Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 31/8/2022 στις 11:19 ΠΜ, lneam είπε

θα σου προτεινω το εξης. Εαν εχεις κεφαλη + δοχειο (ενα) τοτε με προσοχη στην πιεση, εχεις μια μπατονετα πορισμενη με καθαρο οινοπνευμα ή ισοπροπυλικη αλκοολη, καθαριζεις την κεφαλη.

Δεν ξερω ποσες φορες το εχω γραψει εδω μεσα την τελευταια δεκαετια και ποσες θα χρειαστει να το ξαναγραψω, αλλα ας το γραψω ακομη μια

ΟΧΙ καθαρισμο κεφαλης με οινοπνευμα, ουτε καν ισοπροπυλικη αλκοολη. Δεν γνωριζετε την συσταση που εχει το καθε μελανι και στην ουσια μπορει με οποιονδηποτε τυπο αλκοολης να το κανετε να πετρωσει.

Απεσταγμενο χλιαρο νερακι και αν επιμενει αναμιξη με αμμωνια (απλο ΣΚΕΤΟ αζαξ) σε μικρη αναλογια η αμμωνια

Αλλα χημικα, ΜΟΝΟ αν γνωριζετε την συσταση του μελανιου και την βαση του. Δηλαδη ΠΟΤΕ μιας και αποκλειεται να γνωριζετε σαν ιδιωτες

Εκ των προτερων σας λεω πως δεν ξεβουλωνουν ολοι οι εκτυπωτες, ακομη και με τα ισχυροτερα χημικα. fifty fifty θα ελεγα.

Καλη επιτυχια

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, highpriest είπε

ΟΧΙ καθαρισμο κεφαλης με οινοπνευμα, ουτε καν ισοπροπυλικη αλκοολη. Δεν γνωριζετε την συσταση που εχει το καθε μελανι και στην ουσια μπορει με οποιονδηποτε τυπο αλκοολης να το κανετε να πετρωσει.

η ισοπροπυλικη αλκοολη δεν κανει ζημιες στα ηλεκτρονικα. Δεκαετιες την χρησιμοποιουν στα ηλεκτρονικα σε ολο τον κοσμο για καθαρισμο. Μεχρι και στα μαντηλακια για τον καθαρισμο της οθονης (πανελ) θα την συναντησουμε. Και μπροστα οι οθονες ειναι απο πλαστικο.

οσο για τις κεφαλες, αυτες που ειναι βουλωμενες - ειναι ουτως η αλλως "πετρα" το μελανι ....  πιο πετρα δεν παει.

Επεξ/σία από lneam
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, lneam είπε

η ισοπροπυλικη αλκοολη δεν κανει ζημιες στα ηλεκτρονικα. Δεκαετιες την χρησιμοποιουν στα ηλεκτρονικα σε ολο τον κοσμο για καθαρισμο. Μεχρι και στα μαντηλακια για τον καθαρισμο της οθονης (πανελ) θα την συναντησουμε. Και μπροστα οι οθονες ειναι απο πλαστικο.

οσο για τις κεφαλες, αυτες που ειναι βουλωμενες - ειναι ουτως η αλλως "πετρα" το μελανι ....  πιο πετρα δεν παει.

Δεν εγραψα κάπου πως κανει ζημιά στα ηλεκτρονικά. Εγραψα πως πετρώνει το μελάνι. 

Μετά απο κάποιες εκατοντάδες καθαρισμούς κεφαλών μπορω να σου βεβαιώσω πως βούλωμα με πέτρωμα είναι διαφορετικές καταστάσεις και πως υπάρχουν διαβαθμίσεις στο πόσο βουλωμένη είναι μια κεφαλή και στο αν μπορεί να σωθεί ή να γίνει χειρότερα.

Δημοσ.

για καποιον που θα διαβασει το προηγουμενο ποστ που εσυ εκανες,
"Δεν ξερω ποσες φορες το εχω γραψει εδω μεσα την τελευταια δεκαετια και ποσες θα χρειαστει να το ξαναγραψω, αλλα ας το γραψω ακομη μια "
ισως να παρεξηγησει το υφος της προσπαθειας σου για να βοηθησεις τους αλλους ανθρωπους.

Οπως και εσυ γνωριζεις, μονο ο κατασκευαστης μιας κεφαλης ξερει ακριβως τι πρεπει να κανει εσωτερικα. Ο τεχνικος επισκευων ξερει καλα μονο να αντικαθιστα ενα εξερτημα, ενω ο ιδιωτης και κατοχος του προιοντος προσπαθει να γλυτωσει χρηματα.

Απο την μια υπαρχουν διαφορετικες τεχνολογιες κεφαλων inkjet, απο την αλλη μεσα σε 30 χρονια εξελιξης, σιγα σιγα η ιδια εταιρεια θα κανει μικρες αλλαγες στις κεφαλες της καθε λιγο. Το να λεμε Πως εχω 10 χρονια εμπειρια, ειναι καλο για τα παλια μηχανηματα. Ενα σημερινο δεν θα ξερουμε πολλα και θα μαθουμε στην πραξη μετα απο 3-5 χρονια. Εκτος να ειμαστε τεχνικοι σε επισημο service και να κανουμε καθε χρονο εκπαιδευση. Και παλι ομως, οι κατασκευαστες δεν επιτρεπουν την εσωτερικη επισκευη της κεφαλης και γι' αυτο δεν λενε και τιποτα σπουδαιο.

Εαν λοιπον θελουμε να ξερουμε τι ακριβως πρεπει να γινει στην κεφαλη ... σε καθε διαφορετικη κεφαλη, μαλλον πρεπει να την ανοιξουμε στο μικροσκοποιο και μετα να πουμε την σωστη λυση. Κατι που 99,9999999 % δεν ειναι εφικτο.

Φτανουμε λοιπον στο συμπερασμα, οτι ολα αυτα που λεμε ο ενας στον αλλο, ειναι οι προσωπικες μας "πατεντες", σε συνδυασμο με γυρω - γυρω πληροφοριες που βρηκαμε, για λυση στο προβλημα με ποσοστο επιτυχιας ... μακαρι πανω απο 50%. Προφανος και δουλευουν, αλλα οχι παντα και παντου. Αααα και κατι ακομα ... παιζει ρολο και ο "μαστορας"

Δημοσ.
Στις 31/8/2022 στις 2:52 ΜΜ, DrPanosR είπε

Όταν λέω «φύσημα» δεν είμαι απόλυτος. Βάζω σύριγγα στην κεφαλή, στο σημείο σύνδεσης του μελανοδοχείου κ κάνω αναρρόφηση.Με αυτόν τον τρόπο δυο φορές στο παρελθόν,  έχω συνεφέρει την κεφαλή.

Με αυτόν τον τρόπο ίσως και να έχεις κάνει ζημιά.Επειδή οι κεφαλές (εκτός από epson) δουλεύουν με εξάχνωση,αφήνοντας άδειο ουσιαστικά το διαμέρισμα μελανιού της κεφαλής δέν είμαι σίγουρος ότι όταν ξαναέβαλες τα μελάνια γέμισαν σωστά τα διαμερίσματα από την αρχή.Ισως με αυτόν τον τρόπο να καίς κάποια από τα ακροφύσια προκαλώντας στιγμιαία υπερθέρμανση κάθε φορά και τώρα να έχεις ξεμείνει.Τουλάχιστον το έκανες σωστά με αναρόφηση και όχι πίεση.Πάλι όμως λέω ίσως.....

Δημοσ.
2 ώρες πριν, lneam είπε

για καποιον που θα διαβασει το προηγουμενο ποστ που εσυ εκανες,
"Δεν ξερω ποσες φορες το εχω γραψει εδω μεσα την τελευταια δεκαετια και ποσες θα χρειαστει να το ξαναγραψω, αλλα ας το γραψω ακομη μια "
ισως να παρεξηγησει το υφος της προσπαθειας σου για να βοηθησεις τους αλλους ανθρωπους.

Οπως και εσυ γνωριζεις, μονο ο κατασκευαστης μιας κεφαλης ξερει ακριβως τι πρεπει να κανει εσωτερικα. Ο τεχνικος επισκευων ξερει καλα μονο να αντικαθιστα ενα εξερτημα, ενω ο ιδιωτης και κατοχος του προιοντος προσπαθει να γλυτωσει χρηματα.

Απο την μια υπαρχουν διαφορετικες τεχνολογιες κεφαλων inkjet, απο την αλλη μεσα σε 30 χρονια εξελιξης, σιγα σιγα η ιδια εταιρεια θα κανει μικρες αλλαγες στις κεφαλες της καθε λιγο. Το να λεμε Πως εχω 10 χρονια εμπειρια, ειναι καλο για τα παλια μηχανηματα. Ενα σημερινο δεν θα ξερουμε πολλα και θα μαθουμε στην πραξη μετα απο 3-5 χρονια. Εκτος να ειμαστε τεχνικοι σε επισημο service και να κανουμε καθε χρονο εκπαιδευση. Και παλι ομως, οι κατασκευαστες δεν επιτρεπουν την εσωτερικη επισκευη της κεφαλης και γι' αυτο δεν λενε και τιποτα σπουδαιο.

Εαν λοιπον θελουμε να ξερουμε τι ακριβως πρεπει να γινει στην κεφαλη ... σε καθε διαφορετικη κεφαλη, μαλλον πρεπει να την ανοιξουμε στο μικροσκοποιο και μετα να πουμε την σωστη λυση. Κατι που 99,9999999 % δεν ειναι εφικτο.

Φτανουμε λοιπον στο συμπερασμα, οτι ολα αυτα που λεμε ο ενας στον αλλο, ειναι οι προσωπικες μας "πατεντες", σε συνδυασμο με γυρω - γυρω πληροφοριες που βρηκαμε, για λυση στο προβλημα με ποσοστο επιτυχιας ... μακαρι πανω απο 50%. Προφανος και δουλευουν, αλλα οχι παντα και παντου. Αααα και κατι ακομα ... παιζει ρολο και ο "μαστορας"

Έκατσα να γράψω ένα κατεβατό σεντόνι να εξηγήσω τι και πως και μετά αναλογίστηκα "τι κάνω;"

Άθελα σου φίλε μου, μου έδωσες ένα καλό μάθημα. Δική μου δουλειά είναι να φτιάχνω τους χαλασμένους εκτυπωτές, όχι να σας λέω πως να τους φτιάχνετε μόνοι σας.

Σε ευχαριστώ.🙂

• Like 1
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, highpriest είπε

Έκατσα να γράψω ένα κατεβατό σεντόνι να εξηγήσω τι και πως και μετά αναλογίστηκα "τι κάνω;"

Άθελα σου φίλε μου, μου έδωσες ένα καλό μάθημα. Δική μου δουλειά είναι να φτιάχνω τους χαλασμένους εκτυπωτές, όχι να σας λέω πως να τους φτιάχνετε μόνοι σας.

Σε ευχαριστώ.🙂

πολυ κακια σου βγαινει οταν ζοριζεσαι ...

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, lneam είπε

πολυ κακια σου βγαινει οταν ζοριζεσαι ...

Καμία κακια και κανένα ζόρισμα φίλε μου. Όλα καλα. Μέχρι και εγώ έχω εκπλαγεί απο το πόσο δεν πειράχτηκα, συνηθως το παίρνω πιο εγωιστικά και κάθομαι να αναλύσω τα τι και πως. Μάλλον δεν έχει μείνει και τιποτα να αποδείξω πλέον, πρωτίστως σε εμένα.

Συνεχίστε την κουβέντα σας. Ειλικρινά, όλα καλά 

Δημοσ.

@lneam κανενας σοβαρος επαγγελματιας τεχνικος, οσο μερακλης και πατεντιαρης να ειναι, δε θα εφαρμοσει αυτες τις μεθοδους του youtube, ουτε θα σου τις συστησει, διοτι ειναι μεγαλες οι πιθανοτητες απο το να μην πετυχεις τιποτα (στην καλυτερη) εως το να τα κανεις χειροτερα. Απο κει και περα, το μηχανημα δικο σου ειναι, του βαζεις φωτια και το καις αν θες, μπορεις να δοκιμασεις οποιαδηποτε μεθοδο νομιζεις.

Ακομα και στο βιντεο που ποσταρες, αν προσεξεις, ο ιδιος λεει οτι η μεθοδος του μπορει να αποτυχει, οποτε θες καινουρια κεφαλη, ασε που τελικα ποτε δε δειχνει αν πετυχε η μεθοδος ή οχι.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, highpriest είπε

Δική μου δουλειά είναι να φτιάχνω τους χαλασμένους εκτυπωτές, όχι να σας λέω πως να τους φτιάχνετε μόνοι σας.

Και δική μας δουλειά είναι να σε ευχαριστήσουμε είτε το ένα κάνεις είτε το άλλο, όπως και το φίλο μας τον lneam. Προσωπικά κάτι έχω να κερδίσω και από τους δυο σας και τους υπόλοιπους φυσικά. Το έχω ξαναγράψει και παλιότερα, γι' αυτό μου αρέσει το forum, δίνει τη δυνατότητα να ανοίξει το μυαλό και οι ορίζοντες του.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, lector είπε

@lneam κανενας σοβαρος επαγγελματιας τεχνικος, οσο μερακλης και πατεντιαρης να ειναι, δε θα εφαρμοσει αυτες τις μεθοδους του youtube, ουτε θα σου τις συστησει, διοτι ειναι μεγαλες οι πιθανοτητες απο το να μην πετυχεις τιποτα (στην καλυτερη) εως το να τα κανεις χειροτερα. Απο κει και περα, το μηχανημα δικο σου ειναι, του βαζεις φωτια και το καις αν θες, μπορεις να δοκιμασεις οποιαδηποτε μεθοδο νομιζεις.

Ακομα και στο βιντεο που ποσταρες, αν προσεξεις, ο ιδιος λεει οτι η μεθοδος του μπορει να αποτυχει, οποτε θες καινουρια κεφαλη, ασε που τελικα ποτε δε δειχνει αν πετυχε η μεθοδος ή οχι.

εαν υπαρχει καποια σελιδα στο ιντερνετ απο κατασκευστη εκτυπωτη μελανης που να εχει κειμενο, φωτ., βιντεο, με τεχνικη επισκευη βουλωμενης κεφαλης, παρακαλω να το παρουσιασει. Εδω και 3 δεκαετιες δεν εχω βρει κατι. Μεχρι να βρεθει κατι, εχω θα υποστηριζω οτι ΔΕΝ κατασκευαζονται για να επισκευαζονται απο κανεναν.

Ανεπισημα ευτυχως που υπαρχουν μερικοι ανθρωποι που προσφερουν σε στο ιντερνετ πληροφοριες - πατεντες για επισκευες. Θα ηταν παραλογο και μεγαλη αχαριστια να τους κατηγορησουμε εαν δεν πετυχε (απο εμας) η επισκευη, σε κατι που ο κατασκευστης κανει φιλοτιμες προσπαθειες να σαμποταρει την επισκευη.

Οσο για το βιντεο που παρουσιασα, βλεπουμε ξεκαθαρα την τεχνικη. Το συστημα εκτυπωσης ειναι .. Δοχειο, προθαλαμος, κεφαλη. Εδω ακολουθει την φυσικη ροη λειτουργιας. Σε αντιθεση με καποια σχολια εδω, που θελει την επισκευη να ειναι απο τον προθαλαμο, προς τα πισω. Με αυτη την λογικη, η κεφαλη μενει ακαθαριστη. Και εδω επιμενω πως ειναι η σωστη μεθοδος. Ειναι στην επιλογη του κατοχου το υγρο που θα βαλει. Ειναι στο χερι του, ποση δυναμη θα εφαρμοσει. Οποιος επισκευαζει ... εχει και την ευθυνη. Δεν του φταιει η μεθοδος. Στην τελικη, σε μια κλειστη κεφαλη, δεν γνωριζουμε την βλαβη, μονο το αποτελεσμα διαπιστωνουμε "αδυναμια εκτυπωσης"

Για το τελος να πω κατι γενικο. Στα ηλεκτρονικα, οσο πιο μικρο ειναι κατι, τοσο σπανια, δυσκολη και ακριβη ειναι η επισκευη του

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε με καταλαβες... δεν κατηγορησα κανεναν ουτε ειμαι αχαριστος, αλλωστε κι εγω εχω βοηθηθει πολλες φορες απο τυχαιους "ασχετους" στο ιντερνετ και στα φορουμ, κι εδω στο ινσομνια, οσο επισης προσπαθω να βοηθησω με τη σειρα μου στους τομεις που κατεχω. Κι εγω συχνα επισκευαζω συσκευες χρησιμοποιωντας πατεντες, μονο ομως οταν ειμαι σιγουρος οτι θα δουλεψουν. Το να δημιουργησω επιπλεον ζημια κανοντας επιφοβους πειραματισμους ειναι ο διαολος μου και προσπαθω να το αποφευγω. Αυτο που λεω ειναι οτι ο αλλος δε θα παρει την ευθυνη για να σου προτεινει καποια πατεντα η οποια μπορει ειπαμε στην καλυτερη να μην κανει τιποτα, στη χειροτερη να κανει κι αλλη ζημια.

Υπολογισε επισης οτι ο επαγγελματιας τεχνικος πολυ πιθανο να μη δεχτει να δαπανησει το χρονο του για να κανει κατι που δε θα δουλεψει, ο πελατης θα γκρινιαξει να πληρωσει για το χρονο που εφαγε ο τεχνικος εφ'οσον το αποτελεσμα ηταν μηδεν.

Απο κει και περα απαξ και αναλαβεις την ευθυνη ο ιδιος για τη δικη σου συσκευη, φυσικα και εισαι απολυτως ελευθερος να κανεις ο,τι θελεις και μακαρι κιολας να πετυχει και να κανεις τη δουλεια σου. 

Επεξ/σία από lector
  • Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τώρα που έβγαλε το public 20% επιστροφή σκέφτομαι για αγορά έγχρωμου πολυμηχανήματος Α4 έως 250 ευρώ (-20% επιστροφή) για χρήση στο σπίτι.
Δεν θα χρησιμοποιηθεί για μεγάλο όγκο εκτυπώσεων (μαξ 10 σελίδες/μέρα και αν)

Δεν με ενδιαφέρει να τυπωνω φωτογραφίες.

Αν είναι δυνατόν να έχει διπλής όψης εκτύπωση.

Ευχαριστώ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, dioz είπε

Τώρα που έβγαλε το public 20% επιστροφή σκέφτομαι για αγορά έγχρωμου πολυμηχανήματος Α4 έως 250 ευρώ (-20% επιστροφή) για χρήση στο σπίτι.
Δεν θα χρησιμοποιηθεί για μεγάλο όγκο εκτυπώσεων (μαξ 10 σελίδες/μέρα και αν)

Δεν με ενδιαφέρει να τυπωνω φωτογραφίες.

Αν είναι δυνατόν να έχει διπλής όψης εκτύπωση.

Ευχαριστώ!

Προσωπικά δεν θα πλησίαζα για 2 λόγους: Ο πρώτος και βασικότερος είναι ότι δίνουν μόνο 1 έτος εγγύηση. Νομίζω ότι μετά απ΄αυτό ο δεύτερος λόγος περιττεύει. Ψάξε σε άλλο κατάστημα.

Επεξ/σία από georgeole

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...