Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το Thread αυτό αποσκοπεί στα εξής

α) προειδοποίηση συναδέλφων προς αποφυγή αγοράς μάρκετινγκ αλλά επιμονή στην ποιότητα και στα ονόματα που την εγγυώνται αγοράζοντας προϊόν και όχι μάρκετινγκ.

β) Κατηγοριοποίηση του κουτιού "Be quiet 900 Dark base Pro Revision 2.0" ως την 350€ απάτη της δεκαετίας των κουτιών

γ) Θεοπόιηση των δημιουργών του Corsair 7000D (Airflow edition, όχι το RGB) ως επιτέλους, το κουτί που 20 χρόνια περίμενα!

 

Από που να ξεκινήσω σε μία εποχή απάτης γενικότερα πάνω στο τι να αποφεύγετε(αι) και τι όχι.

Πριν ξεκινήσω με τις φωτογραφίες και την λεπτομερέστερη ανάλυση των κουτιών καθώς τα δούλεψα και τα δύο για υδρόψυξη και τα σχόλιά μου είναι υπερβολικά πολλά για να τα οργανώνω εύκολα, ας δούμε λίγο τι υποτίθεται πως προσφέρει το BeQuiet κουτί για να δικαιολογήσει το υψηλό του κόστος.

1637789447_Screenshot2022-08-31at14-21-53bequiet!.png.cde25f5726b8e2c877ae0a82c48be9a9.png

 

1) Η εταιρία δηλώνει πως το κουτί είναι Full Tower ATX και πως εύκολα χωράει όλους τους τύπους μητρικών και μάλιστα αντεστραμμένες.

Αυτός είναι και ο κύριος λόγος (η αντιστροφή) που κάποιος θα το κοιτάξει.

Αν κάνετε μία αναζήτηση στις εικόνες στο ίντερνετ και ακόμα και σε video όμως θα παρατηρήσετε οτι στο συγκεκριμμένο κουτί όποιος έχει ολοκληρωμένη υδρόψυξη την έχει ολοκληρώσει εκμεταλλευόμενος και τον κρυφό χώρο του shroud αλλά χωρίς το shroud. Εναλλακτικώς, αερόψυξη!

Ό,τι όμορφο βρείτε, είναι αερόψυκτο ή υδρόψυκτο χωρίς το shroud! Γιατί;;

Απλά δεν υπάρχει τρόπος να περάσουν οι σωληνώσεις από πουθενά αν θέλεις να κρύψεις κάποια πράγματα στο shroud και ο νέος χρήστης υδρόψυξης θα καταλήξει να πετάει το shroud και να έχει εκτεθειμένο το τροφοδοτικό) και ο πιο έμπειρος θα καταλήξει να περιμένει μήνες για να γίνουν οι μετρήσεις, τα κοψίματα, τα ακριβέστατα υλικά που χωράνε και τον χρόνο αναμονής που θα χρειαστούν ένα ένα να τα παραλάβει κτλ.

Εγώ δυστυχώς για μένα είμαι της 2ης κατηγορίας. Μετά από 20 και βάλε χρόνια υδρόψυξης, όταν χτίζω πλέον ένα σύστημα δεν αφήνω μέσα λάθη και ναι μεν έχω φτάσει στην ολοκλήρωσή του κοντά αλλά ο δρόμος δεν ήταν εύκολος!

Η πρώτη παγίδα στο "Full tower" είναι στο οτι στις μετρήσεις περιλαμβάνουν και τους χώρους εξαέρωσης επάνω και κάτω (5 πόντους έκαστος.)

Ο χώρος εκμετάλλευσης είναι γύρω στα 35 εκατοστά και αυτό είναι το μέγεθος ενός mid tower και όχι full. Διαφημίζουν όμως 481 γιατί ξέρουν ήδη οτι "αν το κλείσεις με το shroud γράψε μας!)

Αλλά δεν είναι ούτε τόσος όπως θα δεις πιο κάτω γιατί υπάρχουν κάποια τεχνικά προβλήματα με την τοποθέτηση των ανεμιστήρων.

Πάντως σε αυτό το χάος προσθέτεις και 5cm πάνω και άλλα 5 κάτω και το βαπτίζεις Full tower γιατί "full tower" σημαίνει "να χωράει εκεί που χώραγε το προηγούμενο full tower κάτω από το γραφείο σου."

2) Ελεύθερη κατανομή σκληρών δίσκων αναλόγως το setup σας.

- Υποσημειώσεις:

α) Έχοντας αντεστραμένο το κεντρικό κομμάτι του (της μητρικής) κάνοντας το setup σας ανάποδο, το tray των δίσκων γυρνάει πάνω κάτω αλλά όχι και μπρος πίσω (flip), με αποτέλεσμα οι σκληροί να χρειάζονται τις συνδέσεις τους να γίνονται ανάποδα! (οι θύρες sata δεν έχουν την εγκοπή προς τα εκεί που είναι πάντα αλλά ακριβώς αντεσταμμένη (flip) (όχι invert)

Θα δείτε πόσο πρακτικό είναι αυτό ως αναφορά το μήκος των καλωδίων και την οργάνωσή τους μόνο αν κάνετε την χαζομάρα να αγοράσετε αυτό το κουτί!

β) Ενώ υπάρχει θέση για διπλό κλουβί και επάνω και κάτω, μόνο το μονό κλουβί πωλείται χωριστά, και θα χρειαστείς 2 από αυτά αν θέλεις να αξιοποιήσεις όλες την θύρες επεκτασιμότητας του κουτιού σου.

όμως, με ΜΗΔΕΝ χώρο για οτιδήποτε άλλο μην ελπίζεις οτι θα τις αξοποιούσες όλες ούτως ή άλλως.

Επειδή συνήθως οι αντλίες πηγαίνουν κάτω και στο συγκεκριμμένο κουτί δεν υπάρχει η παραμικρή μελέτη για το που θα παει, θα καταλήξεις να την βάζεις στο μοναδικό κενό που έχεις διαθέσιμο, θυσιάζοντας την κάτω θέση σκληρών δίσκων (την κρυφή μέσα στο shroud) για την αντλία σου, καταλήγεις να μην χρειάζεσαι τελικά 2ο κλουβί (διπλό) αλλά να βάλεις τους σκληρούς σου στο διπλό επάνω επάνω και θα δεις πόσο ωραία ιδέα είναι αυτή όταν θες να φτάσει εκεί το καλώδιο του τροφοδοτικού σου και μάλιστα ανάποδα.

 

γ) Τρία NON-RGB fans σε 350€ κουτί.

Τί άλλο να σχολιάσω σε αυτό;

δ) Καλό Airflow.

Οκ... ας πούμε πως το έχει...

ε) 4 μέρη για ψυγεία τα δύο από αυτά για μέχρι 420 (3x140)

Λεπτομέρειες:

1. Μόνο αφού αγοράσεις την υπόσχεσή τους και μαζί της τα 2 420 (2 x 3x140) θα ανακαλύψεις οτι ενώ το έψαξες και υπόσχονται οτι χωράνε, δεν χωράνε όταν μπουν τα ρακόρ ό,τι και να κάνεις!

2. 1x140 σαν εξάτμιση δεν θα βάλεις γιατί ενώ χωράει 140mm ανεμιστήρας εκέί, τα ψυγεία βρίσκουν στην γωνία που είναι φτιαγμένη για να χωρίζει backpanel και ανεμιστήρα αλλά αν το κουμπώσεις ακριβώς με την γωνία οι τρύπες είναι τελείως off!

 

στ') 3 χρόνια manufacturers εγγύηση

Θα την χρειαστείς!

ζ) Γερμανικός σχεδιασμός!

Αυτό είναι που τα λέει όλα!

Το συνδυάζουμε αυτό με τον τίτλο και υπότιτλο που υπόσχεται απόλυτη ελευθερία στην παραμετροποίηση και στην αντιστροφή μιας μητρικής σε ανάποδο design. (CPU κάτω, κάρτες PCIe επάνω) και η παγίδα βρίσκεται στην λεπτομέρεια... Απόλυτη ελευθερία... ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ;;;

Πότε συνέβη αυτό για να συμβεί σήμερα;;

 

Το κουτί αυτό υπόσχεται άπειρη παραμετροποίηση αλλά γερμανικού τύπου. Δηλαδή: όπως το θέλω εγώ (ο Γερμανός) και μόνο εγώ, όπου ακριβώς το θέλω και όποτε το θέλω αλλά για το καλό σου!

-Οι βίδες εκεί και πουθενά αλλού, το τροφοδοτικό μόνο εκεί που υπολόγισα στο σχεδιασμό και όλη η μετατροπή σε ανάποδο κουτί με μηδέν επιλογές παραμετροποίησης!

Αυστηρά και Γερμανικά!

 

-Σχεδιασμός για υδρόψυξη ανεπαρκής!

Δεν μπορώ να πω μηδαμινός, γιατί όντως μπαίνουν ψυγεία αλλά:

α) όχι δύο 420άρια μαζί

β) Ο μπροστινός χώρος παίρνει το ψυγείο μόνο μέσα στον χώρο του υπολογιστή και αν πας να το αντιστρέψεις θα χρειαστείς dremel να κόψεις κάτι πλαστικά από το μπροστινό πάνελ για να κλέινει. Γιατί να το κάνεις αυτό; μα φυσικά γιατί δεν χωράει το ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ ψυγείο αν βάλεις ανεμιστήρες ΕΠΑΝΩ γιατί ο επάνω χώρος έχει τα καλώδια που όταν αντιστραφεί το κουτί χρειάζονται τόσο μήκος για να φτάσουν στις θύρες της μητρικής που δεν επιτρέπει ανεμιστήρες στον κρυφό χώρο (είναι τα καλώδια τεντωμένα και στην μέση) άρα και αυτοί αναγκαστικά στον εσωτερικό χώρο του κουτιού αφήνοντας 5cm επάνω ως... δώρο στον κατασκευαστή! Χώρος 5cm καλωδίων!

Αυτό απαγορεύει το ψυγείο μέσα στο κουτί και γυρνώντας το έξω φτάνεις στο πρόβλημα που θα χρειαστείς κοπτικό.

 

Σου δίνουν ένα μέταλλο που μπαίνει επάνω σε ένα από τα tray σκληρών αν θες να βάλεις εκεί την αντλία αλλά:

α) Θυσιάζεις άλλο ένα/δύο/τρία trays αναλόγως το πόσο αντλία βάλεις (αν θα έχει δηλαδή και ένα ελάχιστο ρεζερβουάρ (το μικρότερο) ξέχνα άλλες 2 θέσεις σκληρών!

β) Μπορείς να την κρύψεις στο διπλό κάτω από το shroud αλλά δεν την κρύβεις πολύ καλά γιατί τότε το shroud πρέπει να φύγει ούτως ή άλλως για να περάσουν οι σωληνώσεις.

Εγώ είμαι εγωιστής (ιδιαίτερα με Γερμανούς) και τα χώρεσα με το shroud αλλά δεν ήταν ούτε εύκολος ούτε φθηνός δρόμος και προσοχή αν πιστεύεις πως ρίχνοντας αυτά τα λεφτά σε κουτί θα ηρεμήσεις! Πιο πολύ θα μπλέξεις και για αυτό γίνεται αυτό το Thread. Για να μην την πατήσεις!

Θα μπλέξεις όπως τα καλώδια USB 3.0 του.

-Αυτός που συνέδεσε τα USB 3 ports έχει μπλέξει στο δέσιμο και ό,τι και να κάνεις δεν μπορούν να διπλωθούν παράλληλα παντού, κάπου θα διασταυρώνονται για να περάσει το ένα από το άλλο και είναι πλακέ! Για να τα βάλεις να διασταυρώνονται από την πλακέ μεριά πρέπει να πιέσεις και δέσεις/τεντώσεις.

 

-Βίδες ιδιαίτερες παντού και μιλάμε για 10 σετ των 10-20 και κόβονται/χαλάνε (αν και αυτό γίνεται κυρίως όταν μπερδέψεις κάποια με κάποια άλλη που εγώ δεν έχω πάθει ΠΟΛΛΕΣ φορές σε σύγκριση με αυτά που διάβασα)

Αλλά αφήνοντας το δέσιμο για να μελετήσεις και να/ή ασχοληθείς με κάτι άλλο από τα νεύρα, θα ξεχάσεις κάποια στιγμή ποια βίδα πάει κάπου. Το μόνο που χρειάζεται είναι προσοχή να  δοκιμάζεις το σπείρωμα με το χέρι πρώτα και όχι με κατσαβίδι.

-Σακουλάκια, σακουλάκια, σακουλάκια! Οι βίδες που βλέπεις στην φωτό είναι οι ΜΗ-δεμένες αλλά απαραίτητες (όχι spare)

-Το μέγεθος της μητρικής δεν παίζει κανέναν ρόλο στο πόσο θα δυσκολευτείς να την χωρέσεις γιατί ΟΛΕΣ χωράνε το ίδιο άσχημα!

Τερματίζουν κάτω κάτω ακριβώς στο shroud τόσο πολύ που θα δυσκολευτείς να βάλεις το shroud καθώς πάντα θα βρίσκει στα VRM στην εγκατάσταση και θα πρέπει λίγο να σμπρώχνεις, όλες οι συνδέσεις θα βγαίνουν προς τα πάνω και δεν θα υπάρχει καμμία υποδομή να κρύψεις καλώδια και αν δηλαδή σαν εμένα επιλέξεις Micro ATX υπάρχει ένα τεράστιο ανεκμετάλλευτο κενό από πάνω της και μηδέν τρόπος να πας το to tray πιο πάνω.

Υπάρχουν δε τρεις τρύπες για να βιδώσεις το κεντρικό tray πιο πάνω πιο κάτω (πράγμα που βλέπεις πριν αγοράσεις) αλλά είναι απλά τρύπες.. το tray δεν πάει σε αυτές γιατί βιδώνει και πάνω. Απλά υπάρχουν σαν "ωραία ιδέα" αλλά όχι αξιοποιήσιμη!

 

-Cable management

ΠΟΙΟ CABLE MANAGEMENT????

Τα συρματάκια τα θυμάστε;;;

Το κουτί έρχεται με 40 υποδοχές για τέτοια!

 

-Ο Μπροστινός χώρος υποστηρίζει 3x120mm και 3x140mm αλλά το reservoir XD7 της Corsair που μπαίνει σε 3x120mm δεν κάνει εδώ γιατί υπάρχει ένα λαμάκι σταθερότητας στη μέση.

-Α! Μιλώντας για σταθερότητα... το κουτί στρίβει κάθε φορά που το σηκώνεις. Τα μέταλλά του είναι λεπτά. Μην περιμένεις στιβαρότητα και άρχισε να σκέπτεσαι τρόπους στριψίματος να το ισώσεις αφού χρειαστεί να το γυρίσεις για να βγάλεις τον αέρα κατά την πρώτη λειτουργία.

Ναι, τόσο εύκολα στραβώνει! Το ΘΕΣ το λαμάκι!

 

Τι να κάνω τώρα σε ήδη τόσο μεγάλο πρώτο thread... να συνεχίσω γιατί δεν έχω τελειώσει με τα προβλήματά του, να ανέλυα το που υπερέχει το 7000D, ή να το γεμίσω με τις ανάλογες φωτό;

Εδώ η περίπτωση αξίζει μεγάλο συγκριτικό με εξοπλισμό με σωστές κάμερες και φωτισμούς

 

Ειλικρινά αν θέλετε κουτί Full tower με ό,τι επιθυμείτε να σας κάνει πάντα 100% τα χατίρια και να αποκτήσετε το build το καθαρό και μαζεμένο που να έχχει ολοκληρωμένη και αθόρυβη υδρόψυξη (140mm ανεμιστήρες) κλείστε τα μάτια και αγοράστε το Corsair 7000D!

Μετά το 800D......

Πάλι βασιλιάς με κανέναν άλλον ενδιάμεσα!

 

bg011_w_h_2.jpg.a13e51ec849608ffcd272fcee2d7de7b.jpgbg011_w_h_8.jpg.5449c9095d268382327281564ab29041.jpgmaster.png.0c60ecfb3490c446badc26105ab4b490.png

Επεξ/σία από Cre3p
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

 

 

6 ώρες πριν, leros2004 είπε

Ωραίος και λεπτομερής, αλλά χωρίς φωτό δικιές σου, χάνεις τα δίκια σου να ξέρεις...  

Ευχαριστώ!

Ναι έχεις δίκιο για τις φωτό...

τις έχω τραβήξει κιόλας αλλά έχω πολύ δουλειά για να ασχοληθώ αυτή τη στιγμή αλλά θα το κάνω σήμερα.

Προτεραιότητα ήταν (τώρα που βρέθηκε η όρεξη) να πέσει η προειδοποίηση πρώτα μπας και προλάβω κανέναν που το σκεφ΄τοταν καιρό και ετοιμάζεται να το πάρει!

6 ώρες πριν, kkatzos είπε

Τέτοιο σεντόνι είχα χρόνια να δω... 🤣

Εισαγωγή είναι!

Οι εισαγωγές πρέπει να είναι πλήρεις για να μην αφήνουν απορίες.

3 ώρες πριν, hln3 είπε

300 ευρώ για κουτί με τίποτα. Και το 50αρικο που έδωσα για το kolink stronghold πολύ μου φάνηκε

Αναλόγως τις ανάγκες σου αδερφέ... Κάθε άνθρωποι τις έχουν διαφορετικές :-)

Το ακριβό είναι φθηνό και μην αφήσεις εκμεταλλευτές σαν τους αναφερόμενους να σε κάνουν να χάσεις την πίστη σου σε πράγματα που κοστίζουν περισσότερο γιατί έπεσαν περισσότερα μυαλά από πάνω τους.

όταν κάτι το αγοράζεις 4 φορές γιατί χάλασε/έλειψε/βγήκε λειψό λόγω αναβαθμίσεων, δεν ήταν φθηνότερο το ακριβό εξ'αρχής;

Έχω να αλλάξω κουτί από το 2ο Corsair 800D (USB3.0) που κράτησα 8 χρόνια.. Για τις δικές μου ανάγκες ό,τι κουτί βγήκε από τότε μέχρι σήμερα είχε τα $$ στην ομορφιά και όχι στην λειτουργικότητα και έτσι πόσα λεφτά είναι 300 (τόσο κάνει σήμερα το 900D Rev2.0 αλλά εμένα με ταλαιπωρεί 4 μήνες και το βρήκα ~330 τελική τότε) μετά από τόσα χρόνια για ένα κουτί που δεν θα ξαναασχοληθώ για άλλα 10;

Αν δεν αλλάζεις PC όποτε θέλει η βιομηχανία παιχνιδιών να το κάνεις, τότε το σωστό κουτί είναι κάτι που πρέπει να προσέξεις!

Άλλαξα PC και αρκετά setups αλλά με Corsair 800D δεν αγόρασα ποτέ άλλο κουτί!

Το ίδιο ακριβώς θα συμβεί σε όποιον επιλέξει το 7000D (Airflow) και θα δείξω με φωτό γιατί.

Δεν προσθέτω καν τις ιδιαιτερότητες που εγώ ψάχνω όπως 2x420 rads που δεν υπάρχει τίποτα άλλο στην κατηγορία. Κράτα μόνο το παραπάνω περί κόστους/έτος.

 

 

 

Επεξ/σία από Cre3p
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

BeQuiet! DarkBase 900D Rev2.0 VS Corsair 800D (2009)

1780509652__DSC44081.jpg.c6736d8fcc8e6b2b16d78003f3e2c0b2.jpg

Και τα δύο στην κατηγορία Full Tower

Δείτε τους χώρους

 

Υποστήριξη 140mm ανεμιστήρων σε αυτό το φάρδος είναι εντυπωσιακό συγκριτικά, επειδή το 800D δεν είχε υποδομή για 140mm ενώ θα μπορούσε

(θα έπρεπε τουλάχιστον αυτό αφού δεν έχει άλλο χώρο για 2ο αλλά το θέμα μας εδώ δεν είναι τα λάθη κουτιού του 2009)

1156508710__DSC44121.jpg.0e09f066f6ee23bfb82fb6926db089a9.jpg

Ο χώρος του 800D είναι μεγαλύτερος αφού περιλαμβάνει το ψυγείο τοποθετημένο (στην φωτό εδώ)

763462429__DSC44101.jpg.611343d4a9497ac1faf36cfab6ea8b46.jpg

αλλά βελτίωση αυτού είναι το να το έχει σε εξωτερικό χώρο όπως το 2021/2 κουτί δίπλα του.

Όμως ο χώρος του "νέου" είναι ουτοπικός.

Συγγνώμη για την θολή φωτό, δεν μπορεί να ξανατραβηχτεί

παρατηρήστε πως από κάτω του ακριβώς πέφτουν οι ανεμιστήρες του άλλου και αυτό είναι το πιο πίσω που πηγαίνει και ενώ φαίνεται πως χωράει, δεν έχουν μπει τα καλώδια όπως φαίνεται στην πρόσοψη.

Στριμώγνονται (το  ψυγείο κάτω από το κουτί των καλωδίων με το να τα πιέζει λίγο) αλλά το πρόβλημα είναι γενικότερο και έχει να κάνει με τα ρακόρ περισσότερο παρά τα καλώδια

1557045907__DSC42301.jpg.542e3bc5e62b5e6d27d1a44a73d7ea21.jpg317157120__DSC44131.jpg.b9f13a7b1d472148eeb1e2470ae1c0eb.jpg

Τα καλώδια μπαίνουν εκει και όχι στην πρώτη υποδοχή για να κλαπεί μήκος γιατί με την μητρική στραμμένη ανάποδα έχω 5-6 φορές το μήκος που χρειάζομαι.

 

 

 

2013887600__DSC44151.jpg.8c1edc95de2a671f203ee9ff82f6302e.jpg

με tire up φτάνουν μέχρι εκεί. Το ψυγείο αν είναι να μπει επάνω πρέπει να συρθεί κάτω από το κουτί στα αριστερά. (δεν σέρνεται στην εγκατάσταση αλλά το περιγράφω για να καταλάβετε το πόσο μέσα είναι η θέση που βιδώνει)

1732832329__DSC44161.jpg.0fc596662507f76aa811b094c65a6b86.jpg

Υπολογίστε πόσο από τον ανεμιστήρα που κόβεται στην φωτό.

Ναι θα τα στίμωγνες τα καλώδια αλλά αν το σκέφτεσαι, ξεχνάς το βασικό.. το πρόβλημα είναι τα ρακόρ από κάτω και όχι τα καλώδια

Εκτός φυσικά αν θες να βγαίνουν τα ρακόρ από πίσω, επάνω στις κάρτες σου οπου χωράει κούκλα (αφού τα ψυγεία έχουν έξτρα μήκος μόνο από την πλευρά των ρακόρ)

αλλά και να ήθελες να κάνεις τόσο μεγάλο λάθος και να ρισκάρεις τα πάντα από μια σταγόνα, έχει λαμάκια πίσω, δεν περνάνε τα ρακόρ από τον εξωτερικό χώρο μέσα (αν δεν κόψεις τρύπες)

 

 

ΑΝ και έχω και άλλες φωτό για το πρόβλημα με τα ρακόρ, πάμε λίγο στο τροφοδοτικό:

Για να τοποθετήσεις το τροφοδοτικό στο τέρμα του κουτιού πρέπει να αγοράσεις έξτρα λαμάκι από το site τους ή μαγαζί γιατί στα λεφτά αυτά γιατί να σου δώσουμε έξτρα λαμάκι;;

Σου δίνουν αυτό το ΚΛΟΥΒΙ (μεταφορικό να φανταστώ)

 το οποίο βιδώνει μόνο εκεί που βλέπετε, οι τρύπες ενδιάμεσα είναι μόνο για κανονικό setup και όχι ανάποδο.

και αν μπει εδώ μπαίνει με μία τρύπα όπως βλέπετε, που πήγε η άλλη, οέο;;

Το ίδιο συμβαίνει και δεξιά που δεν φαίνεται στην φωτό.

674226434__DSC43931.jpg.71fed843dd5b5303f0cbd7129424c8d8.jpg

Από αυτές που βλέπετε βιδωμένες, έχει χώρο να πάει μπρος πίσω αλλά δεν γίνεται γιατί μπλοκάρεται από αυτό το "αυτί"?1907158960__DSC43941.jpg.aae436c99cbf827147836153aa5fa47f.jpg

Και αν βλέπετε οτι οι τρύπες αυτές πέφτουν στις βίδες (στα αυτιά) βλέπετε λάθος γιατί

α) όχι.. είναι ελάχιστα off

β) τα βιδάκια αυτά δεν βγαίνουν, κρατάνε το κλουβί που βιδώνεις εκεί το τροφοδοτικό. Είναι πρεσσαρισμένες και φαίνεται στην προηγούμενη φωτό.

όπως επίσης φαίνεται το πόσο προσπάθησα!

γ) αν μπει το ένα αυτί πίσω από το άλλο οι βίδες κάτω δεν πέφτουν στην τρύπα οπού... τι να πω... τους βγάζω το καπέλο για την Γερμανική υπεροχή τους! Άρα τι χρειάζονται οι επιλογές του μπρος-πίσω;;;;

 

_DSC4392~1.jpg

1522704037__DSC43961.jpg.42688fd2150bbdaceba0163827c302fe.jpg

Με το τροφοδοτικό εκεί και πουθενά αλλού, για να μπαλωθεί το πρόβλημα και ο λάθος σχεδιασμός, σου δίνουν AC επέκταση με διακόπτη σε τρυπητά λαμάκια (2) για να κλείσεις το κενό και να έχεις πρόσβαση στο άναψε/σβήσε αλλά ο χώρος που απομένει παραμένει άχρηστος αφού δεν χωράει ούτε μια D5 αντλία εκεί και όταν μπει ο ανεμιστήρας (εξάτμισης πίσω) τότε οριακά χωράει και σωλήνας να περάσει.

Ο χώρος που σου δίνει πίσω δε, είναι αυτός: 1.5 ανεμιστήρας! 😕

Ναι μεν χωράνε τα καλώδια κάτω από τους σκληρούς και μου άρεσε αυτό αλλά θα τον χρειαστείς αυτόν τον χώρο αν θες να κρύψεις την αντλία και μάλιστα στο χαμηλότερο σημείο. Άρα ο χώρος δεν είναι για σκληρούς αν θες υδρόψυκτο ή να μην θυσιάσεις 2 θέσεις αν επιλέγεις να μην μπει εδώ.

Μα ποιος να το φανταζόταν οτι θα θέλεις τέτοιο πράγμα, την αντλία χαμηλά;;!

1224990131__DSC43951.jpg.47aa3c96e4bc66f00ba6ea7d2c55d97a.jpg

Τα περισσότερα που βλέπετε είναι δοκιμαστικά όπως πχ αυτό το τροφοδοτικό γιατί δεν θα φορέσει 1200ρι αυτό το σύστημα.

το 1200άρι έχει μείνει από τις ένδοξες ημέρες που το BTC είχε κέρδος να το παράξεις και ζει ακόμα και με συντροφέυει!

Τα ρακόρ και σωληνώσεις είναι μετρήσεων.

Πίσω στα ρακόρ

515764988__DSC42281.jpg.e81e59a2f2ee1065a822ea736c1aa9b0.jpg

Οκ, αν εσένα τα δάχτυλά σου μπορούν να το σφίξουν αυτό με το δαχτυλίδι του και το σωλήνα αν ποτέ υπάρξει διαρροή (πχ λόγω ζέστης) τότε μπορεί και να τον επέλεγες τον δρόμο αλλά μην ξεχνάς οτι η τρύπα δεξιά σου είναι το σημείο που μπαίνουν οι σκληροί και πως θα τις πας τις σωληνώσεις;

 

Με το μπροστινό δεν έχω παράπονο.

Αν εξαιρέσεις το Α+Β+Γ

Α) Ο σχεδιασμός είναι να μπαίνει το ψυγείο μέσα και οι ανεμιστήρες έξω. Για να μπει έξω όπως υπάρχει άνετα ο χώρος πρέπει να κόψεις ένα λαμάκι και το έκανα και λίγο από το πλαστικό του μπροστινού (δεν το έχω κάνει ακόμα καθώς μετράω 100 κόβω μία).

Β) Ο χώρος όμως εσωτερικά επιτρέπει μόνο λεπτό ψυγείο (οκ αυτό πήρα ούτως ή άλλως 27μμ αντί 30μμ) αλλά η εγκοπή του shroud είναι για ψυγείο και ανεμιστήρα ή αν δεν είναι τότε γιατί δεν έβγαινε μικρότερο και με την τοποθέτηση μόνο ανεμιστήρα δεν χωράει και θέλει κόψιμο;

Αν θες ανεμιστήρα εκεί δηλαδή ή ψυγείο ντροπή σου.. δεν μπαίνει cover!

1520054342__DSC42311.jpg.54c6144a17d7fe522d713730fee021a5.jpg

Το κενό είναι για να στρίψω 90 μοίρες τις σωληνώσεις για να βγουν από εκεί;

Μακαρονάδα φτιάχνουμε;;

Αφου δεν χωράει μεγαλύτερο ψυγείο λόγω σκληρών.. γιατί τέτοιο κόψιμο;

 

Γ) Θα μπορούσε να μην χρειάζεται κόψιμο και το λαμάκι (βρίσκουν σε αυτό τα ρακόρ) και το μπροστινό πλαστικό (δεν κλείνει με thin ψυγείο) για να προτιμάται η εγκατάσταση μόνο ανεμιστήρων μέσα και όχι ψυγείου καθώς αυτό είναι καλύτερο για τις θερμοκρασίες ιδιαίτερα όταν τον έχεις τον χώρο άπλετο και έχεις χρησιμοποιήσιε την ίδια μέθοδο (αποτυχημένα έστω) επάνω.

365902515__DSC44041.jpg.19d293f513cd470c17fa2be6e09c5f92.jpg

Ανεμιστήρες και ψυγείο μέσα δεν γίνεται, βρίσκει στους σκληρούς άρα η επιλογή είναι "Απόλυτη ελευθερία στα γερμανικά στάνταρτς!"

Μία η θέση για τα πάντα! Για οτιδήποτε άλλο, dremel!

 

 

 

 

 

641833351__DSC44021.jpg.fde0cc7842db22bd1d4b0fc53db5bcda.jpg

538893514__DSC42411.jpg.3d66957fb001ea1ee8231a225f87ecde.jpg

Ψυγείο για εξάτμιση;

Δεν νομίζω! Βρίσκει εκεί που δεν θα έπρεπε!

 

308554991__DSC44031.jpg.34311eea2c4566c1bb1c4c9a76bb4840.jpg

Οι τρύπες αυτές στο κέντρο δεξιά από τους σκληρούς ανεβοκατεβάζουν το tray ΤΟΣΟ πολύ (2cm η κάθε τρύπα)

146219660__DSC44351.jpg.a3b19cc2859c3490d0096e5ee0c89bed.jpg

μόνο που στην άλλη άκρη αυτό δεν υποστηρίζεται και έχεις μόνο μία τρύπα και 3 άλλες τρύπες δίπλα της που είναι άχρηστες!34601817__DSC44381.jpg.dc8e40c3385812239e6c1f7dde7e0834.jpg

 

Επανέρχομαι σύντομα με περισσότερα και συγκρίσεις με το 7000D

(ένα-ένα!)

Επεξ/σία από Cre3p
  • Like 2
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

935088049__DSC44061.jpg.b9287102aefd13091594a715966667af.jpg

Κάπως  έτσι θα είναι το ολοκληρωμένο αλλά έχω και δουλειά ακόμα επάνω του και άλλες πολλές δουλίτσες προτεραιότητα και το πάω σιγά με μετρήσεις.

Τώρα είμαστε έτοιμοι περιμένω 2 ρακόρ ακόμα και ντύνεται (φυσικά θα προστεθεί ολοκληρωμένο εδώ)

Στις άλλες δουλειές πχ ένα full 7000D ενδιάμεσα.

585304450__DSC44301.jpg.8a134b866fd2f40220aca037ebdbbf1a.jpg1380479138__DSC44331.jpg.56be58c31e664aa06be7c62454a0dd3d.jpg204923773__DSC44271.jpg.4728beb32023c79b4d2b3b673be632e0.jpg305975732__DSC44281.jpg.b517806bd42e8b16ef0b5628eedfea29.jpg

 

Ούτε αυτό είναι έτοιμο...

έχω φάει καμμιά δυο φόλες και έχω και 2 μικρά παραπονάκια αλλά θα αναφερθούμε αργότερα.

Φόλα α) το στράβωμα της κάρτας, αν αργήσει το σωστό ρακόρ (sliding μεγαλύτερο) θα μου στραβώσει το PCIe extension της Corsair που 1) βγαίνει μόνο 300mm αλλά μόνο το Corsair έκανε (μέχρι τώρα) και όταν το αγόρασα η κάρτα ήταν στο πρώτο PCIe αλλά τελικά το manual λέει ψέμματα πάλι (gigabyte!) και ο συνδυασμός 2x16x PCIe δουλεύει μόνο 2x16 αν η κάρτα είναι ΚΑΤΩ και όχι πάνω και η δοκιμή αλλιώς ρίχνει τον NVMe στο 1/6ο ταχύτητας write. (το read δεν επηρρεάζεται)

Άρα έχω μείνει με ένα 300mm καλώδιο να κάνει ταξίδι μέχρι να κατέβει πίσω στο κάτω κάτω slot

Φόλα β) Αυτές τις σωληνώσεις είχα στην άκρη και τελικά δεν ήταν και ίδιες αλλά φάνηκε μόνο όταν μπήκε μέσα το υγρό!

Θα διορθωθεί!

Δεν θυμάμαι τώρα τις άλλες φόλες αλλά μαζί με τα παράπονα αργότερα.

2x420 Rads + Corsair XD7 (έτσι λέγεται αν θυμάμαι) κούκλα!

Αλλά ο δρόμος δεν ήταν εύκολος... το πρώτο παράπονο είναι οτι το Corsair (7000D) δεν έχει υποδομή για το Corsair! (XD7)

χρειάστηκε τρύπες και για να πέσουν με την εξαγωγή από CPU να πηγαίνει προς τα πάνω για να δραπετεύει ο αέρας και ν αμην παγιδεύεται στο block οι μετρήσεις πήραν ίσως βδομάδα!

 

 

112155213__DSC44261.jpg.a1047c74c41d5b140487c5f935296dcf.jpg2060607793__DSC44191.jpg.2e93d4121380b60a77276d26d1288f46.jpg1074218281__DSC44251.jpg.602eafc118c2192a73bd6cfc5909a81e.jpg

Είχα και εδώ προβληματάκι με τα ψυγεία (x2) αλλά σου δίνει κάποια mm για να το ξεπεράσεις.

 

Τα καλώδια είναι ακόμα χυμαδιό κάτω γιατί .... μεγάλη συζήτηση το γιατί... θα συνδεθούν όλα σε fan/rgb controller που φτιάνω μόνος μου (με την βοήθεια Raspberry Pico) και προγραμματίζεται.

Λόγος : Η μητρική x99 ανήκει στο παρελθόν και δεν ήξερε ούτε τι είναι το NVMe (ενώ έχει slot είναι για M.2 (sata) και όχι NVMe) αλλά δεν ήξερε και τι είναι το RGB. Τρίτο πράγμα που δεν υποστήριζε είναι μνήμη πάνω από 2400Mhz (και ο επεξεργαστής)

και την φέραμε στο μέλλον να συγκρίνεται στα μάτια με την νέα εποχή των νέων $$$$ που ζητάνε

με 3466Mhz 14.14.14.34, Full 5v aRGB και NVMe σε x16 (που ενώ ο NVMe χρειάζεται μόνο x4 για full duplex λειτουργεία η συγκεκριμμένη μητρική δεν τον δουλεύει καλά στο x8 (που δεν θα έπρεπε να πέφτει εκεί το slot αλλά συμβαίνει όταν πάει στο κάτω) και τον θέλει στο x16.

NVMe Raid θα είναι το επόμενο πείραμα για την x99 του 2016 αλλά όχι ακόμα... ακόμα ξεχρεώνω αυτά!

(Μητρικές AMD και πολύ παλαιότερης τεχνολογίας (FX) υποστηρίζουν Bifurcation αλλά η intel όχι αλλιώς το slot αυτό θα είχε ήδη Raid 0 NVMe.

 

(Δεν είμαι gamer Είμαι όμως CUDA freak και γενικά μου αρέσει να σπάνε bottlenecks!)

Ατός είναι ο main (video editor), ο άλλος (BeQuiet) είναι NAS που παίρνει επάνω του όλους τους σκληρούς που δεν χρειάζονται να τρέχουν κάθε φορά που ανοίγω το editing station.

To Χ99 Τρέχει SSD το λογισμικό (256), 2o SSD (128) swap και NVMe 1ΤΒ project files/program files/preview files

❤️

 

(φόλα)

Έτσι ξεκίνησαν οι σωληνώσεις... αυτό είναι ένα μήνα πριν.

1990263561__DSC43591.jpg.d42388e088214c559e358ebc03a01cea.jpg

774363255__DSC43051.jpg.ebeb96c7f1a5834d9d70a0b428f45a35.jpgδύσκολες μετρήσεις...

Τα καλώδια χύμα για τώρα αλλά οι βαλβίδες αδειάσματος έπρεπε να είναι 2, μία για το χαμηλότερο σημείο και μία για το χαμηλότερο υου ρεζερβουάρ αν χρειαστεί ποτέ κάτι να αλλάξει εκεί πχ. αντλία.

 

306890448__DSC44231.jpg.4d09c4520887c4a576e19bbee2bbc8dc.jpg

 

122759799__DSC42321.jpg.c47bfc32a8674d77ad76a47c39802cf2.jpg

"Cool Boy" το αποκαλώ!

510294549__DSC42341.jpg.e927624003c25342aa463737c285377d.jpg

η 2η φόλα (PCIe τελικά δεν πάει εκεί που νομίζαμε και πρέπει να πάει κάτω αλλά είναι 300mm)

1298756797__DSC44341.jpg.692b70dd26e0c431bf184f49c2dbc36c.jpg

Λεπτομέρειες...584980717__DSC43091.jpg.e7f04c44ad74dfa2fe4d8e8e13d442ce.jpg

2006189057__DSC43131.jpg.2a1676a4df8a3881a41c557fe4cc2c95.jpgΟ αρχικός σχεδιασμός του BeQuiet με την τρόμπα δεξιά που νόμιζα οτι πηγαίνει και της αγόρασα ντύσιμο (γιατί με το stock δεν μπαίνει γενικότερα πουθενά, όχι μόνο εκεί.

Μετά όμως την φόλα με το τροφοδοτικό που δεν πάει εκεί που ήθελα (5mm ακόμα να'χα) η τρόμπα μεταφέρθηκε στον αριστερό χώρο οπου θυσίασε σκληρούς αλλά είναι και καλύτερα γιατί δεν είναι στην εξαγωγή του τροφοδοτικού.

 

 

ΥΓ. Τις μνήμες στην τελευταία φωτό πήγα να σας τις πουλήσω αλλά δεν τις θέλατε :P

έγινε RMA και θα πωληθούν ως νέες με εγγύηση αλλά αυτό (και αυτό) είναι για άλλο thread!

Επεξ/σία από Cre3p
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

A!

Στην περίπτωση που βάλεις το μπροστινό ψυγείο όπως θέλει ο κατασκευαστής, τον χώρο που είδατε με τα ρακόρ του επάνω ψυγείου ξεχάστε τον αφού εκείνη  η προσπάθεια έγινε με τους ανεμιστήρες μέσα και τα 2-3mm διαφορά που έχουν τοποθετώντας τα έτσι.

Όπως όμως είναι σχεδιασμένο να γίνει (ψυγείο μέσα) δεν γίνεται και καταλήγεις έξω με κοψίματα όπως αναφέραμε αλλά και πάλι ο χώρος είναι τόσος ωστε εγώ να μην θέλω να το στήσω (2x420) σε αυτό το κουτί και μετέβην στο 7000D.

 

Επεξ/σία από Cre3p
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν οι τρύπες απλά κατεβάζουν την μητρική στον χώρο του τροφοδοτικού και αναρωτιέμαι που θα το χωρέσεις το τροφοδοτικό τότε.

Η επιλογή θέσεως μητρικής είναι ψέμα ή αν θέλετε, είναι τόσο ρεαλιστική όσο το όραμα της ενωμένης Ευρώπης υπό αυτούς τους τύπους!

"Ένα ωραίο όνειρο" και τίποτ'άλλο!

Ε.. μα... !! Θά'σκαγα αν δεν τό'λεγα!

_DSC4251.jpg.b604dfe6f8af63f934de6a1f0a00df6c.jpg

 

Άλλη μία προσοχή στην λεπτομέρεια από τους φίλους γερμανούς!

_DSC4440.jpg.587d1cdc42060cf826d5d7baab9df972.jpg

_DSC4445.jpg.7b9d15c866f344bdc65ba6b05165fb02.jpg

Αν βιδωθούν οι τρεις τελευταίες βίδες του σασί δεν βγαίνουν οι βίδες του ανεμιστήρα.

Προσοχή στην λεπτομέρεια!

 

Το XD7 reservoir της Corsair φαινόταν οτι θα του πηγαίνει γάντι αλλά δεν ταιριάζει.

α) απ'έξω (μπροστινή πλευρά) βρίσκουν όλες οι εξαγωγές εισαγωγές σε κάποιο κομμάτι του σασί

β) Από μέσα (και χωρίς το ψυγείο που τα βλέπουμε εδώ μαζί) παραλίγο να την γλιτώναμε με αυτό το 60 μοίρες ρακόρ αλλά βρίσκει και η τρόμπα στο shroud και δεν το αφήνει να πατήσει κάτω.

_DSC4238.jpg.33d41c0202cc0c2e9d97e9ee5a960c06.jpg

_DSC4239.jpg.fdccd168d0f901b0bfa40f07b0216e04.jpg

Fail από όπου και αν πας να το πιάσεις!

 

Γενικότερα, αν και υπάρχουν και άλλα παράπονα που τώρα δεν τα θυμάμαι (με το πιο εκνευριστικό είναι το θέμα των σκληρών και του flip τους σε συνδυασμό με την μία θέση του τροφοδοτικού καταλήγεις να δουλεύεις με τα παλιά molex και αντάπτορες για να φτάσεις τους σκληρούς σου.   Γειά σου ρε 2002 !!! Καιρό είχαμε να σε δούμε!

Το γενικό ζουμί είναι οτι σε αυτό το κουτί η προσοχή δόθηκε στο να μην τα δεις όλα αυτά πριν το αγοράσεις!

Ενώ στο 7000D η φιλοσοφία είναι να μην μετανοιώσεις για τίποτα άπαξ και το πάρεις!

Προσοχή λοιπόν αγορασταί!

Ού μπλέξεις!! (Η 11η εντολή!)

 

 

_DSC4244.jpg.28f44c97c29afa64d56fda2330b47349.jpg

Έχουμε λοιπόν ένα κουτί του 2009 που έχει τρύπες για σωληνώσεις ΚΑΙ πίσω ΚΑΙ για τον χώρο κάτω, χωρητικοτητα σκληρών 6 + 5x5.25 bay (που γίνονται σκληροί αν θες)

και 13 χρόνια μετά έχουμε το ίδιο απαράλλαχτο εσωτερικό design αλλά αυτή τη φορά χωρίς τρύπες και πέρνα τα εσύ ασύρματα τα υγρά, με υπόσχεση για 9 σκληρούς αλλά μόνο 5 με αυτά που σου δώσαμε ( 1 διπλό tray και 3 μονά) και αν θες περισσότερους

α) 25€ το κάθε tray ενός ήδη πανάκριβου κουτιού (στην τιμή του 7000D και όσο έκανε το 800D στην εποχή του)

β) το διπλό tray δεν πωλείται ξεχωριστά  άρα θα μείνεις κάπου με μία τρύπα " τόση" (διπλή) αλλά σου δίνουμε δώρο πλαστικό κάλυμα να την καλύψεις έτσι για τις ομορφιές των κουτιών σας εν έτει 2022

γ) δεν φτάνουν τα καλώδια εκεί πάνω, δεν θα εκμεταλλευτείς ούτε το κάτω αν θες υδρόψυξη. Εκτός φυσικά αν θες την τρόμπα στο πιο ψηλό σημείο του κουτιού αλλά δεν γίνεται στο διπλό (δεν έχει άλλο χώρο επάνω και το λαμάκι που μετατρέπει το tray σε "pump holder" κουμπώνει στο επάνω μέρος τους.

Άρα ακόμα και σε αυτήν ητν περίπτωση πρέπει να μπει στο από κάτω και να θυσιάσεις το πάνω του. 

ΜΑ ΤΙ ΩΡΑΙΑ !!!

 

Αυτα...

Θα προσθέσω σύντομα το πως τελικά γίνεται υδρόψυξη και σωστή με σωστές λεπτομέρειες και σε αυτήν την ντροπή για κουτί

αλλά δεν θα σας το πρότεινα να το δοκιμάζατε!

 

 

Επεξ/σία από Cre3p
  • Like 1
  • Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διόρθωση:

3 HDD trays λαμβάνεις (αυτά που βλέπετε στην τελευταία φωτό) όχι 4. (2 μονά και ένα διπλό)

Αυτό αφήνει 2 μονές θέσεις κενές που πρέπει να καλύψεις με 10+10 ευρώ (ευτυχώς δεν είναι πολλά, θυμόμουν 25 γιατί τα πήρα και τα δύο μαζί)

407829864_Screenshot2022-08-31at14-22-25bequiet!.png.e4639515a4a7e047128759b9d3a1a699.png

 

 

Να άλλη μία ΨΕΥΤΙΚΗ φωτό από το site τους.

Ούτε επάνω ούτε κάτω μπαίνει μονό tray (που αγοράζεται και θα μπορούσες να γεμίσεις τις υποδοχές) αλλά υπάρχουν 2 θέσεις για διπλό επάνω και κάτω αλλά μόνο ένα διπλό κλουβί με την αγορά. (δεν κυκλοφορεί στο εμπόριο)

και το setup που βλέπετε εδώ με 7+2 απλά δεν ισχύει!

ΜΑΞ σκληροί = 7 (αερόψυκτα) και τοποθέτηση SSD σε μόνο ένα μέρος.

Γενικότερα το 2009 αυτά τα πράγματα ήταν καλά αλλά το 2022 δεν ξέρω κατά πόσο υπάρχει ανάγκη για τόσους πολλούς σκληρούς με τις χωρητικότητες που κυκλοφορούν και το 2009 κουτί σήκωνε περισσότερους SSD (απλά όμως τους πέταγες μέσα :P) ενώ εδώ δεν έχεις ούτε που "μέσα" να τους πετάξεις!

Εγώ έψαχνα πολλές HDD θέσεις η αλήθεια, γιατί έχω πολλούς 2TB και 3-4 4TB διαφορετικών δεδομένων που θέλουν και το ξεχωριστό backup τους έκαστος και μία οργάνωση γενικότερη από το πάτωμα γιατί δεν χωράνε κάπου. Μέχρι να αγοράσω 2x8TB (=όχι ακόμα) κάπου πρέπει να μπουν να οργανώνω δεδομένα.

 

bg011_w_h_5.jpg.7d694c48a17576cba047341c4ef4d405.jpg

 

Μία ερώτηση που μπορεί να έχετε είναι "γιατί ανάποδο setup"

Η απάντησή της είναι οι πιθανές σταγόνες.

Ένα υδρόψυκτο και ιδιαίτερα NAS (ή να έχει δεδομένα μέσα) δεν μπορεί να έχει ρακόρ σε σημείο που σε περίπτωση διαρροής (από αστοχία υλικού) θα κάψει κάτι από το hardware μας.

Επιτυγχάνεται και σε κανονικό setup αυτό όμως αν προσέξετε το τελικό setup του 7000D με το PCIe extender αρκεί να μην έχεις άλλες κάρτες.

(στην περίπτωσή μου έβαλα όσο πιο μικρό PCIe NVMe adapter βρήκα αλλά δεν θα ισχύει η ίδια ασφάλεια αν μπει μεγαλύτερη κάρτα (σε μήκος) στα PCIe γιατί πάντα o επεξεργαστής θα βρίσκεται από πάνω ενώ με το ανάποδο setup ηρεμείς για πάντα!

 

Αρνητικά του αντεστραμμένου είναι α) όλα αυτά τα ψέματα β) δεν υπάρχουν ακόμα σωστές υποδομές όπως κουτιά με μικρότερα καλώδια ΜΟΝΟ για ανάποδο setup

γ) τα VRM σου πηγαίνουν κάτω και υπάρχει λόγος που βρίσκονται επάνω από το CPU και αυτός είναι οτι ο ζεστός αέρας πάει πάντα προς τα πάνω.

 

Το AsRock x399m μου δίνει λάθος CPU Temp γύρω στους +40° (!!) γράφοντας 96° με το που ανάβεις το σύστημα στο onboard LED αλλά και στο BIOS και ενώ δεν ισχύει το ίδιο για προγράμματα όπως το CPUID_HWINFO δεν έχω δοκιμάσει ακόμα να το γυρίσω ανάποδα να δω αν ο λόγος για αυτό το πρόβλημα είναι η αντιστροφή.

(Το έχω βρει και σε άλλους στο ιντερνετ και τα έχουν ρίξει στην AsRock σαν hardware failure αλλά δεν λένε αν τυγχάνει να το έχουν αντιστρέψει και εκείνοι και για κάποιο λόγο να επηρρεάζεται από αυτό.)

Αυτή τη στιγμή που τελείωσαν προηγούμενα πειράματα θα ξανα ανάψει με ολοκληρωμένη την υδρόψυξη. (να δω πως θα δοκιμάσω όμως την αντιστροφή τότε :P.. θα είναι μικρό το τεστ χεχε) Δεν μπορώ να φτιάχνω προσωρινά υδρόψυκτα setup σε bench. Δεν είμαι ο Linus Tech Tips!

Ούτε να χαλάω ψυκτική για να ξαναφοράω το BeQuiet Air cooler για τέτοια δοκιμη. Το Error της θερμοκρασίας ίσχυε και με την μητρική σε τραπέζι στην αγορά της άρα μπορεί να μην συνδέεται με την αντιστροφή και δεν αξίζει προσωρινό setup για πείραμα.

Δεν έχω εντοπίσει (ακόμα) throttling από λανθασμένο διάβασμα θερμοκρασίας. Θα δείξει...

 

ΥΓ. δείτε στην φωτό του πίσω μέρους όλες τις υποδοχές για τα συρματάκια για να δέσετε τα καλώδιά σας!

Θα σας δείξω πως βγαίνει γεμάτο καλώδια και θα αλληθωρήσετε από το χάσιμο!

Και αν κάποιος έχει όρεξη ας φέρει εκείνος τις επίσημες φωτό του 7000D για σύγκριση να βοηθήσει το thread!

 

Η BeQuiet φτιάχνει και άλλα κουτιά και εμένα προσωπικά μου απέδειξε οτι δεν δουλεύει για το καλό μου αλλά για τα λεφτά που θέλει να μου πάρει, άρα το πόσο κοστίζει το καλύτερο μοντέλο τους δεν αναιρεί τα παραπάνω προβλήματα που δείχνουν την φιλοσοφία μιας εταιρίας.

Προσωπικά, τους εμπιστεύτηκα μόνο μία φορά άρα δεν είναι οτι είχα καμμιά όρεξη να τους κατηγορώ!

Προτατεύω εσάς από το να πάθετε το ίδιο, τι με το 300 ευρώ κουτί τους, τι με τα φθηνότερα.

Ας παρέμεναν στην αγορά ανεμιστήρων ή γενικότερα στα panzer!

spacer.png

(Ξανά ψέμα με τα trays και σε αυτήν την φωτό.)

bg011_w_h_7.jpg.6d9c9fe5c6d9495501bc8dd4c48255e7.jpg(και ξανά)

Αλλά τι άλλο βλέπουμε εδώ;

2 κάρτες γραφικών ΚΑΙ σκληρούς;

1) Α Ε Ρ Ο ΨΥΚΤΑ

2) ΧΩΡΙΣ SHROUD !!

Αν και μπαίνει εδώ λόγω αερόψυξης μάλλον το editing στο photoshop για τα μονά tray κάτω (ψέμα) τα ρίχνει ακριβώς εκεί που θα έμπαινε.

 

Για νεράκια πάντως και όχι φυσηματάκια,  πάμε σε Αμερικάνο ή έστω Κινέζο και όχι Γερμανό.

Δείτε επίσης τον άχρηστο χώρο πίσω από το τροφοδοτικό και ας είναι και αυτό 1200 πάντα στο ίδιο σημείο τελειώνουν από αυτήν την πλευρά που βιδώνουν. Το έξτρα μήκος του 1200 είναι προς τους σκληρούς.

Τι τον κάνεις αυτόν τον χώρο σε κουτί που δεν έχει χώρους;

Τίποτα! 'Αχρηστος! 5mm παραπάνω να ήταν και να σου έλεγε "τροφοδοτικό εώς 800W" θα μπορούσε να χωρέσει τρόμπα εκεί

αλλά... ο τρόμπας είναι έξω από το κουτί αν επέλεξε BeQuiet όπως καταλάβατε :-)

Οκ δεν εννοώ όλα τους τα κουτιά απλά αν γράψω πλήρως το όνομα αυτού χρειάζομαι νέο thread, έλεος!

BeQuiet! Dark Base 900 PRO Black (Rev 2.0)

 

 

 

Επεξ/σία από Cre3p
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...