Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα ασχολουμε ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία εδώ και 4 χρονια με μια Canon 1300d η οποια έκανε μια βουτιά στη θαλλασα. Οπότε με την ευκαιρία θα ήθελα να πάω σε κάτι καλύτερο. Από mirrorles έχω δουλέψει λίγο την fujifilm x-t100 η οποία δεν μου άρεσε καθόλου. Αρχικά στην αστροφωτοφραφια ήθελε υπερβολικά πολύ ώρα για αν επεξεργαστή τη φωτογραφία και δεύτερον δεν μου άρεσε το viewer. Δεν έχω δει άλλη mirrorless οπότε δεν ξέρω αν αξίζει να πάω σε κάτι τέτοιο. Χρήματα σκευτομαι γύρω στα 600 κυρίως για μεταχειρισμένη για να πάω και σε κάτι καλύτερο. 

Ευχαριστω πολύ 

• Like 1
  • Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, ioakim100 είπε

Καλησπέρα ασχολουμε ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία εδώ και 4 χρονια με μια Canon 1300d η οποια έκανε μια βουτιά στη θαλλασα.

Καλησπέρα και κρίμα... 

Οπότε με την ευκαιρία θα ήθελα να πάω σε κάτι καλύτερο. Από mirrorles έχω δουλέψει λίγο την fujifilm x-t100 η οποία δεν μου άρεσε καθόλου. Αρχικά στην αστροφωτοφραφια ήθελε υπερβολικά πολύ ώρα για αν επεξεργαστή τη φωτογραφία και δεύτερον δεν μου άρεσε το viewer.

Λογικά θα ήταν ενεργοποιημένη η λειτουργία LENR = long exposure noise reduction δηλαδή αυτόματη μείωση θορύβου σε εκθέσεις μακράς διάρκειας. Για να γίνει αυτό η μηχανή αυτόματα τραβάει μια λήψη ίδιας διάρκειας με τη λήψη που έκανες χωρίς να πάρει φως (σα να είχες το καπάκι του φακού μπροστά)  και τις ενώνει αυτόματα μέσα στη μηχανή για να αφαιρέσει τον θόρυβο του αισθητήρα σε γενικές γραμμές. Άρα αν π.χ. έκανες μια λήψη 15 δευτερολέπτων θα τραβήξει άλλη μια 15 δευτερολέπτων οπότε εν τέλει από τη στιγμή που ενεργοποιείς το κλείστρο θα περιμένεις 30 δευτερόλεπτα για να τη δεις στην οθόνη. Το γράφω όχι επειδή είναι σχετικό με την αναζήτηση μηχανής απλώς είναι κάτι που έχουν όλες οι μηχανές σαν επιλογή, είναι ανεξάρτητο μοντέλου - εταιρείας οπότε να το έχεις κατα νου και συνήθως στις εργοστασιακές ρυθμίσεις είναι ενεργοποιημένο. Κατά τα άλλα ναι δεν είναι και το καλύτερο μοντέλο σαν εμπειρία. 

Δεν έχω δει άλλη mirrorless οπότε δεν ξέρω αν αξίζει να πάω σε κάτι τέτοιο. Χρήματα σκευτομαι γύρω στα 600 κυρίως για μεταχειρισμένη για να πάω και σε κάτι καλύτερο. 

Ευχαριστω πολύ 

Αξίζει γενικά αλλά επειδή είναι υποκειμενικό πρέπει να ζυγίσεις τα υπέρ και τα κατά. Κάποιοι δε θέλουν να βλέπουν μέσω του ηλεκτρονικού σκόπευτρου και προτιμάνε το οπτικό των DSLR ή τους ενοχλεί η μικρότερη διάρκεια μπαταρίας των mirrorless κλπ καλύτερα να δεις τους περιορισμούς και τα πλεονεκτήματα της κάθε κατηγορίας σε κάποια σελίδα. 

600 για σώμα και φακό ; Προτιμάς ζουμ ή σταθερούς ;  Στο περίπου τι σου αρέσει να βγάζεις ; Χρήση βραδινή ή όχι ; Το μέγεθος και το βάρος παίζουν ρόλο ; Τα γράφω επειδή το ποσό από μόνο του είναι μεν κριτήριο επιλογής αλλά παραμένει πολύ γενικό. 

Επεξ/σία από pifilos
  • Like 4
Δημοσ.

Έχεις και ένα δίκιο. Γενικά έχω και έναν φακό 55-200 και έναν 18-50(έπεσε θάλασσα αλλά ίσως σώζετε) απο την πτοιγουμενη. Δεν έχω δοκιμάσω σταθερούς αλλά θα είναι η επόμενη αγορά μάλλον ένας 50ρης. Από χρήση κάνω λίγο από όλα αστροφωτογραφια, Street, τοπία, πορτρέτα. Βράδυ κυρίως αστροφωτογραφια. Με 1300d ποτέ δεν είχα θέμα μεγέθους και. Βάρους οπότε σε κάτι παρόμοιο δεν έχω θέμα. 

Απλά δεν με περιορίζουν οι φακοί γιατί μπορώ να τους πουλήσω. Οπότε με φακό μπορούμε να πούμε γύρω στο 700ρι για χρήματα. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια καλή περίπτωση αφού δε σε νοιάζει βάρος κλπ είναι αυτή:

Δυνατός και ο 17-55 αλλά μιας και λες 700 θα έπαιρνα τη μηχανή με τον 11-16, και θα έπαιρνα και με κοντά 100 ευρώ που παίζει μεταχειρισμένος είτε καινούριος ο 50mm 1.8 af-d μιας και θες και 50αρη. παίρνεις και με άλλο ενα 50αρικο κάποια στιγμή μεταχειρισμένο τον 18-55 αν θες να εχεις και standard zoom φακό και ύστερα βλέπεις τι κανείς.

Ποιοτητα άλλη η μηχανή και σαν σώμα και σαν αρχείο που παραγει και στο budget σου πολύ καλή επιλογή. Άμα ψάξεις θα δεις landscapes και αστροφωτογραφια από αυτή και θα καταλάβεις για τι πράγμα μιλάμε. 

ΥΓ: δεν έχω σχέση με την αγγελία. 

Φυσικά, υπάρχουν και άλλες επιλογές στο budget αυτό. 

ΥΓ2: δε ξέρω αν υπάρχει άλλη μηχανή crop sensor με 14.6 δυναμικό εύρος που έχει η 7200 :P 

Επεξ/σία από stratigos24
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, ioakim100 είπε

Έχεις και ένα δίκιο. Γενικά έχω και έναν φακό 55-200 και έναν 18-50(έπεσε θάλασσα αλλά ίσως σώζετε) απο την πτοιγουμενη. Δεν έχω δοκιμάσω σταθερούς αλλά θα είναι η επόμενη αγορά μάλλον ένας 50ρης. Από χρήση κάνω λίγο από όλα αστροφωτογραφια, Street, τοπία, πορτρέτα. Βράδυ κυρίως αστροφωτογραφια. Με 1300d ποτέ δεν είχα θέμα μεγέθους και. Βάρους οπότε σε κάτι παρόμοιο δεν έχω θέμα. 

Απλά δεν με περιορίζουν οι φακοί γιατί μπορώ να τους πουλήσω. Οπότε με φακό μπορούμε να πούμε γύρω στο 700ρι για χρήματα. 

Με οποιοδήποτε μοντέλό της σειράς 5 και της 7 της Nikon σαν το παραπάνω είσαι μια χαρά (δεν είναι ίδιας κλάσης αλλά κατά πάσα πιθανότητα δε θα σε επηρεάσει). Αντίστοιχα σε Canon κάτι σε 250D, 800D. Αναλόγως και του τι θα βρεις διαθέσιμο. Αν είναι να κόψεις χρήματα από κάπου πάντως κόψε από το σώμα. Η παραπάνω πρόταση είναι αρκετά καλή αν νομίζεις πως θα σε βολέψει το εστιακό μήκος. Δες δείγματα για να πάρεις μια εικόνα του πως βλέπει ο φακός. 

• Like 2
Δημοσ.

Άμα πάει σε σειρά d5xxx ή d3xxx που σε αισθητήρα και αυτές έχουν πολύ καλούς θα βρει πολλά πράγματα και αρκετά οικονομικά, βλέπε για παράδειγμα: 

• Like 2
Δημοσ.
6 ώρες πριν, ioakim100 είπε

Καλησπέρα ασχολουμε ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία εδώ και 4 χρονια με μια Canon 1300d η οποια έκανε μια βουτιά στη θαλλασα. Οπότε με την ευκαιρία θα ήθελα να πάω σε κάτι καλύτερο. Από mirrorles έχω δουλέψει λίγο την fujifilm x-t100 η οποία δεν μου άρεσε καθόλου. Αρχικά στην αστροφωτοφραφια ήθελε υπερβολικά πολύ ώρα για αν επεξεργαστή τη φωτογραφία και δεύτερον δεν μου άρεσε το viewer. Δεν έχω δει άλλη mirrorless οπότε δεν ξέρω αν αξίζει να πάω σε κάτι τέτοιο. Χρήματα σκευτομαι γύρω στα 600 κυρίως για μεταχειρισμένη για να πάω και σε κάτι καλύτερο. 

Ευχαριστω πολύ 

Καλημέρα σου , ρίχνεις μία ματιά από πριν σ' αυτό που θα βρείς μπροστά σου μετά δλδ την γκάμα των φακών ενός συστήματος / μάρκας , τόσο για το πλήθος αλλά και για το πόσο οι τιμές τους ανταποκρίνονται στο πορτοφόλι σου . 

Είναι άσκοπο να επιλέξεις ένα τάδε σώμα και στην συνέχεια να ανακαλύψεις ότι οι φακοί που απευθύνονται σ' αυτό που διάλεξες είναι είτε πολύ ακριβοί , είτε πολύ λίγοι σε αριθμό για να καλύψουν τις ανάγκες σου εκείνη την στιγμή αλλά και μελλοντικά .

Στην ουσία βλέπεις πόσο φιλικό είναι ένα mount τεχνικά και οικονομικά σε σένα . Το πώς θα λέγεται σε επίπεδο τεχνικό ( mirrorles / DSLR ) η σε μάρκα και μοντέλο θα σε πονέσει λιγότερο από το σενάριο όπου θα έχεις αποκτήσει ένα τάδε σώμα και στην συνέχεια ανακαλύψεις ότι η γκάμα φακών που μπορεί να φορέσει είναι κούκος αηδόνι σε τιμές η πολύ μικρή σε αριθμό εξαιτίας του mount που έχει το σώμα που απέκτησες . 

Η αλλαγή σώματος θα κοστίσει ελάχιστα σε αντίθεση με την αλλαγή σειράς φακών εξαιτίας μιάς αστοχης αρχικής επιλογής .

Αν ασχολείσαι με την αστροφωτογραφία πέραν του συνηθισμένου , ρίξε μιά ματιά στην Pentax K - 3ii . Έχει επάνω της αρκετά ενδιαφέροντα για σένα . 

Για την Canon που έπεσε στο νερό , κάθε εμπόδιο σε καλό . Καλή επιτυχία στις επιλογές σου . 

Η ουσία βρίσκεται στους φακούς και όχι στο σώμα !!! 

• Like 3
Δημοσ.

Σημερα εκανα μια βολτα απο μαγαζια και επιασα στα χερια μου απο Νικον την 7500,5600, και την Z FC. Απο Canon την 6d Mark II, 5d mark II, την 80D και 90D και την 250D. 

Η 5600 και η 250D μου φανηκαν αρκετα ποιο "φθινες" στο χερι(παρομοιες με αυτη που ειχα). Τωρα οι υπολοιπες μου φανηκαν απιστευτες απλα λιγο βαριες που νομιζω δεν με ενοχλει. Τωρα απο τις mirrorless δεν μου αρεσε καθολου το viewfinder προτειμω το κλασσικο των dslr και το πιασιμο μου φανηκε οτι θα μου φυγουν γιατι εχω μαθει με την  dslr που γεμιζει το χερι οποτε νομιζω οτι θα παω σε Dslr . Το μονο που με προβληματισε ειναι οτι σε 2 μαγαζια μου ειπαν οτι σιγα σιγα οι dslr πεθαινουν και οτι το μελλον ειναι οι mirrorless . 

Ενα συμπερασμα ειναι οτι η 7500 μου κερδισε πολυ το ενδιαφερον μου φανηκε ποιο γεματη και ομορφη απο τις αντιστοιχες canon. Απο την αλλη ομως δεν παιζει στα χρηαμτα μου και η 7200 εχει το αρνητικο οτι η οθονη ειναι σταθερη που θα προτιμουσα να μην ηταν . Και μετα νομιζω η 80D ειναι απο τις καλυτερες επιλογες καθως εχει οτι χρειαζομαι και θα μπορω να χρησιμοποιησω τους φακους που ειδη εχω. Πολυ δυνατες και οι  6d  και 5d αλλα οπως μου ειπατε θα ειναι πολυ ποιο ακριβοι οι φακοι λογο full frame.   

Κυριως θα ηθελα μια συγκριση αναμεσα σε 80d και 7200 ή αν υπαρχει καποια καλυτερη επιλογη. 

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, ioakim100 είπε

Σημερα εκανα μια βολτα απο μαγαζια και επιασα στα χερια μου απο Νικον την 7500,5600, και την Z FC. Απο Canon την 6d Mark II, 5d mark II, την 80D και 90D και την 250D. 

Η 5600 και η 250D μου φανηκαν αρκετα ποιο "φθινες" στο χερι(παρομοιες με αυτη που ειχα). Τωρα οι υπολοιπες μου φανηκαν απιστευτες απλα λιγο βαριες που νομιζω δεν με ενοχλει. Τωρα απο τις mirrorless δεν μου αρεσε καθολου το viewfinder προτειμω το κλασσικο των dslr και το πιασιμο μου φανηκε οτι θα μου φυγουν γιατι εχω μαθει με την  dslr που γεμιζει το χερι οποτε νομιζω οτι θα παω σε Dslr . Το μονο που με προβληματισε ειναι οτι σε 2 μαγαζια μου ειπαν οτι σιγα σιγα οι dslr πεθαινουν και οτι το μελλον ειναι οι mirrorless . 

Ενα συμπερασμα ειναι οτι η 7500 μου κερδισε πολυ το ενδιαφερον μου φανηκε ποιο γεματη και ομορφη απο τις αντιστοιχες canon. Απο την αλλη ομως δεν παιζει στα χρηαμτα μου και η 7200 εχει το αρνητικο οτι η οθονη ειναι σταθερη που θα προτιμουσα να μην ηταν . Και μετα νομιζω η 80D ειναι απο τις καλυτερες επιλογες καθως εχει οτι χρειαζομαι και θα μπορω να χρησιμοποιησω τους φακους που ειδη εχω. Πολυ δυνατες και οι  6d  και 5d αλλα οπως μου ειπατε θα ειναι πολυ ποιο ακριβοι οι φακοι λογο full frame.   

Κυριως θα ηθελα μια συγκριση αναμεσα σε 80d και 7200 ή αν υπαρχει καποια καλυτερη επιλογη. 

Και οι δύο είναι αξιόλογες επιλογές , δεν νομίζω πως θα αντιμετωπίσεις προβλήματα στις απλές σειρές φακών είτε στην μία είτε στην άλλη περίπτωση .

Μην ανησυχείς , οι ίδιοι θα λένε μετά λίγο καιρό όταν παρουσιαστεί κάτι νεότερο ? πως πέθαναν και οι mirrorles .

Φαντάσου να τους γυρευες καμία φιλμάτη ( σε μεταχειρισμένο φυσικά ) τι θα άκουγες .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η 7200 σαν αρχείο ειναι καλυτερη από την 80d (όχι κάτι το τρελό στο μέσο χρήστη) … και ναι, η οθονη ειναι σταθερή και αφού σε χαλάει μην πας καν. 

Πήγαινε αν μπορείς στην 80d ώστε να μείνεις και στο ίδιο σύστημα που ήσουν με την 1300 αν το θέλεις. Οποία mirrorless και να πάρεις πέραν των Olympus Panasonic έχουν ακριβούς και λίγους φακούς, είτε είναι κροπ είτε FF. Σε DSLR βρίσκεις παπάδες και σε χαμηλές τιμές! 

Είχα την d7100 και μετά την d7500. Έτυχε λόγω φίλου και πηγα σε Νικον αλλιώς μπορεί να ήμουν σε Canon ή οποία άλλη. Πραγματικά και οι 2 μου έχουν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις γιαυτο πηγα και σε Nikon πάλι με την Z5. Αλλά όπως είπα, όλες καλές είναι. 

Λες ότι σου φάνηκαν φθηνές σε κατασκευή, ναι είναι λόγω και του κόστους βέβαια, αλλά θεωρώ ότι από την 1300d κατασκευάστηκα είναι καλύτερες. Σωστά; 

1 ώρα πριν, ioakim100 είπε

ασμα ειναι οτι η 7500 μου κερδισε πολυ το ενδιαφερον μου φανηκε ποιο γεματη και ομορφη απο τις αντιστοιχες canon. Απο την αλλη ομως δεν παιζει στα χρηαμτα μου

Τη βρισκεις παντως μεταχειρισμένη κατα καιρούς 550 εως 750 με λίγη υπομονή. Αν σου άρεσε αρκετά πριν κάνεις αγορά, δες μήπως υπάρχει κάτι στα μεταχειρισμένα, εστώ ρώτα μας εδώ να ρίξουμε και καμιά ματιά εμείς για αγγελία 7500.

Επεξ/σία από stratigos24
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι DSLR πεθαίνουν, οι M4/3 πεθαίνουν, οι φιλμάτεςπεθαναν, οι μεσαίου φορμάτ πέθαναν, αλλά αναστήθηκαν, το ίδιο και οι instant (ποιος να το έλεγε!) και πάει λέγοντας...

Μην δίνεις ιδιαίτερη σημασία τι λένε οι πωλητές. Να πουλήσουν θέλουν. Δες τι χρειάζεσαι και κυρίως τι μπορείς να υποστηρίξεις σε φακούς για τις ανάγκες σου και προχώρα.

Απο όσες αναφέρεις θα πήγαινα καρφί στην d7500. Την θεωρώ (βάση φωτογραφιών που έχω δει) απο τις καλύτερες στην κατηγορία της.

Επεξ/σία από highpriest
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αντίστοιχο των D7100 , D7200  , D7500 σε canon είναι οι 70D , 80D . 

Το σίγουρο πάντως είναι , ότι οποιοδήποτε σύστημα με εναλλάξιμους φακούς, προσφέρει μεγάλες δυνατότητες και με αυτό κάποιοι , έχουν βγάλει αριστουργήματα.

Όσο παλιό κι αν είναι , ακόμη και φιλμάτο . Επειδή έγινε λόγος για Nikon crop dslr , θεωρώ τη D7500 πολύ πρόσφατη και κατά συνέπεια ακριβή. 

Πιστεύω ότι και μια D7000 ή D7100 κάνει θαύματα. Η D7000 μπορεί να βρεθεί στα 250€ στο ebay . Αν συνδιαστεί με το 17-55 2.8 της αγγελίας, μένει στο budget των 750€ και μιλάμε για πολύ δυνατό σύνολο . 

Αν βέβαια έχεις φακούς canon ef-s πήγαινε σε 70D ή 80D. Τι έχεις ;

Επεξ/σία από Dr_73
  • Like 1
Δημοσ.

Νομιζω θα ψαχνω για  nikon 7500d αλλα παραλληλα θα κοιταω αν βρω καποια ευκαιρια στις υπολοιπες. Δηλαδη d7200, 80d .

Εχω τον EF-S 55-250mm τις canon αλλα οπως ειπα δεν με ενοχλει γιατι μπορω να τον πουλησω αν παω σε κατι αλλο.

Ξερουμε καποιο σιτε εκτος απο εδω που μπορω να ψαξω μεταχειρισμενα ? 

Μια λεπτομερεια που δεν μπορω να βρω και δεν θυμαμαι οταν τις ειδα στις nikon στο viewfinder μπορεις να δεις το ποσο φως μπαινει και τετοια οπως στην canon ?

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, ioakim100 είπε

Νομιζω θα ψαχνω για  nikon 7500d αλλα παραλληλα θα κοιταω αν βρω καποια ευκαιρια στις υπολοιπες. Δηλαδη d7200, 80d .

Εχω τον EF-S 55-250mm τις canon αλλα οπως ειπα δεν με ενοχλει γιατι μπορω να τον πουλησω αν παω σε κατι αλλο.

Μια λεπτομερεια που δεν μπορω να βρω και δεν θυμαμαι οταν τις ειδα στις nikon στο viewfinder μπορεις να δεις το ποσο φως μπαινει και τετοια οπως στην canon ?

www.mpb.com

www.kamerastore.com

• Like 1
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, ioakim100 είπε

MarketPlace στο Facebook

43 λεπτά πριν, ioakim100 είπε

Εχω τον EF-S 55-250mm της canon 

Πολύ καλός φακός για το είδος του/ κόστος του!
Τον έχει φίλος μου και λέει τα καλύτερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...