Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, ModernAthenian είπε

Προσωπικά χέστηκα. 

Γιατί ποιός λέει σήμερα στον προφορικό λόγο ''των Αθηνών'' αντί της ''Αθήνας''? Καμιά θείτσα ίσως.

Νέο άνθρωπο να μου πει των ''Αθηνών'' δε θυμάμαι να έχω γνωρίσει. 

Οκ, περί ορέξεως. 

Εγώ σε προφορικό η γραπτό λόγο παίζει να πω και τα δύο. Πχ να πω "η πόλη των Αθηνών" αλλά και "η πόλη της Αθήνας". 

Άμα έδινα πανελλήνιες στην έκθεση  θα είχα συμβουλευτεί τον/την φιλόλογο μου. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ModernAthenian είπε

Και Ακαδημία Αθηνών λέω, και Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών λέω διότι αυτά έχουν επικρατήσει.

Αυτά έχουν επικρατήσει στο δικό σου μυαλό για αυτό τα αποδέχεσαι

Δε μπορεί να μου γράφει τώρα ''Κεντρικός Τομέας Αθηνών'' χτυπάει άσχημα στο μάτι. 

Ενώ στο μυαλό και στο μάτι σου το "Κεντρικός Τομέας Αθηνών" δεν έχει επικρατήσει και για αυτό δεν το αποδέχεσαι.Ρετάρεις!!!! Ό,τι γουστάρουν το μυαλουδάκι και το ματάκι σου το κρατάς και ό,τι δεν γουστάρουν τα πετάς στον Καιάδα.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ModernAthenian είπε

Όχι δεν είναι. Σιγά μην πω προφορικά μένω στον Κεντρικό Τομέα ''Αθηνών'' . Θα πω μένω στον Κεντρικό τομέα της Αθήνας

https://www.kallikratis.org/perifereiaki-enotita-kentrikoy-tomea-athinas/

Τελευταια φορα που εγιναν εκλογες παντως ειχαμε τομεα Α' αθηνων και Β' αθηνων. Τι να σου πω... εσυ μπορεις να πεις ο,τι θελεις, κατανοητος θα γινεις οπως και να'χει, απλα δεν καταλαβαινω την πρεμουρα σου να αλλαξει κατι σε αυτο το πραμα που ολοι βολευονται και ετσι εχουν μαθει. (χωρια που το "της αθηνας" εχει μια συλλαβη παραπανω απο το "αθηνων" αρα ειναι και πιο δαπανηρο)

Θα ηταν πιο ενδιαφερον να αναρωτηθεις γιατι δε φιμωνονται/λογοκρινονται καποια ερειπια (παπαδες κυριως) που επιμενουν να χρησιμοποιουν καθαρευουσες και πολυτονικα.

• Thanks 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, lector είπε

Εμπειρικα, ακομα κι αν αλλαξει επισημα στα χαρτια, δεν προκειται να εξαφανιστει, εκτος ισως αν περασουν 1-2 γενιες. Ολοι ετσι το ξερουν και ολοι ετσι το λενε, η γλωσσα παει μονη της. Εχεις ακουσει ποτε κανεναν να λεει Ελ. Βενιζελου τη Θησεως ή 28ης Οκτωβριου την Πατησιων;

Δύσκολα θα αλλάξουν αρκετά πράγματα πχ φράσεις της καθαρεύουσας η των αρχαίων που τις λέμε και τωρα. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Δύσκολα θα αλλάξουν αρκετά πράγματα πχ φράσεις της καθαρεύουσας η των αρχαίων που τις λέμε και τωρα. 

Μα πρέπει. Ήρθε η ώρα να πεθάνουν αυτά τα κατάλοιπα και οι νικητές του γλωσσικού ζητήματος να επικρατήσουμε ολοκληρωτικά. Τώρα είμαστε στο 95%. Θέλω το 100% 

Δημοσ.

Δεν λεει να περάσει  ο καιρός να ανοίξουν τα σχολεία πάλι!!!

Μα πρέπει. Ήρθε η ώρα να πεθάνουν αυτά τα κατάλοιπα και οι νικητές του γλωσσικού ζητήματος να επικρατήσουμε ολοκληρωτικά. Τώρα είμαστε στο 95%. Θέλω το 100% 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...