Προς το περιεχόμενο

Προσθήκη σκληρού δίσκου SSD σε λάπτοπ

@X@

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα,

Εχω το συγκεκριμένο λαπτοπ:

https://www.skroutz.gr/s/32374997/Lenovo-IdeaPad-Gaming-3-15ACH6-15-6-IPS-FHD-120Hz-Ryzen-7-5800H-16GB-512GB-SSD-GeForce-RTX-3050-W11-Home-Shadow-Black-GR-Keyboard.html

Και σκευτομαι να προσθεσω εναν επιπλεον σκληρό δίσκο, κατα προτιμηση 500gb SSD.

Εχω βρει τα specs του συγκεκριμένου λαπτοπ εδω: https://psref.lenovo.com/syspool/Sys/PDF/IdeaPad/IdeaPad_Gaming_3_15ACH6/IdeaPad_Gaming_3_15ACH6_Spec.pdf

Απλα δεν μπορω να καταλαβω τι ακριβως να ψαξω και τι δεχεται. 

Να ψαξω για M.2 SSD ?

Βλεπω στις προδιαγραφες κατι M.2 2280 και Μ.2 2242 και εχω μπερδευτει λιγο.

Μπορειται να με βοηθησετε και αν μπορειτε να μου προτεινετε και εναν αξιοπιστο SSD 500 για αγορα?

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από τα specs που ανέβασες φαίνεται ότι έχει 3 θύρες. Μία για 2.5 ssd/hhd, και 2 nvme, μία 2242 και μία 2280. Η μόνη διαφορά τους είναι ότι η μία είναι κοντή (42 χιλιοστά) και η άλλη πιο μακρυά (80 χιλιοστά).

Το θέμα είναι σε ποιά από τις 2 είναι ο δίσκος που φοράει το λάπτοπ. Αν πας εδώ, και φιλτράρεις με greece (με την προϋπόθεση ότι το πήρες από επίσημη εισαγωγή) θα δεις ότι όλα τα μοντέλα που ήρθαν στην Ελλάδα με 512 δίσκο, όλα είχαν 2242 δίσκο. Αν έχεις το κουτί του λάπτοπ, σύγκρινε την πρώτη στήλη στο λινκ, με αυτό που γράφει το κουτί για να είσαι σίγουρος.

Οπότε εσύ μπορείς να παραγγείλεις είτε 2.5ρη δίσκο, είτε για καλύτερες επιδόσεις nvme 2280. Σημείωσε πάντως ότι στην 2280 θύρα τα specs λένε ότι μπορείς να βάλεις και 2242 δίσκο και ότι οι 2 αυτές θύρες (2,5 και 2280) είναι αλληλοαποκλειόμενες, δηλαδή δε μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τις 2 ταυτόχρονα.

Σε ευχαριστω πολυ.

Το τσεκαρα οπως ειπες και το model number ειναι αυτο:

https://psref.lenovo.com/Detail/IdeaPad/IdeaPad_Gaming_3_15ACH6?M=82K200NAPB

Απο Πολωνια το βγαζει, αν και το εχω αγορασει κανονικα απο Ελλαδα.

Οπως και να χει δεν νομιζω να αλλαζει κατι σε σχεση με αυτα που ειπες, ετσι δεν ειναι?

Κι όμως αλλάζει. Μάλλον είναι νόμιμη παραεισαγωγή. Δεν είναι το μοντέλο που πόσταρες. Στο λινκ του σκρουτζ αναφέρει οθόνη 120Hz, ενώ στο το δικό σου έχει 60Hz. 

Οπότε καλό θα ήταν να βάλεις το λινκ από το μαγαζί που το πήρες, αν υπάρχει ακόμα το λάπτοπ εκεί διαθέσιμο. 

Ως προς το δίσκο, και εδώ αλλάζουν τα πράγματα. Το μοντέλο σου έχει τον 2280 δίσκο, άρα η θύρα 2242 είναι ελεύθερη. Οπότε η επιλογή σου είναι για δίσκο 2242 και μόνο. Ούτε o απλός ssd ή hdd σου κάνει, εκτός αν βγάλεις αυτόν που έχεις. Δυστυχώς οι 2242 δίσκοι είναι σημαντικά πιο ακριβοί σε σχέση με τους 2280, ενώ δε βλέπω και πολλές επιλογές για 512 από Ελλάδα.

Αν παίζεις παιχνίδια και ενδιαφέρεσαι για τις λεπτομέρειες, στο συγκεκριμένο λάπτοπ η θύρα 2242 είναι πιο γρήγορη από τη θύρα 2280. Οπότε αν πάρεις 2242, θα πρότεινα να μεταφέρεις το λειτουργικό εκεί και να κρατήσεις τον αρχικό για δεύτερο δίσκο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...