HERTHAN Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 Εχω παραγγειλει τα tplink deco x20 και ηθελα να ρωτησω για το σεταρισμα και την τοποθετηση.Δεν εχω δομημενη καλωδιωαη στο σπιτι αν αυτο βοηθαει και δεν προκειται να γινει(ειδικα στο αμεσο μελλον). Αυτη τη στιγμη το ρουτερ(speedport plus) ειναι σε εναν χωρο οπου εχω κουμπωσει πανω του ενα switch με 5 πορτες κι απο εκει φευγουν καλωδια σε 4 συσκευες.Πανω στο ρουτερ ειναι κουμπωμενο κι ενα devolo powerline μιας κι εχω αλλα 2 devolo powerlines σε αλλα δωματια οποια δινουν απο τις 2 θυρες τους internet σε αλλες συσκευες. Το βασικο προβλημα το εχω με το wifi του speedport κι αυτος ειναι ο λογος που παρηγγειλα τα deco x20.Πηρα 3 τεμαχια και το 1 θα το δωσω λογικα σ'εναν φιλο μου αν με τα 2 ειμαι οκ. Αυτο που θα ηθελα να ρωτησω ειναι για την συνδεσμολογια ετσι ωστε να γινει σωστα η δουλεια μου.Υποψιν deco θα δουλευουν σαν access points και οχι σαν ρουτερ μιας και την δουλεια του ρουτερ θα την κανει το speedport. Τα ερωτηματα που εχω ειναι τα εξης: 1.Το main deco θα το συνδεσω πανω στο ρουτερ η πανω στο switch?Παιζει καποιο ρολο αν συνδεθει σ'ενα απο τα δυο?Σε ποιο απο τα δυο ειναι πιο σωστο και καλυτερα να συνδεθει? 2.Τα αλλα 2 deco ξερω οτι μπορω να τα βαλω σε αλλα δυο σημεια του σπιτιου και λογικα θα μπουνε εκει που εχω τωρα τα δυο powerline της devolo.Ειναι καλυτερα να καταργησω τελειως τα powerline της devolo και να βαλω τα deco να δινουν ενσυρματα ιντερνετ στις συσκευες που δινω τωρα με τα powerline? 3.Για ethernet backhaul θα πρεπει το main deco να ειναι σε λειτουργια router mode η γινεται να ειναι και σαν access point? 4.Και η χαζη ερωτηση της ημερας....υπαρχει λογικη να συνδεσω ενσυρματα τα powerline με τα deco?Το ρωταω μηπως υπαρχει καποιος οφελος διαφορετικα θα τα καταργησω τελειως τα powerline. Ευχαριστω εκ των προτερων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JailbrokenDiesel Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 καλησπέρα! ψάχνομαι κι εγω με tplink deco, πως είναι η κατάσταση, ικανοποιημένος;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators paredwse Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Super Moderators Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Λοιπόν, εδώ και περίπου δύο χρόνια είμαι με ένα σύστημα τριών Deco M5 το οποίο έχω εγκαταστήσει σε μονοκατοικία 150 τετραγωνικών μέτρων με τρεις ορόφους (ισόγειο, όπου βρίσκεται και το Speedport της Cosmote, α’ όροφος και β’ όροφος). Η μέχρι τώρα εμπειρία μου είναι εξόχως θετική. Η εγκατάσταση είναι πανεύκολη και η διαχείριση του όλου συστήματος γίνεται από εφαρμογή στο κινητό (σε iOS στην περίπτωσή μου, φυσικά υπάρχει και σε Android). Η δε κάλυψη τριών ορόφων είναι απλώς υποδειγματική. Μόλις ανακοινώθηκε και η κυκλοφορία του Deco X50 Outdoor, μόλις κυκλοφορήσει επίσημα κι εδώ, θα τσιμπήσω ένα κομμάτι για τον κήπο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
speedman_26 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 10 minutes ago, paredwse said: Λοιπόν, εδώ και περίπου δύο χρόνια είμαι με ένα σύστημα τριών Deco M5 το οποίο έχω εγκαταστήσει σε μονοκατοικία 150 τετραγωνικών μέτρων με τρεις ορόφους (ισόγειο, όπου βρίσκεται και το Speedport της Cosmote, α’ όροφος και β’ όροφος). Η μέχρι τώρα εμπειρία μου είναι εξόχως θετική. Η εγκατάσταση είναι πανεύκολη και η διαχείριση του όλου συστήματος γίνεται από εφαρμογή στο κινητό (σε iOS στην περίπτωσή μου, φυσικά υπάρχει και σε Android). Η δε κάλυψη τριών ορόφων είναι απλώς υποδειγματική. Μόλις ανακοινώθηκε και η κυκλοφορία του Deco X50 Outdoor, μόλις κυκλοφορήσει επίσημα κι εδώ, θα τσιμπήσω ένα κομμάτι για τον κήπο. ποιο μοντελο εχεις μεσα στο σπιτι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
athkatla78 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, speedman_26 είπε ποιο μοντελο εχεις μεσα στο σπιτι? Καλή ερώτηση 🤔 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
HERTHAN Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 2 ώρες πριν, speedman_26 είπε ποιο μοντελο εχεις μεσα στο σπιτι? 59 λεπτά πριν, athkatla78 είπε Καλή ερώτηση 🤔 To γραφει οτι εχει το Deco M5. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thanasis00 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Εγώ έχω τα Deco M4, και σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος, μιας και σε νοικιάρικο σπίτι που δε μπορώ να περάσω καλωδίωση, έχω παντού ίντερνετ στο σπίτι. Από άποψη ταχύτητας βέβαια είναι πολύ μέτρια η φάση, με ταχύτητες τοπικού δικτύου αρκετά χαμηλές, εδώ δεν τερματίζουν τη ταχύτητα ίντερνετ σε όλο το σπίτι. Τα X50 θα τα έπαιρνα για εντός σπιτιού εγώ, μιας και απ' ότι φαίνεται έχουν καλύτερη περατότητα σε τοίχους, αλλά και πάλι δεν είναι τα ιδανικότερα. Από κάποια φθηνά powerlines πάντως, πολύ καλύτερα τα Deco. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
achilles_g_ Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Εγώ πάντως έχω τα m9 plus (triband). Άψογες εντυπώσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jobous Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Για να μην ανοίγω νέο θέμα , προχώρησα σε FTTH 500 σε Νόβα και μου έδωσαν το Huawei HG8145V5 και απο εκεί που είχα μόνο θέμα να φτιάξω τα Powerlines τώρα έχω και ένα θέμα στο wifi. Έτσι αφου είναι να πάρω ενα ζευγάρι powerlines για τους σταθερούς στα δωμάτια , θα μπορούσα να πάω σε ένα ζευγάρι mesh της tplink (Χ20 ή Χ50) και να με βοηθήσει και στο wifi. Το ένα (main) να συνδεθεί στο ρούτερ και το άλλο να το βάλω (slave) στο δωμάτιο για να εξαλείψει το πρόβλημα του wifi και να συνδέσω απευθείας το pc με to lanport του mesh. 1) Δεν πιστεύω να υπάρχει πρόβλημα στην σύνδεση του pc με το mesh με ενσύρματη σύνδεση μεταξύ τους?? Τα mesh θα εποικοινωνούν ασύρματα μεταξύ τους. 2)Τα συνδέω σe AP mode ?? Αφού θα υπάρχει και ταυτόχρονα powerline για άλλον σταθερό που πέφτει πάνω στο Huawei. Δεν παίζει κάποιο switch στο δίκτυο. Επίσης καταργώ το wifi του Huawei, αφού θα λειτουργεί το mesh. Μου έχει ξεφύγει κάτι ?? Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2023 από jobous Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα