Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

σε διαμέρισμα 115 τμ. με 10 σώματα, μου προτάθηκαν οι παρακάτω λέβητες φυσικού αερίου:

• Chaffoteaux  Pigma Advance 28 KW
  • Ariston Class One 30 KW
  • Immergas Victrix Omnia 28 KW
  • InterGas Kompi HRE 28 KW

Σύμφωνα με τον μηχανικό, ένας 25ρης λέβητας θα ήταν οριακός, οπότε προτάθηκαν οι παραπάνω 28ρηδες.

Προσφέρει κάποιος από τους παραπάνω καλύτερη οικονομία/απόδοση κ.λπ.; Θα προτείνατε κάποιον για κάποιον συγκεκριμένο λόγο;

Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

Σε ποιο μέρος της Ελλάδας είναι το σπίτι; 

Μου φαίνονται πολλά τα kW των λεβήτων που αναφέρεις εκτός αν όλα έχουν υπολογιστεί από μηχανικό. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα. Το σωστό είναι να γίνει μελέτη θερμικών απωλειών από μηχανικό ώστε να μπορεί να κάνει και μια σωστή διαστασιολογηση των αναγκών του διαμερίσματος. Θα δει και αν τα σώματα που έχεις καλύπτουν τις θερμικές ανάγκες. Για να μπορέσεις να πετύχεις εξοικονόμηση με συμπύκνωση από τον λέβητα θα πρέπει να δουλεψει σε χαμηλές θερμοκρασίες προσαγωγή/επιστροφή. Με 80/60, 70/50 θα έχεις χαμηλό βαθμό απόδοσης. Δες τα εγχειρίδια των λεβήτων σχετικά στους πίνακες. Μετά θα δει αν ο λέβητας 25kw σε καλύπτει. Και υπόψιν τα 25kw περίπου είναι στο ζεστό νερό χρήσης. Αν δεις τα manual στην θέρμανση είναι πιο κάτω. Εγώ θα κοιταγα σε Riello. Αν το σηκώνει η τσέπη δες Vaillant ecotec pro. Κορυφαίο μηχάνημα. Αν βάλεις τον λέβητα σε μπαλκόνι θα πρότεινα εξωτερικού χώρου χωρίς όργανα στην πρόσοψη, να γράφει Εxt στον τύπο.

Το intergas δεν το γνωρίζω. Τα άλλα 3 είναι σχετικά καλά.

Επεξ/σία από tzitzikas2
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Chaffoteaux και Ariston είναι ίδια εταιρία και γενικά μια από τις καλύτερες στον χώρο.

Εγώ πριν 4 χρόνια δηλαδή διάλεξα chaffoteaux ο οποίος είχε 7 χρόνια εγγύηση και πότε δεν είχα κάποιο θέμα. 

Γενικά όλα τα μοντέλα που παρεθεσες είναι επώνυμα και οποίο κ να διαλέξεις δεν θα έχεις πρόβλημα.

Να ξέρεις πώς τα περισσότερα προβλήματα σε λέβητες προκύπτουν είτε από ελλιπή συντήρηση ( παράλειψη ετήσιας συντήρησης) είτε από λάθος επιλογή μοντέλου. Δηλαδή εστίασε στο να επιλέξεις μοντέλο που είναι κατάλληλο για εξωτερικό χώρο. Διότι ειδικά παλιότερα οι εγκαταστάτες τοποθετούσαν μοντέλα εσωτερικού χώρου είτε εκτεθειμένα σε μπαλκόνια είτε μέσα σε ερμάρια κ γινόταν χαμός από βλάβες. Από την εμπειρία μου πλέον δεν υπάρχουν κακά μηχανήματα ή μηχανήματα με κατασκευαστικές αστοχίες.

Για μένα δώσε βάση στην εγγύηση, στο εξοπλισμό του λέβητα ( πολλά μοντέλα δεν περιλαμβάνουν τον αισθητήρα εξωτερικής θερμοκρασίας ώστε να σου δουλέψει η αντιστάθμιση) και τον υπόλοιπο εξοπλισμό άνεσης ( οθόνη αφής, αυτόματη αναπλήρωση νερού κτλ).

Τέλος όταν με το καλό κάνεις την εγκατάσταση αγόρασε κ ζητά να σου συνδέσουν ένα ανοδιο μαγνησίου ( κόστος 20 ευρώ). Μπορείς να προλάβεις άπειρες βλάβες με αυτό το 20 ευρώ.

Αν θέλεις για μεγαλύτερη ασφάλεια μπορείς να ζητήσεις κ ένα φίλτρο αερίου. 

Επίσης ρίξε κ μια ματιά σε φίλτρο ουδέτεροποίησης συμπυκνωμάτων. Μπορεί να σε ενδιαφέρει ,😉

Τώρα για την ρύθμιση της αντιστάθμισης και για βέλτιστη οικονομία πρέπει να ασχοληθείς.

Σε όσο πιο χαμηλές θερμοκρασίες παίξεις τόσο μεγαλύτερη οικονομία θα κάνεις.

Άλλωστε για να λειτουργήσει η συμπύκνωση απαιτούνται μικρές θερμοκρασίες.

Επεξ/σία από bill999r
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, bill999r είπε

Τέλος όταν με το καλό κάνεις την εγκατάσταση αγόρασε κ ζητά να σου συνδέσουν ένα ανοδιο μαγνησίου ( κόστος 20 ευρώ). Μπορείς να προλάβεις άπειρες βλάβες με αυτό το 20 ευρώ.

Ναι κι εγω αυτο εκανα εξαρχης με τον wolf.Οι περισσοτεροι τεχνικοι σε αποτρεπουν και εχουν μια θεωρια γιατι δεν χρειαζεται.Λενε βλακειες.

Επεξ/σία από vagos789
  • Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Ναι κι εγω αυτο εκανα εξαρχης με τον wolf.Οι περισσοτεροι τεχνικοι σε αποτρεπουν και εχουν μια θεωρια γιατι δεν χρειαζεται.Λενε βλακειες.

Ότι θεωρία κ να έχουν κακό δεν κάνει. Καλύτερα πλεονασμός παρά να τρέχεις μετά. Εγώ τουλάχιστον δεν έχω πετύχει περίπτωση που να μην χρειάζεται ειδικά απο τη στιγμή που τα εσωτερικά εξαρτήματα των λεβητων είναι από χαλκό και τα σώματα καλοριφέρ από σίδερο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!

Ο τεχνικός, μου πρότεινε τελικά τον Wolf FGBK128. Επειδή όμως μου τον δίνει 200€ πιο ακριβά από τους αντίστιχους Chaffoteaux και Ariston, προτιμώ είτε τον Chaffoteaux είτε τον Ariston, προκειμένου αυτά τα χρήματα να τα διαθέσω αλλού.

Συγκεκριμένα, σκέφτομαι είτε 1) θερμοστάτη (ίδιας μάρκας με τον λέβητα) με WiFi, που όμως βλέπω ότι ανεβάζει το κόστος από τα 50€ στα ~200€, είτε να προσθέσω 2) θερμοστάτη άλλης μάρκας με WiFi και θερμοστατικές κεφαλές σε κάθε καλοριφέρ.

Ο τεχνικός είπε ότι οι θερμοστατικές κεφαλές παρέχουν εξοικονόμηση. Τι πιστεύετε ως προς αυτό; Ποια λύση από τις ανωτέρω θα ακολουθούσατε;

Τέλος, για τα σώματα μου προτάθηκε η μάρκα FIX Heiztechnik.

Φυσικά, κάθε άλλη πρόταση/αλλαγή στα παραπάνω, καλοδεχούμενη!

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!

Επεξ/σία από giorgos147
Δημοσ.

Φίλε μου απ'ότι καταλαβαίνω έχεις κάνει μελέτη θερμικών απωλειών, οπότε κινείσαι στην σωστή κατεύθυνση.

Η μάρκα των σωμάτων μην σε νοιάζει άλλωστε όλες δίνουν δέκα χρόνια εγγύηση στα σώματα. 

Αυτό όμως που πρέπει να προσέξεις είναι να γίνει υπερδιαστασιολογηση των σωμάτων.

Τι είναι αυτό;

Για παράδειγμα ένα δωμάτιο απατει σώμα 2000 θερμίδων ώστε να έχεις θερμοκρασία 20 βαθμών με εξωτερική θερμοκρασία 5.( Τυχαίο παράδειγμα)

2000 θερμίδες όμως αποδίδει όταν το νερό προσαγωγής έρχεται στους 80 βαθμούς.

Οπότε αν εσύ θες ο λέβητας σου να δουλεύει στους 60 βαθμούς προσαγωγή τότε πρέπει το σώμα να είναι 3000 θερμίδων για την ίδια απόδοση.

Η παραπάνω τακτική θα σου επιτρέψει όχι μόνο να καις λιγότερο αέριο αλλά και η συμπύκνωση να λειτουργεί κατά τον βέλτιστο βαθμό.

Οι θεμροστατικες κεφαλές φυσικά κ βοηθάνε μιας κ μπορείς να ρυθμίσεις διαφορετική θερμοκρασία για κάθε δωμάτιο ή ακόμα κ να απομονώσεις κάποιο.

Τέλος για μένα επέλεξε θεμροστατη της ίδιας μάρκας. Ναι το wifi αυξάνει το κόστος αλλά δεν θα έχεις θέματα συμβατότητας ειδικά για την συμπύκνωση.

Όπως είπες το 200αρι του wolf δώστο στον θεμροστατη της chaffoteaux .

• Like 2
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, bill999r είπε

Φίλε μου απ'ότι καταλαβαίνω έχεις κάνει μελέτη θερμικών απωλειών, οπότε κινείσαι στην σωστή κατεύθυνση.

Η μάρκα των σωμάτων μην σε νοιάζει άλλωστε όλες δίνουν δέκα χρόνια εγγύηση στα σώματα. 

Αυτό όμως που πρέπει να προσέξεις είναι να γίνει υπερδιαστασιολογηση των σωμάτων.

Τι είναι αυτό;

Για παράδειγμα ένα δωμάτιο απατει σώμα 2000 θερμίδων ώστε να έχεις θερμοκρασία 20 βαθμών με εξωτερική θερμοκρασία 5.( Τυχαίο παράδειγμα)

2000 θερμίδες όμως αποδίδει όταν το νερό προσαγωγής έρχεται στους 80 βαθμούς.

Οπότε αν εσύ θες ο λέβητας σου να δουλεύει στους 60 βαθμούς προσαγωγή τότε πρέπει το σώμα να είναι 3000 θερμίδων για την ίδια απόδοση.

Η παραπάνω τακτική θα σου επιτρέψει όχι μόνο να καις λιγότερο αέριο αλλά και η συμπύκνωση να λειτουργεί κατά τον βέλτιστο βαθμό.

Οι θεμροστατικες κεφαλές φυσικά κ βοηθάνε μιας κ μπορείς να ρυθμίσεις διαφορετική θερμοκρασία για κάθε δωμάτιο ή ακόμα κ να απομονώσεις κάποιο.

Τέλος για μένα επέλεξε θεμροστατη της ίδιας μάρκας. Ναι το wifi αυξάνει το κόστος αλλά δεν θα έχεις θέματα συμβατότητας ειδικά για την συμπύκνωση.

Όπως είπες το 200αρι του wolf δώστο στον θεμροστατη της chaffoteaux .

τα πιο πολλά σπίτια, ειδικά οι εργολαβικές οικοδομές (όπως σε αυτή που μένω εγώ), έχουν τυπικά σώματα, μην πω υποδιαστασιολογημένα. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε

τα πιο πολλά σπίτια, ειδικά οι εργολαβικές οικοδομές (όπως σε αυτή που μένω εγώ), έχουν τυπικά σώματα, μην πω υποδιαστασιολογημένα. 

Σωστά, αλλά μιας κ ο φίλος απ'ότι κατάλαβα ή ανακαινίζει ή φτιάχνει σπίτι από την αρχή και θα αλλάξει τα σώματα είναι ευκαιρία να κάνει σωστή δουλειά εξαρχής που εν τέλει θα του αποφέρει μεγάλο κέρδος.

Πρώτα απ'όλα χρειάζεται μια μελέτη θερμικών απωλειών.

Δεύτερον υπολογισμό σωμάτων για χαμηλές θερμοκρασίες προσαγωγης κ χρήση θεμροστατικων κεφαλών.

Τέλος σωστή ρύθμιση των θερμοκρασιών για βέλτιστη αξιοποίηση της αντιστάθμισης.

Επεξ/σία από bill999r
  • Like 2
Δημοσ.

Προσωπικα για θερμοστατη δεν βλεπω κανενα λογο να ξοδευει κανεις λεφτα για oθονες και wifi και smart και ξερωγω τι αλλο

Παρε εναν που ειναι αξιοπιστος και end of the story

Οι..θερμοκεφαλες (sic) βοηθανε στην καλυτερη ρυθμιση της θερμοκρασιας ανα δωματιο,αυτο δεν σημαινει απαραιτητα εξοικονομηση

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...