dbrillis Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 14 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Σημαίνει αυτό που γράφει. Revolut has an obligation by law to report the year end account balances to local tax authorities in Lithuania annually, or provide information on their request. Revolut does not share your information on an automated basis or directly with tax authorities of other countries, it is the Lithuanian tax authority that’s responsible for collecting and sending this to other local authorities under the Standard for Automatic Exchange of Financial Account Information, developed by the OECD, which represents the international consensus on automatic exchange of financial account information for tax purposes, on a reciprocal basis. Και μονο που έχει γίνει τόσο γνωστή η revolut είναι "πρόβλημα" κατά την γνώμη μου. Συμφωνώ. Βλέπω ομως πολυ κοσμο να νομίζει οτι με τη Revolut εισαι αόρατος. 1
Kalahaan Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 4 ώρες πριν, Weiss είπε Το ΦΠΑ το χρεώνεις στον πελάτη και το αποδίδεις στην εφορία. Αυτός ο πελάτης με πληρώνει ένα στάνταρ ποσό ανάλογα με τη δουλειά που βγάζω και δεν υπάρχει διαπραγμάτευση. Αυτό είναι το πρόβλημα.
malakudi Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 ΦΠΑ δεν είναι φόρος δικός σου, είναι του πελάτη σου και πρέπει να αποδοθεί στην χώρα του, όχι στη δική σου. Η Ελβετία δεν είναι στην Ε.Ε και δε γνωρίζω αν έχει κάποια συμφωνία για απόδοση ΦΠΑ μεταξύ των χωρών Ε.Ε και αυτής. Θα πρέπει να μιλήσεις με λογιστή γι' αυτό. Σε κάθε περίπτωση, αν χρειάζεται να κόψεις ΦΠΑ, αυτός θα είναι ο ΦΠΑ της Ελβετίας, όχι της Ελλάδας, και είναι 7,7% για υπηρεσίες. Η φορολογία για ελεύθερους επαγγελματίες περιλαμβάνει αυτή τη στιγμή: - Κλιμακωτή φορολογία με 9% ως 10000, 22% για τις επόμενες 10000, 28% για τις επόμενες 10000, 36% για τις επόμενες 10000 και 44% από κει και πάνω. Οπότε πχ για 20000 ευρώ καθαρά κέρδη, θα έχεις φόρο 900+2200=3100 ευρώ ή 15,5%. - Τέλος επιτηδεύματος 650 ευρώ. Αν είσαι νέος ελεύθερος επαγγελματίας δε το πληρώνεις τα 5 πρώτα χρόνια. - Ασφαλιστική εισφορά ΕΦΚΑ περίπου 210 ευρώ το μήνα. Αν είσαι νέος ελεύθερος επαγγελματίας, πληρώνεις 126 ευρώ το μήνα τα 5 πρώτα χρόνια ασφάλισης. Αν είσαι ήδη και μισθωτός με ΙΚΑ, δε χρειάζεται να πληρώνεις ΕΦΚΑ αν θυμάμαι καλά. - Προκαταβολή φόρου 55% για την επόμενη χρονιά. Επειδή αργεί η εκκαθάριση των δηλώσεων (πχ το φόρο του 2021 ξεκινά να τον εισπράττει το κράτος από την πλειοψηφία των ελ. επαγγελματιών την 31/8/22), προκαταβάλεις 55% της επόμενης χρονιάς με βάση τα εισοδήματα της τρέχουσας χρονιάς. Στο παραπάνω παράδειγμα δηλαδή θα πλήρωνες 3100+55%=4805 ευρώ. 2
vins Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Ανάλογα με το τι υπηρεσίες παρέχεις στην Ελβετία, μπορεί να δικαιούσαι έκπτωση ΦΠΑ. Μιλά με το λογιστή σου και θα σε κατατοπίσει. Μπορεις να βαλεις στο τιμολόγιο εφόσον το δικαιούσαι και ένα κειμενάκι τύπου VAT exempt according to article τάδε (αν και πλέον πάει στο mydata μέσω των προγραμμάτων-τιμολογιέρας, όπου υπάρχει αντίστοιχη επιλογή). Εγώ πχ για συμβουλευτικές στην Ελβετία μέσω Διαδικτύου δεν έχω ΦΠΑ. Τα υπόλοιπα τα γράφει ορθώς ο @malakudi Επισης πέραν αυτών, όταν τιμολογείς εξωτερικό, να υπολογίζεις και έξτρα έξοδα για επαγγελματική εδρα, καθώς το να έχεις δηλωμένο ότι δουλεύεις από το σπίτι είναι προβληματικο στις εφορίες, τουλάχιστον από όσα με έχει συμβουλέψει ο λογιστής μου. 1
katanalwtis Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, Kalahaan είπε Χαχαχ και τι κάνεις, για να αποφύγεις να πληρώνεις σχεδόν τα μισά εισοδήματά σου σε εισφορές; Κάνεις απόκρυψη εισοδημάτων, για να φαίνονται λιγότερα από 10k και να μπεις στο καθεστώς απαλλαγής από το ΦΠΑ; Δημιουργεις φιλιες με πολιτικους και σε φτιαχνουν διαφορετικα δεν μπορεις να κανεις τπτ με αυτο το κρατος που εχουμε. Απο τα αλλα μισα ξεχασες να προσθεσεις 13-24% σε φπα που θα πληρωσεις σε ψωνια φαγητο κλπ. Δυστηχως δεν υπαρχει μελλον σε αυτη τη χωρα. Φυγε Ελβετια αν μπορεις. Επεξ/σία 29 Αυγούστου 2022 από katanalwtis
Dimitris156 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, malakudi είπε - Ασφαλιστική εισφορά ΕΦΚΑ περίπου 210 ευρώ το μήνα. Αν είσαι νέος ελεύθερος επαγγελματίας, πληρώνεις 126 ευρώ το μήνα τα 5 πρώτα χρόνια ασφάλισης. Αν είσαι ήδη και μισθωτός με ΙΚΑ, δε χρειάζεται να πληρώνεις ΕΦΚΑ αν θυμάμαι καλά. Δε ξέρω αν έχω κάνει κάτι λάθος, αλλά εγώ που είμαι στην ειδική κατηγορία πληρώνω επικουρική ασφάλιση και εφάπαξ παροχή, τα 210€ δηλαδή που αναφέρεις(201 στην ακρίβεια).
vasilllis Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Δηλαδη ξεκιναει μια επιχειρηση και πριν ακομα δει ποσα θα οικονομαει κοιταζει πως θα κλεψει το κρατος ...και εσεις τον συμβουλευετε να παει αυστραλια...
ekrepali Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Στις 28/8/2022 στις 10:37 ΜΜ, Kalahaan είπε Καλησπέρα. Σκοπεύω στο άμεσο μέλλον να κάνω έναρξη επαγγέλματος για παροχή υπηρεσιών μέσω ίντερνετ. Με λίγο ψάξιμο στο ίντερνετ είδα ότι φορολογείσαι κλιμακωτά για τα καθαρά σου κέρδη και κάνεις απόδοση ΦΠΑ κάθε μήνα. Άρα συνολικά μιλάμε για 22% φορολογία και επιπλέον 23% ΦΠΑ στα τιμολόγια, σύνολο 45%;; Μου διαφεύγει κάτι; Αναφέρoμαι σε ετήσιο εισόδημα μεταξύ 10-20k. Αγοράζεις κάτι τελική τιμή 1.00 (0.76 + 0.24 ΦΠΑ) Το πουλάς τελική τιμή 2.00 (1.52 + 0.48 ΦΠΑ) Δίνεις στην εφορία: Για ΦΠΑ: 0.48-0.24 = 0.24 Για Φόρο εισοδήματος: (2.00 - 1.00) * 22% = 0.22
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα