Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κι' αν χρειάζεστε μία να το πείτε . Δεύτερη μηχανή , όχι smartphone . Δεν μιλάμε για backup σώμα / σώματα , μία λύση που αφορά επαγγελματίες . Δεν θέλω να το πάμε πιο πέρα , διότι δεν έχει να κάνει με την αναζωογόνηση του ενδιαφέροντος μπας και πουληθεί τυχόν παλιός εξοπλισμός . 

Έχετε δλδ αποκτήσει μία Nikon Z9 , σιγά μην πω Canon , μαζί με τα σχετικά παραφερνάλια εναλλακτικά τσακώσατε μία Olympus omd em1 mark iii , βλέπετε λοιπόν την ανάγκη και για οποιοδήποτε λόγο να έχετε μαζί σας ένα κάτι τις με την μορφή μιάς απλής έστω ψηφιακής καμερούλας , έστω μιάς παλιάς DSLR γιατί ας πούμε βαρεθήκατε κάποια στιγμή βρε αδερφέ να βγείτε βόλτα με το " Καλό " το μηχάνημα .

Εν κατακλείδι , υπάρχει ανάγκη σε σας μιάς εναλλακτικής λύσης η αισθάνεστε απόλυτα καλυμμένοι με την μία , την μοναδική , την τέλεια , την αξεπέραστη , βάλτε την μάρκα και το μοντέλο για να μην λέω ........ 

sketch-1662013152505.jpg

• Like 1
  • Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ετυχε πολλες φορες να ειμαι εξω χωρις μηχανη και να την χρειαζομαι επειδη υπαρχει ενα ενδιαφερον θεμα. Με την "καλη" μηχανη βγαινω κυριως για να φωτογραφισω, οποτε κουβαλαω τσαντες, φακους , τριποδα κλπ. Δυσκολη για καθημερινη χρηση (αν και εχει τυχει να την αρπαξω με τον 45αρη πανω και να βγω χυμα)

Το κακο ειναι πως το κινητο δεν αρκει (σε εμενα τουλαχιστον). Εχω "και καλα" ενα με 64mpx. Τι να το κανω το computational photography οταν βαζω την φωτο για επεξεργασια και διαλυεται, επειδη τα 64mpx ειναι μονο σε jpeg, ενω τα 12mpx του raw ειναι εντελως υποδεεστερα μιας μηχανης των μολις 6mpx λογω ψευτοσενσορα;

Μονο κατι κινητα αρκετων εκατονταδων και χιλιαδων ευρω κανουν κατι στην φωτογραφια.

Παντως δεν θα πηγαινα σε παλια DSLR. Σκοπος ειναι να κουβαλαω κατι ελαφρυ για καθε μερα που θα το εχω στην τσεπη η στο EDC τσαντακι. Αλλιως παιρνω και την καλη. Μια ποιοτικη compact με σενσορα 1" θα ΄΄ηταν μια χαρα, αλλα ακομη και μια απλη compact των 100 ευρω τυπου sony w800,  η ελαφρως ακριβοτερη στα 170 ευρω canon ixus 185 θα ηταν προτιμοτερη ενος κινητου.

• Like 1
Δημοσ.

Προφανώς μιλάς για μηχανή που δεν έχει ίδια μοντούρα με την κύρια. Γιατί στο σενάριο που λες, το πιο πιθανό είναι ένας που έχε Ζ9, να έχει για δεύτερη καμία Ζ5 που την πήρε κοψοχρονιά ή και Ζ6. Αναφέρεσαι σε κάτι διαφορετικό. Για μένα βασικό γνώρισμα είναι να είναι μηχανή μεεναλλάξιμους φακούς και όχι σταθερούς. Σε σταθερό μου αρέσει μόνο η Rollei 35, αλλά είναι φιλμάτη . Μια 20D , από ψηφιακές είναι καλή θεωρώ για δεύτερη . Με έναν pancake. Αν δεν θες canon και θες nikon , μια D80 , αλλά δεν έχουν ισοδύναμο με 35mm - 40mm . 

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, highpriest είπε

Βλέπω αυτή η Canon έχει 1,5" σενσορα. Θα την αγοράζατε το 2022 ή θα πηγαίνατε σε κάτι φρεσκότερο στα ίδια χρήματα (αυτη ειναι του 2014)

Για δεύτερη πάντως λέει πολύ!

https://cameradecision.com/review/Canon-PowerShot-G1-X-Mark-II

Μου φαίνεται πολύ καλή πρόταση , μοιάζει αρκετά της σειράς Powershot G , πολύ semi DSLR μηχανήματα με δυνατότητες . Κάτσε να δώ κιόλας πόσο την ζητάνε .

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, alex_o_kanenas είπε

Αναγκη για εμενα δεν υπαρχει, αλλα επιθυμία σίγουρα, για 2ο και 3ο σωμα....

δεν μου αρεσουν τα .jpg της sony a7 που εχω τωρα,
συγκεκριμένα  τα χρωματα και ειδικα τα skintones . Φωτογραφίζω συνέχεια οικογενειακές στιγμές-πορτραίτα  οπότε ειναι κατι που μου αρεσε στην κανον  
Επισης το iso performance σε σχέση με την dslr που ειχα ειναι πολυ χειροτερο,  οσο απίστευτο και αν ακουγεται.

Ειχα λοιπον την canon 6d, τι υπέροχα skintones στα jpg δεν χρειαζόταν τιποτα edit!!
Tι iso performance, βάραγα με iso 50000 και ημουν μια χαρα... στην Sony πανω απο 6400 δεν...
Αλλα δεν ειχε την αναλυση/sharpness που εχει τωρα η a7, τουλαχιστον με τους φακους που ειχα. (ειχα αρκετους και εναν της σειρας L)
Ηταν επισης και 2πλασια 4πλασια σε ογκο και βαρος, ειδικα με 2-3 φακους χρειαζομουν backpack ...
Το autofocus της φαινοταν αρχαιο επισης, αλλα εκανε καλη δουλεια....

Λιγουρεύομαι και καμια μ4/3 καμερα, σαν την μινιατούρα panasonic gm1 ... να την εχω να την πεταω στο τσαντάκι μεσης μαζι με το κινητο και τα τσιγαρα και να φευγω :D Αλλα ακριβο το χομπι, φτανεις 400ευρω για σωμα και εναν καλο pancake φακο

Μπρος γκρεμος και πισω ρεμα λοιπον, δεν υπαρχει η τελεια καμερα ....

Γνωρίζουμε πως δεν τίθεται θέμα τελειότητας οπότε κρατάμε την επιθυμία σου για την gm1 ...... άλλωστε την σήμερον ημέρα μία κάμερα ίσον καμία κάμερα ........ 

57 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Προφανώς μιλάς για μηχανή που δεν έχει ίδια μοντούρα με την κύρια. Γιατί στο σενάριο που λες, το πιο πιθανό είναι ένας που έχε Ζ9, να έχει για δεύτερη καμία Ζ5 που την πήρε κοψοχρονιά ή και Ζ6. Αναφέρεσαι σε κάτι διαφορετικό. Για μένα βασικό γνώρισμα είναι να είναι μηχανή μεεναλλάξιμους φακούς και όχι σταθερούς. Σε σταθερό μου αρέσει μόνο η Rollei 35, αλλά είναι φιλμάτη . Μια 20D , από ψηφιακές είναι καλή θεωρώ για δεύτερη . Με έναν pancake. Αν δεν θες canon και θες nikon , μια D80 , αλλά δεν έχουν ισοδύναμο με 35mm - 40mm . 

Θα έβλεπα ευχαρίστως το σενάριο μιάς 20D με έναν 24αρη επάνω ...... δεν πρέπει να είναι πολύς όγκος ....... 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, alex_o_kanenas είπε

δυστυχώς δεν μπορω να δικαιολογήσω στο μυαλο μου το κοστος απόκτησης της μαζι με εναν pancake φακου , μονο και μονο για το μικρο βαρος και ογκο.
Συν οτι μετα ξεκινανε αλλα ''προβληματα'' , οπως η έλλειψη κουμπιών στο σωμα, ο μικρότερος αισθητήρας που ισως σου κακο φανει λιγο κτλ....

Κοίτα , άνοιξα το νήμα για να προκαλέσω κάποιες αντιδράσεις , κυρίως πως η δουλειά σε ερασιτεχνικό επίπεδο , γίνεται με πολλούς τρόπους και δεν χρειάζεται πανάκριβος εξοπλισμός . 

Φυσικά εξαιρούνται όσοι έχουν συγκεκριμένους λόγους , όμως ο απλός ερασιτέχνης μπορεί να βγάλει αξιοπρεπέστατο αποτέλεσμα χωρίς να ματώσει οικονομικά , ενώ παράλληλα αναπτύσσει τις γνώσεις του και ξεκαθαρίζει τις ανάγκες του .

Δεν είχαμε όλοι από ανέκαθεν τον τόπ εξοπλισμό στα χέρια μας και γιατί δεν είχαμε , δεν έχουμε και δεν πρόκειται να έχουμε την δυνατότητα .

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, alex_o_kanenas είπε

δεν μου αρεσουν τα .jpg της sony a7 που εχω τωρα,
συγκεκριμένα  τα χρωματα και ειδικα τα skintones . Φωτογραφίζω συνέχεια οικογενειακές στιγμές-πορτραίτα  οπότε ειναι κατι που μου αρεσε στην κανον  
Επισης το iso performance σε σχέση με την dslr που ειχα ειναι πολυ χειροτερο,  οσο απίστευτο και αν ακουγεται.

Το φάρμακο για σένα, λέγεται dxo photolab . Αν επεξεργαστείς raw, αφαιρεί τελείως το χαρακτήρα που έχουν τα jpg του κατασκευαστή. Επίσης, για nr, σε deepprime , είναι πιστεύω το καλύτερο που υπάρχει . 

Για την κουβέντα, ... είχες L φακούς και πήγες σε sony ; Δεν έπαιρνες έναν αντάπτορα και μια rf canon ;;;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, alex_o_kanenas είπε

λογο κοστους κυριως.
Η α7 ηταν 400ευρω, μια canon rp ηταν στα 800+80 για ανταπτορα κτλ ...
Συν οτι με τους EF φακους που ειχα και τον ανταπτορα πανω, τελικα δεν θα ειχε και καμια διαφορα σε ογκο απο την canon 6d

Πρόσεχε τον αυτόν ...... 🤣🤣🤣 ....... πάει να σε ψήσει για να πάρεις Canon .......... 🤣🤣🤣 ...... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σώμα: Sigma FP
Φακός: Sigma 45mm F2.8 DG DN
Όποιος θέλει να μου κάνει δώρο τα Χριστούγεννα τώρα ξέρει.
Θα μπορούσα να ζητήσω μία Leica Q2 monochrom αλλά έχει ανέβει η ΔΕΗ και δεν θέλω να σας ζορίσω.

Επεξ/σία από GQPhDFBI
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, GQPhDFBI είπε

Σώμα: Sigma FP
Φακός: Sigma 45mm F2.8 DG DN
Όποιος θέλει να μου κάνει δώρο τα Χριστούγεννα τώρα ξέρει.

Και μόνο για τον αισθητήρα αξίζει ότι και να πούμε ...... είχα πριν λίγο καιρό μία DP1 ...... την πήρε πίσω ο Παναγιώτης ...... εκείνη ήθελε πολύ φως αλλά έβγαζε αποτέλεσμα πέραν του αναμενόμενου .

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, babisskg είπε

Και μόνο για τον αισθητήρα αξίζει ότι και να πούμε ...... είχα πριν λίγο καιρό μία DP1 ...... την πήρε πίσω ο Παναγιώτης ...... εκείνη ήθελε πολύ φως αλλά έβγαζε αποτέλεσμα πέραν του αναμενόμενου .

Sigma DP1 foevon αισθητήρας
Sigma FP bayer αισθητήρας.
Νομίζω είναι τελείως διαφορετικές μηχανές.

Μακάρι να προχωρήσει η sigma στη δημιουργία full frame foevon αισθητήρα φέτος.
Για μένα το μόνο που χρειάζεται η φωτογραφική αγορά αυτή τη στιγμή είναι περισσότερους κατασκευαστές αισθητήρων.
TowerJazz την βγάζω από το χορό, ασχολείται περισσότερο με cinema ή δίνει στη Leica.
Η Canon φτιάχνει για πάρτι της και δεν δίνει πουθενά (δεν είναι κακό αλλά.....).
Όλοι οι υπόλοιποι κρέμονται από τα .... της sony.
Δεν υπάρχει βελτίωση έτσι...

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, GQPhDFBI είπε

Sigma DP1 foevon αισθητήρας
Sigma FP bayer αισθητήρας.
Νομίζω είναι τελείως διαφορετικές μηχανές.

Μακάρι να προχωρήσει η sigma στη δημιουργία full frame foevon αισθητήρα φέτος.
Για μένα το μόνο που χρειάζεται η φωτογραφική αγορά αυτή τη στιγμή είναι περισσότερους κατασκευαστές αισθητήρων.
TowerJazz την βγάζω από το χορό, ασχολείται περισσότερο με cinema ή δίνει στη Leica.
Η Canon φτιάχνει για πάρτι της και δεν δίνει πουθενά (δεν είναι κακό αλλά.....).
Όλοι οι υπόλοιποι κρέμονται από τα .... της sony.
Δεν υπάρχει βελτίωση έτσι...

Μέχρι και η D850 αισθητήρα της Sony φοράει , εντάξει από εκεί και πέρα ...... το εργοστάσιο βάζει τις πινελιές του ..... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποιός φτιάχνει τους σένσορες των Μ4/3 μηχανών;

Είχα την εντυπωση πως η Panasonic φτιάχνει και για την ίδια και για την Olympus, αλλά διάβασα πως η Olympus χρησιμοποιεί απο ένα σημείο και μετά σένσορες απο την Sony.

Τι ίσχυε και τι ισχύει;

Επεξ/σία από highpriest

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...