Dr_73 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, ioakim100 είπε Ναι και τον Canon EF-S 60mm f/2.8 Macro USM . Αν εχει εμπειρια και με τον χειροτερο εξοπλισμο μπορεις να κανει παπαδες. Το θεμα ειναι αν καποιον σαν και εμενα που δεν εχω και τρελη εμπειρια αν θα με βοηθησει Μελέτα φωτογραφίες και τα settings τους. Βοηθάει πολύ. Ο εξοπλισμός δεν κάνει τίποτε. Δες εδώ και εδώ , φωτογραφία με 70D και το 17-85. Η μηχανή έχει τα πάντα και προσφέρεται για γρήγορες manual ρυθμίσεις, αφού δεν είναι βασικό μοντέλο να ψάχνεις για να αλλάξεις ταχύτητα και διάφραγμα. Και ο 60ρης macro είναι φοβερός. Δες δείγματα εδώ, πάλι από ιταλούς φωτογράφους . Απλά οι άνθρωποι βγάζουν φωτογραφίες που είναι αριστουργήματα. Άλλοι , κάθονται και κλαίγονται στα φόρουμ , ότι δεν έχουν πχ την ακριβότερη 90D και τον ακριβότερο Canon 17-55mm f/2.8 IS . Και αν τον αποκτήσουν πάνε και βγάζουν αυτό . Όπως βλέπεις και με τον καλύτερο φακό , βγαίνουν άνετα κάδρα , που δεν είναι καν φωτογραφίες. 2
pifilos Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, ioakim100 είπε Ναι και τον Canon EF-S 60mm f/2.8 Macro USM . Αν εχεις εμπειρια και με τον χειροτερο εξοπλισμο μπορεις να κανει παπαδες. Το θεμα ειναι αν καποιον σαν και εμενα που δεν εχω και τρελη εμπειρια αν θα με βοηθησει Συμφωνώ με όσα έχει πει ο Dr73 ως τώρα και φυσικά δεν υπάρχει λόγος για προβληματισμό. Όσα και να διαβάσεις, όσα βίντεο και αν δεις αν δεν πειραματιστείς δουλειά δε γίνεται. Εννοείται πως είναι σημαντικά γιατί αποτελούν πηγές έμπνευσης. Η εμπειρία όμως για μένα φαίνεται στη σύνθεση της εικόνας. Βλέπω συχνά φωτογραφίες από νέα παιδιά που το μόνο που γνωρίζουν είναι το τρίγωνο έκθεσης και η φωτομέτρηση και βγάζουν καταπληκτικές εικόνες γιατί "βλέπουν" και αντίστοιχα βαρετές εικόνες απο επαγγελματίες που ναι μεν είναι άρτιες τεχνικά αλλά μέχρι εκεί (βαρετές βγάζω και εγώ δε λέω αλλά δε ζητάω χρήματα για αυτό). Πραγματικά δε χρειάζεται κάτι παραπάνω μόλις κατανοήσεις αυτά τα 2 πράγματα που εκτιμώ ότι τα κατέχεις αφού έτσι και αλλιώς ασχολιόσουν (edit: εννοώντας πάντα για ξεκίνημα και ερασιτεχνική χρήση καθώς ό,τι άλλο χρειαστεί θα έρθει αβίαστα στην πορεία). Σχετικά με τις παραπάνω λειτουργίες χωρίς να ξέρω καν αρκετά τα χαρακτηριστικά του μοντέλου που είχες και του καινούργιου σε ένα μεγάλο βαθμό μπορεί να μην τις χρειαστείς. Η βασική διαφορά που σίγουρα θα δεις είναι στην ποιότητα της εικόνας, την ταχύτητα εστίασης, την πιο γρήγορη ανταπόκριση σα μηχανή γενικά κλπ πράγματα δηλαδή που δεν επηρεάζονται από εσένα. Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2022 από pifilos 2
ioakim100 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Τελεια σας ευχαριστω πολυ !! Μολις εχω νεα θα σας πω 1
babisskg Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, ioakim100 είπε Ναι και τον Canon EF-S 60mm f/2.8 Macro USM . Αν εχεις εμπειρια και με τον χειροτερο εξοπλισμο μπορεις να κανει παπαδες. Το θεμα ειναι αν καποιον σαν και εμενα που δεν εχω και τρελη εμπειρια αν θα με βοηθησει Αλλα ? 😛 Αν χρειαστεί έχω λύσεις ...... ΑΝ .....
Dr_73 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 23 λεπτά πριν, babisskg είπε Αν χρειαστεί έχω λύσεις ...... ΑΝ ..... Ωχ . Θα τον χώσει σε τίποτε jupiter ή tair . 😂
babisskg Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, Dr_73 είπε Ωχ . Θα τον χώσει σε τίποτε jupiter ή tair . 😂 🤣🤣🤣 ........
ioakim100 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπερα εχω τη μηχανη ειδη δυο μερες !! Το σωμα ειναι πραγματικα σε αψογη κατασταση δεν εχει ουτε μια γρατζουνιτσα !! Και οι φακοι ειναι σε αψογη κατασταση. Λιγο που εχω προλαβει να ασχοληθω πραγματικα καμια σχεση με την προιγουμενη μου καμερα σε ολα τα επιπεδα !! Μονο πρεπει να ψαξω τις λειτουργιες της καμερα και να μαθω με τι θεματολογια και τροπο να χρησιμοποιω τον 60ρι φακο. Σας ευχαριστω παρα πολυ για τη βοηθεια και τις συμβουλες !! Νομιζω παρθηκε η καλυτερη αποφαση. Περιμενω το WRC αυτη τη βδομαδα να κανω αρκετες δοκιμες Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2022 από ioakim100 4
babisskg Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, ioakim100 είπε Καλησπερα εχω τη μηχανη ειδη δυο μερες !! Το σωμα ειναι πραγματικα σε αψογη κατασταση δεν εχει ουτε μια γρατζουνιτσα !! Και οι φακοι ειναι σε αψογη κατασταση. Λιγο που εχω προλαβει να ασχοληθω πραγματικα καμια σχεση με την προιγουμενη μου καμερα σε ολα τα επιπεδα !! Μονο πρεπει να ψαξω τις λειτουργιες της καμερα και να μαθω με τι θεματολογια και τροπο να χρησιμοποιω τον 60ρι φακο. Σας ευχαριστω παρα πολυ για τη βοηθεια και τις συμβουλες !! Νομιζω παρθηκε η καλυτερη αποφαση. Περιμενω το WRC αυτη τη βδομαδα να κανω αρκετες δοκιμες Καλορίζικη , καλές λήψεις , μην ξεχάσετε να μας δώσετε δείγματα της δουλειάς σας , το μηχανάκι είναι εξαιρετικό , αν και προτιμώ τα Zundapp ....... 🤣🤣🤣 ...... δεν πειράζει όμως ...... και τα KTM έχουν καλή απόδοση ...... συγγνώμη νόμιζα για μηχανάκια μιλούσαμε ....... ΟΚ , Canon λοιπόν ...... 80D είπαμε ...... δεν πειράζει μωρέ ..... καλές είναι κι' αυτές ...... Μην ξεχάσετε το user manual ....... είναι must σε αρχικό στάδιο ! 1
Dr_73 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, babisskg είπε αν και προτιμώ τα Zundapp ....... Αν δεν αποκτήσεις mamiya C330 ή C220 , γατάκι είσαι . Ή έστω μια Rollei 35. 1
babisskg Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 15 λεπτά πριν, Dr_73 είπε Αν δεν αποκτήσεις mamiya C330 ή C220 , γατάκι είσαι . Ή έστω μια Rollei 35. Έχω ακόμη στα χέρια μου την Cadillac των φιλμάτων , την οποία δεν έχεις ....... το τονίζω το τελευταίο ....... !!!
Dr_73 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 23 λεπτά πριν, babisskg είπε Έχω ακόμη στα χέρια μου την Cadillac των φιλμάτων , την οποία δεν έχεις ....... το τονίζω το τελευταίο ....... !!! Κουραφέξαλα. Τι να πιάσει μπροστά στο συνδιασμό των δύο κόσμων , με κορυφαία αισθητική 80's . Μην ξεχνάμε ήταν και κάμερα της χρονιάς ! Το 1984. Canon T70 . 1
babisskg Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 36 λεπτά πριν, Dr_73 είπε Κουραφέξαλα. Τι να πιάσει μπροστά στο συνδιασμό των δύο κόσμων , με κορυφαία αισθητική 80's . Μην ξεχνάμε ήταν και κάμερα της χρονιάς ! Το 1984. Canon T70 . Μα αυτή δεν είναι Mamiya .......
stratigos24 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 8 ώρες πριν, ioakim100 είπε Καλησπερα εχω τη μηχανη ειδη δυο μερες !! Το σωμα ειναι πραγματικα σε αψογη κατασταση δεν εχει ουτε μια γρατζουνιτσα !! Και οι φακοι ειναι σε αψογη κατασταση. Λιγο που εχω προλαβει να ασχοληθω πραγματικα καμια σχεση με την προιγουμενη μου καμερα σε ολα τα επιπεδα !! Μονο πρεπει να ψαξω τις λειτουργιες της καμερα και να μαθω με τι θεματολογια και τροπο να χρησιμοποιω τον 60ρι φακο. Σας ευχαριστω παρα πολυ για τη βοηθεια και τις συμβουλες !! Νομιζω παρθηκε η καλυτερη αποφαση. Περιμενω το WRC αυτη τη βδομαδα να κανω αρκετες δοκιμες Μεγεια!! Καλες Λήψεις!! Πήγαινε με τον 55-250 στο wrc...
sakis444 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 22 ώρες πριν, Dr_73 είπε Κουραφέξαλα. Τι να πιάσει μπροστά στο συνδιασμό των δύο κόσμων , με κορυφαία αισθητική 80's . Μην ξεχνάμε ήταν και κάμερα της χρονιάς ! Το 1984. Canon T70 . Έχουμε κι εμείς στην κατοχή μας "καμερες της χρονιάς", κύριοι ....του 83! Όταν εσείς πηγαίνατε την επόμενη χρονιά εμείς γυρίζαμε! 😎 Τα εξηγώ ωραία Μπάμπη; 😂😎 Ε μάααα.....😁😁😁 1 1
babisskg Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, sakis444 είπε Έχουμε κι εμείς στην κατοχή μας "καμερες της χρονιάς", κύριοι ....του 83! Όταν εσείς πηγαίνατε την επόμενη χρονιά εμείς γυρίζαμε! 😎 Τα εξηγώ ωραία Μπάμπη; 😂😎 Ε μάααα.....😁😁😁 Ο πόλεμος των άστρων ........ 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα