Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα, 

Έχω την παραπάνω κάρτα και καθώς παίζω cs go ή και fifa 22 παγώνει μέσα στο παιχνίδι η εικόνα μετά από ενα random διαστημα (καμιά φορά δεν το κάνει), αλλά τα windows συνεχίζουν και δουλεύουν είναι καθαρά μόνο στο game. Πηγαίνοντας στο event viewer μου βγάζει το εξής σφάλμα "driver stopped responding and has recovered". Πολλές φορές το βγάζει χωρίς να κολλήσει το game μάλλον πρόλαβε και ανακτήθηκε χωρίς να προλάβει να κολλήσει το game. Επειδή αυτό το διάστημα δεν παίζω άλλο παιχνίδι δεν ξέρω αν το κάνει και αλλού. Έτρεξα το heaven benchmark για 2 μιση ώρες όμως και δεν έβγαλε κάποιο σφάλμα ή κόλλησε το test. Δοκίμασα να κλείσω το shadoplay (το έκανα απλά off) και πάλι το έκανε αλλά πολύ πιο σπάνια. Τώρα έκλεισα τελείως την υπέρθεση εντός παιχνιδιού από τις ρυθμίσεις του geforce experience μέχρι στιγμής δεν έχω κάποιο πρόβλημα αλλά το έχω δοκιμάσει μόνο μια μέρα. Το θέμα είναι ότι χρειάζομαι το shadowplay (βέβαια ακόμα δεν ξέρω αν ευθύνεται αυτό). Δοκίμασα αρκετά παλιό driver αλλά πάλι τα ίδια (συγκεκρίμένα τον 472.12). Είναι πιθανόν να ευθύνεται μήπως ο ssd για το κόλλημα (επειδή κάνει συνέχεια εγγραφές το shadowplay το λέω) ή το τροφοδοτικό (επειδή δεν αντέχει το φορτίο 550 watt coolermaster g550m 80 plus bronze 8 χρόνων (ηγραφικών καίει μαξ 160 watt και το pc max 320-330 και αν); Ωστόσο το τεστ όπως είπα έτρεξε χωρίς προβλήματα ωστόσο θα θεωρήσω ότι δεν είναι hardware πρόβλημα. Κάτι που μπορώ να δοκιμάσω ακόμα πέραν της υπέρθεσης παιχνιδιού που θα έχω περισσότερα νέα σε λίγες μέρες που θα το τεσταρω καλύτερα. Κανένας άλλος με το υπάρχον πρόβλημα να προτείνει κάποια λύση; Ευχαριστώ

Υ.Γ. Εψαξα πολλές ώρες στο ιντερνετ και έχουν πολλοί αυτό το πρόβλημα με κάρτες της nvidia ακόμα και φρεσκό αγορασμένες ωστόσο κανείς δεν έχει λύση. 

Επεξ/σία από TheMaverick
Δημοσ.
5 ώρες πριν, TheMaverick είπε

Έχω την παραπάνω κάρτα και καθώς παίζω cs go ή και fifa 22 παγώνει μέσα στο παιχνίδι η εικόνα μετά από ενα random διαστημα (καμιά φορά δεν το κάνει), αλλά τα windows συνεχίζουν και δουλεύουν είναι καθαρά μόνο στο game. Πηγαίνοντας στο event viewer μου βγάζει το εξής σφάλμα "driver stopped responding and has recovered"

Τρέξε ένα καλό RAM stress test και θα μάλλον θα βρεις εκεί την απάντηση σου.

Κάνε αναζήτηση για "TM5 1usmus_v3", κατέβασε το και τρέξε το ως admin.

• Confused 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Τρέξε ένα καλό RAM stress test και θα μάλλον θα βρεις εκεί την απάντηση σου.

Κάνε αναζήτηση για "TM5 1usmus_v3", κατέβασε το και τρέξε το ως admin.

αυτο ειναι το μονο που βρήκα. Κάνει; https://www.overclock.net/threads/memory-testing-with-testmem5-tm5-with-custom-configs.1751608/#post-28541652

Δημοσ.

Το τροφοδοτικό φαίνεται ύποπτο αλλά δοκίμασε τις μνήμες σου με κάποιο πρόγραμμα. 

Συνήθως το φαινόμενο να χάνει τους driver η κάρτα το κάνει είτε από πειραγμένο firmware ή από πρόβλημα στην μνήμη της γιατί έχει ταλαιπωρηθεί από υπερθέρμανση, (κακή ψυξη, κακό mining κτλ.). 

Η κάρτα είναι καινούργια? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, atheatos είπε

Το τροφοδοτικό φαίνεται ύποπτο αλλά δοκίμασε τις μνήμες σου με κάποιο πρόγραμμα. 

Συνήθως το φαινόμενο να χάνει τους driver η κάρτα το κάνει είτε από πειραγμένο firmware ή από πρόβλημα στην μνήμη της γιατί έχει ταλαιπωρηθεί από υπερθέρμανση, (κακή ψυξη, κακό mining κτλ.). 

Η κάρτα είναι καινούργια? 

Όχι δεν είναι καινούργια έχει 2 χρόνια και βάλε. Η ψύξη της τώρα το καλοκαίρι είναι μαξ 80 βαθμούς στον πυρήνα και 95 βαθμούς μαξ στο hot spot. Οι μνήμες όμως τι σχέση έχουν με το ερρορ; Οι μνήμες ήταν στον υπολογιστή του αδερφού μου και τώρα τις πήρα εγώ. Αυτός δεν είχε κανένα θέμα με amd κάρτα. Οπότε λίγο δύσκολο να χάλασαν μέσα σε διάστημα 1 μήνας που τις έχω εγώ. Gskil aegis αλλά samsung όχι hynix (ένας λόγος παραπάνω). Η ψύξη σε μένα για καλοκαιρινούς μήνες δε μου φαίνεται χάλια. Πως θα δω αν είναι πειραγμένο το firmware; Επίσης 2 μίση ώρες τεστ αν εφταίγε η μνήμη της γραφικών δεν θα κολλούσε; 

Επεξ/σία από TheMaverick
Δημοσ.
2 ώρες πριν, TheMaverick είπε

Όχι δεν είναι καινούργια έχει 2 χρόνια και βάλε. Η ψύξη της τώρα το καλοκαίρι είναι μαξ 80 βαθμούς στον πυρήνα και 95 βαθμούς μαξ στο hot spot. Οι μνήμες όμως τι σχέση έχουν με το ερρορ; Οι μνήμες ήταν στον υπολογιστή του αδερφού μου και τώρα τις πήρα εγώ. Αυτός δεν είχε κανένα θέμα με amd κάρτα. Οπότε λίγο δύσκολο να χάλασαν μέσα σε διάστημα 1 μήνας που τις έχω εγώ. Gskil aegis αλλά samsung όχι hynix (ένας λόγος παραπάνω). Η ψύξη σε μένα για καλοκαιρινούς μήνες δε μου φαίνεται χάλια. Πως θα δω αν είναι πειραγμένο το firmware; Επίσης 2 μίση ώρες τεστ αν εφταίγε η μνήμη της γραφικών δεν θα κολλούσε; 

Τα τεστ δεν στρεσσσρουν πάντα την  μνήμη γραφικων. Συνήθως όταν καταναλώνετε σχεδόν όλη μνήμη γραφικών τότε κλατάρει η κάρτα. Δεν ξέρω ποιο τεστ θα πάει κοντά στο full την μνήμη γραφικών  αλλά κάποια παιχνίδια το κάνουν.

Τέλος πάντων, αν οι μνήμες Mobo και GPU είναι ok, τοτε πιθανόν το τροφοδοτικό ίσως κάνει διακοπές και η κάρτα τις ακολουθεί. 

Επίσης δοκίμασε να ρίξεις τις θερμοκρασίες ανεβάζοντας στροφές στους ανεμιστήρες της κάρτας γραφικών με afterburner. Ισως αν ρίξεις την θερμοκρασία στο hotspot να μην στο ξανακάνει. 

Κάτι άλλο  ακόμα. Δοκίμασε την σε άλλο slot αν έχει ή μητρική και καλό είναι να δεις λίγο τις θερμοκρασίες της μητρικής. Ίσως να χάνεται η επικοινωνία με την κάρτα γραφικών από υπερθέρμανση της μητρικής. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, atheatos είπε

Τα τεστ δεν στρεσσσρουν πάντα την  μνήμη γραφικων. Συνήθως όταν καταναλώνετε σχεδόν όλη μνήμη γραφικών τότε κλατάρει η κάρτα. Δεν ξέρω ποιο τεστ θα πάει κοντά στο full την μνήμη γραφικών  αλλά κάποια παιχνίδια το κάνουν.

Τέλος πάντων, αν οι μνήμες Mobo και GPU είναι ok, τοτε πιθανόν το τροφοδοτικό ίσως κάνει διακοπές και η κάρτα τις ακολουθεί. 

Επίσης δοκίμασε να ρίξεις τις θερμοκρασίες ανεβάζοντας στροφές στους ανεμιστήρες της κάρτας γραφικών με afterburner. Ισως αν ρίξεις την θερμοκρασία στο hotspot να μην στο ξανακάνει. 

Κάτι άλλο  ακόμα. Δοκίμασε την σε άλλο slot αν έχει ή μητρική και καλό είναι να δεις λίγο τις θερμοκρασίες της μητρικής. Ίσως να χάνεται η επικοινωνία με την κάρτα γραφικών από υπερθέρμανση της μητρικής. 

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και ισως τα παρω με τη σειρά αυτά που λες όταν διαπιστώσω ότι δεν ευθύνεται το shadowplay. Σήμερα όλη μερα με κλειστή την υπέρθεση παιχνιδιού απο το geforce experience δεν είχα κανένα πρόβλημα σε 2 μίση ώρες gaming πράγμα που είχα κάθε φορά με το shadowplay ανοικτό (ποτέ δε θυμάμαι 2 μιση ώρες σερί χωρίς κρας). Οπότε όλα δείχνουν πως είναι το shadowplay. Με το τέλος της εβδομάδας και εφόσον δεν βγει άλλο ερρορ θα δοκιμάσω να το ανοίξω και αν αρχίσει και κρασάρει θα αλλάξω σκληρό στο δίσκο εγγραφής του shadowplay και θα ενεργοποιήσω το desktop record. Υπάρχει κάποια άλλη λύση περί του shadowplay να μου προτείνετε ή ρύθμιση ή κάτι. Υ.γ. το έχω να γράφει στην ανάλυση του υπολογιστή 1080π αν υπάρχει κάποιο bug Με αυτό που δεν το ξέρω. Υπάρχει περίπτωση το shadowplay να σχετίζεται με κάποιο τμήμα της γραφικών που είναι αποκλειστικά για το shadowplay; ξερω ισως βλακεία ερώτηση αλλά λέω μήπως. 

Υ.γ. 2 δεν νομίζω ότι το cs go και το fifa κλατάρουν ποτέ τη vram. Ούτε στο 60% δεν πρέπει να ναι από τα 6 gb Που έχει

Επεξ/σία από oraiustepe
Δημοσ.

Μάλλον είναι driver issue, αν δεν φτιάξει με νεα εγκατάσταση drivers συνήθως φτιάχνει με νέα εγκατάσταση windows. Είχα κατί παρόμοιο μετά από driver update αλλά δεν έμπαινα ούτε στα win καλά καλά, τα ξαναπέρασα όλα και μετά ρολόι μηδέν προβλήματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πρόβλημα στο cs go εξαφανίστηκε και στο fifa όταν κλείνω το shadowplay τρέχει χωρίς κανένα πρόβλημα. Όταν το ανοίγω βγάζει DXGI Error Device Removed μετά από 5-10 λεπτά (μόνο στο fifa αυτό και μόνο στο Online) και φυσικά στο event viewer nviddmkm driver stopped responding and recovered και φυσικά κλείνει το παιχνίδι. Όλα αυτά μετά το φορμάτ. Μάλλον είναι κάποιο θέμα του fifa στο online (ίσως να το αναγνωρίζει σαν χακ δεν μπορώ να φανταστώ άλλο λόγο αν και ούτε αυτός στέκει σαν λόγος). Έβαλα και το medal tv που είναι ανάλογο του shadowplay και πάλι τα ίδια και πάλι μόνο στο fifa online. Κανείς που να χει το fifa να δοκιμάσει να παίξει online με ανοικτό το shadowplay να μας πει ή με το medal tv, γιατί από όσο εψαξα στο google δε βρήκα κάποια αναφορά. 

