Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στο φόρουμ,

Περιμένω μέσα στην εβδομάδα τα κομμάτια για να χτίσω το νέο μου PC. Από επεξεργαστή διάλεξα τον i9-12900K ο οποίος θα ''καθίσει'' πάνω σε μία M/B Asus Z690 Formula. Για όσους γνωρίζουν, αξίζει να αγοράσω το contact frame είτε της Thermal Grizzly είτε της Thermalright; Το θέμα μου είναι, εκτός από τις θερμοκρασίες που μπορεί να της ρίξει μέχρι και 10 βαθμούς σε κάποιες περιπτώσεις, το bending που θα προκληθεί στον CPU. Αν και είδα αρκετά βίντεο πάνω στο θέμα και έχω στήσει αρκετά συστήματα, είμαι αρκετά διστακτικός όσον αφορά το μοντάρισμα του ILM. Τα βίντεο που παρακολούθησα (Gamer's Nexus, Jayz2cents) αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να προκληθεί ζημιά στο board παρά μόνο το μη ποστάρισμα του PC.

Τι λέτε εσείς; Το έχει κάνει κάποιος; Σας ευχαριστώ.

EDIT: Τώρα είδα ότι υπάρχει κατηγορία Overclocking και case modding. Ίσως να ταίριαζε το θέμα καλύτερα σε εκείνη την κατηγορία. Αν κάποιος mod μπορεί ας μεταφέρει το θέμα μου εκεί. Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από maniacos93
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, maniacos93 είπε

Καλησπέρα στο φόρουμ,

Περιμένω μέσα στην εβδομάδα τα κομμάτια για να χτίσω το νέο μου PC. Από επεξεργαστή διάλεξα τον i9-12900K ο οποίος θα ''καθίσει'' πάνω σε μία M/B Asus Z690 Formula. Για όσους γνωρίζουν, αξίζει να αγοράσω το contact frame είτε της Thermal Grizzly είτε της Thermalright; Το θέμα μου είναι, εκτός από τις θερμοκρασίες που μπορεί να της ρίξει μέχρι και 10 βαθμούς σε κάποιες περιπτώσεις, το bending που θα προκληθεί στον CPU. Αν και είδα αρκετά βίντεο πάνω στο θέμα και έχω στήσει αρκετά συστήματα, είμαι αρκετά διστακτικός όσον αφορά το μοντάρισμα του ILM. Τα βίντεο που παρακολούθησα (Gamer's Nexus, Jayz2cents) αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να προκληθεί ζημιά στο board παρά μόνο το μη ποστάρισμα του PC.

Τι λέτε εσείς; Το έχει κάνει κάποιος; Σας ευχαριστώ.

EDIT: Τώρα είδα ότι υπάρχει κατηγορία Overclocking και case modding. Ίσως να ταίριαζε το θέμα καλύτερα σε εκείνη την κατηγορία. Αν κάποιος mod μπορεί ας μεταφέρει το θέμα μου εκεί. Ευχαριστώ.

Ναι φίλε μου εγώ το έβαλα σε 12700κ (custom loop) με το thermalright,είδα περίπου 4 βαθμούς κάτω,όχι τα ίδια που διάβαζα online.Πιο πολύ το έκανα γιατί φοβήθηκα το stock ilm σε βάθος χρόνου.Αν στραβωνει cpu σε λιγότερο από χρόνο,ποιος ξέρει..Ιδιαίτερο ρίσκο δεν έχει,λίγο προσοχή θελει

IMG20220814111432_compress69.jpg

Επεξ/σία από niko13
  • Like 2
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Και εγώ λογικά για το contact frame της Thermalright θα πάω που το βρίσκω ετοιμοπαράδοτο και στο Amazon Γερμανίας.

Μία απορία: Πως ακριβώς έκανες το install; Ακολούθησες τις οδηγίες από Gamer's Nexus; Έκανες κάτι έξτρα όσον αφορά το βίδωμα του πάνω στην motherboard;

Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου.

• Like 1
  • Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, maniacos93 είπε

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Και εγώ λογικά για το contact frame της Thermalright θα πάω που το βρίσκω ετοιμοπαράδοτο και στο Amazon Γερμανίας.

Μία απορία: Πως ακριβώς έκανες το install; Ακολούθησες τις οδηγίες από Gamer's Nexus; Έκανες κάτι έξτρα όσον αφορά το βίδωμα του πάνω στην motherboard;

Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου.

Ότι είδα στο βίντεο έκανα κ εγώ.Σε φλατ επιφάνεια με ένα αντιστατικο  σακουλάκι από κάτω ανοιξα το stock ilm ,έβαλα επεξεργαστή να καλύπτει το socket,ξεβιδωσα το stock ilm (πρόσεξα λίγο να δω πόσο σφιχτά δεμένες ήταν οι stock βίδες όταν τις έβγαζα να πάρω μια ιδέα μέχρι τι αντίσταση να πάω όταν βιδωνω).Μετά έβαλα τo frame της  thermalight πάνω με τις μαμά βίδες.Ξεκινησα με την πρώτη βίδα αντίστροφα από το ρολόι μέχρι να ακουστεί κλικ και μετά βίδωμα μισή στροφή.Χιαστη στην επόμενη βίδα και την ίδια διαδικασία.Να κατέβει όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται.Σταματησα όταν άρχισα να νιώθω αντίσταση αντίστοιχη του μαμά ilm όταν το  ξεβιδωνα.Μη μασάς ακόλουθα το βίντεο και μια χαρά θα παει

Επεξ/σία από niko13
  • Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, niko13 είπε

Ότι είδα στο βίντεο έκανα κ εγώ.Σε φλατ επιφάνεια με ένα αντιστατικο  σακουλάκι από κάτω ενοιξα το stock ilm ,έβαλα επεξεργαστή να καλύπτει το socket,ξεβιδωσα το stock ilm (πρόσεξα λίγο να δω πόσο σφιχτά δεμένες ήταν οι stock βίδες όταν τις έβγαζα να πάρω μια ιδέα μέχρι τι αντίσταση να πάω όταν βιδωνω).Μετά έβαλα της thermalight πάνω και τις μαμά βίδες.Ξεκινησα με την πρώτη βίδα αντίστροφα από το ρολόι μέχρι να ακουστεί κλικ και μετά βίδωμα μισή στροφή.Χιαστη στην επόμενη βίδα και την ίδια διαδικασία.Να κατέβει όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται.Σταματησα όταν άρχισα να νιώθω αντίσταση αντίστοιχη του μαμά ilm όταν ξεβιδωνα.Μη μασάς ακόλουθα το βίντεο και μια χαρά θα παει

Να 'σαι καλά φιλαράκι. Και εγώ την διαδικασία την είδα πολύ απλή, απλώς επειδή είναι πρώτη φορά πάντα υπάρχει λίγο ο φόβος. Μόλις το παρήγγειλα κιόλας. Σε ευχαριστώ πολύ! Άντε να δούμε. Μέχρι τέλος της εβδομάδας ή αρχή της επόμενης θα έχω όλα τα parts και θα αρχίσει το build. Καλή συνέχεια και πάλι χίλια ευχαριστώ!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, maniacos93 είπε

Να 'σαι καλά φιλαράκι. Και εγώ την διαδικασία την είδα πολύ απλή, απλώς επειδή είναι πρώτη φορά πάντα υπάρχει λίγο ο φόβος. Μόλις το παρήγγειλα κιόλας. Σε ευχαριστώ πολύ! Άντε να δούμε. Μέχρι τέλος της εβδομάδας ή αρχή της επόμενης θα έχω όλα τα parts και θα αρχίσει το build. Καλή συνέχεια και πάλι χίλια ευχαριστώ!

Nαι μωρέ απλή διαδικασία είναι αλλά το φουσκώνουν γιατί σου λέει θα το πιάσουν και άνθρωποι παντελώς ασχετοι.Να σαι καλα κ εσύ  φίλε μου και καλορίζικο το νέο pc

Επεξ/σία από niko13
  • Like 1
Δημοσ.
23 ώρες πριν, niko13 είπε

Nαι μωρέ απλή διαδικασία είναι αλλά το φουσκώνουν γιατί σου λέει θα το πιάσουν και άνθρωποι παντελώς ασχετοι.Να σαι καλα κ εσύ  φίλε μου και καλορίζικο το νέο pc

Μία ακόμη ερώτηση και συγγνώμη που σε πρήζω λίγο. Όταν έβαλες το contact frame είχες κανένα θέμα με τις RAM; Blue screens ή crashes; Ή όταν ενεργοποίησες το XMP; Επειδή διάβασα και τέτοια σχόλια οπότε είπα να ρωτήσω και εδώ. Φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει θέμα αν το τοποθετήσεις σωστά αλλά better safe than sorry που λένε και στο χωριό μου. 😁

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, maniacos93 είπε

Μία ακόμη ερώτηση και συγγνώμη που σε πρήζω λίγο. Όταν έβαλες το contact frame είχες κανένα θέμα με τις RAM; Blue screens ή crashes; Ή όταν ενεργοποίησες το XMP; Επειδή διάβασα και τέτοια σχόλια οπότε είπα να ρωτήσω και εδώ. Φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει θέμα αν το τοποθετήσεις σωστά αλλά better safe than sorry που λένε και στο χωριό μου. 😁

Ρωτά ότι θες,δε με πρηζεις για αυτό είναι τα forum.Κανενα απολύτως πρόβλημα δεν είχα μετά η κατά το install.Υποθετω πως αυτο με τις ram θα συνεβει αν το εσφιξαν μέχρι αηδιας,τουλαχιστον αυτό διάβαζα κ εγώ online.Κατευθειαν xmp και έτρεχαν 5600mhz cl36 οι ραμ.Ενα δεκαήμερο τώρα που το έχω πάνω,όπως ήταν πριν είναι το pc(ούτε crash,ούτε bluescreen) απλα ένα τικ πιο δροσερο.Ανέφερες τη formula για μητρική οπότε φαντάζομαι πας για custom loop..?και θες να αποφύγεις τις δυσάρεστες εκπλήξεις,αφού το στήσεις...?

Επεξ/σία από niko13
  • Like 2
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, niko13 είπε

Τίποτα απολύτως.Υποθετω πως αυτο θα συνεβει αν το εσφιξαν μέχρι αηδιας,τουλαχιστον αυτό διάβαζα κ εγώ online.Κατευθειαν xmp και έτρεχαν 5600mhz cl36 οι ραμ.Ενα δεκαήμερο τώρα που το έχω πάνω,όπως ήταν πριν είναι το pc(ούτε crash,ούτε bluescreen).Ανέφερες τη formula για μητρική οπότε φαντάζομαι πας για custom loop..?και θες να αποφύγεις τις δυσάρεστες εκπλήξεις,αφού το στήσεις...

Όχι προς το παρών. Για αρχή θα μπει πάνω μια ΑΙΟ Galahad 360 σε push/pull διότι την έχω ήδη. Μόνο το bracket αγόρασα για το LGA 1700 έτσι ώστε να μπορώ να την κουμπώσω. Προς τα Χριστούγεννα, αν όλα πάνε καλά, θα πάω για custom loop. Την Formula την επέλεξα και για το χρώμα διότι πάω για all white build. Ξέρω, ακριβή αρκετά σε σχέση με άλλες που έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά, αλλά δυστυχώς το χόμπι είναι αρρώστια πολλές φορές. Και επίσης, είχα να κάνω σοβαρή αναβάθμιση από το 2018 οπότε είπα fuck it. 

Ωραία τότε, μια χαρά. Με καθησύχασες πάλι. Να 'σαι καλά.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι ρε ότι γουστάρεις παίρνεις τι λες τώρα,δεν χρειάζεται να εξηγείς.Και ειναι και ομορφη στο ασπρο.Σειρα σου τώρα να μου λύσεις μια απορία γιατί ειλικρινά δεν ξέρω..Η formula έχει αυτά τα inlet για νερό πάνω από τα vrm.Μπορει να δουλέψει και ξερή ας πούμε?Χωρίς να περνάει υγρό?

Επεξ/σία από niko13
  • Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, niko13 είπε

Ναι ρε ότι γουστάρεις παίρνεις τι λες τώρα,δεν χρειάζεται να εξηγείς.Και ειναι και κούκλα στο ασπρο.Σειρα σου τώρα να μου λύσεις μια απορία γιατί ειλικρινά δεν ξέρω..Η formula έχει αυτά τα inlet για νερό πάνω από τα vrm.Μπορει να δουλέψει και ξερή ας πούμε?Χωρίς να περνάει υγρό?

Ναι κανονικά. Δεν έχει κάποιο θέμα. Υπάρχει κανονικά και passive cooling όπως σε άλλες μητρικές. Απλώς έχει τα inlets για custom loop όπως έγραψες και οι περισσότεροι την αγοράζουν για αυτό το λόγο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, maniacos93 είπε

Ναι κανονικά. Δεν έχει κάποιο θέμα. Υπάρχει κανονικά και passive cooling όπως σε άλλες μητρικές. Απλώς έχει τα inlets για custom loop όπως έγραψες και οι περισσότεροι την αγοράζουν για αυτό το λόγο.

Ωραίος έμαθα κ εγώ κάτι..Αντε με το καλό!!ποσταρε το μετά εδώ αν το θυμηθείς 

Επεξ/σία από niko13
  • 7 μήνες μετά...
Δημοσ.
1 ώρα πριν, cdrov είπε

Ξέρετε αν υπάρχει αυτό (anti bent frame) ή κάποιο παρόμοιο διαθέσιμο στην Ελλάδα?

Δεν έχει πάρει το μάτι μου κάτι Ελλάδα φίλε μου.Της thermalright θα το βρεις aliexpress/amazon.de

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...