Επισκέπτης Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, spectaculator είπε Ψάξε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως να βρείς το γιατί επιτρέπεται ποδήλατο και στην Κηφησίας και στην Μαραθώνως και στην Βουλιαγμένης. Μάλιστα επιτρέπεται και σε μεγαλύτερους δρόμους όπως αυτούς του δικτύου Euro Velo. για να μην ψαχνουμαι για πες μας γτ επιτρεπετε? εχω βαλει λινκ πιο πισω με τον νεο κοκ που δηλωνει ρητα οτι απαγορευεται να κυκλοφορουν σε δρομους που το οριο ειναι πανω απο 50χλμ για τα αυτοκινητα. Και οι 3 δρομοι που ανεφερες ανηκουν σε αυτη τη κατηγορια αρα απαγορευεται η κινηση ποδηλατων. Βλεπω οτη εισαι κι εσυ ενας απο αυτους που δεν γνωριζουν τον κοκ αλλα κανουν παρατηρησεις σε αλλους
chaosmaster Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Εγώ να κάνω μια ερώτηση. Για να μπορέσω να καταλάβω κ την άλλη πλευρά. Με ποια λογική κάποιος παίρνει το ποδήλατο κ κατεβαίνει κεντρικούς δρόμους; το κάνει για αντίδραση; Το κάνει για οικονομία; Το κάνει για να σώσει το περιβάλλον; Το κάνει για να αθληθεί;
JakeKaufman Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 22 λεπτά πριν, chaosmaster είπε Εγώ να κάνω μια ερώτηση. Για να μπορέσω να καταλάβω κ την άλλη πλευρά. Με ποια λογική κάποιος παίρνει το ποδήλατο κ κατεβαίνει κεντρικούς δρόμους; το κάνει για αντίδραση; Το κάνει για οικονομία; Το κάνει για να σώσει το περιβάλλον; Το κάνει για να αθληθεί; θεωρώ ότι η πλειοψηφία το κάνει για να ψεύτο-αθληθει. Πάει π.χ. στο γραφείο με το ποδήλατο. Ε αν η διαδρομή είναι κεντρικοί δρόμοι, πάνε από εκεί. Δεν είναι απαραίτητα κακό να κυκλοφορείς σε κεντρικό δρόμο, κεντρικός δρόμος π.χ. είναι και η Πεντέλης. Οτιδήποτε έχει 2+ λωρίδες όμως είναι επικίνδυνο. 3
spectaculator Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 7 hours ago, renos91 said: για να μην ψαχνουμαι για πες μας γτ επιτρεπετε? εχω βαλει λινκ πιο πισω με τον νεο κοκ που δηλωνει ρητα οτι απαγορευεται να κυκλοφορουν σε δρομους που το οριο ειναι πανω απο 50χλμ για τα αυτοκινητα. Και οι 3 δρομοι που ανεφερες ανηκουν σε αυτη τη κατηγορια αρα απαγορευεται η κινηση ποδηλατων. Βλεπω οτη εισαι κι εσυ ενας απο αυτους που δεν γνωριζουν τον κοκ αλλα κανουν παρατηρησεις σε αλλους Ο ΚΟΚ απαγορεύει την κίνηση ποδηλάτων σε Αυτοκινητοδρόμους και Οδούς Ταχείας Κυκλοφορίας μόνο! Υπάρχουν τροποποιήσεις, θα κάτσω να τις μαζέψω, όπως π.χ. ρητές αλλαγές που επιτρέπουν ποδήλατα στην παλιά εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου. Στις οδούς που σου ανέφερα, στο αστικό κομμάτι τους το όριο είναι 50χμλ/ω με εξαίρεση την Συγγρού 90 (συγκεκριμένα Συγγρού 90 σε όλο το τμήμα της, Κηφισίας 70, Αθηνών 50 σε όλο το τμήμα της). Υπάρχουν και περίεργα. Στο τμήμα της λεωφόρου Βουλιαγμένης από τη διασταύρωση με τη λεωφόρο Αλίμου μέχρι την Ποσειδώνος, το όριο ταχύτητας έχει καθοριστεί στα 80 km/h, ενώ αντίθετα σε όλο το υπόλοιπο τμήμα της λεωφόρου Βουλιαγμένης το όριο είναι 70 km/h. Αυτό δεν το κατάλαβα ποτέ. Γιατί να μην είναι 80 σε όλο. Εκεί πάντως δεν βλέπω συχνά ποδηλάτες παρά κάτι αλλοδαπούς με ερείπια.
nick_souvlaki Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Γενικά εγώ δεν είμαι κατά τους ποδηλάτου για όποιον θέλει...απλά με κανόνες παρόμοιες των υπολοιπών που κινούνται εκεί. Επίσης θεώρω ότι η ευθύνη για όλο αυτό το μπέρδεμα είναι στο κράτος που αφήνει ελέυθερη ερμήνια σε κάποια πράγματα ή δεν το εφαρμόζει καν. Δηλαδή θεωρώ απαράδεκτο να κινήσαι στον δρόμο και να μην εφαρμόζεις ΚΟΚ (εννοείται να πρέπει να έχεις περάσει εξετάσεις) και να μην φοράς κράνος ή να λέει γενικόλογα όπως για πεζόδρομους ότι ο ποδηλάτης πρέπει να κατέβει όταν κινδυνέυει πεζός...το οποίο παίρνει τεράστια ερμηνεία...πχ εγω θεωρώ ότι εφόσον υπάρχουν έστω και λίγα άτομα είναι επικίνδυνο...άλλος όχι. 6 hours ago, spectaculator said: . Ο ΚΟΚ απαγορεύει την κίνηση ποδηλάτων σε Αυτοκινητοδρόμους και Οδούς Ταχείας Κυκλοφορίας μόνο! Υπάρχουν τροποποιήσεις, θα κάτσω να τις μαζέψω, όπως π.χ. ρητές αλλαγές που επιτρέπουν ποδήλατα στην παλιά εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου. Στις οδούς που σου ανέφερα, στο αστικό κομμάτι τους το όριο είναι 50χμλ/ω με εξαίρεση την Συγγρού 90 (συγκεκριμένα Συγγρού 90 σε όλο το τμήμα της, Κηφισίας 70, Αθηνών 50 σε όλο το τμήμα της). Υπάρχουν και περίεργα. Στο τμήμα της λεωφόρου Βουλιαγμένης από τη διασταύρωση με τη λεωφόρο Αλίμου μέχρι την Ποσειδώνος, το όριο ταχύτητας έχει καθοριστεί στα 80 km/h, ενώ αντίθετα σε όλο το υπόλοιπο τμήμα της λεωφόρου Βουλιαγμένης το όριο είναι 70 km/h. Αυτό δεν το κατάλαβα ποτέ. Γιατί να μην είναι 80 σε όλο. Εκεί πάντως δεν βλέπω συχνά ποδηλάτες παρά κάτι αλλοδαπούς με ερείπια. Ναι, θα σου δώσουν και λογαριασμό γιατί. Εγώ πάντως που στην Κηφησίας βλέπω καθημερινά ποδηλάτες μπορώ να σου πω ότι δεν τηρούν οι περισσότεροι τίποτα από βασικές αρχές. Προσπεράσεις σε αυτοκίνητα, κόκκινα φανάρια, περνάμε πάνω από όποιο εμπόδιο όπου ναναι χωρίς καν να χαμηλώσουν ταχύτητα (πεζοδρόμια, ράμπες όλα) και εννοείται ποτέ κράνος... αλλά μακράν το χειρότερο τελευταία είναι τα πατίνια... πάνε με μεγάλες ταχυτητες με ζικ ζακ μέσα από τα αυτοκίνητα χωρίς καν να γυρίζουν κεφάλη να δουν τίποτα. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 14 λεπτά πριν, spectaculator είπε Να το βρεις μόνος σου. Δεν θα μπω στον κόπο να στο σερβίρω εγώ ειδικά απ' τη δουλειά. Ο ΚΟΚ απαγορεύει την κίνηση ποδηλάτων σε Αυτοκινητοδρόμους και Οδούς Ταχείας Κυκλοφορίας μόνο! Υπάρχουν τροποποιήσεις, θα κάτσω να τις μαζέψω, όπως π.χ. ρητές αλλαγές που επιτρέπουν ποδήλατα στην παλιά εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου. αστο θα στο ξανασερβιρω εγω γιατι με τις παρωπιδες που φορας δε βλεπεις καλα. Αυτες ειναι οι νεες τροποποιησεις του κοκ που αφορουν επηο , ποδηλατα, κλπ Στις 30/8/2022 στις 11:25 ΜΜ, renos91 είπε Εχει γινη διορθωση του κοκ με νεα αρθρα που ασχολουντε με επηο κλπ. Πηγαινε στο αρθρο 16 και παραγραφο 5α, https://www.drivenews.gr/wp-content/uploads/2021/07/ΚΕΦΑΛΑΙΟ-Α.pdf 5Α. Για τα Ε.Π.Η.Ο. το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας ορίζεται σε 25 χλμ./ώρα. Τα Ε.Π.Η.Ο. απαγορεύεται να κυκλοφορούν σε οδούς όπου το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας των αυτοκίνητων οχημάτων υπερβαίνει τα 50 χλμ./ώρα διαβασε και παρακατω αν σε ενδιαφερη που γραφει ολα οσα πρεπει να γνωριζουν οι χειριστες δικυκλων και επηο
spectaculator Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 6 λεπτά πριν, nick_souvlaki είπε Γενικά εγώ δεν είμαι κατά τους ποδηλάτου για όποιον θέλει...απλά με κανόνες παρόμοιες των υπολοιπών που κινούνται εκεί. Επίσης θεώρω ότι η ευθύνη για όλο αυτό το μπέρδεμα είναι στο κράτος που αφήνει ελέυθερη ερμήνια σε κάποια πράγματα ή δεν το εφαρμόζει καν. Δηλαδή θεωρώ απαράδεκτο να κινήσαι στον δρόμο και να μην εφαρμόζεις ΚΟΚ (εννοείται να πρέπει να έχεις περάσει εξετάσεις) και να μην φοράς κράνος ή να λέει γενικόλογα όπως για πεζόδρομους ότι ο ποδηλάτης πρέπει να κατέβει όταν κινδυνέυει πεζός...το οποίο παίρνει τεράστια ερμηνεία...πχ εγω θεωρώ ότι εφόσον υπάρχουν έστω και λίγα άτομα είναι επικίνδυνο...άλλος όχι. Εγώ πάντως που στην Κηφησίας βλέπω καθημερινά ποδηλάτες μπορώ να σου πω ότι δεν τηρούν οι περισσότεροι τίποτα από βασικές αρχές. Προσπεράσεις σε αυτοκίνητα, κόκκινα φανάρια, περνάμε πάνω από όποιο εμπόδιο όπου ναναι χωρίς καν να χαμηλώσουν ταχύτητα (πεζοδρόμια, ράμπες όλα) και εννοείται ποτέ κράνος... αλλά μακράν το χειρότερο τελευταία είναι τα πατίνια... πάνε με μεγάλες ταχυτητες με ζικ ζακ μέσα από τα αυτοκίνητα χωρίς καν να γυρίζουν κεφάλη να δουν τίποτα. Δεν είπα πως δεν υπάρχουν βλαμμένοι και ανάγωγοι ποδηλάτες! Δεν είναι όμως όλοι έτσι, όπως και όλοι οι οδηγοί μηχανοκινήτων.
dbrillis Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Ακομα το συζητατε;;; Που αυτοι που ειναι με το αμαξι και κραζουν τους ποδηλατες, φτανουν πχ στη Νεα Μακρη και κατεβαινουν απο το αμαξι και χρησιμοποιουν τα ποδηλατα τους στο δρομο και κραζουν τους οδηγους; Δηλαδη αλλαξαν πλευρα σε 3 nanosecond;;; Δεν υπαρχει περιπτωση να συμφωνησετε. https://www.irafina.gr/apagorevetai-to-podilato-stin-leoforo-marathonos/?# 1
great Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, dbrillis είπε Ακομα το συζητατε;;; Που αυτοι που ειναι με το αμαξι και κραζουν τους ποδηλατες, φτανουν πχ στη Νεα Μακρη και κατεβαινουν απο το αμαξι και χρησιμοποιουν τα ποδηλατα τους στο δρομο και κραζουν τους οδηγους; Δηλαδη αλλαξαν πλευρα σε 3 nanosecond;;; Δεν υπαρχει περιπτωση να συμφωνησετε. https://www.irafina.gr/apagorevetai-to-podilato-stin-leoforo-marathonos/?# To οτι η Μαραθώνος δεν θεωρειτε αυτοκινητοδρομος ειναι τουλαχιστον γελοίο. Απλα ο Ποδηλατης που σκιζει τα ρουχα του να κρατησει οτι: Αναφορά σε κείμενο Σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας οι ποδηλάτες πρέπει να κυκλοφορούν στους ποδηλατόδρομους, όταν υπάρχουν, διαφορετικά υποχρεούνται να χρησιμοποιούν το δεξί άκρο του οδοστρώματος όλων των οδών, εκτός από τους αυτοκινητόδρομους και τις οδούς ταχείας κυκλοφορίας, όπου και απαγορεύεται να κυκλοφορούν. 1
Lucifer Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, dbrillis είπε https://www.irafina.gr/apagorevetai-to-podilato-stin-leoforo-marathonos/?# "Εμείς να σημειώσουμε πως δεν γνωρίζουμε να απαγορεύεται το ποδήλατο στη Λεωφόρο Μαραθώνος, καθώς δεν θεωρείται αυτοκινητόδρομος ούτε και οδός ταχείας κυκλοφορίας" Φανταστικό άρθρο, όποιος το έγραψε να βρίσκει μπροστά του ποδήλατα και σκουπιδιάρες όταν βιάζεται. 2
dbrillis Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Εγω ξερω οτι επιτρεπεται. Το αν θα εκανα εκει ποδηλατο το ανεφερα σε προηγουμενο ποστ. Το αρθρο ειναι για να εχουμε μια ιδεα τι διαβαζει ο καθε ντοπιος.
squib Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, spectaculator είπε Στο πεζοδρόμιο ο νόμος ορίζει πως το ποδήλατο μπορεί να κινηθεί υπό όρους (δεν μιλάμε για παιδάκια, αλλά για γαϊδάρους). Επίσης μιλήσαμε για ποδηλάτη που γνωρίζει τον ΚΟΚ και ξέρει να συμπεριφέρεται (άνθρωποι είναι κι αυτοί, υπάρχουν και ποδηλάτες ζώα όπως και οδηγοί μηχανοκίνητων). Αν ο άλλος με το ποδήλατο κάνει κουταμάρες, θα το πληρώσει ακριβά, ούτε το κράνος τον σώζει ούτε τίποτα. Ξέρεις όμως καθημερινά με το αυτοκίνητο πόσοι ποδηλάτες και αυτοκινητιστές μου βγάζουν την πίστη; Σπάνια θα μου την σπάσει ποδηλάτης, από το σπίτι μέχρι την δουλειά όμως ένα κάρο ζωντόβολα με αυτοκίνητο θα κανονίζουν να φτάσω μεσημέρι στη δουλειά. Ο άλλος σταματά στη μέση του δρόμου για ν' αγοράσει καφέ, ο άλλος τροφοδοσία σούπερ μαρκετ με το φορτηγό στη μέση του δρόμου κι αντίθετα στο ρευμα, ο κούριερ με το μηχανάκι που πετάγεται από το πουθενά, οι κόπανοι στο κάθετο ρεύμα που περνούν με κόκκινο μ' αποτέλεσμα να χάνω το φανάρι. Θες κι άλλα; Επίσης, μιας και μίλησες για ποδήλατο στο πεζοδρόμιο, στη Ν. Σμύρνη το λύσαν το πρόβλημα κλείνοντας τα πεζοδρόμια με τ' αυτοκίνητα. Σούπερ! Αν γίνει αυτό τότε θα υπάρχουν ίσα δικαιώματα στο δρόμο. Θα πηγαίνεις στον δρόμο πίσω από το ποδήλατο ακόμα κι αν θα πηγαίνει με 5. Στη Ν. Σμύρνη σε γειτονιά με φοβερό πρόβλημα σταθμευσης αποφάσισε ο καταπληκτικός δήμος να κάνει ποδηλατόδρομο μήκους 500 μέτρων σε μορφή πεζοδρομίου βαμένου κόκκινου , που δεν οδηγεί πουθενά. Έτσι 500 μέτρα να κάνεις πέρα δώθε. Σε πεζοδρόμιο πλάτους 6 μέτρων είναι χαζομάρα να μην κάνεις 2 μέτρα θέση σταθμευσης , 1 για το ποδήλατο(έτσι για τη φάση γιατί δεν έχει νόημα) και 3 για τους πεζούς. Ειδικά όταν πρόκειται για δρόμο με όριο 30 που το ποδήλατο μπορεί να κυκλόφορεί ελευθερα. Να είχε νόημα ο ποδηλατόδρομος ή να άνηκε σε κάποιο δίκτυο να έλεγα οκ. Συνεπώς εάν θέλουν να μη παρκάρουν οι μόνιμοι κάτοικοι πάνω στο πεζοδρόμιο το μισό αυτοκίνητο, να φτιάξουν και θέσεις μόνιμων κατοίκων και να τελειώσει το θέμα όμορφα και όχι να ξυπνάς ένα πρωί και να λείπουν περί τις 90 θέσεις. Λάθος σχεδιασμός εντελώς. 2
george1807 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, renos91 είπε αστο θα στο ξανασερβιρω εγω γιατι με τις παρωπιδες που φορας δε βλεπεις καλα. Αυτες ειναι οι νεες τροποποιησεις του κοκ που αφορουν επηο , ποδηλατα, κλπ Ούτε που καταλαβαίνεις τι στέλνεις. Ελαφρύ προσωπικό ηλεκτρικό όχημα (Ε.Π.Η.Ο.). Τι σχέση έχει με το ποδήλατο; Και ας δούμε πάλι αυτό που έγραψες: Εχει γινη διορθωση του κοκ με νεα αρθρα που ασχολουντε με επηο κλπ. Πηγαινε στο αρθρο 16 και παραγραφο 5α, https://www.drivenews.gr/wp-content/uploads/2021/07/ΚΕΦΑΛΑΙΟ-Α.pdf 5Α. Για τα Ε.Π.Η.Ο. το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας ορίζεται σε 25 χλμ./ώρα. Τα Ε.Π.Η.Ο. απαγορεύεται να κυκλοφορούν σε οδούς όπου το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας των αυτοκίνητων οχημάτων υπερβαίνει τα 50 χλμ./ώρα Δεν βλέπω κάπου να αναφέρονται τα ποδήλατα. Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2022 από george1807 1
tzotzo Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 14 ώρες πριν, dbrillis είπε Στην Μαραθώνος η δεξια λωριδα εχει όριο 50χ.α.ω. δεν θα εβγαινα με ποδήλατο στη Μαραθώνος και να με πλήρωναν. Γιατι θελω να ζησω και να ζησω κανονικα, χωρις να μου λείπει καποιο μελος του σώματος μου. Αυτο λέγεται ένστικτο; Κοινη λογική; Οταν σας κοψει κανενα ποδι ή χερι κανενα αμαξι ή χτυπα ξυλο χασετε κανενα παιδί πείτε "ρε φιλε δεν ξέρεις τον ΚΟΚ;;;" Κι όμως έχει άπειρους ποδηλάτες η μαραθώνος προς νέα μακρη
konc Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Και που απαγορεύεται (γιατί ναι, απαγορεύεται) τι έγινε? Όπως περνάνε τα μπατσικά μπροστά από εκατοντάδες αυτοκίνητα καθημερινά παρκαρισμένα παράνομα, έτσι περνάνε και από εκατοντάδες παράνομους ποδηλάτες και δεν γίνεται τίποτα. Άρα πρακτικά δεν απαγορεύεται, πρόκειται για άλλη μία εδραιωμένη κατάσταση. Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2022 από konc 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις