Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, highpriest είπε

Ποιός φτιάχνιε τους σένσορες των Μ4/3 μηχανών;

Είχα την εντυπωση πως η Panasonic φτιάχνει και για την ίδια και για την Olympus, αλλά διάβασα πως η Olympus χρησιμοποιεί απο ένα σημείο και μετά σένσορες απο την Sony.

Τι ίσχυε και τι ισχύει;

Απ' όσο γνωρίζω είναι της Sony , συν μία λεπτομέρεια ...... mft είναι το mount , ο αισθητήρας παραμένει 4/3 ...... 

• Like 1
  • Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, highpriest είπε

Ποιός φτιάχνιε τους σένσορες των Μ4/3 μηχανών;

Είχα την εντυπωση πως η Panasonic φτιάχνει και για την ίδια και για την Olympus, αλλά διάβασα πως η Olympus χρησιμοποιεί απο ένα σημείο και μετά σένσορες απο την Sony.

Τι ίσχυε και τι ισχύει;

Εδώ και χρόνια φοράνε sony και οι 2.
Το μόνο που θυμάμαι ότι η Olympus είχε χρησιμοποιήσει στην Ε1 ccd της Kodak. Αχ ....ccd της Kodak @babisskg

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, GQPhDFBI είπε

Το μόνο που θυμάμαι ότι η Olympus είχε χρησιμοποιήσει στην Ε1 ccd της Kodak. Αχ ....ccd της Kodak @babisskg

Έχω ...... έχω ...... έχω .... 🤣🤣🤣 ...... 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, GQPhDFBI είπε

Όποιος θέλει να μου κάνει δώρο τα Χριστούγεννα τώρα ξέρει.
Θα μπορούσα να ζητήσω μία Leica Q2 monochrom αλλά έχει ανέβει η ΔΕΗ και δεν θέλω να σας ζορίσω.

Εγώ είμαι οικονομικός. Θέλω μια M-A. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, babisskg είπε

Απ' όσο γνωρίζω είναι της Sony , συν μία λεπτομέρεια ...... mft είναι το mount , ο αισθητήρας παραμένει 4/3 ...... 

Το μεγαλύτερο λάθος των Olympus-Panasonic ήταν η μετονομασία ενός δοκιμασμένου και αγαπημένου σένσορα σε ...micro, απλά επειδή αφαίρεσαν τον καθρέφτη. Απο την ονομασία και μόνο μοιάζει υποδεέστερο.

3 ώρες πριν, GQPhDFBI είπε

Πωωωω! Δηλαδή έχω....SONY????

Χαρακίρι!😄

Επεξ/σία από highpriest
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Dr_73 είπε

Εγώ είμαι οικονομικός. Θέλω μια M-A. 

Canon M - A 🤔🤔🤔 ...... καινούργιο μοντέλο θα είναι ....... 

5 ώρες πριν, highpriest είπε

Το μεγαλύτερο λάθος των Olympus-Panasonic ήταν η μετονομασία ενός δοκιμασμένου και αγαπημένου σένσορα σε ...micro, απλά επειδή αφαίρεσαν τον καθρέφτη. Απο την ονομασία και μόνο μοιάζει υποδεέστερο.

Πωωωω! Δηλαδή έχω....SONY????

Χαρακίρι!😄

Μα αυτό ήταν γνωστό από ανέκαθεν , άσχετα που πολύς κόσμος είχε την αίσθηση πως έπαιρνε Nikon D810 , εξάλλου η Sony δεν μπήκε ποτέ σε άλλα παιχνίδια όπως Zuiko ας πούμε ...... εκεί είναι άλλη δουλειά ...... ακριβή ....... η Canon μπήκε σε τέτοιο παιχνίδι με οπτικά προς τιμήν της αφενός , αλλά έβγαλε και την φθηνή σειρά με τις βαλούτες ...... ο Θεός να σε φυλάει ........ το σκυλοβρισίδι που έχει πέσει στο δίκτυο για την κακή ποιότητα κατασκευής των φθηνών φακών της είναι παροιμιώδες ...... όσο για το παγκοσμίου φήμης " lens error " ....... μέχρι και στην Κουάλα Λουμπούρ να πας και πείς αυτή την φράση , η απάντηση που θα πάρεις με την μία είναι ...... Canon έχεις ? ....... 🤣🤣🤣 ...... 

Ανεπιφύλακτα η πλέον κατάλληλη λύση για κάποιον που θέλει μία δεύτερη μηχανή . Όλη η σειρά εξαιρετική + / - κάποια χαρακτηριστικά ...... ΟΜΩΣ ..... το βαρέλι του φακού είναι η Αχίλλειος πτέρνα ....... είναι ζήτημα χρόνου να εμφανιστεί το " lens error " . Από εκεί και πέρα , ετοιμάστε ένα 150αρι χοντρικά για αλλαγή με ημιτασιον , με άγνωστη διάρκεια ζωής . 

