Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα ψυγείο ντουλάπα 25ετιας αμερικάνικο. Οι εξωτερικές του διαστάσεις είναι μερίπου 170 ύψος και 80 πλάτος 

Έβαλα μετρητή και καίει 3.7 κιλοβατώρες τη μέρα. Μου φαίνεται μεγάλο νούμερο και σκέφτομαι να το αλλάξω.

Ακούω ιδέες και απόψεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Nα το αλλάξεις.

Βλέπω σε καινούργια ψυγεία τα ταμπελάκια τους να δίνουν ημερήσιες καταναλώσεις κάτω απο 1 κιλοβατώρα. Ξέρεις αν ισχύουν οι αριθμοί ή στην πράξη καίνε περισσότερο.

Μιλάω για επώνυμα ψυγεία. Βλέπω samsung, bosch, pitsos.

Επεξ/σία από TheDay2012
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, adi32 είπε

Με τι μετρητή το μετράς? 

Έναν πολύ απλό που αγόρασα απο eshop. Προφανώς δεν είναι απόλυτα ακριβής αλλά φαντάζομαι ότι δίνει μια ίδεα για την κατανάλωση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, TheDay2012 είπε

Έχω ένα ψυγείο ντουλάπα 25ετιας αμερικάνικο. Οι εξωτερικές του διαστάσεις είναι μερίπου 170 ύψος και 80 πλάτος

Έβαλα μετρητή και καίει 3.7 κιλοβατώρες τη μέρα. Μου φαίνεται μεγάλο νούμερο και σκέφτομαι να το αλλάξω.

Ακούω ιδέες και απόψεις.

Τα συγχρονα καταναλωνουν περιπου το 1/3 σε κιλοβατωρες.

Απλα το timing δεν ειναι καλο για αγορα γιατι οι τιμες εχουν φουσκωσει απο το προγραμμα ανακυκλωσης συσκευων.

Προσοχη το οτι καινε πολυ ρευμα δεν ισχυει παντα, ιδιως για κανονικα ψυγεια (οχι ψυγειοκαταψυκτες). Π.χ. παλιο ψυγειο πιτσος 40ετιας σκυλι και τωρα το καλοκαιρι με την πολυ ζεστη πανω απο 1,5 κιλοβατωρα την ημερα δεν ανεβαινει. Τα αμερικανικα καιγανε παραπανω συνηθως. Οποτε μετρατε καταναλωση και βλεπετε.

Τελος οι μετρησεις καταναλωσης των ψυγειων που δινουν οι εταιρειες ειναι σε ιδανικες συνθηκες. Χοντρικα για ενα ψυγειο κατηγοριας Ε να υπολογιζετε 1 κιλοβατωρα την ημερα κατα μεσο ορο (λιγο πιο κατω χειμωνα, λιγο πιο πανω καλοκαιρι).

Επεξ/σία από gpapadakis
Δημοσ.
Μόλις τώρα, gpapadakis είπε

Τα συγχρονα καταναλωνουν περιπου το 1/3 σε κιλοβατωρες.

Απλα το timing δεν ειναι καλο για αγορα γιατι οι τιμες εχουν φουσκωσει απο το προγραμμα ανακυκλωσης συσκευων.

Σωστή παρατήρηση. Το σκέφτηκα κι εγώ αυτό.

Δημοσ.

παντως υπαρχουν ελαχιστα κλασης Α και ειναι πανακριβα

https://www.skroutz.gr/c/404/psigeia/f/439992_1237735_1239944/psygeiokatapsyktis-A-B.html?o=ψυγειοκαταψυκτες

Απο οσο λεει το εργοστασιο ενα Α εχει ετησια κατανάλωση 110 kWh/y

ενα Β 149 kWh/y

ενα  F 310 kWh/y

Δηλ με ενα παλιο ψυγείο μπορει να φτασεις και 1ε τη μερα με τις νεες τιμες 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...