Basilhs23___ Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Θα πρέπει να έχει απαντηθεί σε παλαιά thread αλλά ρωτάω πάλι επ' ευκαιρίας λόγω ενός θέματος που είχα με τον διαχειριστή μιας πολυκατοικίας. Εδώ και χρόνια πληρώνω κανονικά με έμβασμα τα κοινόχρηστα στο IBAN που μου έδωσε ο διαχειριστής από λογαριασμό της πολυκατοικίας. Κατά την αποστολή εμβάσματος επιλέγω πάντα να επιβαρυνομαι εγώ εξ' ολοκλήρου την προμήθεια του εμβάσματος και όχι να κάνω επιμερισμο. Πρόσφατα μου έστειλε ένα email ο διαχειριστής και μου παραπονέθηκε έντονα την επόμενη φορά να αυξήσω κατά 3 ευρώ τις πληρωμές που κάνω διότι δεν μπορεί η διαχείριση να πληρώνει τα 3 ευρώ που βάζω να αφαιρούνται από το ποσόν. Έμεινα άναυδος καθώς αφήνει να εννοηθεί ότι όλα αυτά τα χρόνια αφαιρούνταν από τα εμβάσματα αυτό το ποσόν χωρίς να το ξέρω. Γνωριζετε αν η χρέωση προμήθειας για έμβασμα γίνεται και από τους δύο συναλλασσομενους όταν ο εντολέας επιλέγει αυτός να επιβαρυνθεί την προμήθεια; Αυτό ήξερα πως συμβαίνει μόνο στον επιμερισμο. Δεν ξέρω τι συμβαίνει, πάντως σιγά μην κάθομαι να πληρώνω 5 ευρώ μαζεμένα σε κάθε πληρωμή.
rodosf1 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 πιθανόν ισχύει. πχ από εθνική σε άλφα έχει χρέωση και στους δύο. Από Πειραιώς σε άλφα μόνο στον αποστολέα. ανάλογα την τράπεζα λοιπόν.
zio10 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Να βάζεις έξοδα από κοινού και ένα ευρώ παραπάνω. Τουλάχιστον πιο παλιά χρέωναν ένα συν ένα ευρώ έτσι ενώ διαφορετικά 4.
Joshua21 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Γνωριζετε αν η χρέωση προμήθειας για έμβασμα γίνεται και από τους δύο συναλλασσομενους όταν ο εντολέας επιλέγει αυτός να επιβαρυνθεί την προμήθεια; Αυτό ήξερα πως συμβαίνει μόνο στον επιμερισμο. Καταρχήν δεν ισχύουν τα ίδια για όλες τις τράπεζες, η κάθε μία έχει τις δικές της επιλογές χρέωσης, πχ στην Πειραιώς έχει μόνο την SHA(shared) δηλαδή πληρώνεις μόνο τα έξοδα της δικής σου τράπεζας, η άλλη τράπεζα κρατάει τα δικά της από το έμβασμα. 3 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Δεν ξέρω τι συμβαίνει, πάντως σιγά μην κάθομαι να πληρώνω 5 ευρώ μαζεμένα σε κάθε πληρωμή. Και ποιος θα τα πληρώνει? Δική σου επιλογή είναι το να πληρώνεις από άλλη τράπεζα, συνεπώς εσύ πρέπει να επιβαρύνεσαι όποια έξοδα προκύπτουν από την επιλογή σου. Επεξ/σία 29 Αυγούστου 2022 από Joshua21
Bitbit Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Επειδή παρόμοια θέματα έχουν απασχολήσει πολλούς και έχουν γραφτεί τόσα και τόσα παράπονα, 4 τράπεζες βασικά έχει η Ελλάδα . Ανοίξτε ρε παιδιά λογαριασμό και στις 4 και λήγει το θέμα. Εγώ αυτό έχω κάνει και δεν υπάρχει γκρίνια και παράπονο από κανέναν. Εντάξει θα πληρώσετε έξτρα +18€ στα 3 χρόνια για τις χρεωστικές. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Joshua21 είπε Καταρχήν δεν ισχύουν τα ίδια για όλες τις τράπεζες, η κάθε μία έχει τις δικές της επιλογές χρέωσης, πχ στην Πειραιώς έχει μόνο την SHA(shared) δηλαδή πληρώνεις μόνο τα έξοδα της δικής σου τράπεζας, η άλλη τράπεζα κρατάει τα δικά της από το έμβασμα. Και ποιος θα τα πληρώνει? Δική σου επιλογή είναι το να πληρώνεις από άλλη τράπεζα, συνεπώς εσύ πρέπει να επιβαρύνεσαι όποια έξοδα προκύπτουν από την επιλογή σου. Το ΙΒΑΝ ο διαχειριστής μου το πρότεινε βασικά πριν χρόνια γιατί δεν μενουμε εκεί και του ειπα οκ ευχαρίστως να πληρώνω από εκεί. Θεωρούσα δεδομένο ότι τα έξοδα του εμβάσματος τα χρεώνομαι εγώ και ήταν 2 ευρώ από Attica και 1.2 ευρώ τελευταία που του έκανα μια πληρωμή από Eurobank. 5 ώρες πριν, Bitbit είπε Επειδή παρόμοια θέματα έχουν απασχολήσει πολλούς και έχουν γραφτεί τόσα και τόσα παράπονα, 4 τράπεζες βασικά έχει η Ελλάδα . Ανοίξτε ρε παιδιά λογαριασμό και στις 4 και λήγει το θέμα. Εγώ αυτό έχω κάνει και δεν υπάρχει γκρίνια και παράπονο από κανέναν. Εντάξει θα πληρώσετε έξτρα +18€ στα 3 χρόνια για τις χρεωστικές. Εγώ από Attica του στέλνω και αυτός έχει alpha. Τώρα αν η alpha που είναι ο δικός του λογαριασμός κάνει κράτηση σε αλλα εμβάσματα, τότε ακόμα και μεταφορά να κάνω από την μία τράπεζα στην άλλη για να μην χρεωθεί αυτός το έμβασμα θα αφαιρεθεί έτσι κι αλλιώς. Μάλλον θα κατεβαίνω κάποιες φορές στο έτος να του πληρώνω μαζεμένα τα κοινόχρηστα. Επεξ/σία 29 Αυγούστου 2022 από Basilhs23___
Joshua21 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 58 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Το ΙΒΑΝ ο διαχειριστής μου το πρότεινε βασικά πριν χρόνια γιατί δεν μενουμε εκεί και του ειπα οκ ευχαρίστως να πληρώνω από εκεί. Θεωρούσα δεδομένο ότι τα έξοδα του εμβάσματος τα χρεώνομαι εγώ και ήταν 2 ευρώ από Attica και 1.2 ευρώ τελευταία που του έκανα μια πληρωμή από Eurobank. Κακώς το θεωρούσες δεδομένο και δεν κοίταγες καν τι λένε οι επιλογές που σου δίνει, τουλάχιστον στην Eurobank οι επιλογές είναι ξεκάθαρες και αναλυτικές, στην άλλη δεν έχω ιδέα. 59 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Εγώ από Attica του στέλνω και αυτός έχει alpha. Τώρα αν η alpha που είναι ο δικός του λογαριασμός κάνει κράτηση σε αλλα εμβάσματα, τότε ακόμα και μεταφορά να κάνω από την μία τράπεζα στην άλλη για να μην χρεωθεί αυτός το έμβασμα θα αφαιρεθεί έτσι κι αλλιώς. Αν αποκτήσεις λογαριασμό και χρεωστική κάρτα alpha μια χαρά θα μπορείς να πηγαίνεις σε ΑΤΜ και να βάζεις χρήματα στον λογαριασμό σου, και αμέσως μετά θα μπορείς μέσω e-banking να κάνεις μεταφορά στο λογαιριασμό του διαχειριστή εντελώς ανέξοδα. Υπόψιν η έκδοση της χρεωστικής για πρώτη φορά είναι δωρεάν, αλλά θα χρειαστεί να πληρώσεις εφάπαξ 8€ για εγγραφή στην υπηρεσία my alpha code. 1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε Μάλλον θα κατεβαίνω κάποιες φορές στο έτος να του πληρώνω μαζεμένα τα κοινόχρηστα. Κάνε ότι νομίζεις.
SabotazNic Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Μπορείς να πεις να ενεργοποιήσει iris (μπορεί μόνο σε 1 τράπεζα για κάθε δηλωμένο κινητό) (Google it) ώστε η προμήθεια να είναι μόλις 0.50 ευρώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα