hellojim Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 Καλησπερα, Εχω το TL-WA860RE wifi exntender version 6. Στο σπιτι εχω 100mbps και απο το router εχω ταχυτητα με wifi στο speedtest 92mbps. Εχω συνδεσει επιτυχως με WPS τον extender με το router, και ειναι ουσιαστικα στο ιδιο σημειο με το ρουτερ αλλα στον ακριβως επανω οροφο. Οταν κανω το ιδιο τεστ απο τον extender τοτε πιανω ταχυτητα 25-30mbps. Εκανα και firmware update απο την σελιδα: https://www.tp-link.com/gr/support/download/tl-wa860re/#Firmware το πρωτο TL-WA860RE(EU)_V6_201102 αλλα παλι τα ιδια. Το περιμενα οτι η ταχυτητα δεν θα ηταν η ιδια αλλα 60% loss νομιζω οτι ειναι παρα πολυ. Υπαρχει κατι που να μπορω να κανω εκτος απο το να συνδεσω τον extender με ethernet με το ρουτερ και να το εχω σε access mode? (αυτο ουσιαστικα δεν ειναι εφικτο)
kallair Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Στις 30/8/2022 στις 12:19 ΜΜ, hellojim είπε Καλησπερα, Εχω το TL-WA860RE wifi exntender version 6. Στο σπιτι εχω 100mbps και απο το router εχω ταχυτητα με wifi στο speedtest 92mbps. Εχω συνδεσει επιτυχως με WPS τον extender με το router, και ειναι ουσιαστικα στο ιδιο σημειο με το ρουτερ αλλα στον ακριβως επανω οροφο. Οταν κανω το ιδιο τεστ απο τον extender τοτε πιανω ταχυτητα 25-30mbps. Εκανα και firmware update απο την σελιδα: https://www.tp-link.com/gr/support/download/tl-wa860re/#Firmware το πρωτο TL-WA860RE(EU)_V6_201102 αλλα παλι τα ιδια. Το περιμενα οτι η ταχυτητα δεν θα ηταν η ιδια αλλα 60% loss νομιζω οτι ειναι παρα πολυ. Υπαρχει κατι που να μπορω να κανω εκτος απο το να συνδεσω τον extender με ethernet με το ρουτερ και να το εχω σε access mode? (αυτο ουσιαστικα δεν ειναι εφικτο) TP-LINK TL-WA860RE WiFi Extender Single Band (2.4GHz) 300Mbps Aν θες μεγαλυτερες ταχυτητες θα πρεπει να παρεις καποιο dual band extender που να εχει και την 5ghz band.
hellojim Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 4 ώρες πριν, kallair είπε TP-LINK TL-WA860RE WiFi Extender Single Band (2.4GHz) 300Mbps Aν θες μεγαλυτερες ταχυτητες θα πρεπει να παρεις καποιο dual band extender που να εχει και την 5ghz band. Τελικά πρέπει να είναι όντως ότι αυτό. Γιατί παρατήρησα ότι το κινητό μου όταν συνδέομαι στο ρούτερ αλλά εγώ βρίσκομαι στον πάνω όροφο χρησιμοποιεί 2.4 και χάνει πολύ ταχύτητα. Το κινητό μου εντωμεταξυ έχει dual band. Οπότε πιστεύω ότι και να πάρω dual band extender δεν θα λύσει το πρόβλημα, γιατί έτσι και αλλιώς θα συνδέεται στην 2.4 λόγω του ότι μεταξύ router και extender παρεμβάλλεται το πάτωμα. Μήπως μια mesh τεχνολογία να λύσει το πρόβλημα μου? https://www.skroutz.gr/s/21960514/TP-LINK-Deco-M4-v2-Mesh-Access-Point-Wi-Fi-5-Dual-Band-2-4-5GHz-σε-Διπλό-Kit.html?utm_source=ios&utm_campaign=skroutz_share
kallair Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 31/8/2022 στις 8:29 ΜΜ, hellojim είπε Τελικά πρέπει να είναι όντως ότι αυτό. Γιατί παρατήρησα ότι το κινητό μου όταν συνδέομαι στο ρούτερ αλλά εγώ βρίσκομαι στον πάνω όροφο χρησιμοποιεί 2.4 και χάνει πολύ ταχύτητα. Το κινητό μου εντωμεταξυ έχει dual band. Οπότε πιστεύω ότι και να πάρω dual band extender δεν θα λύσει το πρόβλημα, γιατί έτσι και αλλιώς θα συνδέεται στην 2.4 λόγω του ότι μεταξύ router και extender παρεμβάλλεται το πάτωμα. Μήπως μια mesh τεχνολογία να λύσει το πρόβλημα μου? https://www.skroutz.gr/s/21960514/TP-LINK-Deco-M4-v2-Mesh-Access-Point-Wi-Fi-5-Dual-Band-2-4-5GHz-σε-Διπλό-Kit.html?utm_source=ios&utm_campaign=skroutz_share Αν παρεις dual band extender και μπει ΑΚΡΙΒΩΣ πανω απο το σημειο που ειναι τωρα το ρουτερ, κατα πασα πιθανοτητα δεν θα εχεις θέμα. για να δεις στο περιπου τί ταχυτητα θα πιανει το extender, πηγαινε στο σημειο που θα μπει το dual band extender και δες με το κινητο σου αν πιανει 5ghz δικτυο wifi και τι ταχυτητα πιανεις στο speedtest. επισης υποψιν να ειναι καποιο καλο extender ειδαλλως μπορει να μην γινει σωστη δουλεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα