Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο φακός σου είναι καλός . Στη θέση σου θα έμενα σε canon . Θα έψαχνα 80D . Στο ebay βλέπω μία από γερμανία, στα 665€ . 

115508879626

Πλεονέκτημα των canon είναι ότι έχουν φθηνό prime ισοδύναμο με 35mm (σε full frame) για γενική χρήση  . Οι nikon έχουν πανάκριβους. 

Επεξ/σία από Dr_73
  • Like 1
  • Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Ο φακός σου είναι καλός . Στη θέση σου θα έμενα σε canon . Θα έψαχνα 80D . Στο ebay βλέπω μία από γερμανία, στα 665€ . 

115508879626

Πλεονέκτημα των canon είναι ότι έχουν φθηνό prime 35mm για γενική χρήση  . Οι nikon έχουν πανάκριβους. 

Όχι ρε συ, έχει τον Nikon dx 35mm 1.8g για crop οικονομικό η Nikon.

24αρη οικονομικό μαλλον θες να πεις, που σε FF αντιστοιχια βγαίνει 35mm πάνω σε crop σενσορα.

Επεξ/σία από stratigos24
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 28/8/2022 στις 10:36 ΜΜ, ioakim100 είπε

Καλησπέρα ασχολουμε ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία εδώ και 4 χρονια με μια Canon 1300d η οποια έκανε μια βουτιά στη θαλλασα. Οπότε με την ευκαιρία θα ήθελα να πάω σε κάτι καλύτερο. Από mirrorles έχω δουλέψει λίγο την fujifilm x-t100 η οποία δεν μου άρεσε καθόλου. Αρχικά στην αστροφωτοφραφια ήθελε υπερβολικά πολύ ώρα για αν επεξεργαστή τη φωτογραφία και δεύτερον δεν μου άρεσε το viewer. Δεν έχω δει άλλη mirrorless οπότε δεν ξέρω αν αξίζει να πάω σε κάτι τέτοιο. Χρήματα σκευτομαι γύρω στα 600 κυρίως για μεταχειρισμένη για να πάω και σε κάτι καλύτερο. 

Ευχαριστω πολύ 

Σε αυτη την φαση, μπορεις να βρεις παμφτηνες μεταχειρισμενες dslr μιας και πολλοι κανουν αλλαγη σε mirroless.

η μηχανη που σου επεσε καταστραφηκε τελειως?

σου εχει μεινει καποιος φακος?

εγω θα σου προτεινα να κανεις ο,τι εκανα κι εγω οταν εκανα μεταπηδηση απο crop σε full frame

πηρα το πιο φτηνο full frame σωμα που βρηκα, και κοτσαρα πανω εναν απλο και τιμιο 50ρη 1.8.

πηρα τοτε την D600/D610 και ξεκινησα.

• Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, stratigos24 είπε

Όχι ρε συ, έχει τον Nikon dx 35mm 1.8g για crop οικονομικό η Nikon.

24αρη οικονομικό μαλλον θες να πεις, που σε FF αντιστοιχια βγαίνει 35mm πάνω σε crop σενσορα.

Ναι , εννοούσα ισοδύναμο με 35mm . 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, stratigos24 είπε

Λες ότι σου φάνηκαν φθηνές σε κατασκευή, ναι είναι λόγω και του κόστους βέβαια, αλλά θεωρώ ότι από την 1300d κατασκευάστηκα είναι καλύτερες. Σωστά; 

Σιγουρα ειναι καλυτερες αλλα σαν τις 7200-7500 και 80d δεν ειναι

11 ώρες πριν, Ntinaras είπε

Σε αυτη την φαση, μπορεις να βρεις παμφτηνες μεταχειρισμενες dslr μιας και πολλοι κανουν αλλαγη σε mirroless.

η μηχανη που σου επεσε καταστραφηκε τελειως?

σου εχει μεινει καποιος φακος?

εγω θα σου προτεινα να κανεις ο,τι εκανα κι εγω οταν εκανα μεταπηδηση απο crop σε full frame

πηρα το πιο φτηνο full frame σωμα που βρηκα, και κοτσαρα πανω εναν απλο και τιμιο 50ρη 1.8.

πηρα τοτε την D600/D610 και ξεκινησα.

Η μηχανη βραχυκυκλωσε και ανοιγοκλεινει συνεχεια το κλειστρο μολις βαλω τη μπαταρια. Φακο οπως ειπα εχω τον 55-250 που οντως οπως λετε ειναι πολυ δυνατος φακος.
Τωρα οσο για το full frame δεν το εχω ψαξει απλα ξερω οτι ειναι αρκετα ποιο ακριβοι οι φακοι. Εχει τοσο μεγαλη διαφορα απο τις crop ? Δηλαδη αξιζει να παω σε μια παλια full frame απο μια ποιο καινουργια crop ?

12 ώρες πριν, Dr_73 είπε

115508879626

Πλεονέκτημα των canon είναι ότι έχουν φθηνό prime ισοδύναμο με 35mm (σε full frame) για γενική χρήση  . Οι nikon έχουν πανάκριβους. 

Κοιταξα ebay αλλα να το εμπιστευτο ? Γιατι αρχικα δεν μπορω να δω τη καμερα να δω σε τι κατασταση ειναι και δεν μπορω να ελενξω τιποτα. Εκτος απο το ποσες φωτογραφιες εχει βγαλει που και αυτο σχετικο ειναι.

Μιας και το εφερε η κουβεντα στη μεταχειρισμενη καμερα τι ελενχος μπορει να γινει ? Εκτος βεβαια απο τις εξωτερικες φθορες ?

Επεξ/σία από ioakim100
  • Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, ioakim100 είπε

Η μηχανη βραχυκυκλωσε και ανοιγοκληνει συνεχεια το κλιστρο μολις βαλω τη μπαταρια. Φακο οπως ειπα εχω τον 55-250 που οντως οπως λετε ειναι πολυ δυνατος φακος.
Τωρα οσο για το full frame δεν το εχω ψαξει απλα ξερω οτι ειναι αρκετα ποιο ακριβοι οι φακοι. Εχει τοσο μεγαλη διαφορα απο τις crop ? Δηλαδη αξιζει να παω σε μια παλια full frame απο μια ποιο καινουργια crop ?

Έχοντας ήδη δύο φακούς της Canon στα χέρια σας , η πλέον ορθολογιστική λύση είναι να δείτε ένα σώμα της ίδιας εταιρείας .

Με full frame , με mirrorles , με crop σώμα , τίποτε δεν πρόκειται να κάνει στα μάτια σας την διαφορά αν δεν γνωρίζετε τι χρειάζεστε και για ποιόν λόγο .

Το λογικό αυτή την στιγμή είναι καινούργιο / μεταχειρισμένο σώμα Canon , όποιο κι' αν είναι αυτό .

Λύσεις παραπάνω από αρκετές για να επιλέξετε , να συνεχίσετε να βγάζετε φωτογραφίες και η πορεία θα δείξει τα υπόλοιπα .

Ακόμη και μια 20D , είναι υπεραρκετή σε πρώιμο στάδιο για να συνεχίσετε . Το ευτύχημα στην περίπτωση σας είναι πως λόγω Canon έχετε επιλογές .

26 λεπτά πριν, ioakim100 είπε

Η μηχανη βραχυκυκλωσε και ανοιγοκληνει συνεχεια το κλιστρο μολις βαλω τη μπαταρια. Φακο οπως ειπα εχω τον 55-250 που οντως οπως λετε ειναι πολυ δυνατος φακος.

Κοιταξα ebay αλλα να το εμπιστευτο ? Γιατι αρχικα δεν μπορω να δω τη καμερα να δω σε τι κατασταση ειναι και δεν μπορω να ελενξω τιποτα. Εκτος απο το ποσες φωτογραφιες εχει βγαλει που και αυτο σχετικο ειναι.

Μιας και το εφερε η κουβεντα στη μεταχειρισμενη καμερα τι ελενχος μπορει να γινει ? Εκτος βεβαια απο τις εξωτερικες φθορες ?

Όλοι μας έχουμε πάρει πράγματα από το eBay και μεταχειρισμένα κιόλας χωρίς προβλήματα . Εσύ τι ψάχνεις συγκεκριμένα στο eBay ? 

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, babisskg είπε

Έχοντας ήδη δύο φακούς της Canon στα χέρια σας , η πλέον ορθολογιστική λύση είναι να δείτε ένα σώμα της ίδιας εταιρείας .

Με full frame , με mirrorles , με crop σώμα , τίποτε δεν πρόκειται να κάνει στα μάτια σας την διαφορά αν δεν γνωρίζετε τι χρειάζεστε και για ποιόν λόγο .

Το λογικό αυτή την στιγμή είναι καινούργιο / μεταχειρισμένο σώμα Canon , όποιο κι' αν είναι αυτό .

Λύσεις παραπάνω από αρκετές για να επιλέξετε , να συνεχίσετε να βγάζετε φωτογραφίες και η πορεία θα δείξει τα υπόλοιπα .

Ακόμη και μια 20D , είναι υπεραρκετή σε πρώιμο στάδιο για να συνεχίσετε . Το ευτύχημα στην περίπτωση σας είναι πως λόγω Canon έχετε επιλογές .

Όλοι μας έχουμε πάρει πράγματα από το eBay και μεταχειρισμένα κιόλας χωρίς προβλήματα . Εσύ τι ψάχνεις συγκεκριμένα στο eBay ? 

Σιγουρα θα ειναι πολυ καλη και μια τετοια επιλογη απλα συνηθως τα παντρευομαι τα πραγματα που παιρνω σκευτομαι να παω σε κατι καλο γιατι το θα κρατησω καιρο.
Κοιταω απο χτες για την 80d ή  d7500 και βλεπω οτι υπαρχουν παρα πολλες επιλογες και σε πολυ καλυτερες τιμες απο οτι στην Ελλαδα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ioakim100 είπε

Σιγουρα θα ειναι πολυ καλη και μια τετοια επιλογη απλα συνηθως τα παντρευομαι τα πραγματα που παιρνω σκευτομαι να παω σε κατι καλο γιατι το θα κρατησω καιρο.
Κοιταω απο χτες για την 80d ή  d7500 και βλεπω οτι υπαρχουν παρα πολλες επιλογες και σε πολυ καλυτερες τιμες απο οτι στην Ελλαδα.

Σου έβαλα 2 λινκ παραπάνω. Το καλό με αυτά τα online καταστήματα μεταχειρισμένων φωτογαφικών ειδών, είναι πως και τα ελέγχουν, και τα τοποθετούν σε κατηγορία κατάστασης μεταχειρισμένου, αλλά και έχουν εγγύηση.

Προσωπικά δεν μπλεκω σε αγορές μεταχειρισμένων απο το ebay, εκτός και αν πρόκειται για αντικείμενο που δεν υπάρχει περίπτωση να το βρω αλλού.

Επεξ/σία από highpriest
  • Like 1
Δημοσ.

.Κοιταω απο χτες για την 80d ή  d7500 και βλεπω οτι υπαρχουν παρα πολλες επιλογες και σε πολυ καλυτερες τιμες απο οτι στην Ελλαδα.

Αφού έχεις φακούς canon ef-s μείνε σε canon crop . Αν ανέβαζες το οικονομικό όριο στα 1150€ , συζήταγες και για mirrorless canon crop , την R10 από e-infinity.

Παίρνεις με άλλα 100€ τον αντάπτορα της canon ef-rf και βάζεις τους φακούς σου. 

Αλλιώς πιστεύω η 80D είναι καλή επιλογή . Για πολύ πιο οικονομική και η παλιότερη 70D , δεν είναι κακή. 

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Αφού έχεις φακούς canon ef-s μείνε σε canon crop . Αν ανέβαζες το οικονομικό όριο στα 1150€ , συζήταγες και για mirrorless canon crop , την R10 από e-infinity.

Παίρνεις με άλλα 100€ τον αντάπτορα της canon ef-rf και βάζεις τους φακούς σου. 

Αλλιώς πιστεύω η 80D είναι καλή επιλογή . Για πολύ πιο οικονομική και η παλιότερη 70D , δεν είναι κακή. 

...... α ρε .... 🤣🤣🤣 ...... R10 θα λέτε και θα κλαίτε ....... ξυράφι το μηχανάκι ........ σας περιμένω στην γωνία ........ 🤣🤣🤣 ...... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βρηκα τελικα μια 80d σε πολυ καλη κατασταση στα 700 μαζι με 2 φακους και μαλλον το σαββατο θα την εχω στα χερια μου. Μου φενετε πολυ καλη τιμη και γενικα απο τις συμβουλες που μου δωσατε νομιζω ειναι η καλυτερη λυση

Επεξ/σία από ioakim100
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, ioakim100 είπε

Βρηκα τελικα μια 80d σε πολυ καλη κατασταση στα 700 μαζι με 2 φακους και μαλλον το σαββατο θα την εχω στα χερια μου. Μου φενετε πολυ καλη τιμη και γενικα απο τις συμβουλες που μου δωσατε νομιζω ειναι η καλυτερη λυση

Εξαιρετική επιλογή , η 80D είναι από τα μηχανήματα που δύσκολα θα σε απογοητεύσουν , αρκεί να αφιερώσεις χρόνο και να μην λοξοκοιτάς αλλού . Ναι με 2 φακούς καλά ακούγεται η τιμή .

Καλορίζικη και καλές λήψεις !

Επεξ/σία από babisskg
  • Like 1
Δημοσ.

Αντε με το καλό. Είναι σώμα και αυτό που τα έχει όλα του. Καλο af , καλή κατασκευή , καλη οθόνη κλπ κλπ

Αν επιτρέπεται με τί φακους;

• Like 1
Δημοσ.

Ξεχασα να γραψω η αληθεια ειναι εναν 60ρι μακρο της κανον και εναν 17-85 της κανον παλι. Κατι παρομοιο με τον 60ρι δεν εχω χρησιμοποιησει αλλα θα τον παρω να πειραματιστω. Οσο για τον 17-85 λιγο που εψαξα εχω λιγες αμφιβολιες για την ποιοτητα του αλλα δεν πειραζει(μερικοι λενε οτι ειναι καλυτερος απο τον βασικο 18-55 και καποιοι οχι)

Δημοσ.

Αν είναι ο 60mm 2.8 macro τησ Canon, απλά σκοτωνει... 

Αντε με το καλό. 

Και ο άλλος μια χαρά φακός είναι με ωραίο ευρος! 

Αργότερα κοιτάς και τον 15-85 αν θελησεις να αλλάξεις. Τον βρήκα σε φίλο μου απο αγγελία στα 180 (πολυ σπάνια τιμή για αυτόν που συνήθως παιζει άνω των 250-300 από όσο θυμάμαι) και πηγε τον πηρε και ακόμα τον 18-135 δουλευει χαχα 

ΥΓ θα εχεισ και τον 55-250 . Άψογα! 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...