Υ.γ. φυσικά όλα αυτά σε fullscreen mode και οχι borderless fullscreen ή windowed. Πολύ πιθανόν με borderless να μην υπάρχει θέμα, αλλά προσωπικά θέλω να το επιλύσω για fullscreen. 

Επεξ/σία από oraiustepe
Δημοσ.

Αν δεν χρησιμοποιείς το shadowplay για κάποιο συγκεκριμένο λόγο, ξήλωσε το απο το σύστημα (βασικά ξήλωσε τους drivers με DDU) και πέρνα μονο το nvidia control panel.

όταν κάποτε ειχα την 760 και την 1060, το shadowplay ηταν γενικότερα μεγάλος καρκίνος.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε

Αν δεν χρησιμοποιείς το shadowplay για κάποιο συγκεκριμένο λόγο, ξήλωσε το απο το σύστημα (βασικά ξήλωσε τους drivers με DDU) και πέρνα μονο το nvidia control panel.

όταν κάποτε ειχα την 760 και την 1060, το shadowplay ηταν γενικότερα μεγάλος καρκίνος.

Το χρειάζομαι για να σώσω κάποιες ωραίες στιγμές από τα games. Αλλά και με το medal το ίδιο επαθα που είναι σαν το shadowplay. Οπότε δε θεωρώ ότι είναι θέμα του shadowplay συγκεκριμένα αλλά του fifa online  με τα προγράμματα εγγραφής γιατί όπως είπα στο single player δεν εχω θέμα. Εσύ τι πρόβλημα είχες με το shadowplay;

Δημοσ.

τα online games μερικές φορές ανιχνευουν τα προγραμματα που δημιουργουν overlay και τα εχουν για πιθανα cheats και τα συναφη οποτε το παιχνιδι κρασαρει.

ειχα θέματα στο battlefield 4 τότε με την 760 driver crash, errors κλπ ενω σε αλλα παιχνιδια επαιζε οκ(και η καρτα λειτουργει ακομα και σημερα οποτε δεν ειχε καποιο θεμα), και με την 1060 στο GTAV. Ε μετά δεν ασχολήθηκα άλλο με πράσινη κάρτα και τις λαλακιες αυτές.

Δημοσ.

Και εγω παλια που ειχα την amd rx 580 ουτε ενα προβλημα δεν ειχα. Πολλά λέγονται για την amd και τους drivers της αλλά πια πιστεύω πως είναι καλύτερη της nvidia σε αυτόν τον τομέα. Εδώ χάλασαν το gsync μετά τον 472.12 η nvidia. Παρότι η οθόνη μου ειναι με adaptive sync μέχρι τον 472.12 όλα δούλευαν ρολόι μετά από αυτόν έχω flickering όταν το ενεργοποιώ με αποτέλεσμα να είναι μόνιμα κλειστό. Δοκίμασες ποτέ το ίδιο game και στις δύο κάρτες; Δηλαδή όταν έκανες την αλλαγή από την 760 σε 1060 δοκίμασες πάλι το bf4 και έπαιζε κανονικά; διότι τότε πρόκειται για εγκλημα αυτό που κάνει η nvidia που υποστηρίζει πιο καινούργιες κάρτες και τις παλιές τις χαλάει επίτηδες σε driver για να πάρεις την καινούργια. 

Δημοσ.

να σου πω την αληθεια μου έχουν περασει και καποια χρόνια απο τότε και δεν θυμάμαι, το πιθανότερο είναι πάντως όχι καθώς κάρτα άλλαξα λόγω GTAV Online εκείνη την περίοδο μιας και δεν τραβαγε όπως ήθελα. (την 5700 την πήρα για το RDR2 μιας και δεν μπορούσα να παίζω με medium με την 1060)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...