antirix024 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Καλησπέρα. Έχω κάποιες ερωτήσεις όσον αφορά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (σκέφτομαι ότι ίσως κάποια στιγμή χρειαστεί να αγοράσω) και αν κάποιος γνωρίζει από δική του εμπειρία θα του ήμουν ευγνώμων αν βοηθούσε. Πόσο κοστίζει η ασφάλεια για ένα μικρομεσαίο αυτοκίνητο (π.χ. σε αντίστοιχα κυβικά 1300-1500) τι γίνεται σε περίπτωση ατυχήματος; Κάποιος μου είπε ότι πρέπει να αλλάξει η μπαταρία και δεν το καλύπτει η ασφάλεια Οι φορτιστές που είναι στα πάρκινγκ και σε δημόσιους χώρους είναι για όλους τους τύπους; Ή θα πρέπει να έχω μαζί μου αντάπτορες; Κάθε πότε πρέπει να μπαίνει στο σερβις; και πόσο περίπου κοστίζει. Με ενδιαφέρει δηλαδή να ξέρω τα ετήσια κόστη συντήρησης (πάντα για ένα μικρο-μεσαίο όχημα) Σε περίπτωση κλοπής τι γίνεται; Έχει π.χ. gps; Τα κλέβουν γενικά; ή δεν ενδιαφέρονται επειδή π.χ. τα ανταλλακτικά έχουν μικρό κόστος; Πόσο καιρό είναι κατά μέσο η αναμονή από την ημέρα της παραγγελίας; Τι γίνεται αν κάποιος θέλει να εγκαταστήσει ταχυφορτιστή στην πιλοτή πολυκατοικίας; Επιτρέπεται ή πρέπει να γίνει αλλαγή του καταστατικού; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
NikosKallithea Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Δεν νομίζω να μπορεί να σου απαντήσει καποιος, σε οποιαδήποτε απο τις παραπάνω ερωτησεις Ισως μονο για το 5 που ισχύει ότι για όλα τα αυτοκίνητα, δηλαδή, αν στο κλέψουν πας για αλλο.
Joshua21 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 3 ώρες πριν, antirix024 είπε Καλησπέρα. Έχω κάποιες ερωτήσεις όσον αφορά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (σκέφτομαι ότι ίσως κάποια στιγμή χρειαστεί να αγοράσω) και αν κάποιος γνωρίζει από δική του εμπειρία θα του ήμουν ευγνώμων αν βοηθούσε. Πόσο κοστίζει η ασφάλεια για ένα μικρομεσαίο αυτοκίνητο (π.χ. σε αντίστοιχα κυβικά 1300-1500) τι γίνεται σε περίπτωση ατυχήματος; Κάποιος μου είπε ότι πρέπει να αλλάξει η μπαταρία και δεν το καλύπτει η ασφάλεια Οι φορτιστές που είναι στα πάρκινγκ και σε δημόσιους χώρους είναι για όλους τους τύπους; Ή θα πρέπει να έχω μαζί μου αντάπτορες; Κάθε πότε πρέπει να μπαίνει στο σερβις; και πόσο περίπου κοστίζει. Με ενδιαφέρει δηλαδή να ξέρω τα ετήσια κόστη συντήρησης (πάντα για ένα μικρο-μεσαίο όχημα) Σε περίπτωση κλοπής τι γίνεται; Έχει π.χ. gps; Τα κλέβουν γενικά; ή δεν ενδιαφέρονται επειδή π.χ. τα ανταλλακτικά έχουν μικρό κόστος; Πόσο καιρό είναι κατά μέσο η αναμονή από την ημέρα της παραγγελίας; Τι γίνεται αν κάποιος θέλει να εγκαταστήσει ταχυφορτιστή στην πιλοτή πολυκατοικίας; Επιτρέπεται ή πρέπει να γίνει αλλαγή του καταστατικού; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Αν έδινες ένα συγκεκριμένο παράδειγμα ηλεκτρικού αυτοκινήτου (μάρκα/μοντέλο/έκδοση) ίσως και να μπορούσαμε να σου απαντήσουμε κάποιες από τις ερωτήσεις σου, έτσι όμως τι να σου πούμε? Πχ να σου πούμε πως η ετήσια ασφάλεια μπορεί να κοστίζει και κάτω από 100€, αλλά και πάνω από 1.500€? Πως κάποια δεν έχουν αναμονή επειδή είναι ετοιμοπαράδοτα ενώ κάποια άλλα έχουν αναμονή 1,5 χρόνο, άρα μέσο όρο 9 μήνες? Μόνο το τελευταίο μπορεί να απαντηθεί, αν και δεν είναι τόσο απλό. Αν έχει την αποκλειστική χρήση χώρου στάθμευσης στην πυλωτή τότε πρέπει να ενημερώσει τον διαχειριστή για την πρόθεση του να τοποθετήσει σταθμό φόρτισης (και αυτός με τη σειρά του την ΓΣ), και η πλειοψηφία της ΓΣ μπορεί να αρνηθεί μόνο με αιτιολογημένη απόφαση άρνησης υπογεγραμμένη από ηλεκτρολόγο μηχανικό. 1
unforgiven Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 16 ώρες πριν, antirix024 είπε Καλησπέρα. Έχω κάποιες ερωτήσεις όσον αφορά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (σκέφτομαι ότι ίσως κάποια στιγμή χρειαστεί να αγοράσω) και αν κάποιος γνωρίζει από δική του εμπειρία θα του ήμουν ευγνώμων αν βοηθούσε. Πόσο κοστίζει η ασφάλεια για ένα μικρομεσαίο αυτοκίνητο (π.χ. σε αντίστοιχα κυβικά 1300-1500) τι γίνεται σε περίπτωση ατυχήματος; Κάποιος μου είπε ότι πρέπει να αλλάξει η μπαταρία και δεν το καλύπτει η ασφάλεια Οι φορτιστές που είναι στα πάρκινγκ και σε δημόσιους χώρους είναι για όλους τους τύπους; Ή θα πρέπει να έχω μαζί μου αντάπτορες; Κάθε πότε πρέπει να μπαίνει στο σερβις; και πόσο περίπου κοστίζει. Με ενδιαφέρει δηλαδή να ξέρω τα ετήσια κόστη συντήρησης (πάντα για ένα μικρο-μεσαίο όχημα) Σε περίπτωση κλοπής τι γίνεται; Έχει π.χ. gps; Τα κλέβουν γενικά; ή δεν ενδιαφέρονται επειδή π.χ. τα ανταλλακτικά έχουν μικρό κόστος; Πόσο καιρό είναι κατά μέσο η αναμονή από την ημέρα της παραγγελίας; Τι γίνεται αν κάποιος θέλει να εγκαταστήσει ταχυφορτιστή στην πιλοτή πολυκατοικίας; Επιτρέπεται ή πρέπει να γίνει αλλαγή του καταστατικού; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 1. Όσο τα αντίστοιχα θερμικά. 2. Αν καταστραφεί ολόκληρη η μπαταρία, δηλαδή αν διαλυθεί εντελώς το πάτωμα, έτσι και αλλιώς θα θέλει πέταμα. Διαφορετικά αντικαθιστάται το στοιχείο που χάλασε. Περισσότερες πληροφορίες, στην αντιπροσωπεία. 3. Κάνουν. 4. Εξαρτάται. Γενικά αλλάζουν φίλτρο καμπίνας, υγρά φρένων και γίνεται έλεγχος. Το μικρό σέρβις μπορεί να κάνει κανένα 30ρι μέχρι πάνω από 300 το μεγάλο. Εξαρτάται πάντα από τη μάρκα. Τα διαστήματα εξαρτώνται από το αυτοκίνητο. 5. Αν βάλεις GPS, θα έχει. Δεν έχω ακούσει να τα κλέβουν. Γενικά κυκλοφορούν και λίγα. 6. Εξαρτάται από το αυτοκίνητο και τον εξοπλισμό. 7. Μπορεί να τον εγκαταστήσει. Αν θέλεις, μπες στο group "Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα" στο Facebook. Έχει ΑΠΕΙΡΕΣ πληροφορίες. Επίσης, πολύ κατατοπιστικά τα videos του https://www.youtube.com/c/GeorgeSinogeorgos 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα