Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αν και μου αρεσει η εξέλιξη, οι τιμές πρεπει να ειναι αναλογες. το εισαγωγικό μοντέλο παει για 400+ ευρω για Ελλάδα. σε αυτα τα χρήματα θα περιμενα κατι απο το πανω ραφι. θεωρω είναι τουλάχιστον 50 δολλαρια τσιμπημενα τα msrp αλλά φαντάζομαι οτι υπαρχει η κλασσικη δικαιολογία COVID/war/shortage.

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Δεν εχω καταλαβει αυτους που αντιδρουν. Ο Ryzen 5 3600X που εχω ξεκινησε με τιμη 249 Δολλάρια το 2020. Ο αντιστοιχος σημερα ειναι 299 και προσφέρει καλύτερες επιδοσεις στα παντα. Προχθες δεν σας ενδιέφερε το 50αρικο εξτρα για το ιδιο hardware που ζητάει η Sony αλλά 50 ευρω παραπανω για εναν επεξεργαστη ανωτερο στα παντα σας χαλαει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδια μονο εμενα μου χτυπάει το OCD το νέο ΙΗS των επεξεργαστών , και το τι θα γίνεται αμα βαλεις παραπάνω thermal paste?(οκ,τπτ δε θα γινει αλλα μιλάμε για OCD,οχι παίξε γέλασε 🥴)

.. οπως και να’χει , νμζ οτι ειναι μαλλον η χρόνια που θα πάω επιτέλους σε Ryzen αν και οχι αναγκαία σε ΑΜ5 αμέσως ,λολ

Επεξ/σία από mAs_81
Δημοσ.

Από το άρθρο:

• Έως 62% μειωμένη κατανάλωση (με την ίδια απόδοση) σε σύγκριση με τη σειρά Zen 3
  • Έως 49% υψηλότερη απόδοση (με την ίδια κατανάλωση) σε σχέση με τη σειρά Zen 3

Λίγο αντιφατικά εως περίεργα μου φαίνονται τα παραπάνω. Ας πούμε ότι η απόδοση του Zen 3 είναι 100 και η κατανάλωση είναι 100.

1) Άρα η κατανάλωση του Zen 4 είναι 38 και η απόδοσή του είναι 100 - όταν η κατανάλωση του Zen 3 είναι 100 και η απόδοσή του Zen 3 είναι 100.

2) Άρα η απόδοση του Zen 4 είναι 149 και η κατανάλωσή του 100 - όταν η κατανάλωση του Zen 3 είναι 100 και η απόδοση του Ζεν 3 είναι 100.

Άρα η AMD πέτυχε 38W κατανάλωση όλου του πακέτου του επεξεργαστή (δλδ. όλοι οι πυρήνες στο 100%) όταν ο προηγούμενος αντίστοιχος Zen 3 είχε κατανάλωση πακέτου 100W. Με την ίδια απόδοση.

Άρα η AMD πέτυχε 100W κατανάλωση όλου του πακέτου όταν ο προηγούμενος αντίστοιχος Zen 3 είχε κατανάλωση πακέτου 100W. Με 49% καλύτερη απόδοση.

Πέρα από το γεγονός ότι αυτά τα δυο bullets είναι εντελώς αντιφατικά και δεν βγάζουν ούτε μαθηματικό νόημα (μήπως χάθηκα στην μετάφραση;) - τα παραπάνω στοιχεία δεν μπορεί να ισχύουν. Δεν μπορείς να έχεις κατανάλωση χαμηλότερη από μέτριο mobile επεξεργαστή και 100% απόδοση (ας πούμε) ενός Ryzen 5 3600 (?). Εκτός και εάν η AMD έχει χακέψει τον ηλεκτρομαγνητισμό σαν επιστήμη. Ή η Λίζα παρουσίασε αρλούμπες.

• Like 1
  • Confused 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, TutaKachun είπε

Δεν εχω καταλαβει αυτους που αντιδρουν. Ο Ryzen 5 3600X που εχω ξεκινησε με τιμη 249 Δολλάρια το 2020. Ο αντιστοιχος σημερα ειναι 299 και προσφέρει καλύτερες επιδοσεις στα παντα. Προχθες δεν σας ενδιέφερε το 50αρικο εξτρα για το ιδιο hardware που ζητάει η Sony αλλά 50 ευρω παραπανω για εναν επεξεργαστη ανωτερο στα παντα σας χαλαει

νεο μοντελο δηλαδη εξέλιξη, ιδια τιμη.

αν καθε μοντελο που αντικαθιστα το επομενο ηταν ιδιο με το παλιο δεν θα ηταν εξέλιξη. αν ειναι καλυτερο (λογικο) με μεγαλύτερη τιμη θα ειχαμε τωρα cpu που κοστιζουν οσο ενα αμαξι. καθε γενια θα ανεβαινει 50ευρω δηλαδη? Και με βαση τον πληρωθισμο να το πας παλι πολλα ειναι. αντε 269$ να πεις οκ...

• Like 3
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

νεο μοντελο δηλαδη εξέλιξη, ιδια τιμη.

αν καθε μοντελο που αντικαθιστα το επομενο ηταν ιδιο με το παλιο δεν θα ηταν εξέλιξη. αν ειναι καλυτερο (λογικο) με μεγαλύτερη τιμη θα ειχαμε τωρα cpu που κοστιζουν οσο ενα αμαξι. καθε γενια θα ανεβαινει 50ευρω δηλαδη? Και με βαση τον πληρωθισμο να το πας παλι πολλα ειναι. αντε 269$ να πεις οκ...

Εγω πάντως βλέπω

Ryzen 5 3600X retail price 249

Ryzen 5 5600X retail price 299

Ryzen 5 7600X retail price 299

Ιδια τιμή με την προηγουμενη γενια και αυτο προσφέρει καλύτερες επιδοσεις παντου.

Δημοσ.

Αυτό ακριβώς... και 150€ να κοστολογούσαν το cpu, αν για mb/ram θες +200€ από τη πλατφόρμα am4+ddr4, ε δεν κάνουμε δουλειά...  

• Like 2
Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι το μεγαλύτερο κόστος της πλατφόρμας θα έρθει από OC στις DDR5 στα 6400 που θα είναι το sweetspot στη συχνότητα μνήμης! Αλλά θέλουν καμιά 2ετία οι μνήμες να έρθουν στα ίσια τους από θέμα επιδόσεων και τιμών! Μέχρι τότε θα μιλάμε για socket AM5+ σε AMD και σε Intel για νέο socket

Για εμένα προσωπικά η εταιρία που θα βγάλει native συχνότητα memory controller επεξεργαστή στα 6400 έχει κερδίσει το παιχνίδι  σε αυτό το γύρω αλλά αποτελεί όνειρο θερινής νυκτώς ακόμα!

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, TutaKachun είπε

Εγω πάντως βλέπω

Ryzen 5 3600X retail price 249

Ryzen 5 5600X retail price 299

Ryzen 5 7600X retail price 299

Ιδια τιμή με την προηγουμενη γενια και αυτο προσφέρει καλύτερες επιδοσεις παντου.

δεν ξερω αν οντως αυτη ηταν η τιμη retail του 5600x αλλα στην ελλαδα ηρθε στα 400+ και σε ενα μηνα έκανε κατω απο 350. Κάτι που δεν συμφωνει με το msrp. Εκανε μειωση τιμης δηλαδη? Αν κανει 350 ελλαδα λίγο μετα το launch ο 7600χ τοτε ναι ειναι μια χαρα τιμη.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, sharke είπε

απο που ειναι μπροστά? ,, μόλις αρχίζουν δειλά δειλά τα πρώτα bench

https://nanoreview.net/en/cpu-list/cinebench-scores

Τι βλέπουμε σε αυτό; Η "συγκόλληση" έχει μικρό προβάδισμα μόνο σε MT και efficiency και μόνο στα κορυφαία μοντέλα που αφορούν ελάχιστους.

Σε όλα τα άλλα οι υβριδικοί πυρήνες δίνουν το καλύτερο STP και καταστρέφουν τον ανταγωνισμό σε MT. Αυτό που δεν κατάφερε ποτέ η AMD. Να είναι μπροστά σε όλη την τριπλέτα STP-MT-τιμή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν όντως θα είναι έτσι τα πράματα... Με τους 3D θα κλαίει η μάνα του Pele και ο Pirmen μαζί

Εικόνα

Επεξ/σία από leros2004
  • Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, this.is.elia είπε

Από το άρθρο:

• Έως 62% μειωμένη κατανάλωση (με την ίδια απόδοση) σε σύγκριση με τη σειρά Zen 3
  • Έως 49% υψηλότερη απόδοση (με την ίδια κατανάλωση) σε σχέση με τη σειρά Zen 3

Λίγο αντιφατικά εως περίεργα μου φαίνονται τα παραπάνω. Ας πούμε ότι η απόδοση του Zen 3 είναι 100 και η κατανάλωση είναι 100.

1) Άρα η κατανάλωση του Zen 4 είναι 38 και η απόδοσή του είναι 100 - όταν η κατανάλωση του Zen 3 είναι 100 και η απόδοσή του Zen 3 είναι 100.

2) Άρα η απόδοση του Zen 4 είναι 149 και η κατανάλωσή του 100 - όταν η κατανάλωση του Zen 3 είναι 100 και η απόδοση του Ζεν 3 είναι 100.

Άρα η AMD πέτυχε 38W κατανάλωση όλου του πακέτου του επεξεργαστή (δλδ. όλοι οι πυρήνες στο 100%) όταν ο προηγούμενος αντίστοιχος Zen 3 είχε κατανάλωση πακέτου 100W. Με την ίδια απόδοση.

Άρα η AMD πέτυχε 100W κατανάλωση όλου του πακέτου όταν ο προηγούμενος αντίστοιχος Zen 3 είχε κατανάλωση πακέτου 100W. Με 49% καλύτερη απόδοση.

Πέρα από το γεγονός ότι αυτά τα δυο bullets είναι εντελώς αντιφατικά και δεν βγάζουν ούτε μαθηματικό νόημα (μήπως χάθηκα στην μετάφραση;) - τα παραπάνω στοιχεία δεν μπορεί να ισχύουν. Δεν μπορείς να έχεις κατανάλωση χαμηλότερη από μέτριο mobile επεξεργαστή και 100% απόδοση (ας πούμε) ενός Ryzen 5 3600 (?). Εκτός και εάν η AMD έχει χακέψει τον ηλεκτρομαγνητισμό σαν επιστήμη. Ή η Λίζα παρουσίασε αρλούμπες.

Δεν είναι αντιφατικά?

Είτε επιλέγουν χαμηλότερη κατανάλωση με την ίδια απόδοση, ΕΙΤΕ υψηλότερη απόδοση με την ίδια κατανάλωση. Τα διαφορετικά ποσοστά έγκεινται στο ότι η αύξηση της απόδοσης με την κατανάλωση (και αντίστοιχα η μείωση της κατανάλωσης με μειωμένη απόδοση) δεν έχουν γραμμική συσχέτιση. Ίσα ίσα, όταν ανεβαίνεις σε W, ανεβαίνει δυσκολότερα η απόδοση (πράγμα που φαίνεται, από τη μια μιλάμε για -62% κι από την άλλη για +49%)

Π.χ μπορεί να έχει 2100 στο Cinebench για 100W η παλιά CPU και η καινούρια να έχει στα ίδια Watt 3130 (+49% απόδοση), είτε να έχει 2100 η καινούρια στα 38W (-62% κατανάλωση).

Τα bullets δεν είναι αντιφατικά για ένα βασικό λόγο. Λέει κάτι πολύ σημαντικό. "Έως και". Δεν είναι παντού αυτή η διαφορά. Προφανώς και το 49% και 62% αναφέρονται σε κάποια συγκεκριμένα workloads (π.χ ίσως κάποια που τρέχουν μέσω hardware acceleration) και όχι παντού. Αλλά όπως κάθε εταιρεία που κάνει marketing, αυτά θα βάλει γιατί είναι "χτυπητά".

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...