kostas22312231 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 Καλησπερα, μετακομισα προσφατα και μου ειπαν απο cosmote οτι γενικα δεχεται η περιοχη 50 mpbs αλλα θα πρεπει να περιμενω να το τσεκαρουν. Ολα κουλ περνανε καποιες μερες και με παιρνουν τηλ απο το καταστημα που ειχα παει, μου λενε οτι ολα καλα γινεται και μου δινουν παντα με προφορικο λογο 'εγγυηση' ταχυτητας. Το προχωρανε και ενω στο site τους λεει οτι το ελαχιστο DL speed ειναι 19mpbs εγω πιανω 11 στην καλυτερη. Γνωριζει κανεις αν μπορω να κανω κατι περα απο το να παω στο καταστημα να τσακωθω με τον υπαλληλο και να αλλαξω παροχο; Ξερω οτι και στην wind να παω τα ιδια θα εχω αλλα δεν δεχομαι να πετανε ετσι λεξεις και γενικα με εχουν κουρασει 7 χρονια τωρα. Ευχαριστω!
thetiesthatbind Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 2 ώρες πριν, kostas22312231 είπε Καλησπερα, μετακομισα προσφατα και μου ειπαν απο cosmote οτι γενικα δεχεται η περιοχη 50 mpbs αλλα θα πρεπει να περιμενω να το τσεκαρουν. Ολα κουλ περνανε καποιες μερες και με παιρνουν τηλ απο το καταστημα που ειχα παει, μου λενε οτι ολα καλα γινεται και μου δινουν παντα με προφορικο λογο 'εγγυηση' ταχυτητας. Το προχωρανε και ενω στο site τους λεει οτι το ελαχιστο DL speed ειναι 19mpbs εγω πιανω 11 στην καλυτερη. Γνωριζει κανεις αν μπορω να κανω κατι περα απο το να παω στο καταστημα να τσακωθω με τον υπαλληλο και να αλλαξω παροχο; Ξερω οτι και στην wind να παω τα ιδια θα εχω αλλα δεν δεχομαι να πετανε ετσι λεξεις και γενικα με εχουν κουρασει 7 χρονια τωρα. Ευχαριστω! 192.168.1.1 και ανεβασε φωτογραφια απο τα στατιστικα της γραμμης. Λογικα παιρνεις απο Αστικο Κεντρο και οχι απο καμπινα, και εχεις θεμα εγκαταστασης εσωτερικα (παράλληλα). Επίσης μετρήσεις με καλωδιο και οχι απο WiFi. Όπως θα σου έλεγε και ο @poulinos: βεβαιωσου οτι ειναι σωστη η συνδεση: https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf
kostas22312231 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 2 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε 192.168.1.1 και ανεβασε φωτογραφια απο τα στατιστικα της γραμμης. Λογικα παιρνεις απο Αστικο Κεντρο και οχι απο καμπινα, και εχεις θεμα εγκαταστασης εσωτερικα (παράλληλα). Επίσης μετρήσεις με καλωδιο και οχι απο WiFi. Όπως θα σου έλεγε και ο @poulinos: βεβαιωσου οτι ειναι σωστη η συνδεση: https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf καλησπερα και ευχαριστω , πρεπει να φυγω για δουλεια αλλα προλαβα μονο το σκριν δεν ξερω αν θα βοηθησει καπου. Σε ευχαριστω για τον χρονο σου, οσο για την συνδεση ειναι κομπλε νομιζω εχει αλλη μια θυρα το σπιτι αλλα στην αλλη ειναι χειροτερα οποτε υποθετω οτι αυτη ειναι η κεντρικη.Τελος, οι μετρησεις ειναι με ethernet 3μ.
kallair Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, kostas22312231 είπε καλησπερα και ευχαριστω , πρεπει να φυγω για δουλεια αλλα προλαβα μονο το σκριν δεν ξερω αν θα βοηθησει καπου. Σε ευχαριστω για τον χρονο σου, οσο για την συνδεση ειναι κομπλε νομιζω εχει αλλη μια θυρα το σπιτι αλλα στην αλλη ειναι χειροτερα οποτε υποθετω οτι αυτη ειναι η κεντρικη.Τελος, οι μετρησεις ειναι με ethernet 3μ. πρεπει να αλλαξεις την συνδεσμολογια ΜΕΣΑ στα πριζακια. κρατας ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ και βγαζεις απο πανω τα καλωδια που πανε προς τις αλλες πριζες. Κανε το κ δοκιμασε παλι να δεις με τί ταχυτητα συγχρονιζεις. Επεξ/σία 30 Αυγούστου 2022 από kallair 2
filipN Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 - Υπάρχουν τρεις περιπτώσεις: α) Να φταίει η εσωτερική καλωδίωση του διαμερίσματός ή η καλωδίωση από τον κατανεμητή του ΟΤΕ εντός της πολυκατοικίας ως την κεντρική πρίζα του διαμερίσματός σου, β) να φταίει το δίκτυο του ΟΤΕ και γ) να υπάρχει πρόβλημα και στα δύο προηγούμενα. Είναι σχετικά εύκολο να βρεις αν για το πρόβλημα ευθύνεται μόνο ο ΟΤΕ ή η καλωδίωση πριν την κεντρική πρίζα του διαμερίσματός σου. - Χρειάζεται να ανοιχτεί η κεντρική πρίζα. Εφόσον αποδειχτεί ότι είναι όντως η κεντρική θα πρέπει να αποσυνδεθούν από αυτή τα καλώδια που πηγαίνουν προς την επόμενη πρίζα και να μείνουν μόνο τα καλώδια που φέρνουν το σήμα από τον κατανεμητή και το δίκτυο του ΟΤΕ. Ακολούθως θα επανασυνδέσεις στην πρίζα σκέτο το modem/router. Αν θα έχεις καλύτερο συγχρονισμό θα έχεις βρει την αιτία και το μόνο που θα απομένει θα είναι να γίνει αλλαγή της μονής πρίζας με μια διπλή. Αν ο συγχρονισμός παραμείνει ο ίδιος, δηλώνεις βλάβη και ζητάς να έρθει τεχνικός. Απαραίτητα, κατά την επίσκεψή του θα πρέπει να μετρηθεί η ταχύτητα της σύνδεσης στον κατανεμητή της πολυκατοικίας. Αν είναι η ίδια με αυτή στο διαμέρισμα είναι 100% πρόβλημα της γραμμής του ΟΤΕ. Αν είναι υψηλότερη, θα ξέρεις ότι είναι πρόβλημα της καλωδίωσης που φέρνει το σήμα στο διαμέρισμά σου. 1
thetiesthatbind Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 2 ώρες πριν, filipN είπε - Υπάρχουν τρεις περιπτώσεις: α) Να φταίει η εσωτερική καλωδίωση του διαμερίσματός ή η καλωδίωση από τον κατανεμητή του ΟΤΕ εντός της πολυκατοικίας ως την κεντρική πρίζα του διαμερίσματός σου, β) να φταίει το δίκτυο του ΟΤΕ και γ) να υπάρχει πρόβλημα και στα δύο προηγούμενα. Είναι σχετικά εύκολο να βρεις αν για το πρόβλημα ευθύνεται μόνο ο ΟΤΕ ή η καλωδίωση πριν την κεντρική πρίζα του διαμερίσματός σου. - Χρειάζεται να ανοιχτεί η κεντρική πρίζα. Εφόσον αποδειχτεί ότι είναι όντως η κεντρική θα πρέπει να αποσυνδεθούν από αυτή τα καλώδια που πηγαίνουν προς την επόμενη πρίζα και να μείνουν μόνο τα καλώδια που φέρνουν το σήμα από τον κατανεμητή και το δίκτυο του ΟΤΕ. Ακολούθως θα επανασυνδέσεις στην πρίζα σκέτο το modem/router. Αν θα έχεις καλύτερο συγχρονισμό θα έχεις βρει την αιτία και το μόνο που θα απομένει θα είναι να γίνει αλλαγή της μονής πρίζας με μια διπλή. Αν ο συγχρονισμός παραμείνει ο ίδιος, δηλώνεις βλάβη και ζητάς να έρθει τεχνικός. Απαραίτητα, κατά την επίσκεψή του θα πρέπει να μετρηθεί η ταχύτητα της σύνδεσης στον κατανεμητή της πολυκατοικίας. Αν είναι η ίδια με αυτή στο διαμέρισμα είναι 100% πρόβλημα της γραμμής του ΟΤΕ. Αν είναι υψηλότερη, θα ξέρεις ότι είναι πρόβλημα της καλωδίωσης που φέρνει το σήμα στο διαμέρισμά σου. Φαινεται να ειναι και μακρια απο την καμπινα, ίσως παιρνει απο ΑΚ αλλα μου φαινεται υπερβολικα χαμηλη η ταχυτητα. Δηλαδη μεχρι και βλαβη μπορουν να του δωσουν για αυτα τα νουμερα.
kostas22312231 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Καλησπερα και παλι , με πηρε τηλ ο τεχνικος και μου ειπε οτι με εχουν συνδεσει οπου να ναι ενω εχει καμπινα 180 μετρα απο το σπιτι μου. Μου ειπε να παω σε ενα καταστημα και να ζητησω αλλαγη σε fiber 50 και οχι εργοστασιακο νομιζω αυτη την λεξη χρησιμοποιησε. Τελος , μου ειπε να ζητησω αλλαγη σε 50ρα fiber whole bye μου ελεγε ενα ενα τα γραμματα και παλι μου φανηκε λαθος. Τον διπλορωτησα και μου ειπε οτι εινια σωστο τωρα εκανα ενα google αλλα δεν βρηκα κατι σχετικο; Γνωριζει κανεις κατι;
kostas22312231 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 UPDATE : το whole bye ειναι κωδικη ονομασια για τους υπαλληλους στα καταστηματα cosmote για να καταλαβαινουν οταν σε στελνει τεχνικος για το συγκεκριμενο θεμα. Το θεμα ειναι τελικα οτι ειμαι συνδεμενος σε γραμμη χαλκου ενω υπαρχει οπτικη. Μου ειπαν οτι χρεαιζεται 5-10 εργασιμες για την ολοκληρωση της διαδικασιας. Αυτα σε περιπτωση που εχει και καποιος αλλος το ιδιο θεμα. 1
thetiesthatbind Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Ωραια ρε φιλε αντε μια χαρα! Μα φαινεται οτι παιρνεις απο adsl δε ξερω γιατι γραφει VDSL! Ελπιζω να ειναι κομπλε σε 10 μερες
kostas22312231 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 16 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε Ωραια ρε φιλε αντε μια χαρα! Μα φαινεται οτι παιρνεις απο adsl δε ξερω γιατι γραφει VDSL! Ελπιζω να ειναι κομπλε σε 10 μερες θα δειξει, ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας ελπιζω να μην επανελθω με εκ νεου post απο την αλλη βδομαδα χαχαχα 1
poulinos Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 On 30/08/2022 at 17:23, thetiesthatbind said: 192.168.1.1 και ανεβασε φωτογραφια απο τα στατιστικα της γραμμης. Λογικα παιρνεις απο Αστικο Κεντρο και οχι απο καμπινα, και εχεις θεμα εγκαταστασης εσωτερικα (παράλληλα). Επίσης μετρήσεις με καλωδιο και οχι απο WiFi. Όπως θα σου έλεγε και ο @poulinos: βεβαιωσου οτι ειναι σωστη η συνδεση: https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf ειναι must αυτη η καλωδιωση στο vdsl.ασχετα αν ειναι προβλημα απεξω πρεπει και το μεσα να ειναι ενταξει. On 31/08/2022 at 11:34, thetiesthatbind said: Φαινεται να ειναι και μακρια απο την καμπινα, ίσως παιρνει απο ΑΚ αλλα μου φαινεται υπερβολικα χαμηλη η ταχυτητα. Δηλαδη μεχρι και βλαβη μπορουν να του δωσουν για αυτα τα νουμερα. το 23 attenuation ειναι πραγματι αρκετα μακρυα και ειτε εχει καμπινα μακρυα ειτε δεν εχει και εδωσαν απο το αστικο κεντρο. On 31/08/2022 at 15:21, kostas22312231 said: UPDATE : το whole bye ειναι κωδικη ονομασια για τους υπαλληλους στα καταστηματα cosmote για να καταλαβαινουν οταν σε στελνει τεχνικος για το συγκεκριμενο θεμα. Το θεμα ειναι τελικα οτι ειμαι συνδεμενος σε γραμμη χαλκου ενω υπαρχει οπτικη. Μου ειπαν οτι χρεαιζεται 5-10 εργασιμες για την ολοκληρωση της διαδικασιας. Αυτα σε περιπτωση που εχει και καποιος αλλος το ιδιο θεμα. Και μετα σε χαλκο θα εισαι απλα θα παρεις απο το kv .ευχομαι αυτο να ειναι .εκτος αν εννοουν οτι εχεις ftth οπου ειναι οπτικη μεχρι το σπιτι. On 30/08/2022 at 17:27, kostas22312231 said: καλησπερα και ευχαριστω , πρεπει να φυγω για δουλεια αλλα προλαβα μονο το σκριν δεν ξερω αν θα βοηθησει καπου. Σε ευχαριστω για τον χρονο σου, οσο για την συνδεση ειναι κομπλε νομιζω εχει αλλη μια θυρα το σπιτι αλλα στην αλλη ειναι χειροτερα οποτε υποθετω οτι αυτη ειναι η κεντρικη.Τελος, οι μετρησεις ειναι με ethernet 3μ. βεβαια γιατι νομιζω οτι 17α δεν δινουν απο το αστικο κεντρο?ετσι και ειναι αυτο απο καμπινα την εκατσες.και ακομα και αν εχεις καμπινα στα 180 μετρα δεν σημαινει οτι παιρνεις απο αυτην .μπορει να παιρνεις απο καποια αλλη και αυτο δεν αλλαζει αφου ο χαλκος σου παει εκει. On 31/08/2022 at 16:02, thetiesthatbind said: Ωραια ρε φιλε αντε μια χαρα! Μα φαινεται οτι παιρνεις απο adsl δε ξερω γιατι γραφει VDSL! Ελπιζω να ειναι κομπλε σε 10 μερες vdsl ειναι απλα παιζει χειροτερα και απο adsl:P On 31/08/2022 at 11:34, thetiesthatbind said: Φαινεται να ειναι και μακρια απο την καμπινα, ίσως παιρνει απο ΑΚ αλλα μου φαινεται υπερβολικα χαμηλη η ταχυτητα. Δηλαδη μεχρι και βλαβη μπορουν να του δωσουν για αυτα τα νουμερα. μπορει να βγει και τεχνικη αδυναμια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα