Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο φορουμ! 

Έχω φάει τον τόπο να ψάχνω που μπορώ να βρω αντιγράφω της μισθοδοσίας που υπογραφής κάθε τέλος του μήνα (αν το λέω σωστά κιόλας, το χαρτί που σου δίνει ο εργοδότης και αναγράφει πάνω το ποσό που θα λάβεις αυτο το μήνα κ υπογραφεις πανω). Πρέπει να μου το δώσει αναγκαστικά ο λογιστής του εργοδότη ή μπορώ να το βρω κάπου κ εγώ? 

Βρήκα αυτό το site https://www.ggde.gr/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=321 αλλά θέλει κωδικό μισθοδοσίας και δεν μπορώ να βρω επίσης πουθενά τι είναι αυτός ο κωδικός κ αν μπορώ να τον βρω κάπου. 

Με λίγα λόγια μπορώ να δω κάπου online την μισθοδοσια μου? (πόσα είναι τα μεικτά, τα καθαρά, τα δώρα) 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, 123spyros είπε

Πρέπει να μου το δώσει αναγκαστικά ο λογιστής του εργοδότη ή μπορώ να το βρω κάπου κ εγώ? 

O λογιστής του εργοδότη.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και η μητερα μου εργαζομενη σε ξενοδοχειο θελει να ξερει μεικτά, τα καθαρά, τα δώρα, δυστυχως η επικοινωνια με το λογιστη του ξενοδοχειου ειναι για κλαματα, και πρεπει να μαλωνει και να περνανε 1-2 μηνες για να την παρει και μιλαμε για 5* .....
εχουν σαν διακιολογια οτι εχουν πολυ δουλεια με αλλα λογιστικα θεματα

Επεξ/σία από Titos301
Δημοσ.

Είναι υποχρεωμένοι από το Ν.4254/2014 (Άρθρο πρώτο, Κεφαλ. Α, Υποπαρ. ΙΑ 5) να δίνουν απόδειξη μισθοδοσίας κάθε μήνα όπου να αναφέρονται οι πάσης φύσεως αποδοχές του μήνα (πχ ο μεικτός μισθός του μήνα, τυχόν υπερωρίες ή μειώσεις (πχ λόγω άδειας ανευ αποδοχών, απεργίας, πρόωρης αποχώρησης από την εργασία κάποια μέρα κλπ)) και όλες οι κρατήσεις του μήνα (ΙΚΑ, εφορία κλπ).

Στο κάτω μέρος πρέπει να φαίνεται το καθαρό / πληρωτέο ποσό που πληρώθηκε το συγκεκριμένο μήνα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, 123spyros είπε

Καλησπέρα στο φορουμ! 

Έχω φάει τον τόπο να ψάχνω που μπορώ να βρω αντιγράφω της μισθοδοσίας που υπογραφής κάθε τέλος του μήνα (αν το λέω σωστά κιόλας, το χαρτί που σου δίνει ο εργοδότης και αναγράφει πάνω το ποσό που θα λάβεις αυτο το μήνα κ υπογραφεις πανω). Πρέπει να μου το δώσει αναγκαστικά ο λογιστής του εργοδότη ή μπορώ να το βρω κάπου κ εγώ? 

Βρήκα αυτό το site https://www.ggde.gr/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=321 αλλά θέλει κωδικό μισθοδοσίας και δεν μπορώ να βρω επίσης πουθενά τι είναι αυτός ο κωδικός κ αν μπορώ να τον βρω κάπου. 

Με λίγα λόγια μπορώ να δω κάπου online την μισθοδοσια μου? (πόσα είναι τα μεικτά, τα καθαρά, τα δώρα) 

Είναι υποχρεωμένοι, αλλά σε πολλές εταιρίες, όπως και στη δικιά μου πρέπει να το ζητάς. Πριν τον δεκαπενταύγουστο ήθελα να πάρω ένα δάνειο από τράπεζα, είχα δώσει τα χαρτιά 2 μήνες πριν και ήθελαν επανέγκριση τώρα και έψαχνα να βρω αντίγραφο μισθοδοσίας σε περίοδο διακοπών και τελικώς δεν έκανα τη δουλειά μου επειδή έλλειπαν όλοι, εργοδότες, λογιστές κλπ. Τελικώς η γραμματέας μας, φρόντισε και μου έβγαλε μια βεβαίωση εργασίας και μαζί με αντίγραφα από statements, που φαίνεται ότι πληρώνομαι κανονικά, μπόρεσα και πήρα την έγκριση.

Επεξ/σία από kaktos77
Δημοσ.

Τέλεια γιατί έχω φύγει από την δουλειά που ήμουν και δεν με έχει ξωφλησει τελείως ακόμα. Δηλαδή ήταν να γίνουν 3 πληρωμές κ οι 2 έχουν 100 ευρώ λιγότερα από το πόσο π έγραφε η μισθοδοσία. Αν δεν θέλει να μου τα δώσει (το παίζει κουτσός δλδ) ενώ γράφει η μισθοδοσία οτι το κάθε πόσο ήταν 100 ευρώ πάνω(πχ. Ο μισθός έγραφε 331 ευρώ κ μ έβαλε 231 ευρώ) , γνωρίζεται π μπορώ να απευθυνθώ? Να πάρω στην επιθεώρηση εργασίας? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...