iwnas28 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 23 ώρες πριν, safridia είπε Δεν θα μπορουσα να διαφωνησω περισσοτερο. Οταν και εαν κατασκευαστουν ποδηλατοδρομοι να πας να παρεις παραμαζωμα ολους οσους κοινουνται μπροστα σου στους δρομους σου, εφ' οσον θα εχουν εναλλακτικη. Μεχρι να εχουν εναλλακτικη καλως ειναι στους δρομους και σε οποιον αρεσει. Υπαρχει ενα πολυ σοφο γνωμικο που λεει "για καθε ποδηλατη που τρομαζεις σημερα με το ποδηλατο του αυριο θα εχεις μπροστα σου ενα επιπλεον αυτοκινητο" Ποδηλατης να υποθεσω?
primeragt Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Σαυτο που έλεγα πριν και δεν το κατάλαβε ο φίλος και επέμενε να λεει άλλη φορά να τον πάρω με τη μηχανή παραζωμα αστειευόμενος. Το σημείο είναι το παρακάτω. Τον δικαιολογούσε και από πάνω έμμεσα. Για όποιον δεν θυμάται τι είπα, εκεί ποδηλάτης έκοψε κάθετα την έξοδο με Μαξ 25-30 χλμ/Ω. Και το θεωρούμε φυσιολογικό αυτό. Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2022 από primeragt 1
Bitbit Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 γι ακόμα μια φορά παρατηρώ το ίδιο πράγμα σε συζήτηση. Ένα ποσοστό ανθρώπων (ας πούμε) είναι ανίκανο να σκεφτεί και να κρίνει και ψάχνει τρόπους να δικαιολογήσει τη βλακεία του. Ασχέτως αν τα ποδήλατα επιτρέπονται ή όχι σε τέτοιους δρόμους, αντικειμενικά η κίνηση τους είναι επικίνδυνη και θα έπρεπε ο καθένας από μόνος του να το αποφεύγει. Όπως όταν έχει κύμα καταλαβαίνεις από μόνος σου ότι δε πρέπει να κολυμπήσεις και δε περιμένεις κάποιον να στο επιτρέψει ή να στο απαγορεύσει. Εντάξει υπάρχουν και αυτοί που δε καταλαβαίνουν και παρόλο τις απαγορεύσεις κολυμπούν. Δηλαδή το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι αν επιτρέπεται ή όχι. Αν αύριο επιτραπεί η κίνηση των ποδηλάτων στην εθνική, θα τα πάρετε και θα κάνετε βόλτες για να το γιορτάσετε; Και θα λέτε, αφού επιτρέπεται γιατί όχι; Αν επιτραπεί η κίνηση των οχημάτων τη νύχτα χωρίς φώτα και χωρίς φρένα, θα βγείτε χωρίς φώτα γιατί απλά μπορείτε και επιτρέπεται; Εννοείται ότι δε θα σχολιάσω απόψεις του στυλ αφού δεν υπάρχει ποδηλατόδρομος θα πηγαίνω όπου θέλω μέχρι να φτιάξουν. Να κρίνετε δε μπορείτε; Πάντα πρέπει να υπάρχει ένας μπαμπούλας να σας λέει τι επιτρέπεται να κάνετε και τι όχι; 14 3
Lucifer Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, Bitbit είπε Ένα ποσοστό ανθρώπων (ας πούμε) είναι ανίκανο να σκεφτεί και να κρίνει και ψάχνει τρόπους να δικαιολογήσει τη βλακεία του. Ασχέτως αν τα ποδήλατα επιτρέπονται ή όχι σε τέτοιους δρόμους, αντικειμενικά η κίνηση τους είναι επικίνδυνη και θα έπρεπε ο καθένας από μόνος του να το αποφεύγει. Όπως όταν έχει κύμα καταλαβαίνεις από μόνος σου ότι δε πρέπει να κολυμπήσεις και δε περιμένεις κάποιον να στο επιτρέψει ή να στο απαγορεύσει. Το ποσοστό ανθρώπων που συγκρίνει φυσικά φαινόμενα δίχως συνείδηση ή φρένα, με νοήμονα όντα που οδηγούν αυτοκίνητα, είναι ικανό να σκεφτεί και να κρίνει; 1
Bitbit Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, Lucifer είπε Το ποσοστό ανθρώπων που συγκρίνει φυσικά φαινόμενα δίχως συνείδηση ή φρένα, με νοήμονα όντα που οδηγούν αυτοκίνητα, είναι ικανό να σκεφτεί και να κρίνει; δε καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις με αυτό. μόλις φάω και ξεκουραστω θα επανέλθω
Maurikycli Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Εγώ δεν έχω πρόβλημα με τους ποδηλάτες. Έχω και φίλους ποδηλάτες! 👹
tilaverboy Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, spectaculator είπε Στο πεζοδρόμιο ο νόμος ορίζει πως το ποδήλατο μπορεί να κινηθεί υπό όρους (δεν μιλάμε για παιδάκια, αλλά για γαϊδάρους). Επίσης μιλήσαμε για ποδηλάτη που γνωρίζει τον ΚΟΚ και ξέρει να συμπεριφέρεται (άνθρωποι είναι κι αυτοί, υπάρχουν και ποδηλάτες ζώα όπως και οδηγοί μηχανοκίνητων). Αν ο άλλος με το ποδήλατο κάνει κουταμάρες, θα το πληρώσει ακριβά, ούτε το κράνος τον σώζει ούτε τίποτα. Ξέρεις όμως καθημερινά με το αυτοκίνητο πόσοι ποδηλάτες και αυτοκινητιστές μου βγάζουν την πίστη; Σπάνια θα μου την σπάσει ποδηλάτης, από το σπίτι μέχρι την δουλειά όμως ένα κάρο ζωντόβολα με αυτοκίνητο θα κανονίζουν να φτάσω μεσημέρι στη δουλειά. Ο άλλος σταματά στη μέση του δρόμου για ν' αγοράσει καφέ, ο άλλος τροφοδοσία σούπερ μαρκετ με το φορτηγό στη μέση του δρόμου κι αντίθετα στο ρευμα, ο κούριερ με το μηχανάκι που πετάγεται από το πουθενά, οι κόπανοι στο κάθετο ρεύμα που περνούν με κόκκινο μ' αποτέλεσμα να χάνω το φανάρι. Θες κι άλλα; Επίσης, μιας και μίλησες για ποδήλατο στο πεζοδρόμιο, στη Ν. Σμύρνη το λύσαν το πρόβλημα κλείνοντας τα πεζοδρόμια με τ' αυτοκίνητα. Σούπερ! Αν γίνει αυτό τότε θα υπάρχουν ίσα δικαιώματα στο δρόμο. Θα πηγαίνεις στον δρόμο πίσω από το ποδήλατο ακόμα κι αν θα πηγαίνει με 5. Στο πεζοδρόμιο μπορεί να κινηθεί ποδήλατο; Πάμε αύριο μαζί να κάνουμε επανεξέταση οδηγικών ικανοτήτων γιατί τα έχω χάσει. Άρα το ποδήλατο στο πεζοδρόμιο και οι πεζοί κίνηση επι του οδοστρώματος. Ο Κοκ ορίζει να μπορεί να αναπτύξει την προβλεπόμενη ταχύτητα που είναι 50 km εντός κατοικημένης. Εάν κάποιοι θέλουν να το πάμε by the book κάθε ποδήλατο που δεν μπορεί όμως να την αναπτύξει αυτή την ταχύτητα κανονικά πρέπει να έχει πρόστιμο. Σωστά ή λάθος; Ο Κοκ το γράφει για πρόστιμο. Όχι εγώ. Καλησπέρα και καλή βραδιά. Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2022 από tilaverboy
spectaculator Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 41 λεπτά πριν, tilaverboy είπε Στο πεζοδρόμιο μπορεί να κινηθεί ποδήλατο; Πάμε αύριο μαζί να κάνουμε επανεξέταση οδηγικών ικανοτήτων γιατί τα έχω χάσει. Άρα το ποδήλατο στο πεζοδρόμιο και οι πεζοί κίνηση επι του οδοστρώματος. Ο Κοκ ορίζει να μπορεί να αναπτύξει την προβλεπόμενη ταχύτητα που είναι 50 km εντός κατοικημένης. Εάν κάποιοι θέλουν να το πάμε by the book κάθε ποδήλατο που δεν μπορεί όμως να την αναπτύξει αυτή την ταχύτητα κανονικά πρέπει να έχει πρόστιμο. Σωστά ή λάθος; Ο Κοκ το γράφει για πρόστιμο. Όχι εγώ. Καλησπέρα και καλή βραδιά. Διάβασε καλύτερα! Υπάρχουν πεζόδρομοι μεικτής χρήσης. Εκεί πάνε πεζοί και ποδήλατα. Έγραψα "υπό όρους", αλλά μάλλον δεν το πήρες χαμπάρι...
great Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Βλεπω ολοι (οπως και στο προηγουμενο flame που εκλεισε φυσικα) οτι ολοι αναφεροντε στην διευκρινηση για τους δρομους ταχειας κυκλοφοριας αλλα ο ΚΟΚ μιλαει ΚΑΙ για αυτοκινητοδρομους. Εχει μεγαλη διαφορα. Φυσικα εδω βγαλαμε οτι η Μαραθώνος δεν ειναι αυτοκινητοδρομος. Στενακι ειναι στην πατησίων.
gregdais Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Οκ υπηρξα τσογλανο-ποδηλατης που ακουμπουσε ασφαλτο , πεζοδρομιο και χωμα αλλα δεν ενοχλησα ποτε κανεναν παντα περνουσα οπου μπορουσα να ειμαι μονος μου χωρις να εχω δημιουργησει ποτε σε κανενα θεμα. Καταλαβαινω οτι απαγορευεται γιαυτο και καβαλουσα στην ασφαλατο μονο σε καποια σημεια που ειχε κοσμο στο πεζοδρομιο και παντα στεκομουν στην δεξια γραμμη πανω χωρις να φευγω ποντο αριστερα. Οι κουρσαριδες ομως ειναι οτι χειροτερο εχω δει ποτε, καθονται διπλα διπλα, στη μεση, οπου θελουν, και αν τους πεις κουβεντα παιζει να φας και ξυλο (παντως τα τσογλανια του BMX-MTB δεν ειχαμε ποτε παρομοιες συμπεροφορες - αγελης κυριως - με τους οδηγους στον δρομο). Παραλιγο περνοντας αρκετες φορες σε στροφες παραλιακης να πατησω καποιους ηρωες με καλτσον. Ηταν τυχεροι ολοι τους που ειμαι καλος οδηγος, απλα. Αν κανεις τον κοπο και μπορεσεις να μιλησεις ηρεμα μαζι τους θα σου πουνε οτι κανω πρωταθλητισμο και που θα κανω εγω προπονηση;; Εχεις δικιο ανθρωπε μου καλε να υποστηριζεις αυτο που κανεις και σε τιμα που ειναι και αθλημα, αλλα δεν μπορεις να βαζεις σε κινδυνο ανθρωπους επειδη δεν υπαρχει υποδομη υποστηριξης του αθληματος. Και επειδη; εγω κανω πρωταθλητισμο στο κερλινγκ και στην ελλαδα δεν εχει γηπεδο, να βγω οταν χιονιζει στη κηφισια με τη σκουπα στη μεση του δρομου ; δεν εχω το δικαιωμα. Δικαιωμα να παταει την ασφαλτο εκτος γραμμων πεζων εχουν μονο τα λαστιχα οχηματων τα οποια πληρωνουν για να πατανε εκει και να εχουν την ασφαλεια τους στην οδηγηση. Θα ηθελα ολοι αυτοι οι κουρσαριδες να γινουν σπουδαιοι και να εχουν ομορφη ζωη αλλα παρακαλω να καταλαβουν. Να ζητησουν να τους φτιαξουν ποδηλατοδρομο και εγω θα ψηφισω υπερ τους, κ ολοι μας πρεπει να συμβαλλουμε στο αιτημα προς το καθε κρατος αναβατες ή μη. Ειμαι οδηγος Φορτηγου, Αυτοκινητου, Μηχανης, Ποδηλατου. Εχω πληρη συναισθηση για το πως αισθανεται πισω απο το εκαστοτε τιμονι ο εκαστοτε "οδηγος". Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2022 από gregdais 1 3
epp Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) disclaimer: χρησιμοποιω και αυτοκινητο και ποδηλατο, αναλογα το που θελω να παω. Αναφερομαι σε χωρα δυτικες ευρωπης οπου συνηθως υπαρχουν και ποδηλατοδρομοι δεξια στον δρομο (οχι σε φαση Ολλανδιας ομως). Το προβλημα και η συζητηση γενικα δεν ειναι τοσο για τις περιπτωσεις οπου δεν επιτρεπεται να πανε τα ποδηλατα δηλ. οπου εχει οριο >50. Εκει δεν υπαρχει λογος για συζητηση, ειναι εναντια στον ΚΟΚ και επρεπε να τους σταματαει η τροχαια σε καθε περιπτωση. Το προβλημα για εμενα ειναι οτι συχνα βλεπεις μια οδηγικη συμπεριφορα απο ποδηλατες η οποια ειναι κατι αναμεσα σε α) αγνοια κινδυνου και β) αλαζονεια κατηγοριας ειμαι entitled και μου χρωστατε ολοι. Εχω δει αμετρητες φορες Ποδηλατες να παιρνανε το κοκκινο φαναρι yolo "ελα το εχω σιγα". Ποδηλατες να οδηγουν με ακουστικα ακομα και στη μεση του δρομου.Πως θα ακουσουν αυτοκινητο απο πισω τους ή πως θα εχουν αντιληψη του περιβαλλοντος που οδηγουν, δεδομενου το οτι με ακουστικα γενικα εισαι λιγο πιο αφηρημενος ειναι ενα μεγαλο ερωτημα. Ενα σωρο αμαξια ή λεωφορειο να περιμενουν πισω απο ποδηλατη επειδη δεν νιωθει οτι λογω στενοτητας του δρομου ειναι πιο ασφαλες και ευκολο να ανεβει στο πεζοδρομιο για 20 δευτερολεπτα. Αντιστοιχα ποδηλατες με καροτσι πισω (για παιδι) να μην νιωθουν οτι αναγκαστικα ειναι πιο αργοι και καλο θα ηταν να αφησουν σε ενα φαναρι να φυγουν πρωτα τα αυτοκινητα, Για χρηση κρανους δεν θα γραψω δεν εχει νοημα. Καταληγω στο οτι ο κοσμος εχει χαζεψει και δεν καταλαβαινει οτι ο κινδυνος δεν ειναι για τον οδηγο αλλα για τον ποδηλατη. Ακριβως οπως ως οδηγος καλο ειναι να οδηγας αμυντικα, ιδιαιτερα αν εχεις απεναντι σου μεγαλα οχηματα πχ στην εθνικη ετσι και ενας ποδηλατης καλο ειναι να εχει συναισθηση του περιγυρου του στο δρομο και να κανει τις αντιστοιχες κινησεις για να διευκολυνει την ασφαλη πορεια ολων. Οταν οδηγω ποδηλατο αν δω οτι στενευει ο δρομος θα ανεβω αμεσως πεζοδρομιο για να διευκολυνω τους απο πισω και να προστατεψω εμενα, δεν μπορω να καταλαβω ποσο δυσκολο ειναι να το κανουν και οι αλλοι. Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2022 από epp 4
polaki Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 13 hours ago, epp said: Καταληγω στο οτι ο κοσμος εχει χαζεψει και δεν καταλαβαινει οτι ο κινδυνος δεν ειναι για τον οδηγο αλλα για τον ποδηλατη. Ακριβως οπως ως οδηγος καλο ειναι να οδηγας αμυντικα, ιδιαιτερα αν εχεις απεναντι σου μεγαλα οχηματα πχ στην εθνικη ετσι και ενας ποδηλατης καλο ειναι να εχει συναισθηση του περιγυρου του στο δρομο και να κανει τις αντιστοιχες κινησεις για να διευκολυνει την ασφαλη πορεια ολων. Ο κόσμος εδώ και χρόνια καβαλάει το Burj Dubai και το [enter_random_high_building_here] για να βγάλει μια selfie για το instagram, και μερικοί από αυτούς πέφτουν και σκοτώνονται. Αν με ρωτάς, δυστυχώς λιγότεροι απ'όσο θα χρειάζονταν για να παραδειγματιστούν οι άλλοι και να μην το κάνουν. Στο ποδήλατο στην εθνική κόλλησες εσυ? Μακριά από εμάς να ευχόμαστε, να μην έχουμε και βάρος στη συνείδηση την απερισκεψία του άλλο, όχι τίποτ'άλλο. 18 hours ago, Lucifer said: Το ποσοστό ανθρώπων που συγκρίνει φυσικά φαινόμενα δίχως συνείδηση ή φρένα, με νοήμονα όντα που οδηγούν αυτοκίνητα, είναι ικανό να σκεφτεί και να κρίνει; Ο φίλος μια χαρά τα λέει στο δια ταύτα*, αλλά εσύ για κάποιο λόγο προσπαθείς να τον μειώσεις σε προσωπικό επίπεδο επειδή συγκρίνει (ομολογουμένως) ανόμοια πράγματα. Ωραίος, μπράβο. * Το δια ταύτα, για όσους πράγματι ΔΕΝ είναι ικανοί να σκεφτούν και να κρίνουν, είναι ότι όπου υπάρχει κίνδυνος γενικά καλό θα είναι να προσέχουμε, γιατί αν όντως το αυτοκίνητο που οδηγάει ο Γιώργος το οδηγάει απρόσεχτα, γιατί τσακώνεται ταυτόχρονα με τη γκόμενα στα μηνύματα (ή το γκόμενο, ας είμαστε inclusive με όλους), γιατί ψάχνει να αλλάξει σταθμό στο ράδιο ή επειδή σκαλίζει τη μύτη του ή βάζει κραγιόν στον καθρέφτη, ο ποδηλάτης θα πάει άκλαφτος. Θα φταίει ο Γιώργος, θα πάει φυλακή, θα πληρώνει μια ζωή και θα το έχει κρίμα στο λαιμό του, αλλά ο Μητσάρας ο ζαμαμφού ποδηλάτης που αγνόησε ΚΑΘΕ είδους ΛΟΓΙΚΗΣ και βγήκε στο δρόμο σε χώρα αρούγκατων οδηγών, θα μας έχει αφήσει χρόνους. Τα υπόλοιπα όλα είναι απλά για να γίνεται κουβέντα χωρίς νόημα. 1
apostolisKen Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 22 ώρες πριν, spectaculator είπε Καλύτερα διάβασε εσύ τον Κ.Ο.Κ.! Αν έχεις δίπλωμα διάβασες ποτέ τον ΚΟΚ; Τα ποδήλατα μπορούν να κινούνται οπουδήποτε το όριο είναι 50χλμ/ω εκτός απ' όπου υπάρχει ποδηλατόδρομος. Μέσα στις κατοικημένες περιοχές το όριο είναι 50χλμ/ω, παρεκτός κι αν σήμανση ορίζει λιγότερα. Το ποδήλατο δεν έχει τέλη γιατί δεν ρυπαίνει και δεν καταλαμβάνει χώρο στον δρόμο όπως το αυτοκίνητο. Υπάρχουν κι αυτοκίνητα χωρίς τέλη κυκλοφορίας. Υποχρέωση και των ποδηλατών είναι η γνώση και τήρηση του ΚΟΚ, αλλά εδώ τον έχει κάνει κωλόχαρτο το 99% οδηγών μηχανοκινήτων, στον ποδηλάτη κόλλησες. Σε λίγο θα πεις πως για το κυκλοφοριακό φταίνε τα ποδήλατα. Όσο για το δίπλωμα... Με τα διπλοπαρκαρίσματα, την κίνηση αντίθετα στο ρεύμα, παρκάρισμα σε ράμπες και πεζοδρόμια, κίνηση πάνω στον πεζόδρομο και παρκάρισμα φυσικά, δεν τρέχει μια! Κάνε μια βόλτα την Πειραιώς να δεις το τι και πόσο παίζει με τα αυτοκίνητα παρκαρισμένα όπου λάχει, αναστροφές όπου λάχει κ.α. Πάρε την Νερατζιώτισσας που παρότι απαγορεύεται το παρκάρισμα καθ' όλο το μήκος της είναι τίγκα στα παρκαρισμένα. Πάρε τον κόπανο με το παπάκι που προσπαθεί να πιάσει τα 80 στην αριστερή της Αττικής Οδού. Πάρε τον βλάκα που οδηγεί στην Βουλιαγμένης και ταυτόχρονα κάνει texting στο κινητό, ή την χαζοβιόλα που βάζει κραγιόν με 80+ χλμ/ω. Θες κι'αλλη τρέλα; Δεν είναι δικός σου ο δρόμος. Μπορεί να πέσεις σε μ@λ@κ@ ποδηλάτη, οδηγό μοτοσυκλέτας, αυτοκινήτου, νταλίκας, ακόμα και αεροπλάνου. Το όριο στη Βουλιαγμένης είναι 70 στο μεγαλύτερο μέρος της και 60 ή 80 σε κάποια σημεία ανάλογα τη σήμανση. Πουθενά δεν είναι 50 14 ώρες πριν, froyd είπε =Κλασσικός Έλληνας "μάγκας" "άντρακλας" οδηγός -Στη δεξιά λωρίδα πας με ότι ταχύτητα θες, αν ήταν ένα τρίκυκλο ή μια γιαγιάκα με ντεσεβώ δεν θα μιλούσες έτσι υποτιμητικά, ούτε θα έκανες ποστ. - Οι ποδηλάτες πάνε όλοι μαζί, για περισσότερη ασφάλεια και για να τους βλέπουν και τους σέβονται οι οδηγοί, ειδικά οι ελληναράδες σαν αυτόν που έκανε το ποστ. - Όταν οι ποδηλάτες είναι σε δρόμο με μία λωρίδα, πηγαίνουν ο ένας πίσω από τον άλλο, σεβόμενοι την κυκλοφορία. Όταν υπάρχουν πολλές λωρίδες, καλύπτουν όλη τη λωρίδα για λόγους ασφαλείας και σεβασμού. Απλά τα πράγματα -Το να κράζει κάποιος που μολύνει την πόλη με το αυτοκίνητό του, αυτόν που πάει με οικολογικό μέσο, με ξεπερνάει. Μάθετε να σέβεστε τους άλλους και να μην αντιμετωπίζετε την πόλη ως ιδιοκτησία σας "και θα τον πληρώνουμε για άνθρωπο" . Απλά ντροπή Κλασσικός αγράμματος που δεν ξέρει τον ΚΟΚ και κλασσικός Έλληνας που δεν τηρεί τους νόμους. Σήμερα πήγα βόλτα με το πατίνι μου, ούτε Βουλιαγμένης βγήκα, ούτε ενόχλησα κανέναν και κράνος φορούσα. Πάντα τηρώ τον ΚΟΚ και με το αμάξι και με όλα τα μέσα. Εσύ κατέβηκες απ' το χωριό σου και μας λες παράνομα πράγματα που δεν ισχύουν. 7 ώρες πριν, konc είπε Και που απαγορεύεται (γιατί ναι, απαγορεύεται) τι έγινε? Όπως περνάνε τα μπατσικά μπροστά από εκατοντάδες αυτοκίνητα καθημερινά παρκαρισμένα παράνομα, έτσι περνάνε και από εκατοντάδες παράνομους ποδηλάτες και δεν γίνεται τίποτα. Άρα πρακτικά δεν απαγορεύεται, πρόκειται για άλλη μία εδραιωμένη κατάσταση. Νομίζω η μεγαλύτερη αλήθεια που έχω δει τελευταία. Κάθε 5 λεπτά με το αυτοκίνητο βλέπω μια παρανομία στο δρόμο. Είτε από αμάξι είτε από ποδηλάτη. Δε με νοιάζει ποιος το κάνει. Οι 2 τύποι δίπλα-δίπλα με τα ποδήλατα ήταν παράνομοι. Ο μπάρμπα Κίτσος που δεν γνωρίζει την ύπαρξη του φλας στο αμάξι του, και καεί 5 κόκκινα το λεπτό, πάλι παράνομος είναι. Στο ελλαδιστάν που ζούμε όμως κανείς δεν επιβάλλει το νόμο, οπότε ο καθένας κάνει ό,τι θέλει. Για πήγαινε σε άλλες χώρες της Ευρώπης να παρκάρεις όπου θέλεις, διαγώνια ας πούμε πάνω σε πεζοδρόμιο. Θα στο σηκώσουν πριν προλάβεις να σταματήσεις. Κάποια στιγμή στην Ελλάδα δεν φορούσε κάνεις ζώνη... Πως έμαθαν να το κάνουν? Τους γράψανε. Αν Γράφανε γενικότερα δεν θα είχαμε τέτοια θέματα. 1 ώρα πριν, gregdais είπε Και επειδη; εγω κανω πρωταθλητισμο στο κερλινγκ και στην ελλαδα δεν εχει γηπεδο, να βγω οταν χιονιζει στη κηφισια με τη σκουπα στη μεση του δρομου ; δεν εχω το δικαιωμα. Γελούσα 5 λεπτά αλήθεια
Ducatista Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Εγω παλι πιστεύω ότι αν ο καθένας ήταν πιο χαλαρός καθως οδηγεί με λιγότερα να σκέφτεται θα ηταν ολα καλυτερα.... σε λίγο καποιοι από εδώ θα κλείσουν ραντεβού στο κεντρο ποδήλατα vs αυτοκίνητα για να παίξουν φάπες....
apos Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 31/8/2022 στις 4:38 ΜΜ, safridia είπε Δεν θα μπορουσα να διαφωνησω περισσοτερο. Οταν και εαν κατασκευαστουν ποδηλατοδρομοι να πας να παρεις παραμαζωμα ολους οσους κοινουνται μπροστα σου στους δρομους σου, εφ' οσον θα εχουν εναλλακτικη. Μεχρι να εχουν εναλλακτικη καλως ειναι στους δρομους και σε οποιον αρεσει. Υπαρχει ενα πολυ σοφο γνωμικο που λεει "για καθε ποδηλατη που τρομαζεις σημερα με το ποδηλατο του αυριο θα εχεις μπροστα σου ενα επιπλεον αυτοκινητο" Δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω περισσότερο με τη διαφωνία σου. Με αυτή τη λογική, αν δεν έχεις κοντά στο σπίτι σου 5x5 ή αλανα, να βγάζεις και τα παιδιά σου για μπάλα στη λεωφόρο. Η άποψη που εξέφρασες δεν έχει καμία λογική. Απλά σε ΒΟΛΕΥΕΙ. Στις 31/8/2022 στις 11:27 ΜΜ, spectaculator είπε Καλύτερα διάβασε εσύ τον Κ.Ο.Κ.! Αν έχεις δίπλωμα διάβασες ποτέ τον ΚΟΚ; Τα ποδήλατα μπορούν να κινούνται οπουδήποτε το όριο είναι 50χλμ/ω εκτός απ' όπου υπάρχει ποδηλατόδρομος. Μέσα στις κατοικημένες περιοχές το όριο είναι 50χλμ/ω, παρεκτός κι αν σήμανση ορίζει λιγότερα. Το ποδήλατο δεν έχει τέλη γιατί δεν ρυπαίνει και δεν καταλαμβάνει χώρο στον δρόμο όπως το αυτοκίνητο. Υπάρχουν κι αυτοκίνητα χωρίς τέλη κυκλοφορίας. Υποχρέωση και των ποδηλατών είναι η γνώση και τήρηση του ΚΟΚ, αλλά εδώ τον έχει κάνει κωλόχαρτο το 99% οδηγών μηχανοκινήτων, στον ποδηλάτη κόλλησες. Σε λίγο θα πεις πως για το κυκλοφοριακό φταίνε τα ποδήλατα. Όσο για το δίπλωμα... Με τα διπλοπαρκαρίσματα, την κίνηση αντίθετα στο ρεύμα, παρκάρισμα σε ράμπες και πεζοδρόμια, κίνηση πάνω στον πεζόδρομο και παρκάρισμα φυσικά, δεν τρέχει μια! Κάνε μια βόλτα την Πειραιώς να δεις το τι και πόσο παίζει με τα αυτοκίνητα παρκαρισμένα όπου λάχει, αναστροφές όπου λάχει κ.α. Πάρε την Νερατζιώτισσας που παρότι απαγορεύεται το παρκάρισμα καθ' όλο το μήκος της είναι τίγκα στα παρκαρισμένα. Πάρε τον κόπανο με το παπάκι που προσπαθεί να πιάσει τα 80 στην αριστερή της Αττικής Οδού. Πάρε τον βλάκα που οδηγεί στην Βουλιαγμένης και ταυτόχρονα κάνει texting στο κινητό, ή την χαζοβιόλα που βάζει κραγιόν με 80+ χλμ/ω. Θες κι'αλλη τρέλα; Δεν είναι δικός σου ο δρόμος. Μπορεί να πέσεις σε μ@λ@κ@ ποδηλάτη, οδηγό μοτοσυκλέτας, αυτοκινήτου, νταλίκας, ακόμα και αεροπλάνου. Fck logic οι εδώ... Επειδή υπάρχει παρανομία στον δρόμο (που υπάρχει, τεράστια), νομιμοποείται με έναν μαγικό τρόπο και η τρέλα με τους ποδηλάτες... ΒΟΛΙΚΗ δικαιολογία και για σένα. Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2022 από apos
Προτεινόμενες αναρτήσεις