Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω πιάσει δουλειά σε μια πολύ μεγάλη εταίρια στην Ελλάδα. 

με πέταξαν σε ένα project σαν junior Java developer και μου είπανε ότι θα μάθω κλπ. Χαχανακια στην συνέντευξη κοκ. 

Από την πρώτη ημέρα κόπηκαν όλα αυτά.
Δεν υπάρχει περίπτωση να σου μάθει κανεις τίποτα. 
Τα άτομα είναι να φάνε ο ένας τον άλλον και έχουν και αρκετή δουλειά για να μην έχουν χρόνο να σου δείξουν τα τυπικά. 

Υπαρχει κάποιο σεμινάριο με άλλο κόσμο live που να τρέχει ταχύρυθμα για Java και Spring ?

Θεωρώ ότι έρχονται δύσκολες μέρες και δεν θα είναι εύκολο να βρω δουλειά Ελλάδα με παρόμοια λεφτά αυτή την περίοδο. Επισης, τώρα να φύγω μετά από 6 μήνες δεν νομίζω ότι έχω μάθει κάτι ή μπορώ να προσθέσω στο βιογραφικό μου ότι ήμουν στην Χ εταιρία για τόσο διάστημα. 

Δημοσ.

Νομίζω ότι τα πράγματα είναι "απλά"

Εαν και εφόσον θέλεις να το κυνηγήσεις τότε θεωρώ ότι ξεκινάς σε πολλά ταμπλώ.

Καταρχας ξεκινας με το να "χαρτογραφήσεις" το Project ..δηλαδή να ξέρεις που βρίσκεται τι και τι κάνει...δεν χρειάζεται να ξέρεις πως το κάνει αρκεί να μάθεις τι παίρνεις σε κάθε έξοδο.

Τσιμπάς κανα 2 βιβλία καλά και ξεκινάς το διάβασμα....εαν βρείς και κάποιο που έχει μια συνάφεια με το Project (σαν ιδέα ..όχι υλοποίηση)  τότε θα είναι σουπερ.

Και διάβασμα..διάβασμα...αν μπορείς να πάρεις έστω σε ημιτελή μορφή το project στο σπίτι για να πειραματιστείς ακόμα καλύτερα.

Και φυσικά Welcome to real life...κανένας δεν θα σου δείξει τίποτα ΕΚΤΟΣ εαν έχει να αποκομίσει κάτι απο εσένα..π.χ εαν στην πορεία ανακαλύψεις 1 μελανό σημείο το οποίο επιδέχεται βελτίωση τότε σιγουρα θα ανεβάσεις level και θα δεις ότι θα αλλάξει το κλίμα.

Good Luck.

• Like 1
Δημοσ.

Μπες και διάβασε PRs και ρώτα απορίες στον κώδικα που βλέπεις και δεν καταλαβαίνεις, αφού πρώτα έχεις ψάξει μόνος σου αυτά που έχεις απορίες και ΔΕΝ έχεις βγάλει άκρη. Δεν μπορεί να είναι όλοι γτπ εκεί μέσα, κάποιος θα μπορεί να βοηθήσει.

• Like 1
Δημοσ.

Εφοσον ξερεις τι τεχνολογιες παιζουν στο Project (Java / Spring), τοτε πας στο Udemy και αγοραζεις ενα course για Java Spring. Το κανει με το pace που θες οσο εντατικα θελεις. Και μετα, λογικα παντα, θα πας στο προτζεκτ της δουλειας σου και θα μπορεσεις να βγαλεις ακρη. Το Course που ειχα κανει εγω και με βοηθησε, ήταν αυτο: https://www.udemy.com/course/spring-hibernate-tutorial/

Εσυ όμως μπορεις να διαλεξεις οποιο θες.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, JellyBelly είπε

Τα άτομα είναι να φάνε ο ένας τον άλλον

Καλώς ήρθες στην πραγματικότητα... :-) Κοίτα youtube που έχει τα πάντα από μαθήματα και βάλε και έναν intepreter δίπλα να κάνεις τα παραδείγματα βήμα-βήμα για να καταλάβεις τι βλέπεις. Μετά πάρε αν θες ένα βιβλίο και διάβασε το όλο για να καλύψεις τα όποια κενά και θα είσαι έτοιμος πιστεύω...

Επεξ/σία από pi314
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, masteripper είπε

Καταρχας ξεκινας με το να "χαρτογραφήσεις" το Project ..δηλαδή να ξέρεις που βρίσκεται τι και τι κάνει...δεν χρειάζεται να ξέρεις πως το κάνει αρκεί να μάθεις τι παίρνεις σε κάθε έξοδο.

Χωρίς υπερβολή μέτρησα 50 microservices. Και δεν είναι ούτε μικρά ούτε ανεξάρτητα το ένα από το άλλο. 

10 ώρες πριν, masteripper είπε

Και φυσικά Welcome to real life...κανένας δεν θα σου δείξει τίποτα ΕΚΤΟΣ εαν έχει να αποκομίσει κάτι απο εσένα..π.χ εαν στην πορεία ανακαλύψεις 1 μελανό σημείο το οποίο επιδέχεται βελτίωση τότε σιγουρα θα ανεβάσεις level και θα δεις ότι θα αλλάξει το κλίμα.

Μου αρέσεις. Και ισχύει θεωρώ αλλά ρε παιδιά γιατί να πούνε κάτι τέτοιο στην συνέντευξη ; Εννοώ τι έχουν να κερδίσουν αν έχουν ένα παιδί που ξέρει να βιδώνει όταν του λένε να κάνει συγκόλληση ; 

10 ώρες πριν, pi314 είπε

Καλώς ήρθες στην πραγματικότητα... :-) Κοίτα youtube που έχει τα πάντα από μαθήματα και βάλε και έναν intepreter δίπλα να κάνεις τα παραδείγματα βήμα-βήμα για να καταλάβεις τι βλέπεις. Μετά πάρε αν θες ένα βιβλίο και διάβασε το όλο για να καλύψεις τα όποια κενά και θα είσαι έτοιμος πιστεύω...

Είχα και εργασία σε άλλες εταιρίες αλλά σε άλλο stack και σε πολύ πιο μικρά project. Εκεί και βοηθούσα και ένιωθα καλά με τον εαυτό μου. Εδώ νιώθω σαν να είναι ένα άψυχο χάος που 4 άτομα έχουν τον έλεγχο και οι υπόλοιποι τυφλά τυφλά κάνουν πράγματα. 

Τέτοιο undocumented θηρίο δεν γίνεται να μην στο δείξει κάποιος. 

Τελείωσα το head first Java και διαβάζω Baeldung. Χτυπάω καθημερινα stackoverflow και κάνω ερωτήσεις σε άλλους αλλά δεν έχουν χρόνο - θέληση να κάτσουν να σου δείξουν. 

10 ώρες πριν, MrRush είπε

Μπες και διάβασε PRs και ρώτα απορίες στον κώδικα που βλέπεις και δεν καταλαβαίνεις, αφού πρώτα έχεις ψάξει μόνος σου αυτά που έχεις απορίες και ΔΕΝ έχεις βγάλει άκρη. Δεν μπορεί να είναι όλοι γτπ εκεί μέσα, κάποιος θα μπορεί να βοηθήσει.

Εκεί να δεις κράξιμο. Είχα ξεχάσει ένα απλό comment και έπεσε ομπρέλα με “modifications”. 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, JellyBelly είπε

Χωρίς υπερβολή μέτρησα 50 microservices. Και δεν είναι ούτε μικρά ούτε ανεξάρτητα το ένα από το άλλο. 

Εδώ είναι το "ζουμί" κατα εμέ...50 microservices...ξέρεις τι κάνει το καθένα...δλδ αν σου πει κάποιος το Microservice 27 απο ποιο εξαρτάται και ποιο τροφοδοτεί..

Αν το "χαρτογραφήσεις" εκεί θα πιάσεις και το νόημα....θα ξεκινήσεις απο πάνω και σιγα - σιγά θα ανοίγεις το "δεντρο"

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...