Παίρνει lens tube μπροστά , παίρνει πρόσθετα φακών κατά την Olympus , φίλτρα κλπ . Γερή κατασκευή , μεταλλική , εξωτερικά χειριστήρια , φυσικά τα γνωστά μπλέ της Canon , εξαιρετική διάρκεια μπαταρίας , flip screen , τραβάει raw , το βίντεο είναι της εποχής φυσικά .

Μία γνήσια semi DSLR με όλη την σημασία του όρου !

Κρατάω μία , την οποία αγόρασα εις γνώσιν μου με πρόβλημα , αυτή που έχω ανοίγει ο φακός της με κάποιο τρικ , ίσως ..... λέω ίσως , την επισκευάσω κάποια στιγμή . 

Αν δεν ήταν ότι μπορώ να επιζήσω με την Olympus Camedia C - 5050 θα την έφτιαχνα χθές . 

Επεξ/σία από babisskg
  • Like 1
Δημοσ.

Ναι βρε, πλάκα κάνω. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις SONY, ίσα ίσα η εταιρία βγάζει φανταστικούς σένσορες.

Αλλο αν δεν θα αγόραζα εγώ λόγο δύσχρηστου μενού ή χρωμάτων σε jpeg που δεν είναι του γούστου μου. Τραβάω μεν κυρίως RAW+Jpeg για να υπάρχουν και σε υψηλή λεπτομέρια, αλλά δεν επεξεργάζομαι τα πάντα. Ένας λόγος που μου αρέσει η Fuji είναι αυτός. Jpeg ψημένο στο φουρνάκι της μηχανής και βγαίνει άψογο! Στην Panasonic οκ, αποδεκτό σε στανταρ ρυθμίσεις. Τώρα που θα αρχίσω να παίζω με τις υπόλοιπες (vivid, vintage, monochrome κλπ)

Επίσης για Canon θα διαφωνήσω λίγο μαζί σου στο αισθητικό κομμάτι. Μου αρέσουν πολύ τα χρώματα της που είναι προς το πιο ζεστό. Ειδικά στα skin tones έχει κάνει φανταστική δουλειά και βλέπω τελευταία κάποιες παλιές φωτο με την M50 και μου αρέσουν πολύ. Το κακό της  (στο δικό μου σύστημα τουλάχιστον) ήταν θέμα στο hardware. Πχ macro που ήθελα να ασχοληθώ είχε μόνο τον 28άρη της και ήταν αργος φακός. Απο εκει και πέρα με αντάπτορες. Αλλά ξεκινούσε το άλλο πρόβλημα με τα lens error και το γεγονός πως έχτιζες ένα συστημα με αντάπτορες.

Δεν θα κρύψω πάντως πως μου λείπει. Πολύ ελαφρύ και ωραίο σύνολο για κάθε μέρα.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, highpriest είπε

Ναι βρε, πλάκα κάνω. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις SONY, ίσα ίσα η εταιρία βγάζει φανταστικούς σένσορες.

Αλλο αν δεν θα αγόραζα εγώ λόγο δύσχρηστου μενού ή χρωμάτων σε jpeg που δεν είναι του γούστου μου. Τραβάω μεν κυρίως RAW+Jpeg για να υπάρχουν και σε υψηλή λεπτομέρια, αλλά δεν επεξεργάζομαι τα πάντα. Ένας λόγος που μου αρέσει η Fuji είναι αυτός. Jpeg ψημένο στο φουρνάκι της μηχανής και βγαίνει άψογο! Στην Panasonic οκ, αποδεκτό σε στανταρ ρυθμίσεις. Τώρα που θα αρχίσω να παίζω με τις υπόλοιπες (vivid, vintage, monochrome κλπ)

Επίσης για Canon θα διαφωνήσω λίγο μαζί σου στο αισθητικό κομμάτι. Μου αρέσουν πολύ τα χρώματα της που είναι προς το πιο ζεστό. Ειδικά στα skin tones έχει κάνει φανταστική δουλειά και βλέπω τελευταία κάποιες παλιές φωτο με την M50 και μου αρέσουν πολύ. Το κακό της  (στο δικό μου σύστημα τουλάχιστον) ήταν θέμα στο hardware. Πχ macro που ήθελα να ασχοληθώ είχε μόνο τον 28άρη της και ήταν αργος φακός. Απο εκει και πέρα με αντάπτορες. Αλλά ξεκινούσε το άλλο πρόβλημα με τα lens error και το γεγονός πως έχτιζες ένα συστημα με αντάπτορες.

Δεν θα κρύψω πάντως πως μου λείπει. Πολύ ελαφρύ και ωραίο σύνολο για κάθε μέρα.

Ζεστό ...... της Canon ....... θερμοσυσωρευτές έχετε στο σπίτι ? 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, babisskg είπε

Ζεστό ...... της Canon ....... θερμοσυσωρευτές έχετε στο σπίτι ? 

Πως θα τα χαρακτήριζες με μια λέξη;

Πες μου και για τις άλλες μάρκες, έτσι απο περιέργια. Με μια λέξη τα χρώματα που βγαζουν σε jpeg για την κάθε εταιρία.

θα έχει ενδιαφέρον

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, highpriest είπε

Πως θα τα χαρακτήριζες με μια λέξη;

Πες μου και για τις άλλες μάρκες, έτσι απο περιέργια. Με μια λέξη τα χρώματα που βγαζουν σε jpeg για την κάθε εταιρία.

θα έχει ενδιαφέρον

Η Canon αν δεν πειραχτεί σε επίπεδο χρωμάτων μέσω του μενού , είναι σαν να βάζεις μία εικόνα σε έναν τυπικό image editor και κατεβάζεις - 10 ας πούμε την θερμότητα . Αν το κάνεις αυτό σε αρχείο της Nikon μπορεί να μπερδέψεις κάποιον και να νομίζει ότι τραβήχτηκε με Canon .

Σαν να έχεις βάλει φίλτρο CPL σε φακό και φεύγει η ατονία .

Εννοείται πως όλα αυτά είναι προτιμήσεις και τίποτε άλλο .

Επεξ/σία από babisskg
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, babisskg είπε

Η Canon αν δεν πειραχτεί σε επίπεδο χρωμάτων μέσω του μενού , είναι σαν να βάζεις μία εικόνα σε έναν τυπικό image editor και κατεβάζεις - 10 ας πούμε την θερμότητα . Αν το κάνεις αυτό σε αρχείο της Nikon μπορεί να μπερδέψεις κάποιον και να νομίζει ότι τραβήχτηκε με Canon .

Σαν να έχεις βάλει φίλτρο CPL σε φακό και φεύγει η ατονία .

Εννοείται πως όλα αυτά είναι προτιμήσεις και τίποτε άλλο .

Και εγω ειχα παρατηρησει μια τετοια διαφορα αναμεσα σε Nikon - Canon jpegs, πριν αρκετα χρονια ομως.

Τωρα δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι..

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, highpriest είπε

Διαφωνώ. Ειδικά σε skin tones βγάζει ζεστά χρώματα και προς το φυσικό.

Συμφωνώ και καλά κάνεις και διαφωνείς , εξάλλου δεν έχω λάβει υπόψιν πολλές παραμέτρους , όπως WB , αν τραβήχτηκε σε jpeg ...... αν βάλεις μία Nikon D200 που έχει CCD αισθητήρα σε basic jpeg θα σου βγάλει σχεδόν το μπλέ της Canon . 

1 λεπτό πριν, KAKADI είπε

Και εγω ειχα παρατηρησει μια τετοια διαφορα αναμεσα σε Nikon - Canon jpegs, πριν αρκετα χρονια ομως.

Τωρα δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι..

Για τις Z δεν έχω ιδέα , η D610 όμως έτσι ήταν , προς το θερμό .

• Like 2
Δημοσ.

Εχω τη Nikon D3500 με τους δύο κιτ φακούς (18-55 & 70-300) για βασική και την Panasonic Lumix DMC-FT30 για εύκολη μεταφορά και υποβρύχιες φωτογραφίες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ένιωθα την ίδια ανάγκη να έχω μια μικρή μηχανή μαζί σε καθημερινή βάση ριγμενη στο τσαντάκι ή στην τσέπη του μπουφάν. Το budgetκινητο παρομοίως δεν με καλύπτει στο ελαχιστο ως αποτέλεσμα αλλά για κάποιο (εργονομικό;) λόγο δεν μπορώ καν να το δω ως μηχανή στα χέρια μου . Για ακριβό κινητό δεν ψήνομαι.

Κατέληξα (το ανέφερα κι αλλού) σε μια Samsung nx300 , aps-c μοντέλο 2013! Αλλά οι κριτικές , ακόμα και οι πρόσφατες είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικές για αυτό που τη θέλω. Μαζί με έναν pancake φακό 30mm (f2 παρακαλώ!) 2cm παχος που επίσης είχε θετικότατες κριτικές (κι έναν κιτ 18-55 που δεν με ενδιαφέρει γιατί χάνει τη χρήση για την οποία προορίζω τη μηχανη).

Τις επόμενες μέρες λογικά θα την παραλάβω κ θα αναφέρω εντυπώσεις.

Μπορεί να βρεθεί η κάμερα στα 100-130€ και σε αντίστοιχη τιμή ο pancake φακός (υπάρχει αντίστοιχος 20mm αν κάποιος θέλει πιο ευρωγωνιο...ομολογώ το σκεφτηκα αρκετά τι να προτιμήσω).  Στο ίδιο επίπεδο, λίγο πιο οικονομικές υπάρχουν τα μοντέλα nx3000, nx3300, nx200 αν έβαλα κάποιον σε σκέψεις. Επίσης αν κάποιος θέλει zoom φακό να τις συνοδέψει, υπαρχει η επιλογή του 16-50mm, αρκετά μικρό μεγεθος για ζουμ και με OIS.

ΥΓ (η κάμερα είναι χωρίς viewfinder! Μόνο οθόνη)

Επεξ/σία από sakis444
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...