M4tR1x Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας. Έχουμε στην οικογένεια ένα mazda 2 του 08 είναι η έκδοση 1.5 με 103 άλογα και έχει 190χιλ. χιλιόμετρα. Έχει μια βδομάδα που ακούσαμε ένα περίεργο θόρυβο που πατώντας τον συμπλέκτη σταματούσε. Μας είπαν ότι ειναι ρουλεμάν συμπλέκτη, οπότε προχωρήσαμε σε αλλαγή σετ αναγκαστικά (δίσκο πλατό και ρουλεμάν). Κατέβασαν σασμάν σήμερα στο συνεργείο έβαλαν κανονικά το σετ αλλά ο ήχος συνεχίζει και ακούγεται. 3 σημαντικές πληροφορίες: 1. Το σετ δεν είναι το αυθεντικό της mazda αλλά ημιτασιον. 2. Υπήρχε ανεκαθεν ένα "πρόβλημα" με την όπισθεν όπου δεν κούμπωνε καλά, οπότε αφήναμε συμπλέκτη και ξανά προσπαθούσαμε και κούμπωνε κομπλέ. Αλλά δεν έκανε κάποιο περίεργο ήχο τόσο καιρό. 3. Το ρουλεμάν όντως ήταν χάλια(δεν ξέρω λεπτομερειες του πως ήταν) μας το είπαν τα παιδιά από το συνεργείο. Ερωτήσεις: 1. Ο ήχος που συνεχίζει να ακούγεται παίζει να φταίει με το ότι έχει να κάνει με ημιτασιον ανταλλακτικό; 2. Μήπως το ρουλεμάν που ήταν σε κακή κατάσταση δημιούργησε κάποιο πρόβλημα και στο σασμάν; 3. Η όπισθεν που δεν κούμπωνε λέει τίποτα για το πρόβλημα; Δεν περιμένω να μου βρει το πρόβλημα κάποιος, εννοείται ότι δεν αποκλείεται κιόλας. Απόψεις και ιδέες περί του θέματος θα ήθελα. Ευχαριστώ προκαταβολικά αυτούς που έκατσαν το διάβασαν αλλά κι αυτούς που ασχολήθηκαν.. Υ. Γ είμαι άσχετος οπότε αν έχω πει καμιά βλακιουλα συγχωρέστε με. Επεξ/σία 30 Αυγούστου 2022 από M4tR1x
meletis_m Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 5 ώρες πριν, M4tR1x είπε Καλησπέρα σας. Έχουμε στην οικογένεια ένα mazda 2 του 08 είναι η έκδοση 1.5 με 103 άλογα και έχει 190χιλ. χιλιόμετρα. Έχει μια βδομάδα που ακούσαμε ένα περίεργο θόρυβο που πατώντας τον συμπλέκτη σταματούσε. Μας είπαν ότι ειναι ρουλεμάν συμπλέκτη, οπότε προχωρήσαμε σε αλλαγή σετ αναγκαστικά (δίσκο πλατό και ρουλεμάν). Κατέβασαν σασμάν σήμερα στο συνεργείο έβαλαν κανονικά το σετ αλλά ο ήχος συνεχίζει και ακούγεται. 3 σημαντικές πληροφορίες: 1. Το σετ δεν είναι το αυθεντικό της mazda αλλά ημιτασιον. 2. Υπήρχε ανεκαθεν ένα "πρόβλημα" με την όπισθεν όπου δεν κούμπωνε καλά, οπότε αφήναμε συμπλέκτη και ξανά προσπαθούσαμε και κούμπωνε κομπλέ. Αλλά δεν έκανε κάποιο περίεργο ήχο τόσο καιρό. 3. Το ρουλεμάν όντως ήταν χάλια(δεν ξέρω λεπτομερειες του πως ήταν) μας το είπαν τα παιδιά από το συνεργείο. Ερωτήσεις: 1. Ο ήχος που συνεχίζει να ακούγεται παίζει να φταίει με το ότι έχει να κάνει με ημιτασιον ανταλλακτικό; 2. Μήπως το ρουλεμάν που ήταν σε κακή κατάσταση δημιούργησε κάποιο πρόβλημα και στο σασμάν; 3. Η όπισθεν που δεν κούμπωνε λέει τίποτα για το πρόβλημα; Δεν περιμένω να μου βρει το πρόβλημα κάποιος, εννοείται ότι δεν αποκλείεται κιόλας. Απόψεις και ιδέες περί του θέματος θα ήθελα. Ευχαριστώ προκαταβολικά αυτούς που έκατσαν το διάβασαν αλλά κι αυτούς που ασχολήθηκαν.. Υ. Γ είμαι άσχετος οπότε αν έχω πει καμιά βλακιουλα συγχωρέστε με. Όλα τα χιλιομετρα έχουν γίνει απο εσάς ; Είναι όντως τόσα σε περίπτωση μετ/σμενου; Eυθύνεται το ρουλεμαν μπριστιρεκ να ξερεις για το θορυβο που γράφεις , ιδιο θεμα ειχα σε αλλο μοντελο και το εμφανισε στις 350,000 χιλιομετρα. Κανονικα έφοσον αλλάχτηκε δε έπρεπε να συνεχιζει , μηπως έχουν κανει λαθος τίποτα στο κούμπωμα του συμπλέκτη . Πολλά έχουμε δει. Εννοείται να το ξανα πάς τωρα πισω το αμαξι και να απιτησεις να το δουν ή και να ξανα κατεβάσουν σασμάν .
M4tR1x Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Το αμάξι είναι αγορασμένο ζελατίνα από εμάς. Όλα τα χιλιόμετρα εμείς τα κάναμε. Εννοείται ότι μπορεί να έχουν κάνει κάποιο λάθος. Δεν αποκλείεται τίποτα. Παρολαυτα το αμάξι το έχουν τα παιδιά δεν μας το έδωσαν γιατί προσπαθούν να βρουν τι φταίει. Εμάς μας ανησυχεί μήπως έχει θέμα το σασμάν. Αλλά μας είπαν ότι το ρουλεμάν συμπλέκτη ήταν σε άσχημη κατάσταση και θα μας άφηνε σίγουρα κάποια στιγμή τώρα στα κοντά. Υπάρχει περίπτωση από το ρουλεμάν συμπλέκτη να δημιουργήθηκε άλλη βλάβη στο σασμάν; Να τονίσω ότι στο συγκεκριμένο συνεργείο το πάμε από την πρώτη στιγμή, οπότε μας ξέρουν και τους ξέρουμε. Ποτέ δεν είχαμε θέμα με το αμάξι.. Βεβαια δεν αποκλείεται να έχει γίνει λάθος στα Περαστικά..
Pwpwpw Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Συνηθως οπως ειπε και ο φιλος πιο πανω, οταν ακουγεται θορυβος οταν αφηνεις τον συμπλεκτη ειναι το ρουλεμαν του μπριστιρεκ, το θεμα ειναι οτι απο την στιγμη που αλαχθηκε σετ δισκο-πλατο-ρουλεμαν συμπλεκτη με καινουργια θα επρπε να ειχε εξαφανιστει ο θορυβος. Εαν συνεχιζει ο ιδιος ακριβως θορυβος και μετα την αλλαγη δισκο-πλατο-ρουλεμαν πολυ φοβαμαι οτι μπορει να ειναι καποιο ρουλεμαν του πρωτευον αξονα του σαζμαν, ο οποιος παιρνει κινηση μολις αφηνεις τον συμπλεκτη και γινετε αποσυμπλεξη. Εαν ο θορυβος προερχεται απο καποιο ρουλεμαν μεσα στο σαζμαν, τοτε θελει ξανα καταβεσμα και λυσιμο το σαζμαν για αλλαγη του προβληματικου ρουλεμαν. Ευχομαι να μην ειναι κατι τετοιο.Οπως και να εχει πηγαινε απο το συνεργειο που αλλαξες τον δισκο να ζητησεις εξηγησεις για πιο λογο συνεχιζει ο θορυβος. Οταν πηγες να παραλαβεις το αμαξι μετα την αλλαγη δισκου, δεν παρατηρησες οτι ο θορυβος συνεχιζει να ακουγεται να το αναφερεις στο συνεργειο? Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2022 από Pwpwpw
M4tR1x Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Αν θεωρήσουμε ότι έχουν πάει όλα καλά στα περαστικά τότε θα έπρεπε να έχει σταματήσει ο θόρυβος εννοείται. Και εμείς ευχόμαστε να μην είναι σασμάν γιατί δυστυχώς μπαίνεις σε μεγάλες διαδικασίες που μέχρι και να αλλάξεις αμάξι ίσως να συμφέρει. Επειδή τα παιδιά τα λένε καλά με τον πατέρα μου δεν τον άφησαν καν να πάει να το πάρει. Είπαν θα το δουν γιατί συνεχίζει ο θόρυβος. Το αμάξι ζορίστηκε από πατήματα ενώ ήταν φορτωμένο (κάποιος της οικογένειας). Από τότε το αμάξι έχει τον θόρυβο. Έκανε ένα ταξίδι 3-4 ημερών και εμφανίστηκε αυτός ο θόρυβος ενώ πριν δεν είχε κανένα θεμα.. Μπορεί να ήταν και η ώρα του αλλά σίγουρα το ζόρισε πολύ.
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 20 ώρες πριν, M4tR1x είπε Καλησπέρα σας. Έχουμε στην οικογένεια ένα mazda 2 του 08 είναι η έκδοση 1.5 με 103 άλογα και έχει 190χιλ. χιλιόμετρα. Έχει μια βδομάδα που ακούσαμε ένα περίεργο θόρυβο που πατώντας τον συμπλέκτη σταματούσε. Μας είπαν ότι ειναι ρουλεμάν συμπλέκτη, οπότε προχωρήσαμε σε αλλαγή σετ αναγκαστικά (δίσκο πλατό και ρουλεμάν). Κατέβασαν σασμάν σήμερα στο συνεργείο έβαλαν κανονικά το σετ αλλά ο ήχος συνεχίζει και ακούγεται. 3 σημαντικές πληροφορίες: 1. Το σετ δεν είναι το αυθεντικό της mazda αλλά ημιτασιον. 2. Υπήρχε ανεκαθεν ένα "πρόβλημα" με την όπισθεν όπου δεν κούμπωνε καλά, οπότε αφήναμε συμπλέκτη και ξανά προσπαθούσαμε και κούμπωνε κομπλέ. Αλλά δεν έκανε κάποιο περίεργο ήχο τόσο καιρό. 3. Το ρουλεμάν όντως ήταν χάλια(δεν ξέρω λεπτομερειες του πως ήταν) μας το είπαν τα παιδιά από το συνεργείο. Ερωτήσεις: 1. Ο ήχος που συνεχίζει να ακούγεται παίζει να φταίει με το ότι έχει να κάνει με ημιτασιον ανταλλακτικό; 2. Μήπως το ρουλεμάν που ήταν σε κακή κατάσταση δημιούργησε κάποιο πρόβλημα και στο σασμάν; 3. Η όπισθεν που δεν κούμπωνε λέει τίποτα για το πρόβλημα; Δεν περιμένω να μου βρει το πρόβλημα κάποιος, εννοείται ότι δεν αποκλείεται κιόλας. Απόψεις και ιδέες περί του θέματος θα ήθελα. Ευχαριστώ προκαταβολικά αυτούς που έκατσαν το διάβασαν αλλά κι αυτούς που ασχολήθηκαν.. Υ. Γ είμαι άσχετος οπότε αν έχω πει καμιά βλακιουλα συγχωρέστε με. Ίδιο θέμα πριν 12 χρόνια,θόρυβος σαν σφύριγμα,με το πατούσα λίγο το συμπλέκτη ο θόρυβος εξαφανιζόταν.Αλλαγή ρουλεμάν συμπλέκτη στην επίσημη αντιπροσωπεία.Κατέβηκε φυσικά το σασμάν. Για 10 μέρες όλα καλά,μετά πάλι τα ίδια,ο ίδιος θόρυβος.Το πάω αντιπροσωπεία,τα ξανά αλλάζουν τα ρουλεμάν,και από τότε ησυχία. Προφανως την πρώτη φορά κάτι δεν έκαναν σωστά στη τοποθέτηση,γιατί και την δεύτερη φορά έβαλαν τα μανισια,όπως και τη πρώτη. Είναι σίγουρα κάποιο ρουλεμάν του συμπλέκτη σε εσένα,όποτε το ξαναπάς να το δούνε.
M4tR1x Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Δεν μπόρεσαν να βρουν τι φταίει και εμείς δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε. Το απόγευμα θα πάμε να το πάρουμε και βλέπουμε. Υπάρχει υποψία για ρουλεμάν πρωτεύον άξονα, όπως αναφέρθηκες @Pwpwpw.
Pwpwpw Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, M4tR1x είπε Δεν μπόρεσαν να βρουν τι φταίει και εμείς δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε. Το απόγευμα θα πάμε να το πάρουμε και βλέπουμε. Υπάρχει υποψία για ρουλεμάν πρωτεύον άξονα, όπως αναφέρθηκες @Pwpwpw. Ελπιζω να μην ειναι αυτο και να μην χρειαστει λυσιμο το σαζμαν. Εγω παντως δεν θα το παραλαμβανα το αμαξι θα το αφηνα στο συνεργειο να το ψαξουν, πηγες για επισκευη για ενα θορυβο που ακουγες, εγινε η επισκευη συμφωνα με την διαγνωση που κανανε στο συνεργειο αλλα ο θορυβο επιμενει, οποτε ειτε εγινε κατι λαθος στην αλλαγη δισκο-πλατο-ρουλεμαν, ειτε το ρουλεμαν που βαλανε ετυχε να εχει θεμα(εντελως απιθανο), ειτε ο θορυβος ητανε απο ρουλεμαν εντος του σαζμαν και εγινε λαθος διαγνωση εξ αρχης. Οποιο σεναριο απο τα παραπανω και να ισχυει η ουσια ειναι οτι το θεμα του θορυβου παραμενει, οποτε γιατι να το παραλαβεις? Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2022 από Pwpwpw
M4tR1x Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Πήγαμε από κει. Ο παλιος δίσκος ήταν σαν ντέφι αρχικά. Είπαν ότι άλλαξαν 2 3 σετ ρουλεμάν και δίσκο και ο ήχος συνέχισε.. Το αμάξι δεν κάνει τον ίδιο θόρυβο (προς το καλύτερο) αλλά συνεχίζει να ακούγεται κάτι.. Αυτοί λένε ότι έβαλαν και ακουστικά και άκουσαν είναι μέσα από το σασμάν 100%. Πλέον ο θορυβος όταν βάζεις μπροστά δεν ακούγεται κατευθείαν, μετά από λίγη ώρα αν πατήσεις και καμιά 2 3 φορές συμπλέκτη τότε αρχίζει και ακούγεται.
meletis_m Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 2 ώρες πριν, M4tR1x είπε Πήγαμε από κει. Ο παλιος δίσκος ήταν σαν ντέφι αρχικά. Είπαν ότι άλλαξαν 2 3 σετ ρουλεμάν και δίσκο και ο ήχος συνέχισε.. Το αμάξι δεν κάνει τον ίδιο θόρυβο (προς το καλύτερο) αλλά συνεχίζει να ακούγεται κάτι.. Αυτοί λένε ότι έβαλαν και ακουστικά και άκουσαν είναι μέσα από το σασμάν 100%. Πλέον ο θορυβος όταν βάζεις μπροστά δεν ακούγεται κατευθείαν, μετά από λίγη ώρα αν πατήσεις και καμιά 2 3 φορές συμπλέκτη τότε αρχίζει και ακούγεται. Άρα αυτοί δε είναι διαθετιμενοι να το ψάξουν περισσότερο ή να ασχοληθούν με ξανά λύσιμο . Ξεκινά και ψάξε συνεργεία που ασχολούνται μόνο με επισκευές κιβωτίων ταχυτήτων, να πάρεις και άλλη γνώμη , αφού τους εξηγήσεις το ιστορικό.
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Γιατί εγώ νομίζω ότι του έβαλαν κάνα κινεζικό σετ με τα αντίστοιχα ρουλεμάν και γιαυτο συνεχίζει ο θόρυβος;
PLACEBO_89 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 30/8/2022 στις 5:36 ΜΜ, M4tR1x είπε Καλησπέρα σας. Έχουμε στην οικογένεια ένα mazda 2 του 08 είναι η έκδοση 1.5 με 103 άλογα και έχει 190χιλ. χιλιόμετρα. Έχει μια βδομάδα που ακούσαμε ένα περίεργο θόρυβο που πατώντας τον συμπλέκτη σταματούσε. Μας είπαν ότι ειναι ρουλεμάν συμπλέκτη, οπότε προχωρήσαμε σε αλλαγή σετ αναγκαστικά (δίσκο πλατό και ρουλεμάν). Κατέβασαν σασμάν σήμερα στο συνεργείο έβαλαν κανονικά το σετ αλλά ο ήχος συνεχίζει και ακούγεται. 3 σημαντικές πληροφορίες: 1. Το σετ δεν είναι το αυθεντικό της mazda αλλά ημιτασιον. 2. Υπήρχε ανεκαθεν ένα "πρόβλημα" με την όπισθεν όπου δεν κούμπωνε καλά, οπότε αφήναμε συμπλέκτη και ξανά προσπαθούσαμε και κούμπωνε κομπλέ. Αλλά δεν έκανε κάποιο περίεργο ήχο τόσο καιρό. 3. Το ρουλεμάν όντως ήταν χάλια(δεν ξέρω λεπτομερειες του πως ήταν) μας το είπαν τα παιδιά από το συνεργείο. Ερωτήσεις: 1. Ο ήχος που συνεχίζει να ακούγεται παίζει να φταίει με το ότι έχει να κάνει με ημιτασιον ανταλλακτικό; 2. Μήπως το ρουλεμάν που ήταν σε κακή κατάσταση δημιούργησε κάποιο πρόβλημα και στο σασμάν; 3. Η όπισθεν που δεν κούμπωνε λέει τίποτα για το πρόβλημα; Δεν περιμένω να μου βρει το πρόβλημα κάποιος, εννοείται ότι δεν αποκλείεται κιόλας. Απόψεις και ιδέες περί του θέματος θα ήθελα. Ευχαριστώ προκαταβολικά αυτούς που έκατσαν το διάβασαν αλλά κι αυτούς που ασχολήθηκαν.. Υ. Γ είμαι άσχετος οπότε αν έχω πει καμιά βλακιουλα συγχωρέστε με. Το ρουλεμαν κανει θορυβο μονο οταν πατας αμπραγιαζ και αλλαζεται σκετο ή οταν θα αλλαξεις δισκοπλατο(υπαρχει μεσα) Δεν παιζει ρολο που σου εβαλαν after market. Το σωστο βεβαια ειναι να σου βαλουν μια μαρκα γνωστη που να πουλαει και να ειναι απροβληματιστη..! Θες να μας πεις ποσο σου κοστισαν τα ανταλλακτικα-εργασια και αν ξερεις τι μαρκα σου εβαλαν για σου πω και γω μια αποψη..!
M4tR1x Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 20 ώρες πριν, meletis_m είπε Άρα αυτοί δε είναι διαθετιμενοι να το ψάξουν περισσότερο ή να ασχοληθούν με ξανά λύσιμο . Ξεκινά και ψάξε συνεργεία που ασχολούνται μόνο με επισκευές κιβωτίων ταχυτήτων, να πάρεις και άλλη γνώμη , αφού τους εξηγήσεις το ιστορικό. Ισχυρίζονται ότι δεν αξίζει να λυθεί το σασμάν και καλύτερα να δούμε για μεταχειρισμένο. Θα πάρουμε και γνώμη βέβαια από ένα ακόμα συνεργείο.. 20 ώρες πριν, jmmys είπε Γιατί εγώ νομίζω ότι του έβαλαν κάνα κινεζικό σετ με τα αντίστοιχα ρουλεμάν και γιαυτο συνεχίζει ο θόρυβος; Αυτό δεν μπορώ να το ξέρω η αληθεια είναι. 1 ώρα πριν, PLACEBO_89 είπε Το ρουλεμαν κανει θορυβο μονο οταν πατας αμπραγιαζ και αλλαζεται σκετο ή οταν θα αλλαξεις δισκοπλατο(υπαρχει μεσα) Δεν παιζει ρολο που σου εβαλαν after market. Το σωστο βεβαια ειναι να σου βαλουν μια μαρκα γνωστη που να πουλαει και να ειναι απροβληματιστη..! Θες να μας πεις ποσο σου κοστισαν τα ανταλλακτικα-εργασια και αν ξερεις τι μαρκα σου εβαλαν για σου πω και γω μια αποψη..! Για κατέβασμα σασμάν, αλλαγή και ανταλλακτικά 200ε. Τι μάρκα έβαλαν δεν ξέρω, αλλά θα ρωτήσω τον πατέρα και θα ενημερώσω.
PLACEBO_89 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 29 λεπτά πριν, M4tR1x είπε Για κατέβασμα σασμάν, αλλαγή και ανταλλακτικά 200ε. Τι μάρκα έβαλαν δεν ξέρω, αλλά θα ρωτήσω τον πατέρα και θα ενημερώσω. Μαθε μαρκα και τι αλλο σου αλλαξαν οπως πχ βαλβολινες, τσιμουχα βολαν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα