλάει το "χωρίς συντήρηση" οπότε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα