Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
On 30/08/2022 at 22:13, apostolisKen said:

Δεν ξέρω αν έχει συζητηθεί ξανά, υποθέτω πως ναι, αλλά γίνεται ρε παιδιά να κυκλοφορούν ποδήλατα και πατίνια σε βουλιαγμένης, Κηφισιάς και τέτοια? Σήμερα πέτυχα 2 χιονονιφάδες με ποδήλατα που πήγαιναν δίπλα δίπλα στη δεξιά λωρίδα της βουλιαγμένης και είχε γίνει 15 αμάξια μποτιλιαρισμα από πίσω.

Για αρχή, ο νόμος λέει καρα-ξεκάθαρα ότι πρέπει να πηγαίνουν ο ένας πίσω από τον άλλον. Οπότε μόνο και μόνο από αυτό ήταν παράνομοι. Από εκεί και πέρα λέει ότι δεν επιτρέπεται να πηγαίνουν σε οδούς ταχείας κυκλοφορίας, αλλά δεν ξέρω αν αυτοί ο δρόμοι όπως πχ βουλιαγμένης, Κηφισιάς, Ποσειδώνος κλπ θεωρούνται ταχείας κυκλοφορίας γιατί είναι μέσα στην πόλη. Ξέρει κανείς να μ πει με σιγουριά τι δρόμοι θεωρούνται? Δεν αντέχω άλλο αυτή τη μάστιγα. Κι εγώ έχω πατίνι ηλεκτρικο, δεν το βγάζω στη βουλιαγμένης! Πάω από τα στενά. 

Εκνευρίστηκα φουλ και τους φώναξα κιόλας "πάμε ο ένας πίσω από τον άλλον μπουμπουκακια μου" και με κοιτούσαν περίεργα (από μακριά κιόλας οι λυρατες ενώ ήταν 2). 

=Κλασσικός Έλληνας "μάγκας" "άντρακλας" οδηγός

-Στη δεξιά λωρίδα πας με ότι ταχύτητα θες, αν ήταν ένα τρίκυκλο ή μια γιαγιάκα με ντεσεβώ δεν θα μιλούσες έτσι υποτιμητικά, ούτε θα έκανες ποστ.

- Οι ποδηλάτες πάνε όλοι μαζί, για περισσότερη ασφάλεια και για να τους βλέπουν και τους σέβονται οι οδηγοί, ειδικά οι ελληναράδες σαν αυτόν που έκανε το ποστ.

- Όταν οι ποδηλάτες είναι σε δρόμο με μία λωρίδα, πηγαίνουν ο ένας πίσω από τον άλλο, σεβόμενοι την κυκλοφορία. Όταν υπάρχουν πολλές λωρίδες, καλύπτουν όλη τη λωρίδα για λόγους ασφαλείας και σεβασμού. Απλά τα πράγματα

-Το να κράζει κάποιος που μολύνει την πόλη με το αυτοκίνητό του, αυτόν που πάει με οικολογικό μέσο, με ξεπερνάει. Μάθετε να σέβεστε τους άλλους και να μην αντιμετωπίζετε την πόλη ως ιδιοκτησία σας

• Like 9
  • Thanks 1
  • Confused 3
Δημοσ.
6 ώρες πριν, safridia είπε

Εισαι Ελλαδα και εχει ποδηλατοδρομο; Που;

Στις φτωχες περιοχες της αττικης εχει.Εκάλη και γυρω περιοχές.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, primeragt είπε

Σε όλα τα στενά ακόμα και στον παράπλευρο της Βουλιαγμένης αλλά όχι πρέπει να βγούμε πάνω στη λεωφόρο...

Όπως ο άλλος ο παπάρας πηγενε πάνω στη παραλιακή στο ύψος του σεφ και έκοψε απλά κάθετα με Μαξ 20χλμ την έξοδο προς εθνική,αφού δεν αγκαλιαστικαμε με τη μηχανή θαύμα ήταν.

Αισθανομαι οτι πιεζεσαι πολυ και απαντας ετσι αοριστα. Σε κανενα στενο δεν υπαρχει ποδηλατοδρομος, παιζει να υπαρχει κατι σαν ποδηλατοδρομος στην Βουλιαγμενη στον παραλιακο δρομο (στο παραπλευρο που λες οδοι Ακτης/Ηλιου) που το καναν κυριως για να κλεισουν τις θεσεις σταθμευσης και να μην πηγαινουν οι πλεμπαιοι να κανουν μπανιο στην θαλασσα τους, εκει εφτασαν.

ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟΤΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ, ΧΩΝΕΨΕ ΤΟ
Εαν θες να σκοτωσεις καποιον προσπαθησε να εισαι σκληρος στις δυσκολιες της φυλακης.
Μεχρι να φτιαχτει σοβαρο δικτυο ποδηλατοδρομων ολοι στον δρομο. Θα σεβεσαι οποιον βρισκεται εκει γιατι δεν ειναι χωραφι του παππου σου
Τωρα ηρεμισε και κανε μια βολτα με το αυτοκινητο η την μηχανη σου να πας να δεις λιγο την θαλασσα

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

image001.jpg.25a87676672eaecd00639876d05d4b9a.jpg

Τρεις τρεις διπλα στον αλλον να μιλανε και εσυ να προσπαθεις να περασεις. 

Εχουμε και εναν καινουριο εδω στην περιοχη ολη με στολη και χορηγους φυσικα ο οποιος κατεβαινει της κατηφορες του βουνου χωρις φρενα.

Στον δρομο ναι θα ηθελα οποτε περναω να εχω καμια βουβουζελα και να βαραω να τρομαζουν. Εχουν καταντησει το πιο μισητο ειδος στον δρομο, νομιζουν οτι δεν τους πιανει ο ΚΟΚ, και με μια μύτη μεχρι εκει πανω.

Επεξ/σία από great
  • Like 2
Δημοσ.
8 ώρες πριν, safridia είπε

Εισαι Ελλαδα και εχει ποδηλατοδρομο; Που;

τους λιγους που εχει (εχει παντος) και απο εδω και μπρος ξερω απο που θα βολταρω με μηχανη

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Black Demis είπε

τους λιγους που εχει (εχει παντος) και απο εδω και μπρος ξερω απο που θα βολταρω με μηχανη

Πρόσεξε μην πέσεις στον όμοιό σου παραπάνω με την "βουβουζέλα" και τσακιστείς.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, spectaculator είπε

οχι οχι υπάρχει συνεννόηση σε αυτό μπαίνουμε ένας πισω από τον άλλον

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, spectaculator είπε

Δεν εχετε καμια δουλεια στην Εθνικη, στην Κηφισιας, στην μαραθωνως.

Πηγαιντε στο Ολ. Σταδιο, στην Παρνηθα, φωρτοστε το ποδηλατο στο αυτοκινητο σε αυτο το εκτρωμα δολοφονος που υπαρχει και βαζεται απο πισω απο το αυτοκινητο και πηγαινετε σε κανα χωριο, σε καμια πεδιαδα καπου που να μην ενοχλειτε, γιατι ολοι ενοχλειτε. δεν εχετε αισθηση, ουτε τροπους.

Ειναι αθλημα και θελετε να προπονηθειτε, οκ, αλλα οχι εις βαρος μου.

Αλλωστε καθε τοσο κλεινετε το κεντρο ετσι γιατι μπορουμε σαν κρατος και κανετε ποδηλατο σαν να μην υπαρχει αυριο, για καθε σκοπο που μπορει να φανταστει κανεις, μερα νυχτα, γυμνοι, για τα παιδια, για τον Παππου, για το κλίμα.

https://www.facebook.com/watch/?v=1638952503128333

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, great είπε

Δεν εχετε καμια δουλεια στην Εθνικη, στην Κηφισιας, στην μαραθωνως.

Πηγαιντε στο Ολ. Σταδιο, στην Παρνηθα, φωρτοστε το ποδηλατο στο αυτοκινητο σε αυτο το εκτρωμα δολοφονος που υπαρχει και βαζεται απο πισω απο το αυτοκινητο και πηγαινετε σε κανα χωριο, σε καμια πεδιαδα καπου που να μην ενοχλειτε, γιατι ολοι ενοχλειτε. δεν εχετε αισθηση, ουτε τροπους.

Ειναι αθλημα και θελετε να προπονηθειτε, οκ, αλλα οχι εις βαρος μου.

Αλλωστε καθε τοσο κλεινετε το κεντρο ετσι γιατι μπορουμε σαν κρατος και κανετε ποδηλατο σαν να μην υπαρχει αυριο, για καθε σκοπο που μπορει να φανταστει κανεις, μερα νυχτα, γυμνοι, για τα παιδια, για τον Παππου, για το κλίμα.

https://www.facebook.com/watch/?v=1638952503128333

Ψάξε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως να βρείς το γιατί επιτρέπεται ποδήλατο και στην Κηφησίας και στην Μαραθώνως και στην Βουλιαγμένης. Μάλιστα επιτρέπεται και σε μεγαλύτερους δρόμους όπως αυτούς του δικτύου Euro Velo.

Αν δεν θέλεις κανένα μπροστά σου κλείσου σπίτι σου. Την δική μου τη ζωή, με το αυτοκίνητο, μου την κάνουν δύσκολη αυτοκίνητα και φορτηγά που παρκάρουν/σταθμεύουν παράνομα, πάνε αντίθετα στο ρεύμα, γράφουν στα π@π@ρι@ τους τον ΚΟΚ, που σου κορνάρουν ενώ μπροστά σου έχεις κόκκινο ή άλλα αμάξια, που αλλάζουν πορεία χωρίς σήμα, και χίλια δυο άλλα. Εσένα σε μάραναν κανα-δυο ποδηλάτες.

2016_EuroVeloMap_Original.png.4a81a2268be1a6d85f060bcf1ab9acde.png

Αλλά τι λέμε τώρα. Ο άλλος έκανε τον γύρο του κόσμου με ποδήλατο για δεύτερη φορά και τον έφαγε ένας "γρήγορος" εδώ στην Ελλαδάρα!

Επεξ/σία από spectaculator
  • Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, spectaculator είπε

Ψάξε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως να βρείς το γιατί επιτρέπεται ποδήλατο και στην Κηφησίας και στην Μαραθώνως και στην Βουλιαγμένης. Μάλιστα επιτρέπεται και σε μεγαλύτερους δρόμους όπως αυτούς του δικτύου Euro Velo.

Αν δεν θέλεις κανένα μπροστά σου κλείσου σπίτι σου. Την δική μου τη ζωή, με το αυτοκίνητο, μου την κάνουν δύσκολη αυτοκίνητα και φορτηγά που παρκάρουν/σταθμεύουν παράνομα, πάνε αντίθετα στο ρεύμα, γράφουν στα π@π@ρι@ τους τον ΚΟΚ, που σου κορνάρουν ενώ μπροστά σου έχεις κόκκινο ή άλλα αμάξια, που αλλάζουν πορεία χωρίς σήμα, και χίλια δυο άλλα. Εσένα σε μάραναν κανα-δυο ποδηλάτες.

Αλλά τι λέμε τώρα. Ο άλλος έκανε τον γύρο του κόσμου με ποδήλατο για δεύτερη φορά και τον έφαγε ένας "γρήγορος" εδώ στην Ελλαδάρα!

Εγώ κινουμε με πατιτι και κάνω 45χλμ την ημέρα.

Αδερφέ τα είπες όλα όπως είναι με 5 κουβέντες.

+1000 και από εμένα.

Επεξ/σία από davarisx
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οπως όλοι, δυστυχώς βλέπετε και οι ποδηλάτες μόνο δικαιώματα και δεν αναγνωρίζετε υποχρεώσεις.Εχω βαρεθεί να βλέπω να σφάζουν κόκκινα και να περνάνε stop χώρις πλήρη στάση.Μπορουμε τουλαχιστον να συμφωνήσουμε πως αυτό είναι κατακριτέο?Προσωπικα αν δεν είχαν αυτά τα χούγια δεν θα με ενοχλούσαν καθόλου.

Επεξ/σία από niko13
  • Like 3
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, spectaculator είπε

Εμένα προσωπικά δεν μου την σπάνε τόσο οι ποδηλάτες για να κάτσω να σκάσω...βέβαια όταν τους βλέπω στην Κηφησίας να κάνουν προσπεράσεις ανάμεσα από τα αυτοκίνητα ή να περνάνε το κόκκινο θέλω πολύ να τους βρήσω...αλλά τέσπα... εγώ άλλο δεν μπορώ να καταλάβω. Στην άλλη συνομιλία φαγωθήκανε όλοι οι υπέρ των ποδηλάτων γιατι επιτρέπεται στα πεζοδρόμια και γιατί πάνε από εκεί. Εδώ όλοι φαγώνονται ότι είναι νόμιμο στον δρόμο και σωστά πάνε... άρα για να καταλάβω τα ποδήλατα πάνε από όπου γουστάρουν εκείνη την στιγμή και όλα καλά;

• Like 4
Δημοσ.

Βασικά να μπουν πηνακιδες στα ποδηλάτα(προφανος χωρίς να πληρώνουν κάτι) και να έχουν ασφάλεια (αυτή να πληρώνεται προφανος) , για να γίνεται έλεγχος για τήρηση του κοκ και προφανος σε περίπτωση ατυχήματος να υπάρχει κάποια κάλυψη και να μην υπάρχουν φαινόμενα να τρέχει ο άλλος και να τον κυνηγάνε να τους σαπίσουν

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, nick_souvlaki είπε

Εμένα προσωπικά δεν μου την σπάνε τόσο οι ποδηλάτες για να κάτσω να σκάσω...βέβαια όταν τους βλέπω στην Κηφησίας να κάνουν προσπεράσεις ανάμεσα από τα αυτοκίνητα ή να περνάνε το κόκκινο θέλω πολύ να τους βρήσω...αλλά τέσπα... εγώ άλλο δεν μπορώ να καταλάβω. Στην άλλη συνομιλία φαγωθήκανε όλοι οι υπέρ των ποδηλάτων γιατι επιτρέπεται στα πεζοδρόμια και γιατί πάνε από εκεί. Εδώ όλοι φαγώνονται ότι είναι νόμιμο στον δρόμο και σωστά πάνε... άρα για να καταλάβω τα ποδήλατα πάνε από όπου γουστάρουν εκείνη την στιγμή και όλα καλά;

Στο πεζοδρόμιο ο νόμος ορίζει πως το ποδήλατο μπορεί να κινηθεί υπό όρους (δεν μιλάμε για παιδάκια, αλλά για γαϊδάρους). Επίσης μιλήσαμε για ποδηλάτη που γνωρίζει τον ΚΟΚ και ξέρει να συμπεριφέρεται (άνθρωποι είναι κι αυτοί, υπάρχουν και ποδηλάτες ζώα όπως και οδηγοί μηχανοκίνητων). Αν ο άλλος με το ποδήλατο κάνει κουταμάρες, θα το πληρώσει ακριβά, ούτε το κράνος τον σώζει ούτε τίποτα. Ξέρεις όμως καθημερινά με το αυτοκίνητο πόσοι ποδηλάτες και αυτοκινητιστές  μου βγάζουν την πίστη; Σπάνια θα μου την σπάσει ποδηλάτης, από το σπίτι μέχρι την δουλειά όμως ένα κάρο ζωντόβολα με αυτοκίνητο θα κανονίζουν να φτάσω μεσημέρι στη δουλειά. Ο άλλος σταματά στη μέση του δρόμου για ν' αγοράσει καφέ, ο άλλος τροφοδοσία σούπερ μαρκετ με το φορτηγό στη μέση του δρόμου κι αντίθετα στο ρευμα, ο κούριερ με το μηχανάκι που πετάγεται από το πουθενά, οι κόπανοι στο κάθετο ρεύμα που περνούν με κόκκινο μ' αποτέλεσμα να χάνω το φανάρι. Θες κι άλλα;

Επίσης, μιας και μίλησες για ποδήλατο στο πεζοδρόμιο, στη Ν. Σμύρνη το λύσαν το πρόβλημα κλείνοντας τα πεζοδρόμια με τ' αυτοκίνητα. Σούπερ!

4 λεπτά πριν, Black Demis είπε

Βασικά να μπουν πηνακιδες στα ποδηλάτα(προφανος χωρίς να πληρώνουν κάτι) και να έχουν ασφάλεια (αυτή να πληρώνεται προφανος) , για να γίνεται έλεγχος για τήρηση του κοκ και προφανος σε περίπτωση ατυχήματος να υπάρχει κάποια κάλυψη και να μην υπάρχουν φαινόμενα να τρέχει ο άλλος και να τον κυνηγάνε να τους σαπίσουν

Αν γίνει αυτό τότε θα υπάρχουν ίσα δικαιώματα στο δρόμο. Θα πηγαίνεις στον δρόμο πίσω από το ποδήλατο ακόμα κι αν θα πηγαίνει με 5.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...