Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Speculoos είπε

Και να εύχονται να μην τους σταματήσει το τελωνείο. Πολύ μπακαλικη λύση με μεγάλο ρισκο

ελεγχει το τελωνειο στο αεροδρομιο?

Μονο για ναρκωτικα, επικινδυνα αντικειμενα κλπ δεν κοιτανε;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, crash21 είπε

Ισως τα κοβουν τιμολογιο και τα πουλανε μετα χωρις ΦΠΑ στις αγγελιες. Ετσι κερδιζουν μερος του ΦΠΑ και προσθετουν εξοδα σαν ελευθεροι επαγγελματιες.

Ακριβώς αυτό. Του δε πόιντ.

Με γνωστή πάντα αιτιολογία "λόγω λάθους στην αγορά. Το προϊόν δεν κάνει για τη δουλειά που ήθελα" (λες και δεν αλλάζει) ή "μου το έφεραν δώρο και δεν το χρειάζομαι" (λες και δεν αλλάζει εξίσου). 

Οι αγαπημένοι μου πάντως, είναι οι "ανοίχθηκε απλώς για να ελεγχθεί ότι παίζει σωστά και μπήκε πάλι πίσω στη συσκευασία του " (λες και οι πιθανότητες να μην παίζει καινούριο προϊόν, είναι αυξημένες). Οι συγκεκριμένοι γλυκούληδες, συνήθως έχουν χάσει - όλως τυχαίως - και την απόδειξη αγοράς! 

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
  • Like 15
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, marios02 είπε

ελεγχει το τελωνειο στο αεροδρομιο?

Μονο για ναρκωτικα, επικινδυνα αντικειμενα κλπ δεν κοιτανε;

Στην άφιξη,μετά τα διαβατήρια και αφού εχεις πάρει τις βαλίτσες υπάρχει έλεγχος.Δεν περνάνε όλοι αλλά πάντα υπάρχει η πιθανότητα.Για αλκοόλ,τσιγαρα,ηλεκτρονικές συσκευές.

• Like 2
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Στην άφιξη,μετά τα διαβατήρια και αφού εχεις πάρει τις βαλίτσες υπάρχει έλεγχος.Δεν περνάνε όλοι αλλά πάντα υπάρχει η πιθανότητα.Για αλκοόλ,τσιγαρα,ηλεκτρονικές συσκευές.

ναι δεν ξερω δε μου χει τυχει. παντως οταν παιρνουμε χειραποσκευες δεν εχω δει και κανεναν να του λενε ανοιξε τες,

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, marios02 είπε

ναι δεν ξερω δε μου χει τυχει. παντως οταν παιρνουμε χειραποσκευες δεν εχω δει και κανεναν να του λενε ανοιξε τες,

Εσύ,εγω έχω δει και με έχουν σταματήσει.Είναι πριν βγεις στον χωρο του αεροδρομίου,απέναντι απο τα καρουζελ των αποσκευών.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, marios02 είπε

Αναλόγως το belt που είσαι.οι πτήσεις από ΕΕ πάνε σε άλλα belt σε σχέση με άφιξη από Αμερική, Ασία κλπ

Μία χαρά ανοίγουν τσάντες 

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Εσύ,εγω έχω δει και με έχουν σταματήσει.Είναι πριν βγεις στον χωρο του αεροδρομίου,απέναντι απο τα καρουζελ των αποσκευών.

ε δεν θα ναι χαζοι, λογικα θα κανουν ελεγχο του χωρου πριν την παρουν

• Confused 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Speculoos είπε

Και να εύχονται να μην τους σταματήσει το τελωνείο. Πολύ μπακαλικη λύση με μεγάλο ρισκο

Εκτός αν έχεις άτομο στο τελωνείο...... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, crash21 είπε

Ισως τα κοβουν τιμολογιο και τα πουλανε μετα χωρις ΦΠΑ στις αγγελιες. Ετσι κερδιζουν μερος του ΦΠΑ και προσθετουν εξοδα σαν ελευθεροι επαγγελματιες.

Αυτο βεβαια ειναι καπως επιφοβο σε περιπτωση ελεγχου. Αν ειναι για ενα δυο προϊοντα, λες οκ μου τα εκλεψαν, αν γινεται συστηματικα ομως λογικα δεν ξεμπερδευεις τοσο ευκολα...

Επεξ/σία από lector
Δημοσ.

Πέρσι ή πρόπερσι που είχαν βγει πολλά καινούρια Oneplus 7T ήταν από την Wind που τα έδινε 100€ στους υπαλλήλους της.

Δημοσ.

δεν υπάρχει περίπτωση να φέρνεις από Εμιράτα πολύ ηλεκτρονικο κ να γλιτώσεις δασμούς/φόρους. αντε ενα λαπτοπ κ ενα κινητό, οκ. 

Επίσης αν ταξιδεύεις συχνά σε εξωτικά μέρη είσαι... υποψήφιος για έλεγχο προτού καν προσγειωθείς. Έχουν πρόσβαση σε πολλές βάσεις δεδομένων πλέον. Δεν πάνε με το... έμπειρο μάτι οπως παλιά. 

Το τελωνείο γενικά είναι μια υπηρεσία που κοστίζει αν σου κάτσει να σε πιάσουν με αδήλωτα. 

Το πιθανότερο να είναι εταιρικές αγορές οι αγγελίες εδώ και να μπαίνουν ανευ φπα. 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, marios02 είπε

Αφού παραλάβεις αποσκευές και με δεδομένο ότι δεν έρχεσαι από χώρα της EEA+CH μπορεί να σε σταματήσουν πριν βγεις από τον χώρο με τους ιμάντες αποσκευών. Φαίνεται από μακριά από το tag της βαλίτσας σου αν έρχεσαι από τέτοια χώρα. Οι τελωνειακοί ξέρουν πότε είναι πτήσεις από ΗΠΑ, Ασία κτλ και τσιμπάνε για έλεγχο όσους βλέπουν με άσπρα tags.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...