Προς το περιεχόμενο

Wifi4EU - free internet

mindreader

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχει δοκιμασει κανεις να συνδεθει, με αυτο το νεο προγραμμα της ΕΕ που δινει δωρεαν internet σχεδον σε ολους τους Δημους;

Απο κινητο κανει sign in.
Απο laptop ΔΕΝ κανει. Συνδεεσαι στο δικτυο μεν, αλλα χωρις internet, γιατι δεν σου ζητα απο καπου, να κανεις sign in.

Μιλησα με το helpdesk του wifi4eu, μου ειπαν οτι δεν εχουν περιορισμο για laptops/υπολογιστες. Δεν ηξεραν ομως γιατι δεν γινεται συνδεση στο internet.
Με παρεπεμψαν στους Δημους...αντε γεια...

Ξερει κανεις, πως μπορω χειροκινητα να κανω sign in απο laptop;
Ειδα ενα url https://unifi.swifi.eu/ αλλα οσο και αν προσπαθησα δεν μπορεσα να συνδεθω.
Μπορει καποιος να δοκιμασει να συνδεθει, και να μου πει πως μπορει να γινει αυτο απο laptop;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 ώρες πριν, infin1tyGR είπε

Αν πας να ανοίξεις μια non-https σελίδα, δεν σε κάνει αυτόματα redirect;

Συνδεεται στο δικτυο, αλλα δεν εχει internet. Λογικο. Για να δωσει internet το συγκεκριμενο, πρεπει να γινει sign in. Στο android, σε προτρεπει το ιδιο το τηλεφωνο να κανεις sign in. Το κανεις, και μετα εχεις internet. Στο laptop ομως, δεν μπορω απο πουθενα να κανω sign in. Ετσι, ειμαι μεν συνδεδεμενος με το δικτυο, αλλα internet δεν δινει.

Μονο οποιος το δοκιμασει, θα καταλαβει τι εννοω.

6 λεπτά πριν, mindreader είπε

Συνδεεται στο δικτυο, αλλα δεν εχει internet. Λογικο. Για να δωσει internet το συγκεκριμενο, πρεπει να γινει sign in. Στο android, σε προτρεπει το ιδιο το τηλεφωνο να κανεις sign in. Το κανεις, και μετα εχεις internet. Στο laptop ομως, δεν μπορω απο πουθενα να κανω sign in. Ετσι, ειμαι μεν συνδεδεμενος με το δικτυο, αλλα internet δεν δινει.

Μονο οποιος το δοκιμασει, θα καταλαβει τι εννοω.

Μηπως σου κόβει popup παράθυρο που πρέπει να αποδεχτείς όρους κλπ;

Δοκίμασε όταν έχεις συνδεθεί στο δίκτυο να πας στο 192.168.100.1

2 ώρες πριν, mindreader είπε

Το 192.168.100.1 εχει σχεση με το wifi4eu;

Πολλές φορές σε δημόσια wifi δεν μου εμφανίζει το παράθυρο για το log in.Αεροδρόμια,ξενοδοχεία. Καταλάθος βρήκα ότι αν πατήσω το 192κλπ μου βγάζει το παράθυρο.

Δοκίμασε και το 192.168.1.1            δεν χάνεις κάτι .

• Like 1

Κάθε δήμος/χωριό/περιοχή ενδέχεται να εξυπηρετείται από διαφορετική εταιρεία (αυτήν που έκανε την εγκατάσταση). Προϋπόθεση του προγράμματος (WiFi4EU) είναι να μπαίνει ο χρήστης μέσω Login screen (πρόσβαση κάθε 24 ώρες). Από το URL που έβαλες, φαίνεται ότι ο εξοπλισμός είναι ubiquiti. Μετά από αναζήτηση στον ιντερνέτη, το πρόβλημα μπορεί να είναι (μάλλον απίθανο) λόγω restricted DNS queries (μην το ψάχνεις). Σε τέτοια περίπτωση, η εταιρεία που το εγκατέστησε έχει την ευθύνη (5 χρόνια υποστήριξης).

Το πιο πιθανό που συμβαίνει είναι ότι δεν μπορεί να βγει το λαπτοπ πάνω στην σελίδα εισόδου (captive portal).

Δοκίμασε λύσεις από εδώ1, εδώ2 ή εδώ3 (περίπου τα ίδια λένε) ή αναζήτησε how to open captive portal windows 10.

• Like 1

• 1 χρόνο αργότερα...

Σκεφτηκα, δεν ξερω αν μπορει να δουλεψει οπως πρεπει, να βαλω repeater, και να δοκιμασω να συνδεθω στο δικτυο του repeater.

Αραγε, μπορει οντως να λειτουργησει repeater για το εν λογω δικτυο; Ή επειδη δεν ειναι δικο μου δικτυο (να ξερω πχ password κλπ), δεν μπορει να γινει αυτο;

• 5 μήνες μετά...

Φετος που ξαναδοκιμασα, μια φορα το χρονο εχω αυτη τη δυνατοτητα κατα την καλοκαιρινη διαμονη σε συγκεκριμενη περιοχη,

δεν ζηταει καν sign in. Φαινεται οτι κατι αλλαξαν, στις ρυθμισεις. Συνδεεσαι με το που θα πατησεις 'συνδεση'. Και πλεον δινει κανονικα internet και σε κινητα και σε laptops.

---

Αρα, με αυτα τα νεα δεδομενα, μπορω πλεον να βαλω εναν repeater να μου ενισχυει το σημα; Εννοω, δεν ζητα κωδικο αυτο το free wifi (4EU), γινεται; Ή το repeater απαιτει ντε και καλα, κωδικο, οποτε παλι θα κολησει η δουλεια, αν αγορασω, το φερω, και παω να το συνδεσω;

2 hours ago, mindreader said:

Φετος που ξαναδοκιμασα, μια φορα το χρονο εχω αυτη τη δυνατοτητα κατα την καλοκαιρινη διαμονη σε συγκεκριμενη περιοχη,

δεν ζηταει καν sign in. Φαινεται οτι κατι αλλαξαν, στις ρυθμισεις. Συνδεεσαι με το που θα πατησεις 'συνδεση'. Και πλεον δινει κανονικα internet και σε κινητα και σε laptops.

---

Αρα, με αυτα τα νεα δεδομενα, μπορω πλεον να βαλω εναν repeater να μου ενισχυει το σημα; Εννοω, δεν ζητα κωδικο αυτο το free wifi (4EU), γινεται; Ή το repeater απαιτει ντε και καλα, κωδικο, οποτε παλι θα κολησει η δουλεια, αν αγορασω, το φερω, και παω να το συνδεσω;

θεωρητικα πρεπει να παιξει αρκει να παρει ip απο τον dhcp ή να του δωσεις εσυ μια στο δικτυο που δινει ο  dhcp. και κλεινεις dhcp στο repeater

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...