Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα αλάνια,

 

Εχει κανεις εμπειρια με μαντεμενια μαγειρικα σκευη? 
Ψαχνω να αντικαταστησω τα δικα μου σε αυτα.

Δημοσ.

Το μαντέμι έχει πολλά + και πολλά -. Δεν μπορείς απλά να αντικαταστήσεις όλα σου τα σκεύη με μαντεμενια. 

Συνήθως αγοράζεις ένα μεγάλο τηγάνι που να χωράει να μπει και στον φούρνο σου

  • Like 1
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Skrobo είπε

Το μαντέμι έχει πολλά + και πολλά -. Δεν μπορείς απλά να αντικαταστήσεις όλα σου τα σκεύη με μαντεμενια. 

Συνήθως αγοράζεις ένα μεγάλο τηγάνι που να χωράει να μπει και στον φούρνο σου

Τα αρνητικα ποια ειναι?

Δημοσ.

Το μαντεμενιο ταψακι θα σου δωσει μια φοβερη πιτσα.

Η μαντεμενια κατσαρολα σε μαγειρευτα φαγητα δε θα σου δωσει κατι καλυτερο. Εκτος κι αν τη θες για να μαγειρευεις επανω σε φωτιά. 

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, GBorb είπε

Τα αρνητικα ποια ειναι?

Κάποια υλικά καλό είναι να μην μπαίνουν στο μαντέμι. Απ'ότι έχω ακούσει ας πούμε καλό είναι να μην μπαίνουν μέσα σάλτσες ή λεμόνι, γιατί θεωρούνται όξινα και χαλάνε την επίστρωση που παλεύεις να φτιάξεις λαδώνοντας το.

  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, GBorb είπε

Εχει κανεις εμπειρια με μαντεμενια μαγειρικα σκευη? 
Ψαχνω να αντικαταστησω τα δικα μου σε αυτα.

(+) Ομοιόμορφη κατανομή θερμοκρασίας σε όλο το σκεύος,

(-) Καθυστέρηση έναντι των συμβατικών, στην επίτευξη επιθυμητής θερμοκρασίας.

 

Εκεί έχω καταλήξει έχοντας μαντεμένιο σχαροτήγανο.

Στο πατρικό έχουμε και μια πλήρη σειρά μαντεμένιων σκευών (Staub αν δεν κάνω λάθος), μπορώ να ρωτήσω και να μάθω.

  • Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, GBorb είπε

Με προβληματισατε μπορω να πω

Νομίζω ότι αυτό που αναφέρθηκε και παραπάνω, ίσως είναι η καλύτερη λύση : αλλαγή συγκεκριμένων σκευών σε μαντεμένια. Δεν ξέρω αν έχετε εικόνα μιας κατσαρόλας από μαντέμι και του βάρους της. Ίσως δηλαδή, πρέπει να συνυπολογίσετε και αυτούς τους παράγοντες (ευκολία πλυσίματος σε νεροχύτη κ.λπ.).

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, GBorb είπε

Επισης εχω κεραμικη εστια για μαγειρεμα. 

Και εμείς το ίδιο (κεραμική όμως, όχι επαγωγική).

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
Δημοσ.
1 ώρα πριν, MauroPaltoudias είπε

Νομίζω ότι αυτό που αναφέρθηκε και παραπάνω, ίσως είναι η καλύτερη λύση : αλλαγή συγκεκριμένων σκευών σε μαντεμένια. Δεν ξέρω αν έχετε εικόνα μιας κατσαρόλας από μαντέμι και του βάρους της. Ίσως δηλαδή, πρέπει να συνυπολογίσετε και αυτούς τους παράγοντες (ευκολία πλυσίματος σε νεροχύτη κ.λπ.).

Τα μαντεμένια δεν χρειάζονται "κανονικό" πλύσιμο.

 

1 ώρα πριν, MauroPaltoudias είπε

Και εμείς το ίδιο (κεραμική όμως, όχι επαγωγική).

Τότε δεν έχει ιδιαίτερο νόημα.

Σε αερίου θα είχε περισσότερο

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Maurikycli είπε

Τα μαντεμένια δεν χρειάζονται "κανονικό" πλύσιμο.

Σωστά, θέλουν κανονικό (χωρίς εισαγωγικά). 

2 ώρες πριν, Maurikycli είπε

Τότε δεν έχει ιδιαίτερο νόημα.

Σε αερίου θα είχε περισσότερο

Μια χαρά έχει, αγοράστε ένα και εσείς και δοκιμάστε το. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

έως καθόλου

Τίποτα, σωστά. Με ένα vettex στεγνό (και αν) ή με χαρτί υγείας (ελαφρώς χρησιμοποιημένο) . 

Επεξ/σία από MauroPaltoudias

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...