Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξέρω αν έχει συζητηθεί ξανά, υποθέτω πως ναι, αλλά γίνεται ρε παιδιά να κυκλοφορούν ποδήλατα και πατίνια σε βουλιαγμένης, Κηφισιάς και τέτοια? Σήμερα πέτυχα 2 χιονονιφάδες με ποδήλατα που πήγαιναν δίπλα δίπλα στη δεξιά λωρίδα της βουλιαγμένης και είχε γίνει 15 αμάξια μποτιλιαρισμα από πίσω.

Για αρχή, ο νόμος λέει καρα-ξεκάθαρα ότι πρέπει να πηγαίνουν ο ένας πίσω από τον άλλον. Οπότε μόνο και μόνο από αυτό ήταν παράνομοι. Από εκεί και πέρα λέει ότι δεν επιτρέπεται να πηγαίνουν σε οδούς ταχείας κυκλοφορίας, αλλά δεν ξέρω αν αυτοί ο δρόμοι όπως πχ βουλιαγμένης, Κηφισιάς, Ποσειδώνος κλπ θεωρούνται ταχείας κυκλοφορίας γιατί είναι μέσα στην πόλη. Ξέρει κανείς να μ πει με σιγουριά τι δρόμοι θεωρούνται? Δεν αντέχω άλλο αυτή τη μάστιγα. Κι εγώ έχω πατίνι ηλεκτρικο, δεν το βγάζω στη βουλιαγμένης! Πάω από τα στενά. 

Εκνευρίστηκα φουλ και τους φώναξα κιόλας "πάμε ο ένας πίσω από τον άλλον μπουμπουκακια μου" και με κοιτούσαν περίεργα (από μακριά κιόλας οι λυρατες ενώ ήταν 2). 

Επεξ/σία από apostolisKen
Έξτρα κενή γραμμή
  • Like 2
  • Confused 1
  • Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, apostolisKen είπε

Σήμερα πέτυχα 2 χιονονιφάδες με ποδήλατα

Εκνευρίστηκα φουλ και τους φώναξα κιόλας "πάμε ο ένας πίσω από τον άλλον μπουμπουκακια μου" και με κοιτούσαν περίεργα (από μακριά κιόλας οι λυρατες ενώ ήταν 2). 

Είσαι θεούλης 😄

• Like 4
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, apostolisKen είπε

Δεν ξέρω αν έχει συζητηθεί ξανά, υποθέτω πως ναι, αλλά γίνεται ρε παιδιά να κυκλοφορούν ποδήλατα και πατίνια σε βουλιαγμένης, Κηφισιάς και τέτοια? Σήμερα πέτυχα 2 χιονονιφάδες με ποδήλατα που πήγαιναν δίπλα δίπλα στη δεξιά λωρίδα της βουλιαγμένης και είχε γίνει 15 αμάξια μποτιλιαρισμα από πίσω.

Για αρχή, ο νόμος λέει καρα-ξεκάθαρα ότι πρέπει να πηγαίνουν ο ένας πίσω από τον άλλον. Οπότε μόνο και μόνο από αυτό ήταν παράνομοι. Από εκεί και πέρα λέει ότι δεν επιτρέπεται να πηγαίνουν σε οδούς ταχείας κυκλοφορίας, αλλά δεν ξέρω αν αυτοί ο δρόμοι όπως πχ βουλιαγμένης, Κηφισιάς, Ποσειδώνος κλπ θεωρούνται ταχείας κυκλοφορίας γιατί είναι μέσα στην πόλη. Ξέρει κανείς να μ πει με σιγουριά τι δρόμοι θεωρούνται? Δεν αντέχω άλλο αυτή τη μάστιγα. Κι εγώ έχω πατίνι ηλεκτρικο, δεν το βγάζω στη βουλιαγμένης! Πάω από τα στενά. 

Σε αυτοκινητοδρομους ξερω πως απαγορευεται.

• Like 1
Δημοσ.

Σιγουρα απαγορευεται να πηγαινουν σε στοιχους (διπλα διπλα).

Απο κει και περα, εστω και ενας μονος του να ειναι, αν πηγαινει στη μεση της λωριδας, ειτε ειναι στη βουλιαγμενης ειτε στην κηφισιας ειτε στο τριτοτεταρτο κωλοστενο της νικαιας και δεν αντιλαμβανεται οτι εμποδιζει την κυκλοφορια, οσο νομιμος και να ειναι, τις θελει τις φαπες του.

Εγω παντως για λογους ασφαλειας θα απεφευγα με ποδηλατο να κυκλοφορησω σε τετοιους δρομους, και αν το εκανα θα ημουν τερμα δεξια αγκαλια με το πεζοδρομιο. 

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, apostolisKen είπε

Από εκεί και πέρα λέει ότι δεν επιτρέπεται να πηγαίνουν σε οδούς ταχείας κυκλοφορίας, αλλά δεν ξέρω αν αυτοί ο δρόμοι όπως πχ βουλιαγμένης, Κηφισιάς, Ποσειδώνος κλπ θεωρούνται ταχείας κυκλοφορίας γιατί είναι μέσα στην πόλη. Ξέρει κανείς να μ πει με σιγουριά τι δρόμοι θεωρούνται?

Εχει γινη διορθωση του κοκ με νεα αρθρα που ασχολουντε με επηο κλπ. Πηγαινε στο αρθρο 16 και παραγραφο 5α, https://www.drivenews.gr/wp-content/uploads/2021/07/ΚΕΦΑΛΑΙΟ-Α.pdf 5Α. Για τα Ε.Π.Η.Ο. το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας ορίζεται σε 25 χλμ./ώρα. Τα Ε.Π.Η.Ο. απαγορεύεται να κυκλοφορούν σε οδούς όπου το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας των αυτοκίνητων οχημάτων υπερβαίνει τα 50 χλμ./ώρα

διαβασε και παρακατω αν σε ενδιαφερη που γραφει ολα οσα πρεπει να γνωριζουν οι χειριστες δικυκλων και επηο

Δημοσ.
1 ώρα πριν, apostolisKen είπε

"πάμε ο ένας πίσω από τον άλλον μπουμπουκακια μου" και με κοιτούσαν περίεργα (από μακριά κιόλας οι λυρατες ενώ ήταν 2). 

💓

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσωπικα με ενοχλει κι ας αναγνωριζω την αναγκη να αναζητησουν εναλλακτικους τροπους μετακινησης ορισμενοι. 

Το κυριοτερο ειναι οτι πολλοι απο αυτους αγνοουν τον ΚΟΚ. Καβαλανε ενα ποδηλατο ή πατινι και βγηκαν στον δρομο. Το θεμα ειναι οτι θεωρουνται εποχουμενοι και πρεπει να ακολουθουν τους κανονες. 

Μια φορα ενα ποδηλατης που του ειχα πει οτι εχω αγανακτησει με τα φαναρια και τα στοπ που παραβιαζουν μερικοι μου ειπε "ε ναι οταν εχουν γεμισει οι μυς μου γαλακτικο οξυ δεν μπορω να σταματησω και να ξεκινησω παλι..."

Το κριμα ποιος θα το φορτωθει ομως?

Εχω δει παππου να ανεβαινει τη Συγγρου στο ρευμα της καθοδου. Στα δεξια βεβαια αλλα τι να το κανεις? Με μια τσαντουλα ΣΜ στο τιμονι. 

Επεξ/σία από Uptheirons
  • Like 2
Δημοσ.

φοβερο ποστ το οποιο απογειωνεται με εισαγωμενες ορολογίες αμερικανικης δεξιας

Την επομενη φορα να τους πεταξεις και κανα "Αχ η Αννουλα, βλεπω την Ανννουλα" για να δωσεις ποδοσφαιρικη εσανς

• Like 2
  • Thanks 7
Δημοσ.

ειδικα, αυτοι που φορανε και ακουστικα και δεν εχουν καμια αισθηση τι γινεται γυρω τους, ειναι για πολλες φαπες..θα φταιει η κουφια η κεφαλα τους αν τους πατησει κανεις και θα μπλεξει κιολας..

ωραια τα ποδηλατα και τα πατινια, αλλα για χωρες που εχουν υποδομες/αναλογους δρομους και κατοικους που ακολουθουν τους κανονες. εδω ουτε οι μεν (οδηγοι) ουτε οι δε (ποδηλατες) κυκλοφορουν σωστα, οποτε ειναι λιγο πολυ στη τυχη ολα..

• Like 8
Δημοσ.
11 ώρες πριν, renos91 είπε

Εχει γινη διορθωση του κοκ με νεα αρθρα που ασχολουντε με επηο κλπ. Πηγαινε στο αρθρο 16 και παραγραφο 5α, https://www.drivenews.gr/wp-content/uploads/2021/07/ΚΕΦΑΛΑΙΟ-Α.pdf 5Α. Για τα Ε.Π.Η.Ο. το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας ορίζεται σε 25 χλμ./ώρα. Τα Ε.Π.Η.Ο. απαγορεύεται να κυκλοφορούν σε οδούς όπου το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας των αυτοκίνητων οχημάτων υπερβαίνει τα 50 χλμ./ώρα

διαβασε και παρακατω αν σε ενδιαφερη που γραφει ολα οσα πρεπει να γνωριζουν οι χειριστες δικυκλων και επηο

Προτού γίνει το κλασικό flame νήμα ποδήλατα vs αυτοκίνητα, snowflakes vs raindrops (?), boomers vs genZers, καλό είναι όσοι βγαίνουν στον δρόμο, με οποιοδήποτε όχημα να γνωρίζουν τον ΚΟΚ και να μην βασίζονται σε δικαιολογίες του στυλ, όταν φτιάξουν τους δρόμους/πέσει η τιμή της βενζίνης/πιάσουν τους φοροφυγάδες/μου κάτσει το Μαράκι τότε θα οδηγήσουμε και σωστά.

Στο ερώτημα του TS, στην Ποσειδώνος ή στη Βουλιαγμένης που το όριο είναι 70χαω απαγορεύονται ποδήλατα, ηλεκτρικά ποδήλατα, σκούτερ να κινούνται στον βασικό άξονα. Και φυσικά παντού, ακόμα και σε ποδηλατόδρομο, απαγορεύεται τα ποδήλατα να πηγαίνουν πλάι πλάι.

• Like 14
Δημοσ.
12 ώρες πριν, renos91 είπε

Μπράβο κάτι τέτοιο ήθελα γιατί δεν ξέρω πως ορίζονται οι κατηγορίες των δρόμων μέσα στην πόλη. Αυτό με συγκεκριμένα όρια ταχύτητας είναι πολύ πιο ξεκάθαρο! Θα τσεκαρω το άρθρο!

Δημοσ.

Ναι ισχυει οτι πρεπει να ειναι ο ενας πισω απο τον αλλο αλλα μπορει και ΠΡΕΠΕΙ να πιασει ολη την λωριδα αλλιως κινδυνευει απο τους Σουμαχερ που περνανε στα 5 εκατοστα απο το τιμονι σου.
Πιο επικινδυνο πραγμα δεν εχω κανει ποτε μου.

• Like 2
  • Thanks 3
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, safridia είπε

Ναι ισχυει οτι πρεπει να ειναι ο ενας πισω απο τον αλλο αλλα μπορει και ΠΡΕΠΕΙ να πιασει ολη την λωριδα αλλιως κινδυνευει απο τους Σουμαχερ που περνανε στα 5 εκατοστα απο το τιμονι σου.

Να μη βγαίνει στη Βουλιαγμένης τότε θα πω εγώ. Εφόσον απ' ό,τι φαίνεται είναι και παράνομο 

• Like 4
Δημοσ.
On 31/08/2022 at 11:31, safridia said:

για να μη περνάνε οι σουμαχερ 5 εκ από το τιμόνι τους, να τσακιστούν και να πάνε στο χωριό τους να παίζουν με τα ποδήλατα. Θα σκοτώσουμε κανένα καμια φορά και θα τον πληρώνουμε.

Κι εγώ κάνω ποδήλατο αλλά δε πηγαίνω σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, ούτε ποδηλατώ ανέμελος δημιουργώντας ουρά 10+ αυτοκινήτων πίσω μου

Για να κινείσαι σε ένα δρόμο πρέπει να μπορείς να ακολουθείς τη ροή της κίνησης. Αυτός είναι ο κανόνας της λογικής και αυτόν πρέπει να τηρούμε.

• Like 8
  • Thanks 1
  • Sad 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...