NickSyk Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 καλημέρα, θα χρειαστώ την πολύτιμη βοήθεια σας για μια πλήρη σύνθεση , καθ' ότι γενικά άσχετος (αν και διάβασα πολλά) ώστε να αντ/θεί το πολύ παλαιό σύστημα. το στήσιμο και η αγορά θα γίνει εξ ολοκλήρου απ'' το ''πλαίσιο'' λόγω συνθηκών, αν και είναι ακριβότερο γενικά .. θα προορίζεται για γενική χρήση και επ/σία φωτογραφίας - ερασιτεχνικά - το πολύ μέχρι κάποια επεξεργασία στο photoshop ή κάτι αντίστοιχο , όχι επεξεργασία video ούτε παιχνίδια, και να μου μείνει για χρόνια .. εκεί μου πρότειναν έτοιμο pc στα 1149 ευρώ (Τurbo- x E512) με intel core i5 12400 2.5ghz, μνήμη 8gb ddr4 2400hz, ssd gb 240 + 1tb hdd , gpu nvidia rtx 3050 8gb ddr6 , μητρική m-atx b660 ddr4 , windows 11 home και τρ/κό 500w υποθέτω turbo x , και να ζητήσω λόγω εμφάνισης άλλο κουτί όχι για gaming. έχω την γνώμη πώς το πολύ με τα ίδια χρήματα (1100) μπορούν να στηθούν από γνώστες κι άλλες συνθέσεις πιθανόν πιο αξιόλογες π.χ. η μνήμη μου φαίνεται λίγη, και αν κάποιος εδώ έχει χρόνο και διάθεση βοήθειας, θα ήθελα κανα δυο προτάσεις απ' το ''πλαίσιο'' με βάση τις τωρινές διαθεσιμότητες και τιμές, με προτίμηση σε intel συνθέσεις.. εδώ θα προσθέσουμε άλλα 350 ευρώ περίπου για οθόνη ips 25 έως 27'' ( δεν θα ήθελα μεγαλύτερη) , νομίζω 2κ; για καλή ανάλυση εικόνας και ξεκούραστη, πάλι για την ίδια χρήση όπως παραπάνω.. ίσως θα έπρεπε να την αναφέρω στο ξεχωριστό θέμα για οθόνες , απλά το λέω εδώ περισσότερο για πλήρη άποψη συμβατότητας.. ευχαριστώ από πρίν, και με συγχωρείτε αν έπρεπε να τα έχω γράψει κάπως αλλιώς.. η 2
niko13 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Δεν είναι καλή η πρόταση του πλαισίου κ νομίζω πως το παρακάνεις σε specs για αυτό που ζητας.Ενδεικτικα στο ίδιο ποσό πάντως ,πάλι από το πλαίσιο φτιάχνεις πολύ καλύτερο pc Cpu https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/epeksergastes/intel-cpu-core-i5-12400-1700-2-5-ghz-18-mb-_3879704 250 ευρο Μητρική https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/mitrikes-kartes/asus-motherboard-b660-prime-m-a-d4-b660-1700-ddr4-_3898822 140 Ραμ https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/mnimes-ram/corsair-desktop-ram-vengeance-lpx-16gb-kit-3200mhz-ddr4_2454122 70 ευρο Nvme https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/apothikeusi/diskoi-ssd-hdd/samsung-ssd-980-nvme-m-2-1tb_3748707 125 ευρο. Τροφοδοτικο https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/trofodotika/corsair-psu-tx-series-550-w-80-gold-version-2021_3902463 55 ευρο Κάρτα γραφικών ( υπερβολή αφού δεν ασχολείσαι με gaming αλλα μιας και κοιταγες σε 3050 ηδη) https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/kartes-grafikon/gigabyte-vga-geforce-rtx-3060-eagle-oc-v2-12-gb_3755118 500 ευρο. Μεχρι εδώ 1140 ευρο αλλά χωρίς κουτί, καλύτερα να βρεις κάτι που σου αρέσει.Πολυ καλύτερο σύστημα από το προτεινόμενο.Εννοειται κάποια τα πληρώνεις ακριβά λόγο πλαισίου κ διαθεσιμοτητας.Δεν ξέρω αν κάνεις και τη δουλειά σου κ με κάποια από τις quadro η και φθηνότερες κάρτες γραφικών που έχει μιας κ δεν ασχολούμαι με photoshop,περίμενε κάποιο από τα παιδιά εδω να σου πει..Επισης δεν υπάρχει λειτουργικό,αν έχεις άνεση να περάσεις windows μόνος σου μπορείς να πάρεις ένα key με 5 ευρο.Αναλογα το τελικό budget σου μπορείς να βάλεις 500gb nvme να γλιτώσεις κάποια χρήματα η μετά να πέσεις σε κάρτα γραφικων για επεξεργαστή 12400f η ακομα κ ένα i3 10100.θεμα συμβατότητας με οθόνη δεν παίζει καν σαν πρόβλημα,μην ανησυχείς αλλά καλύτερα κοίτα εκτός πλαισίου για μονιτορ Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2022 από niko13 1
triplex1 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Πολλα χρηματα για να σε βαλουν στην συνθεση 3050 , με 250 παιρνεις 27αρα ips 4k 1 1
nickol-us Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Το παρακάτω σύστημα είναι υπερβολικά παραπάνω από αρκετό για τη χρήση που κοιτάς. Το κουτί είναι ενδεικτικό, ίσα για να έχεις μια εικόνα συνολικής τιμής, δεν έχω επιλέξει να μπουν windows καθώς αν μπορείς εσύ να βάλεις windows με ένα key από το νετ θα εξοικονομήσεις σημαντικά μεγάλο ποσό >100€. Αν θες να σπαταλήσεις χρήματα, μπορείς να δεις για μεγαλύτερο nvme ή/και να προσθέσεις 2ο μηχανικό, να βάλεις καλό /πιο ακριβό κουτί, ή λίγο καλύτερη gpu Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2022 από nickol-us 1
NickSyk Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 4 ώρες πριν, niko13 είπε Δεν είναι καλή η πρόταση του πλαισίου κ νομίζω πως το παρακάνεις σε specs για αυτό που ζητας.Ενδεικτικα στο ίδιο ποσό πάντως ,πάλι από το πλαίσιο φτιάχνεις πολύ καλύτερο pc Cpu https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/epeksergastes/intel-cpu-core-i5-12400-1700-2-5-ghz-18-mb-_3879704 250 ευρο Μητρική https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/mitrikes-kartes/asus-motherboard-b660-prime-m-a-d4-b660-1700-ddr4-_3898822 140 Ραμ https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/mnimes-ram/corsair-desktop-ram-vengeance-lpx-16gb-kit-3200mhz-ddr4_2454122 70 ευρο Nvme https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/apothikeusi/diskoi-ssd-hdd/samsung-ssd-980-nvme-m-2-1tb_3748707 125 ευρο. Τροφοδοτικο https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/trofodotika/corsair-psu-tx-series-550-w-80-gold-version-2021_3902463 55 ευρο 2 ώρες πριν, nickol-us είπε Το παρακάτω σύστημα είναι υπερβολικά παραπάνω από αρκετό για τη χρήση που κοιτάς. Το κουτί είναι ενδεικτικό, ίσα για να έχεις μια εικόνα συνολικής τιμής, δεν έχω επιλέξει να μπουν windows καθώς αν μπορείς εσύ να βάλεις windows με ένα key από το νετ θα εξοικονομήσεις σημαντικά μεγάλο ποσό >100€. Αν θες να σπαταλήσεις χρήματα, μπορείς να δεις για μεγαλύτερο nvme ή/και να προσθέσεις 2ο μηχανικό, να βάλεις καλό /πιο ακριβό κουτί, ή λίγο καλύτερη gpu ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.. πιστεύω ότι όντως καλύπτομαι και με χαμηλότερου κόστους σύνθεση από την αρχική πρόταση, και πως οι δικές σας προτασεις είναι μια χαρά , απλά επειδή προέκυψε δυνατότητα αγοράς τώρα έστω και με αυτές τις τιμές , έλεγα να φτειαχτεί κάτι αξιόλογο και λογικά να μείνει για κάποια χρόνια χρήσης, δεν είμαι και νεαρός.... για τις κάρτες γραφικών θεωρώ ότι με υπερκαλύπτουν η 3050 και η 3060 και ότι οι τιμές είναι εκτός λογικής , αλλά δεν προτάθηκε κάτι φθηνότερο.. '' nickol - us'' όταν λέτε κάτι καλύτερο σε κάρτα γραφικών, ποιά θα ήταν η πρόταση σας ; μπορούμε να ανέβουμε άλλα 100 - 150 ευρώ.. τώρα, για οθόνη θα δώ τι θα κάνω.. θα κάνω μια προσπάθεια αν μπορεί να αγοραστεί ξεχωριστά μόνο αυτή από άλλο κατάστημα.. αν γίνεται θα έχω αρκετές επιλογές πλέον, αλλά και πάλι θα ζητήσω γνώμες για μοντέλα, εικόνα , αξιοπιστία, εγγυήσεις.. και πάλι ευχαριστώ..
nickol-us Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 37 λεπτά πριν, NickSyk είπε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.. πιστεύω ότι όντως καλύπτομαι και με χαμηλότερου κόστους σύνθεση από την αρχική πρόταση, και πως οι δικές σας προτασεις είναι μια χαρά , απλά επειδή προέκυψε δυνατότητα αγοράς τώρα έστω και με αυτές τις τιμές , έλεγα να φτειαχτεί κάτι αξιόλογο και λογικά να μείνει για κάποια χρόνια χρήσης, δεν είμαι και νεαρός.... για τις κάρτες γραφικών θεωρώ ότι με υπερκαλύπτουν η 3050 και η 3060 και ότι οι τιμές είναι εκτός λογικής , αλλά δεν προτάθηκε κάτι φθηνότερο.. '' nickol - us'' όταν λέτε κάτι καλύτερο σε κάρτα γραφικών, ποιά θα ήταν η πρόταση σας ; μπορούμε να ανέβουμε άλλα 100 - 150 ευρώ.. τώρα, για οθόνη θα δώ τι θα κάνω.. θα κάνω μια προσπάθεια αν μπορεί να αγοραστεί ξεχωριστά μόνο αυτή από άλλο κατάστημα.. αν γίνεται θα έχω αρκετές επιλογές πλέον, αλλά και πάλι θα ζητήσω γνώμες για μοντέλα, εικόνα , αξιοπιστία, εγγυήσεις.. και πάλι ευχαριστώ.. Μιλάμε στο ενικό, για να νιώθουμε πιο άνετα. Εφόσον "πρέπει" να δαπανηθούν τα χρήματα, πάμε σε 500gb σκληρό nvme για να υπάρχει χώρος άνεσης. Η κάρτα γραφικών είναι σχετικά αδιάφορη στη χρήση που θα γίνει, θα μπορούσε να αποφευχθεί εντελώς η αγορά της, η 1030 είναι αρκετή για να δώσει αέρα άνεσης στο cpu. Πρότεινα τη συγκεκριμένη, καθώς κρίνω τις υπόλοιπες που έχει το πλαίσιο δυσανάλογα ακριβές άσε που το μόνο εύκολο να αλλαχτεί (ακόμη και από σχετικά "άσχετους) είναι η gpu. Αμέσως επόμενη σε budget που κάπως δικαιολογεί τα λεφτά της (πάντα για τιμές πλαίσιο) είναι η 1630 και πάντα κατά τη προσωπική μου άποψη 1
NickSyk Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 13 ώρες πριν, nickol-us είπε Μιλάμε στο ενικό, για να νιώθουμε πιο άνετα. Εφόσον "πρέπει" να δαπανηθούν τα χρήματα, πάμε σε 500gb σκληρό nvme για να υπάρχει χώρος άνεσης. Η κάρτα γραφικών είναι σχετικά αδιάφορη στη χρήση που θα γίνει, θα μπορούσε να αποφευχθεί εντελώς η αγορά της, η 1030 είναι αρκετή για να δώσει αέρα άνεσης στο cpu. Πρότεινα τη συγκεκριμένη, καθώς κρίνω τις υπόλοιπες που έχει το πλαίσιο δυσανάλογα ακριβές άσε που το μόνο εύκολο να αλλαχτεί (ακόμη και από σχετικά "άσχετους) είναι η gpu. Αμέσως επόμενη σε budget που κάπως δικαιολογεί τα λεφτά της (πάντα για τιμές πλαίσιο) είναι η 1630 και πάντα κατά τη προσωπική μου άποψη καλημέρα, προτιμώ κι εγώ τον ενικό , απλά λόγω αρχικής επικοινωνίας.. θα προχωρήσω στην παραγγελία με βάση αυτά που προτείνατε με όριο τα 1000 περίπου ευρώ . όσο για κάρτα .. μια απ'' τις δυο του ''nickol - us'' ή καθόλου προς το παρόν.. και θα ενημερώσω όταν ολοκληρωθεί η αγορά γιατί θα υπάρξει μια διαδικασία (τυπικής) έγκρισης απ'' την εταιρεία όπου εργάζομαι. σας ευχαριστώ πολύ! 1
tsofras Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, NickSyk είπε καλημέρα, προτιμώ κι εγώ τον ενικό , απλά λόγω αρχικής επικοινωνίας.. θα προχωρήσω στην παραγγελία με βάση αυτά που προτείνατε με όριο τα 1000 περίπου ευρώ . όσο για κάρτα .. μια απ'' τις δυο του ''nickol - us'' ή καθόλου προς το παρόν.. και θα ενημερώσω όταν ολοκληρωθεί η αγορά γιατί θα υπάρξει μια διαδικασία (τυπικής) έγκρισης απ'' την εταιρεία όπου εργάζομαι. σας ευχαριστώ πολύ! Λίγη προσοχή γιατί ο επεξεργαστής που έχει βάλει ο nickol-us είναι ο 12400F και δεν έχει ενσωματωμένα γραφικά οπότε χρειάζεται απαραίτητα και κάρτα γραφικών. Αν το σκέφτεσαι ακόμη για κάρτα και δεν θες να πάρεις απο τώρα τότε να βάλεις τον 12400 που έχει ενσωματωμένα γραφικά 2
NickSyk Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 6 λεπτά πριν, tsofras είπε Λίγη προσοχή γιατί ο επεξεργαστής που έχει βάλει ο nickol-us είναι ο 12400F και δεν έχει ενσωματωμένα γραφικά οπότε χρειάζεται απαραίτητα και κάρτα γραφικών. Αν το σκέφτεσαι ακόμη για κάρτα και δεν θες να πάρεις απο τώρα τότε να βάλεις τον 12400 που έχει ενσωματωμένα γραφικά ευχαριστώ για την επισήμανση.. 1
hln3 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Θα σου πρότεινα τον 12700 αν τον σηκώνει η τσέπη σου. Κάρτα γραφικών δεν νομίζω να χρειαζεται γι'αυτά που κάνεις, ανάλογα και το πρόγραμμα πάντα.
NickSyk Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, hln3 είπε Θα σου πρότεινα τον 12700 αν τον σηκώνει η τσέπη σου. Κάρτα γραφικών δεν νομίζω να χρειαζεται γι'αυτά που κάνεις, ανάλογα και το πρόγραμμα πάντα. .... εννοείς πως ένας τέτοιου επιπέδου επεξ/στής, καθιστά σίγουρα περιττή την ανεξάρτητη καρτα γραφικών για χρήση το πολύ μέχρι photoshop ; κάτι που πιθανόν σε μεγάλο βαθμό το κάνει και ο i 12400 με τα ενσωματωμένα, όπως είπαν και τα παιδιά πιο πρίν. αν η κάρτα γίνεται περιττή , τι άλλη διαφορά θα έχω με τον 12400 τώρα ή μελλοντικά..
leros2004 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 Για αυτά που γράφεις ότι θες, πρώτα κοιτάς μια οθόνη της προκοπής και όλα τα υπόλοιπα έπονται.... Οι ειδικές συνθήκες ποιες είναι και πρέπει να είναι από το Πλαίσιο ? Δεν πιστεύω να θες από εκεί επειδή κάνουν συναρμολόγηση ? Ξεχωριστή κάρτα δεν χρειάζεσαι
NickSyk Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 23 λεπτά πριν, leros2004 είπε Για αυτά που γράφεις ότι θες, πρώτα κοιτάς μια οθόνη της προκοπής και όλα τα υπόλοιπα έπονται.... Οι ειδικές συνθήκες ποιες είναι και πρέπει να είναι από το Πλαίσιο ? Δεν πιστεύω να θες από εκεί επειδή κάνουν συναρμολόγηση ? Ξεχωριστή κάρτα δεν χρειάζεσαι Ευτυχώς το διευκρίνισα χθές το θέμα σε σχέση με αγορά μόνο απ'' το αναφερόμενο κατάστημα, οπότε η σύνθεση/αγορά μπορεί να γίνει και από αλλού ('ολο το σετ pc όμως) με δυνατότητα ταυτόχρονης ξεχωριστής αγοράς οθόνης και από διαφορετικό κατάστημα.. ουφ.. πήρα ανάσα.. και καλοδεχούμενες προτάσεις κι από άλλο κατάστημα. ..από οθόνες έχω σχεδόν μεσάνυχτα .. ότι μαθαίνω κυττάζοντας, ρωτώντας και διαβάζοντας κριτικές . απλά θα ήθελα μια ποιοτική οθόνη - όσο γίνεται - για τις αναφερόμενες χρήσεις περίπου στα χρήματα αυτά για να μείνει, και φυσικά δεκτές οι όποιες προτάσεις κι εδώ. η ξεχωριστή κάρτα όπως κατάλαβα δεν είναι απαραίτητη , αρκεί η μνήμη να είναι από 16gb και πάνω.. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα