Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα και καλή εβδομάδα,

Όταν θέλετε να κάνετε εξωτερικό καθαρισμό στον φορητό σας (οθόνη, πληκτρολόγιο/touchpad), ποια βήματα ακολουθείτε ;
Χρησιμοποιείτε συγκεκριμένα προϊόντα (π.χ. υγρά + πανάκια) ; ή ο εξωτερικός καθαρισμός μπορεί να γίνει και με ότι υπάρχει συνήθως σε ένα σπίτι ;

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας

Επεξ/σία από witty
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Μωρομαντηλα για τα πλαστικα, στην οθονη απλα ενα πανακι μαλακο με λιγες σταγωνες νερο.

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες

• Like 1
Δημοσ.

Για πληκτρα/πλαστικα/αφη χρησιμοποιω τα μαντηλακια γενικου καθαρισμου του lidl, κανουν καλη δουλεια. Ειναι σα μωρομαντηλα αλλα ποτισμενα με πιο ισχυρο καθαριστικο (και ΔΕΝ κανουν για μωρα!).

Για οθονη, πανακι μικροινων ή γενικοτερα ενα μαλακο πανι με λιγο νερο ισα ισα και πολυ απαλο περασμα οσες φορες χρειαζεται, οχι τριψιμο ουτε νυχι. 

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις σκέψεις.

Λόγω του ότι με ενδιαφέρει ιδιαίτερα και ο zero waste τρόπος ζώης, αποφάσισα να βάλω σε δεύτερη μοίρα τα μωρομάντηλα και τα πανάκια μικροΐνών, και να επιχειρήσω τον καθαρισμό με βαμβακερό πανί, το οποίο ήταν πολύ ελαφριά νοτισμένο με λευκό ξύδι.

Τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλά.
Σίγουρα, θα ήταν ακόμα καλύτερα εάν είχα χρησιμοποιήσει μωρομάντηλα ή/και πανάκι μικροΐνων, αλλά αυτό που είδα μου ήταν αρκετό.

Πιθανότατα, το βαμβακερό πανί να πρέπει να είναι νοτισμένο με λευκό ξύδι μόνο για τα πλαστικά, και όχι για την οθόνη, αλλά ίσως και όχι, δεν είμαι σίγουρος για αυτό.
Πάντως, ο φορητός φαίνεται σαν καινούριος

• Like 1
Δημοσ.

Το πανακι μικροϊνων παντως δεν ειναι μιας χρησης. Εγω τα πλενω στο πλυντηριο κανονικα και τα χρησιμοποιω συνεχως. 

Δημοσ.
Φυσικά.

Ωστόσο, είναι συνθετικό, και σε κάθε πλύσιμο του απελευθερώνονται σημαντικές ποσότητες μικροπλαστικών, οι οποίες καταλήγουν στον υδροφόρο ορίζονται και στην συνέχεια επιστρέφουν στον ανθρώπινο οργανισμό μέσω της καταναλώσης ψαριών και νερού.
Συνεπώς, ακόμα και βίγκαν να είστε, δεν προστατεύεστε από τα μικροπλαστικά, τα οποία αυξάνουν τον κίνδυνο σε αρκετές και σημαντικές παθήσεις (χρόνιες και αυτοάνοσες).

Θα είναι πολύ θετικό να δημιουργηθεί κάποια στιγμή μία zero waste εκδοχή για το πανάκι μικροΐνών (εάν βέβαια είναι εφικτό κάτι τέτοιο), αλλά μέχρι τότε η βέλτιστη zero waste λύση είναι ένα βαμβακερό πανάκι.

Και, όταν λιώσουν αυτά που ήδη έχω, τα επόμενα θα είναι από βιολογικό βαμβάκι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...