polemikos Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Η σημερινή παρουσίαση του Xperia 5 IV σηματοδοτεί την ουσιαστική επιστροφή της Sony στα κινητά-ναυαρχίδες με συμπαγή (compact) σχεδιασμό. Πρόκειται για μία συσκευή που δανείζεται πολλά στοιχεία από την ναυαρχίδα αλλά έρχεται και με χαρακτηριστικά και δυνατότητες που για πρώτη φορά βλέπουμε σε συσκευή της Sony. Πιο συγκεκριμένα, είναι η πρώτη συσκευή Xperia 5 που διαθέτει τις τεχνολογίες Real-time Eye AF και Real-time tracking σε όλους τους φακούς -τεχνολογίες που συναντούμε στις mirrorless μηχανές της εταιρείας- για τη λήψη εντυπωσιακών πορτραίτων. Επίσης διαθέτει εμπρόσθια κάμερα 12MP που είναι βελτιστοποιημένη για εξαιρετικά ευκρινείς selfies και βίντεο 4K HDR ακόμα και σε συνθήκες με χαμηλά επίπεδα φωτισμού και υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση αλλά και αντίστροφη ασύρματη φόρτιση (battery share). Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 5.000mAh παρά τις μικρότερες συγκριτικά με άλλες συσκευές διαστάσεις. Η συσκευή βασίζεται στην γνωστή πλατφόρμα της Qualcomm, Snapdragon® 8 Gen 1 και διαθέτει οθόνη HDR OLED με διαγώνιο 6,1 ιντσών και αναλογία πλευρών 21:9 που υποστηρίζει ανάλυση FHD+ και ρυθμό ανανέωσης 120Hz αλλά και ρυθμό δειγματοληψίας αφής 240Hz για εξαιρετική απόκριση. Η οθόνη είναι 50% φωτεινότερη από κάθε άλλη που έχει προσαρμοστεί σε συσκευή της σειράς Xperia 5 και εφοδιάζεται με Real Time HDR Drive για εξαιρετική χρωματική πιστότητα και υψηλής ποιότητας απεικόνιση ακόμα και σε εξαιρετικά φωτεινές συνθήκες. Η οθόνη σε συνδυασμό με τα ποιοτικά full-stage στερεοφωνικά ηχεία (Hi-Res Audio) και την τεχνολογία Dolby Atmos προσφέρει σύμφωνα με τη Sony μία κινηματογραφική εμπειρία κατά την αναπαραγωγή περιεχομένου υψηλής ποιότητας. Να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο, ότι η συσκευή όπως κάθε συσκευή της Ιαπωνικής εταιρείας διαθέτει IP65 προστασία για το νερό και IP68 για τη σκόνη ενώ τόσο η οθόνη όσο και το πίσω μέρος προστατεύονται από Corning Gorilla Glass Victus. Στο πίσω μέρος, η συσκευή εφοδιάζεται με βασικό σύστημα τριών καμερών, με όλους τους αισθητήρες να έχουν ανάλυση 12MP. Οι αισθητήρες εικόνας -120fps read-out speed- που βρίσκονται πίσω και από τους τρεις φακούς, επιτρέπουν τη λήψη βίντεο αργής κίνησης 4K στα 120fps για εκπληκτικές, κινηματογραφικές λήψεις ενώ με τη λειτουργία Videography Pro, ο χρήστης μπορεί να μεταδώσει απευθείας περιεχόμενο σε υπηρεσίες video streaming. Όπως αναφέραμε η συσκευή διαθέτει μπαταρία 5.000 mAh, η οποία μπορεί να φορτίσει σε ποσοστό 50% μέσα σε μόλις μισή ώρα. Θα διατεθεί από τα μέσα Σεπτεμβρίου σε Black, Green και Ecru White με άγνωστη επί του παρόντος τιμή. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
VonDoulen Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Είχα 4-5 κινητά της Sony στο παρελθόν + το 1ο tablet Xperia Z....όλα υπέροχα & πολύ-πολύ αξιόπιστα. Μάλλον το επόμενο κινητό μου θα είναι πάλι SONY. Πληρώνεις κάτι παραπάνω σε σχέση με ανταγωνισμό, αλλά παίρνεις ποιότητα-στιβαρότητα! 9
Ok-jeronimo441 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 8 λεπτά πριν, VonDoulen είπε Είχα 4-5 κινητά της Sony στο παρελθόν + το 1ο tablet Xperia Z....όλα υπέροχα & πολύ-πολύ αξιόπιστα. Μάλλον το επόμενο κινητό μου θα είναι πάλι SONY. Πληρώνεις κάτι παραπάνω σε σχέση με ανταγωνισμό, αλλά παίρνεις ποιότητα-στιβαρότητα! πολύ παραπάνω* 6 2
AtiX Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, Ok-jeronimo441 είπε πολύ παραπάνω* Όχι πλέον, αφού όλες μα όλες ανέβασαν τις τιμές τους… το κακό με τα Sony είναι ότι επειδή δεν έχουν ζήτηση η τιμές πέφτουν πολύ αργότερα… πχ Black Friday είναι χρυσή ευκαιρία για να τα αγοράσεις… 4 1
Arkin Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Μια εταιρια που στα κινητα παρολο που ειναι στο 0.01% δεν θελει να κατεβασει αρχικες τιμες. Μετα λενε γιατι δεν πουλανε. Ευτυχως δεν ειναι HTC που δεν ειχε πλατες και εκλεισε αλλα ας γινει λιγο ανταγωνιστικη δεν θα παθει τιποτα αν δεν βγαλουν 50% κερδος ας βγαλουν 20% παλι πολυ ειναι. Δυνατα τα κινητα της αλλα πολυ χαλια οι τιμες σε συγκριση με τον ανταγωνισμο. 6 2
athanaso77 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Η Sony έβγαλε τη συσκευή στο ίδιο μέγεθος με τον προκάτοχο αλλά με μεγαλύτερη μπαταρία και wireless charging (πρώτη φορά στη σειρά 5). Αν συνυπολογίσουμε την ύπαρξη micro sd card slot και 3.5mm headphones jack σε συνδυασμό με όλα τα υπόλοιπα γνωστά features των ναυαρχίδων του χώρου... ένα μπράβο από εμένα. 19
Koukozz Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Παρόλο που είμαι sonoκαυλος και ειδικά τα Xperia mark σειράς είναι σαν να τα σχεδίασαν για το γούστο μου, φοβάμαι παρά πολύ να ξαναπάω στην Sony. Ο λόγος είναι απλός, ναι οκ είναι πανάκριβα αλλά όλα σε αυτή την κατηγορία είναι ακριβά. Απλά δε μπορώ να έχω μία συσκευή των χιλίων ευρώ υπερτουμπανο δε λέω και στο πρώτο προγραμματισμένο update να γίνεται για το πέταμα. Ήμουν κάτοχος στις σειρές Ζ. Πάντα μετά από τα updates τα τηλεφωνακια τα έκλαιγα. Από όσο διαβάζω ισχύει και σήμερα αυτό το φαινόμενο, επομένως δυστυχώς από εμένα είναι ένα όχι. Παρόλα αυτά πάλι έβγαλαν οι μπασταρδοι κόσμημα! 5
kontow Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Μα..δεν του λείπει τίποτα. Κ απο εμένα ένα + 1
chios Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Το ότι έβαλε τον παλιό προβληματικό επεξεργαστή αντί τον + είναι να απορεί κανείς με την κατάντια της. Κρίμα και είναι από τις λίγες που δίνουν ακόμα sd jack. 3
duende Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 με 156x67mm υψος δε το λες και compact... 1
NotAliki177 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Άντε να φεύγει το notch... 5 minutes ago, duende said: με 156x67mm υψος δε το λες και compact... Συμφωνώ αλλά αυτή τη στιγμή τα 156mm είναι αρκετά βολικό μέγεθος για μεγάλες οθόνες. Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2022 από NotAliki177
kwstas321 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Arkin είπε Μια εταιρια που στα κινητα παρολο που ειναι στο 0.01% δεν θελει να κατεβασει αρχικες τιμες. Μετα λενε γιατι δεν πουλανε. Ευτυχως δεν ειναι HTC που δεν ειχε πλατες και εκλεισε αλλα ας γινει λιγο ανταγωνιστικη δεν θα παθει τιποτα αν δεν βγαλουν 50% κερδος ας βγαλουν 20% παλι πολυ ειναι. Δυνατα τα κινητα της αλλα πολυ χαλια οι τιμες σε συγκριση με τον ανταγωνισμο. Ποιος είναι για εσένα ο αντίπαλος του xperia 5 IV?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα